Dodaj do ulubionych

Moze jakies zle wspomnienia z emigracji za ocean

22.01.05, 08:48
Nie pytam sie o dobre bo takich wam brak w wiekszosci.
Dla przykladu ile macie dlugow (karty, domy itd) i jak fajnie sie splaca.
Ile prac juz w zyciu zmieniliscie. Ile macie urlopu itd.
Obserwuj wątek
    • Gość: kuntraktor Re: Moze jakies zle wspomnienia z emigracji za oc IP: *.an3.nyc41.da.uu.net 22.01.05, 08:51
      dlugow mam w hooj ! chcialbys dostac do splaty cos odemnie ?? moge sie
      podzielic ,chcesz ?
      • dziecielinek_swierzopski Re: Moze jakies zle wspomnienia z emigracji za oc 22.01.05, 08:54
        Gość portalu: kuntraktor napisał(a):

> dlugow mam w hooj ! chcialbys dostac do splaty cos odemnie ?? moge sie
        > podzielic ,chcesz ?
        >

No i po co naiwaniaku nabrales tyle dlugow? Nie wiedziales ze bedziesz musial je
        oddac i to dwa razy jak nie trzy (na dom)
        • Gość: yorkshire Re: Dziecielinek a ty nie w kosciole ? IP: *.vf.shawcable.net 22.01.05, 09:05
          • Gość: yeah Re;Ciszaaa...jednak juz w kosciole IP: *.vf.shawcable.net 22.01.05, 09:43
        • sajjitarius Re: Moze jakies zle wspomnienia z emigracji za oc 22.01.05, 14:10
          A wedlug jakiego to rachunku splaty za dom wychodza na dwu, trzykrotna wartosc
          zaciagnietego kredytu ?
      • qwerty_debilek_tarnofski Re: Moze jakies zle wspomnienia z emigracji za oc 22.01.05, 11:25
        dlugow mam od huja i ciut ciut
        a ty co masz?
        • Gość: yeah Re: On nie moze ci odpowiedziec... IP: *.vf.shawcable.net 22.01.05, 11:50
          ..wlasnie wrocil ze spowiedzi.
    • Gość: Jerseyboy Re: Moze jakies zle wspomnienia z emigracji za oc IP: *.ipt.aol.com 22.01.05, 15:29
      Moim najgorszym wspomnieniem jest to, ze samolot z Warszawy nie mogl dlugo odleciec z powodu pogody i nachodzily mnie juz czarne mysli, ze reszte mojej nedznej PRL-owskiej wegetacji bede musial spedzic otoczony dziecielinkami swierzopskimi.
      • Gość: Szczęśliwy Re: Moze jakies zle wspomnienia z emigracji za oc IP: *.c3-0.atw-ubr1.atw.pa.cable.rcn.com 22.01.05, 15:49
        Banda gliniaków temat podrzuciła. Hehehe
    • prawdziwystarywiarus W krótkich, żołnierskich słowach: ch.. ci do tego 22.01.05, 15:51
      dziecielinek_swierzopski napisał:

> Nie pytam sie o dobre bo takich wam brak w wiekszosci.
      > Dla przykladu ile macie dlugow (karty, domy itd) i jak fajnie sie splaca.
      > Ile prac juz w zyciu zmieniliscie. Ile macie urlopu itd.

Ch.. ci do tego, dzięcielinku świerzopski, co kto ma albo nie.

Idź lepiej popałaj sobie. Nasi Szan. Rodacy z kraju masochistycznie tam ciagną,
      gdzie pała, więc ty przyszłość masz zapewnioną. A jak z tego pałania masz same
      dobre wspomnienia, to i lepiej. Umrzesz szczęśliwszy.

