04.12.04, 19:45
Dziewczny,
Napiszcie koniecznie jak udala sie impreza. Ja do wczoraj wieczorem mialam
jeszcze nadzieje, ze przyjedziemy, ale Adasiowi lalo sie z nosa (i nadal
leje) i goraczkowal. I bardzo, bardzo mi bylo i jest przykro. Ale jak juz
pisalam, mama nadzieje, ze to takie imprezy dla maluchow sie rozkreca.
Koniecznie napiszcie, jak bylo i jesli macie zdjecia, to zamiescie.
Pozdrawiam
m.
Obserwuj wątek
    • kingaolsz Re: Mikolaj 04.12.04, 19:50
      No zdjec jeszcze nie wrzuce, ale napisz jak bylo.
      Ogolnie imprezka sie udala bardzo sympatycznie. Jedyne co to bylo troszke
      ciasno i dzieciaki nie mialy sie czym bawic,ale to tylko do czasu preneztow wink
      Mikolaj byl, a jakze, dzieciom sie chyba podobalo. Ogolnie wg. mnie trzeba
      takie spotkania czesciej robic. Mnie sie podobalo smile)))))))

Monika nie martw sie, nastepna Cie nie ominie. Smialysmy sie z dziewczynami, ze
      skoro byl Mikolaj to bedzie musial byc tez Zajaczek... cos sie wymysli.

A Adasiowi i Tobie duuuzo zdrowka zycze.
      Buziaki
      Kinga
      • xiv Re: Mikolaj 04.12.04, 21:53

> Jedyne co to bylo troszke ciasno

bo wozki zamiast na korytarze na pokojach byly smile))

troche ciezka sprawa z tymi wozkami, bo strasznie waskie schody... ma byc winda
        zamonotwana w ramach remontu...
    • eballieu Mikolaj??? 04.12.04, 20:19
      Facet sie napocil, bordowy byl na twarzy jak Mikolaj pierwszej klasy, ale
      najzabawniejsze byly dzieci, ktore sie go baly - he he he he he he. Ubaw mialam
      po pachysmile
      no i dalej chcemy miec trojke dzieci, wiec az tak zle nie bylo - nie
      wystraszylismy sie. Salka pierwsza jakosc! Goscinnosc parafian czy ksiedza - w
      skali od 0 do 10, maja u mnie 10. Nie wiem komu dziekowac, ale przyjeci
      zostalismy tam jak krole (a dzieciaki w takiej ilosci, to raczej diably, niz
      aniolkismile). Kuchnia i wszystko do naszej dyspozycji bylo. Wiec jeszcze raz
      pisze: Zajaczek tak tak. Ja przyniose czerwone winkosmile I zostane pozmywac
      naczynia jesli Inga znow wyporzyczy swojego mezasmile, pozdrawiam
      Ela
    • aniaheasley Re: Mikolaj 04.12.04, 21:20
      Mikolaj chcialby bardzo serdecznie podziekowac wszystkim dzieciom, ktore sie go
      nie baly!
    • jagienkaa Re: Mikolaj 04.12.04, 21:25
      kurczę, jestem taka zła że nie pojechaliśmysad Dominikowi przepisali
      antybiotyki, chociaż z humorem u niego dobrzewink
      koniecznie trzeba znowu taką imprezkę zorganizować!!!
    • ingass Bylo rewelacyjnie!! 04.12.04, 21:35
      * do xiv * nastepnym razem zrobie 2 serniczki w tym jeden dla Ciebie wink
      * do eballieu * meza ci pozycze - nie ma problemu - tylko sie zastanawiam jak
      to mozliwe, ze pozmywal chyba ze 30 szklanek, a w domu jedna mu trudno wink
      Dobrze w kazdym razie, ze chcial zrobic dobre wrazenie wink

A jesli chodzi o impreze to nam rowniez bardzo sie podobalo. Mam nadzieje, ze
      teraz bedziemy czesciej organizowaly takie spotkania.
      Pozdrawiam
    • ingass Bylo rewelacyjnie!! 04.12.04, 21:35
      * do xiv * nastepnym razem zrobie 2 serniczki w tym jeden dla Ciebie wink
      * do eballieu * meza ci pozycze - nie ma problemu - tylko sie zastanawiam jak
      to mozliwe, ze pozmywal chyba ze 30 szklanek, a w domu jedna mu trudno wink
      Dobrze w kazdym razie, ze chcial zrobic dobre wrazenie wink