• belzebub00 Re: Moze jakies zle wspomnienia z emigracji za oc 22.01.05, 15:56
      a czy was dlugo trzymal sen- koszmarek emigranta; budze sie mysle ze mieszkam
      w polszy,mnie to kurde trwalo ze dwa lata
      • maxxim Re: Moze jakies zle wspomnienia z emigracji za oc 22.01.05, 18:22
        belzebub00 napisał:

> a czy was dlugo trzymal sen- koszmarek emigranta; budze sie mysle ze mieszkam
        > w polszy,mnie to kurde trwalo ze dwa lata

Wiarus cierpi do dzisiaj na koszmar emigranta z PRL-u pelnego octu na polkach.
        Tak trzymac dalej albo brac PROZAK inaczej nie da sie zyc down under.

hehe
    • Gość: Powrocisz tu!!! Czesc dziecielinek! IP: *.impsat.com.co 22.01.05, 15:57
      CHooj ci w doope sqrvysynu za takie pytanie! Zmien nick bo cie zayebie na
      internecie mendo agenturalna!
    • Gość: j Re: Moze jakies zle wspomnienia z emigracji za oc IP: *.c3-0.elm-ubr1.qens-elm.ny.cable.rcn.com 22.01.05, 16:09
    • Gość: Podwojny Obywatel Wspomnienia z pracy niewolniczej w Polsce IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 22.01.05, 17:37
      Zapytaj durniu rodakow w kraju jak pracuja np. w takiej Biedronce czy innych
      formach niewolnictwa. Zapytaj o wspomnienia w poszukiwaniu pracy te 20%
      bezrobotnych w polskim spoleczenstwie. Zapytaj sie rodakow w Polsce jak sie
      mieszka na kupie wielopokoleniowej na 40 m kwadratowych i jak sie tam splaca
      dlugi bankowe bo zdaje sie ze tych jest wiecej niz oszczednosci na ksiazeczkach?
      Zapytaj sie tych co ich na bruk wyrzucaja jak sie czuja tak traktowani
      w "SWOJEJ OJCZYZNIE". U mnie wszystko OK. Wyzsze wyksztalcenie w dwoch krajach
      daje dobra prace, znakomite i dlugie wakacje, splacony, piekny dom , dwa nowe
      samochody, a ... zapomnialem jedynym zlym wspomnieniem jest to ze jest teraz
      zima i nie moge uzywac swojego super basenu.
      • dziecielinek_swierzopski Odpowiedzi sa nie na temat. To podejrzany unik 22.01.05, 18:33
        opryszkow emigracyjnych. Widze ze nie da sie was wciagnac w dyskusje bez kilku
        przeklenstw. No coz supervisor na codzien was "fakami" oklada wiec macie tylki
        juz zgarbowane a delikatne slowa odbieracie jako slabosc.
        Najlepiej wam wychodzi agresja spowodowana flustracja codziennego zycia.
        Szkoda mi was. Ale nie moge wam pomoc bo jeszcze nie ma lekarswa na psychoze czy
        nerwice emigracyjna.