A jesli chodzi o impreze to nam rowniez bardzo sie podobalo. Mam nadzieje, ze
      teraz bedziemy czesciej organizowaly takie spotkania.
      Pozdrawiam
      • farpakon do ingass 04.12.04, 21:44
        to ten serniczek byl twojej roboty? pyszny! no, to trzeba jeszcze raz sie spotkac, zebys mogla zrobic jeszcze.
        a czy mozna poprosic o przepis?
    • farpakon Re: Mikolaj 04.12.04, 21:39
      bylo fantastycznie!!! niech zaluja te mamy, ktore nie byly (no wiem, ze juz i tak jest wam zle z tego powodu). dzieci bawily sie super, np, moj wybiegal sie za wszystkie czasy, szczegolnie kuchnie sobie upodobal i zadne zabawki nie byly mu potrzebne; mamy pogadaly, a i tatusiom tez sie chyba podobalo.
      dzieki za fajne spotkanie! ale czekac az do zajaczka? a co z karnawalem? moze jakis bal przebierancow, albo co?
      pozdrawiam serdecznie wszystkich, ktorych dzis poznalam. podziekowania dla mikolaja! spisal sie na medal (jeremek nalezal do tych odwaznych dzieci, hehe, o malo nie urwal mu brody).

ps. ja tez wrzuce zdjecia, nie macie nic przeciwko? moze zalozyc z tej okazji jakis osobny watek i kazdy bedzie mogl dorzucic cos od siebie. co wy na to?
      szkoda, ze nie zrobilismy sobie jakiejs grupowej fotki...
      • ingass do farpakon 04.12.04, 22:02
        Czy zalozylas juz watek? Ja tez porobilam troszke zdjec i moge wstawic. Co do
        serniczka to wstyd sie przyznac, ale to taki z opakowanie + 2 serki
        homogenizowane, ale najwazniejsze, ze smakowal... Moj Jacek tez sie nim zajada.
        Na czwartek tez moge zrobic wink
        • eballieu Re: do farpakon 05.12.04, 09:32
          Ingass, no mila ma wracamy do figur???? Czy serniczek???? Oczywiscie zartuje,
          bo slodycze to jest to co najbardziej lubie sposrod szynek....
        • eballieu Super ze te paczki z piekarni 05.12.04, 09:33
          Z dwoch powodow - lubie slodycze, ale nie lubie robic sama wypiekow.A paczki to
          od razu w wielkich ilosciach sie robi.A tu prosze, mozna wskoczyc do piekarni i
          kupic dwa! Git!!!
        • amalinka Re: do farpakon 05.12.04, 11:11
          Na czwartek tez moge zrobic wink
      • amalinka Re: Mikolaj 05.12.04, 11:23
        > ps. ja tez wrzuce zdjecia, nie macie nic przeciwko? moze zalozyc z tej okazji
        j
        > akis osobny watek i kazdy bedzie mogl dorzucic cos od siebie. co wy na to?
        ja tez mam kilka zdjec ! czekam na ten watek to dolacze !
    • eballieu Paczki 04.12.04, 21:52
      Nie wiem ktory rodzic robil paczki, ale jesli tajemnica nie jest przepis, to
      bym bardzo poprosila. Pierwszy raz jadlam paczki z ktorych mi sie po rekach
      wylala konfitura!!!miam miam, te co jadlam dotychczas to takie such byly. A te
      miodzio.
      • bura2 Re: Paczki 04.12.04, 23:55
        paczki przyniosla magda i ... he he chyba musisz sie wybrac do piekarni na
        stoke newington.
        a warto bo oprocz pychota paczkow robia najlepsze ciasteczka fransuskie z serem
        na swiecie!!!!paluchy lizacsmile
        a co do mikolaja bo bylo baaardzo fajnie,szkoda tylko ze tak pozno
        przyjechlismysad milo bylo poznac nowe mamuski i zobaczyc te ktore juz znalam.
        aha! niestety macka fascynacja jego pierwszym w zyciu samochodzikiem
        przemienila sie w dziwne przerazenie i na jego widok w ryk i ucieka... do
        tylusmile oby jak najdlalej od niegosmile mam nadzieje ze do jutra znowu mu sie
        odmieni i bedzie z nim milo brykac.
        pozdrawiamy wszystkich
      • dorota1974kr Re: Paczki 05.12.04, 20:00
        I dolaczam sie do pochwaly paczkow - byly znakomite, juz nie pamietem kiedy
        jadlam takie pysznosci.
      • mszocik Re: Paczki 06.12.04, 03:08
        zapraszam na GG. Zdradze Ci gdzie mozesz znalezc przepis mojej mamuski.
    • izabelski Strasznie sie ciesze,ze imprezka sie udala 04.12.04, 23:45
      ale nastepnym razem poprosze o niedziele