hihihihihi
        • Gość: trish divilis dziecieliniak, smiejesz sie ciotowato IP: *.impsat.com.co 22.01.05, 18:43
          wykazujesz wiele kompleksow. Zmien forum na forum dla swojakow.
        • prawdziwystarywiarus Tematy to, wicie, sami se od 20 lat zalatwiamy n/t 25.01.05, 11:17
      • Gość: smrod Re: Wspomnienia z pracy niewolniczej w Polsce IP: *.dip.t-dialin.net 22.01.05, 22:33
        zapytaj dzieki komu musza pracowac w tej Biedronce, Tesko czy jak ich tam zwa.
        Amerykanie zalatwia wszystko i wszytkich, wiem co mowie, pracuje sama w firmie,
        ktora trzy latatemu zostala wykupiona przez Gielda-biznesmena, tzn. nie
        obchodzi go nic oprocz zyskow. Akcje 10% w dol = 10% zalogi na bruk.
        Fajnie nie ? To jest to, do czego Polacy zmierzaja szybkinmi krokami. W
        niemczech nie oplaca sie produkcja, Koszty pracy za wasokie? to idziemy do eh.
        DDR (Ulga podatkowa), dalej sie nie oplaca? idziemy do Polski. Dalej sie nie
        oplaca, zostala Ukraina potem Moldawia z Kosztami 45 Cent za godzine, a jak to
        nie chwyci, sa jeszcze Chiny i Korea, gdzie koszty pracy nie przekraczaja 30
        Centow na godz. Tylko na koniec nasuwa sie pytanie, kto moze sobie pozwolic na
        zakup jakiejkolwiek rzeczy z swoje ALGG oder HarzIV, bo pracujacy sa w Chinach
        albo Korei.
    • leb_jak_sklep Re: Moze jakies zle wspomnienia z emigracji za oc 22.01.05, 19:37
      Moj znajomy, dostal kose po zeberko jadac metrem w NY. Nie mogl tego zrozumiec
      bo wczesniej dal czarnym bandziorom caly portfel z kartami plus 50 ca$h.
      • sklep_jak_leb Re: Moze jakies zle wspomnienia z emigracji za oc 22.01.05, 20:43
        Wszystko ci sie pomachlaczylo. On dostal kose pod zeberko bo zaoral o trzy
        palce za duzo jak wasz tatko jego ogierowi szaleju zadawal. A w tych czasach to
        w NY staly juz drapacze chmur. A na statku to nawet ksiadz czarny byl i
        biglowal po murzynsku. Sodoma gomora. hehehehehehe. No a teraz make like a
        banana and spyerdalayy gliniak hehehehehe.
        • Gość: Wesoly Re: Moze jakies zle wspomnienia z emigracji za oc IP: *.c3-0.atw-ubr1.atw.pa.cable.rcn.com 22.01.05, 21:47
          • Gość: Zadowolony Re: Moze jakies zle wspomnienia z emigracji za oc IP: *.c3-0.atw-ubr1.atw.pa.cable.rcn.com 22.01.05, 21:48
            Ja mam złe wspomnienia.

Wiele razy ogarniał mnie wsyd i zakłopotanie, jak musiałem swoim amerykańskim
            znajomym odpowiadać na pytania typu – Co się teraz w Polsce dzieje? Dlaczego
            Polacy ciągle kombinują? Dlaczego elektryk był prezydentem?
            Mam jeszcze jedno złe wspomnienie. Szlag mnie trafia jak sobie pomyśle że
            zmarnowałem w polanezji wiele lat i wczesniej z tego kraju nie wyjechałem.
            • Gość: wyjechany Re: Moze jakies zle wspomnienia z emigracji za oc IP: *.impsat.com.co 22.01.05, 21:53
              nie zaluje. Wyjechalem na czas: jedna lodka sie skonczyla zaczela sie inna. Ta
              druga sie skonczyla zaczela sie nastepna.

Mam fajne wspomnienia z Polski, szkoda mi tylko ze nie zlapalem sie na
              prywatyzacje. Acha i emerytury nie dostane sad
              • Gość: axx Re: Moze jakies zle wspomnienia z emigracji za oc IP: *.155.popsite.net 23.01.05, 02:24
                Zalicza Ci emeryture z Polski a wlasciwie wszystkie lata pod warunkiem ze nigdy do Polski nie wrocisz. Musisz sie osiedlic w jednym z krajow zachodniej Europy na
                powiedzmy 1,5 roku i zglosic sie po emeryture. Jezeli jestes z USA to zalicza Ci wszystkie trzy z Polski (bo porozumienie z Anglia ,Unia), z USA po porozumienie z
                USA-Anglia. Wszystkie kraje zachodnie maja takie porozumienie z wyjatkiem oczywiscie nowych. Te tylko w Unii. Jak Ci zalicza wszystkie to powrocisz do USA lub
                innego kraju.
    • Gość: beczka po sledziah Dziecielina, gdzies wylazl, wpie..j sie IP: 5.4R* / 62.240.110.* 22.01.05, 23:36
      nazad, hehehe
    • zorro_online Re: Moze jakies zle wspomnienia z emigracji za oc 23.01.05, 00:24
      Wlasnie wrocilem z Costco na Santa Clara, wszystko bylo by ok oprocz tego ze
      takich jak ja z takim dziwnym jasnym odcieniem skory jest moze 5% w tym sklepie.
      Reszta to reszta swiata.
      Mam wiec takie male pytanko. Jak dlugo to jeszcze pociagnie jezeli trzeci swiat
      dominuje w tym spoleczenstwie?.
      • Gość: yeah Re: Ludzie nie dziela sie na bialych i kolorowych IP: *.vf.shawcable.net 23.01.05, 01:11
        ...tylko na madrych i glupich.
        • Gość: karbowy Re: Ludzie dziela na bialych i kolorowych IP: *.impsat.com.co 23.01.05, 01:30
          a ci z kolei na madrych i glupich.
        • leb_jak_sklep Re: Ludzie nie dziela sie na bialych i kolorowyc 23.01.05, 02:12
          Gość portalu: yeah napisał(a):