moznaby bal karnawalowy - dzieci poprzebierac a rodzice w maskach i z
      kotylionami smile

ile w sumie bylo rodzin?
      • agata_21_51 Re: Strasznie sie ciesze,ze imprezka sie udala 05.12.04, 10:30
        strasznie sie ciesze ze imprezka sie udalasmile) Moj maly chyba dzis ma sie gorzej
        niz wczorajsad( kicha i kaszle.Na bal przebierancow to i ja sie chetnie pisze a
        pomysl z maskami super!! pozdrawiamy i zyczymy zdrowka
    • amalinka Re: Mikolaj 05.12.04, 11:10
      bylo super !

moj Artur proponuje nastepnym razem wrzucic zabawki na podloge i niech SE
      dzieciaczki wybiora co chca ....
      bo z tego co zauwazylam bardzo sie podolo NIE-SWOJE ! w efekcie aniu jedziemy
      dzis po zolty samochod ....
      Nel mogla zabrac nasze klocki, bo Marcel je zignorowal a widzialam ze Nel je
      szybko 'zwinela'... smile))))))))))))))))

objadlam sie jak na weselu !

dziekujemy za zabawe !
      teraz lezymy ! wszyscy !
      Sylwia
      • kornelia12 Re: Mikolaj 05.12.04, 11:34
        hej dziewczyny!!!!!!!!
        my tez sie niezle bawilismy i najedlismy do syta. Oprocz slodkosci pyszne byly
        tez salatki wszyyyyystkie bez wyjatku ( a ja myslalam ze juz wszystko w zyciu
        jadlam) Maya padla po imprezie jak nigdy i spala do 8 .30 . Zdecydowanie
        jestesmy za nastepnym spotkaniem, a karnawal to chyba najblizsza okazja.
        • sugar_mami Re: Mikolaj 05.12.04, 11:42
          Oj bylo bardzo bardzo przyjemnie. Ciesze sie, ze udalo mi sie poznac formulowe
          mamuski. Jestescie super babki, choc pewnie na forum nie raz cos tam sobie nie
          tak dogryziemy ;0
          Jedzonko bylo pyszne smile i Mikolaj rasowy. Moj maly oczywiscie trzasl sie ze
          strachu na jego widok...
          Ja tez jestem za karnawalem i nawet przyzekam pozmywac szklanki na
          koniec...musielsmy wyjsc wczesniej, bo maly nie czul sie dobrze na 100%.

Pozdrawiam i do zobaczenia
          Sugar
        • aniaheasley Re: Mikolaj 05.12.04, 11:43
          Kornelia, masz naprawde wzruszajaca starsza corke, Zuzie!
          Nie wiem dziewczyny czy zauwazylyscie, ale Zuzia, ktora dostala od Mikolaja
          zestaw kredek, i kartek, zaraz potem wreczyla Mikolajowi koperte, a w niej
          kartke 'Thank you for my present - Suzanna'.
          • kornelia12 Re: Mikolaj 05.12.04, 12:18
            do aniaheasley* tu mnie zaskoczylas nic nie wiedzialam o tym lisciku do
            mikolaja . Swoja droga to wiem ze ona jest troche za duza ale uwierzcie mi
            dziewczyny ze to wlasnie dzieci w wieku od 3 lat ciesza sie najbardziej z
            mikolaja i potrafia swoja radoscia ta malutka naiwnoscia doprowadzic rodzicow
            do wzruszen . Zuzia ma prawie 9 lat i chodz w wielu dziedzinach jest bardzo do
            przodu to w Mikolaja wciaz wierzy i chce zeby tak bylo jak najdluzej
            • aniaheasley Re: do kornelii12 - nie na temat 05.12.04, 21:59
              kornelia, swiat jest jak wiadomo maly, i mam sprawe zawodowa do Twojego meza,
              czy moglaby prosic o kontakt, niestety nie mam na Was namiarow:
              ania@aniaspoland.com, albo 07932 741 060. Dzieki
              • mamamon Re: do kornelii12 - nie na temat 06.12.04, 09:57
                No to jeszcze bardziej mi zal...a najgorsze jest to, ze moj Adas zamiast
                zdrowiec, jest coraz bardziej chory i nie wiem, jak sie to skonczy.
                Dziewczyny, gdzie w koncu beda te zdjecia dostepne? Bardzo jestem ciekawa.
                m.
    • kingaolsz Re: Mikolaj 05.12.04, 11:52
      Hej Dziewczyny!
      Fajnie, ze wszyscy sie fajnie bawili. No mysmy tez sie zerwali wczesniej, ale
      chyba dosc dobrze bylo slychac,ze moje dziecie nie bylo zadowolone
      (przepraszam od razu za jego pokazowe "todler tantrums", ktore juz wydawalo sie
      ze przeszlo, a jednak...)
      Niestety nasze zdjecia nie wyszly, ale mam nadzieje, ze ktos nas "zlapal" na
      swoich zdjeciach i podzieli sie z nami wink)))

Tez piszemy sie na nastepna imprezke wink

Kinga
    • eballieu Karnawalowy bal przebierancow??? 05.12.04, 11:57
      Taaakkkk. I moze nawet w tym samym miejscu?? Jak sie usmiechniemy ladnie do
      parafii to pewnie nie zaprotestujasmile
      A jak to w tym roku ten karnawal, to ja zostaje pozmywac, bo dzieciak jeszcze w
      brzuchu, wiec nigdzie sie nam nie spieszy.
      No ale jak XIV bedzie zrzedzil jak baba, ze naczynia zle wycieram (niby za
      mokre byly po moim wytarciu..), to.... grrrrrr nasle na niego myszy. A co w
      ciazy jestem, to moge slac myszy na wszystkich. A Polacy przesadni, to sie mysz
      od ciezarnych boja, hi hi hi hi.
      • agozdzik Re: Karnawalowy bal przebierancow??? 05.12.04, 12:29
        Witam wszystkich!Impreza byla super,Mikolaj fajowy chociaz Mateuszek sie go bal
        do czasu,az zrozumial ze ten niegrozny czlowiek rozdaje zabawkismile
        Oczywiscie,zgadzam sie tu z Sylwia najfajniejsze niesojesmile
        Inga,zaluje ze nie sprobowalam serniczka,tyle o nim juz slyszalam,ze jestem za
        tym abys zrobila go znowu w czwarteksmile
        Wszystkie mamuski i te przyszle tez ,ktorych do tej pory nie znalam to super
        babeczki,chetnie spotkam sie z Wami znowu dlatego piszemy sie na bal
        karnawalowy.
        Podziekowania dla wszystkich,w szczegolnosci dla xiva ktory bezinteresownie
        sprawowal piecze nad wszystkim i dotrzymowal nam towarzystwasmile
        Bylo super!
        Ania,Adam i Mati pozdrwawiaja!
      • xiv Re: Karnawalowy bal przebierancow??? 05.12.04, 12:31

tak jak pisalem w poprzednim watku "mikolajowym" - parafia jest
        generalnie "za", ale salki pod kosciolem oczekuja remontu (nie bylo chyba az
        tak zimno, ale kontakty nie dzialaly sad