> ...tylko na madrych i glupich.

A dlaczego ci z ciemniejsza skora sa zawsze gloopi i czasem z jasniejsza skora
          jak ty sa tez gloopi ale to naprawde rzadki przypadek.
          • Gość: Wolny Re: Ludzie nie dziela sie na bialych i kolorowyc IP: *.240.9.131.Dial1.Phoenix1.Level3.net 23.01.05, 14:03
            Bo to taki ma leb jak sklep, ma duzo jasniejsza skore niz madry kolorowy i
            glupszy od glupiego kolorowego.
      • dziecielinek_swierzopski Re: Moze jakies zle wspomnienia z emigracji za oc 24.01.05, 01:11
        zorro_online napisał:

> Wlasnie wrocilem z Costco na Santa Clara, wszystko bylo by ok oprocz tego ze
        > takich jak ja z takim dziwnym jasnym odcieniem skory jest moze 5% w tym sklepie
        > .
        > Reszta to reszta swiata.
        > Mam wiec takie male pytanko. Jak dlugo to jeszcze pociagnie jezeli trzeci swiat
        > dominuje w tym spoleczenstwie?.

Oj, nie pociagnie za dlugo. Obywatele musza co c tworxyc aby panstwo
        prosperowalo. A nie kombinowac albo siedziec na welfare
      • Gość: Rich Re: Moze jakies zle wspomnienia z emigracji za oc IP: *.ipt.aol.com 24.01.05, 16:42
        Nareszcie wiem dlaczego PL jest taka potega ekonomiczna, nie ma
        w niej kolorowych!
    • dziecielinek_swierzopski Podsumowujac, nic nowego tylko sama depresja (N/T) 23.01.05, 04:58
      • Gość: yeah Re: Podsumowujac, nic nowego tylko sama depresja IP: *.vf.shawcable.net 23.01.05, 05:08
    • maniek_the_porcupine Witamy ormowca dziecielinek_swierzopski 23.01.05, 13:25
      Gratulujemy udanego debiutu. W nagrode dostajecie przepustke.
      • Gość: Wolny Re: Witamy ormowca dziecielinek_swierzopski IP: *.240.9.131.Dial1.Phoenix1.Level3.net 23.01.05, 14:11
        dziecielinek_swierzodupski - to osesek komentatora
        A to ze porucznik mial ciezki porod to nie bywale.
        • Gość: Wolny A szczerze w odp..ole wam tow. ma temat IP: *.240.9.131.Dial1.Phoenix1.Level3.net 23.01.05, 14:54
          W emigracji czyli przelocie za ocean, walnalem sobie drinka ze szczescia i
          zasnalem wiec nie pamietam podrozy. Na miejscu sobie przypomnialem, ze nalezy
          zapakowac kolejna tone papieru toaletowego, w miedzyczasie wysylam telegram :
          tow. niesrac.stop.wycierac gazeta.stop rolki w drodze.stop ladujemy na
          statek.stop.za miesiac beda.stop.albo czekac do wiosny.stop liscie beda na
          drzewach.stop
          No a potem bylo wesole zycie, tylko osiem miesiecy czekalem. Nareszcie
          przyszedl list z pieczatka "ocenzurowano". Pisze, ze przywalila ormowcowi
          doniczka z czwartego pietra. Facet ma sine czolo do dzisiaj. Synek skur..eynek
          ormowca sie urodzil w chelmie. Przeniosl sie gdzies w bialostockie konie krasc.
          Pisze, ze dobre sasiedzi zlitowali sie nad zmarznieta mylycyjaom co to w
          onucach spali we skotach, wreszcie dostali przydzial kamaszy z ruskiej skory
          obdartej z polskiej swini. W telewizorni ciagle pokazuja te same krzywe morde w
          ciemnych okularach i ogladaja "pancernych trzy razy na dzien", a na dobranoc
          przygody psa ogrodnika.
          ....eee tam co ja bede pisal to byly stare wspomnienia.
          Wiem ze chyba ktoregos pieknego dnia poszlismy spalic jakas czerwona szmate pod
          konsulem.
          To by bylo na tyle , co bede pisal, jak sie wkooorwi narod to historia sie moze
          powtorzyc.
    • himax Re: Moze jakies zle wspomnienia z emigracji za oc 24.01.05, 00:14
      I wiekszosc matolow emigracyjnych tkwi w bledzie i ciemnocie wiec nikt nie
      napisze tutaj prawdy oprocz tych tysiecy rodakow ktorzy wycofali sie z emigracji
      i dzisiaj zyja w pieknych, luksusowych domach w Polsce jakich w USA nie kupisz
      nawet za 5 mln dolarow.
      Tuman zawsze zostanie tumanem a ten emigracyjny to na 100%
      • dziecielinek_swierzopski Re: Moze jakies zle wspomnienia z emigracji za oc 24.01.05, 00:27
        himax napisał:

> I wiekszosc matolow emigracyjnych tkwi w bledzie i ciemnocie wiec nikt nie
        > napisze tutaj prawdy oprocz tych tysiecy rodakow ktorzy wycofali sie z emigracj
        > i
        > i dzisiaj zyja w pieknych, luksusowych domach w Polsce jakich w USA nie kupisz
        > nawet za 5 mln dolarow.
        > Tuman zawsze zostanie tumanem a ten emigracyjny to na 100%

Zgadza sie niech cymbaly zobacza jakie domy ludzie dzisiaj maja w Polsce

www.mati.zakopane.pl/slalom/
        www.krynica.pl/?id=zdjecia_miasto5
        • Gość: wadera Re: Moze jakies zle wspomnienia z emigracji za oc IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 24.01.05, 00:45
          dziecielinek-mam pytanie?, ktory z tych domow Twoj?smile))))
          To, ze ludzie maj takie domy w Polsce, to fakt- pytam tylko kto je ma?
          Pokomunistyczni zlodzieje albo ludzie ktorzy powrocili do kraju po 20 latach
          emigracjii!
          Ja gdybym sprzedala to co mam po 20 latach w USa , w Polsce BIALY DOM
          postawiesmile))
          Ziemie juz mam- 20 km od Warszawy / cale 2.5 ha gotowe do zabudowysmile))),Cala
          gore w Sudetach- i gotowe plany Domu z Balismile))
          Czy wroce -nie wiem. Wiem, ze na ziemi w W-wie zarobilam za 6 lat 300 tys
          dolsmile))))))))
          Dziecielinku- jaki dom moge za takie pieniadze postawic w Zakopanem?
          Pozdrawiam Wadera
          • ynvme Re: Dziecielinku 24.01.05, 01:26
            ladne zdjecia, nie powiem. Nawet mi sie ta Krynica podoba, nigdy tam nie bylem.
            Powiedz mi miluski, jesli mozesz, ktore z tych zdjec pokazuje "jednorodzinne"
            domy. Wiesz takie w ktorych PRZECIETNY smiertelnik RP mieszka bo ja jakos ich
            nie widze. Nie powiem zebym wzrok mial najlepszy ale nawet w okularach jakos
            sie ich dopatrzec nie moge.

• szakal25 Re: Dziecielink to prowokator z UB 24.01.05, 01:36
              prosze ostroznie z tym facetem ! jest lekko szurniety i to byly donosiciel
              Ubowski,jego poprzednie niki to : - Azotox, gadupa albo gadupek albo
              golodupek ,himax i tysiac innych. To chory psychycznie czlowiek,wiele razy
              odmowionu mu wize do Australii ,juz po pierwszych badaniach lekarskich zawsze
              wychodzilo na jaw ze facet potrzebuje stalej kontroli lekarskiej. Teraz
              upodobal sobie forum polonia dla swej anty emigracyjnej krucjaty.
              • Gość: tropiciel Re: Dziecielink to prowokator z UB IP: *.adsl.green.ch 24.01.05, 02:09
                I have mixed feelings when looking at those houses, especially that one:
                www.mati.zakopane.pl/slalom/ brak okien, jak oni to wietrza? Moze taka
                zabudowa i musiala byc 200 lat temu ale teraz sie tak katrupic?

Wadera, na cholere ci pole w Polsce i dom? Na rente tam wracasz? Nic do tego
                nie mam ale to sie wydaje chore.
                • Gość: Wolny Re: Dziecielink to prowokator z UB IP: *.240.57.62.Dial1.Phoenix1.Level3.net 24.01.05, 02:35
                  I to jest wszystko co mozecie zaoferowac:

Domek usytuowany przy ul. W. Pola, w pobliżu kompleksu skoczni narciaskich. 5
                  min do basenu krytego, wypożyczalni sprzętu sportowego. 10 min do Ścieżki pod
                  Reglami. 15 min od centrum.
                  Do dyspozycji 5 pokoi, w tym l, 2,3,4 -osobowe z umywalką i TV.
                  Łącznie 13 miejsc. Pełny węzeł sanitarny na piętrach. Lodówka, żelazko, czajnik
                  bezprzewodowy. W pobliżu można skorzystać z wyżywienia w domu wczasowym, po
                  niskich cenach.
                  Właściciele dysponują ogrodem z grillem i parkingiem.
                  Rezerwacja możliwa drogą telefoniczną, elektroniczną lub faxem.
                  • Gość: kazachski turysta Re: Dziecielink to prowokator z UB IP: *.an1.nyc41.da.uu.net 24.01.05, 02:49
                    a co bys chcial wiecej Wolny ?? ...przeciez to super europejski
                    standart,brakuje tylko tradycyjnej grzalki na prad zeby w szkalnce rano
                    herbate sparzyc bo lepiej smakuje niz z czajnika bezprzewodowego. My u nas w
                    Kazachstanie to tylko pod namiotem mozem spac ,a jak my pryjechac do Polszu
                    do taki hotelu pierwyj klasa to my bardzo radowali siem.
                    • Gość: tropiciel Re: Dziecielink to prowokator z UB IP: 66.213.118.* 24.01.05, 03:10
                      kto jest wlascicielem tych domkow, mozna sie zapytac?
    • dziecielinek_swierzopski Dla mlotkow emigracyjnych PRAWDA=PROWOKACJA 24.01.05, 21:13
      Dla normalnych uczciwych ludzi wtym dla uczciwych emigrantow PRAWDA=PRAWDA.
      99% ludzi na emigracji to porzadni i uczciwi ludzie. Tylko nie moge pojac
      dlaczego na forum zaglada 100 % matolow z tego pozostalego 1%-centa swirow
      emigracyjnych.
      Czesc z matolow umie troche pisac po polsku w szczegolnosci bluzgac na Polske i
      Polakow bo nimi nie sa.
      Dlaczego nie wyniesiecie sie na forum dla psycholi albo do innej prasy (nie
      polskiej)
      • Gość: E.T. Re: Dla mlotkow emigracyjnych PRAWDA=PROWOKACJA IP: *.dyn.optonline.net 24.01.05, 21:36
        dziecielinek_swierzopski