i dalej szukam wlascieli dwoch misek - plastikowej i szklanej
    • farpakon zdjecia i czerwone oczy 05.12.04, 13:59
      wiecie co, mnie tez kupe zdjec slabo wyszlo. szczegolnie te, ktore robil moj maz, hehe. chyba podekscytowany zle nastawil. ale kilka jest calkiem ok. tylko... CZERWONE OCZY. czy wiecie jak je zredukowac? wiem, ze podnoc mozna to latwo i szybko zrobic w jakims programie, ale niestety nie wiem w jakim. prosze o jakies rady. albo moge komus przeslac te nieobrobione, zeby zrobil to za mnie (tak moze byc szybciej).
      • mrufkaa Re: zdjecia i czerwone oczy 05.12.04, 14:07
        Miska plastikowa jest mojasmile))
        Ale juz pewnie pozostanie w spusciznie parafii, chyba, ze odbiore na balu
        karnawalowym....
        Ja tez baaardzo dziekuje, nam sie rowniez bardzo podobalo. I tak sie ciesze, ze
        znow moglam zobaczyc tyle Dziewczynsmile)))
        Jesli ktos ma jakies zdjecia z Julcia - bardzo bym prosila o przeslanie, bo jak
        wiecie moja kamera dzialal tylko podlaczona do pradu, a gniazdka w salce nie
        dzialaly...
        Jeszcze jedno: miala byc zbiorka na potrzebujaca mame...Byla? przegapilam?
        • lucasa Re: Mikolaj 05.12.04, 16:37
          i jeszcze ja (dopiero sie dorwalam do komputera)
          bardzo sie ciesze, ze sie spotkalysmy!!!!! naprawde!!!

wielkie dzieki dla Izy za pomysl i koordynacje!
          i dla xiv (nawet nie zapytalam o imie smile) za salke i w ogole za wszystko!

fajnie bylo dziewczyny Was poznac!!! piszemy sie na nastepna impreze!
          super, ze ANi maz byl Mikolajem (no bo jak mikolajki bez Mikolaja!) - jest
          super w tej roli!

a z zabwkami to ciekawa sprawa! faktycznie dzieci zawsze chca cos co nie ich (a
          jak Julce i Karolinie podobala sie samochod!!)

moze tez nastepnym wszyscy po troche przyniesiemy zabawki aby dzieci mialy sie
          czym bawic smile

no i jedzonko! pycha! i dzieki!

pozdrawiam
          Agnieszka

ps. aha, skutkiem ubocznym imprezki jest to, ze maz powiedzial, ze nie bedzie
          mi dokuczal za siedzienie przy komputerze (no bo skoro i spotkac sie potrafimy
          a nie tylko gadac smile)) - jemu tez sie podobalo!
          ps. nam tez zdjecia nie za bardzo wyszly sad
      • sugar_mami Re: zdjecia i czerwone oczy 05.12.04, 18:03
        Ja mam Photoimpression 4, juz nawet swoje popoprawialam smile
        Sugar
      • dorota1974kr Re: zdjecia i czerwone oczy 05.12.04, 19:56
        Asiu! przede wszystkim strasznie milo bylo cie poznac i twoja rodzinke - na
        czerwone oczy mogę pomóc - mam photoshop, więc jesli mi podeslesz zdjecia to je
        poprawie.
        • farpakon dorota 06.12.04, 21:23
          ja tez sie ciesze, ze moglam cie poznac i zobaczyc twoja oliwke "na zywo". chociaz zaluje, ze tak w sumie krotko pogadalysmy. moze nastepnym razem?
          jestem za wiosennym grilem za miastem!
          przesle ci kilka pomniejszonych juz fotek. tak bedzie prosciej. dzieki!
    • dorota1974kr Re: Mikolaj 05.12.04, 19:59
      Impreza byla fantastyczna, moja Olivia na poczatku niesmiala potem byla
      zachwycona. MNie tez sie bardzo podobalo, strasznie bylo milo poznac fajne mamy
      i poplotkowac, mam nadzieje, ze niedlugo dojdzie do kolejnej imprezy. Bal
      karnawalowy to super pomysl. Mam tez nadzieje, ze zbierze sie nas wiecej. A na
      wiosne zapraszam do mnie, poza Londyn - mozemy urzadzic smakowite barbecue!
      • magdapol75 Re: Mikolaj 06.12.04, 23:04
        Czesc dziewczyny,nam tez bylo bardzo milo Was poznac i tez piszemy sie na
        nastepna imprezkesmile
    • vase Re: Mikolaj 10.12.04, 17:41
      Ale Wam zazdroszcze dziewczyny!! Tez bym tak chciala. A czy Wy wszystkie
      mieszkacie w "stolycy"?

• vase Re: Mikolaj 10.12.04, 17:43
      Acha, i jeszcze jedno: a bylo tam gdzie rzucic maluchy o jekie wyrko? Bo moj
      maly jak nie ma drzemki to staje sie marudny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka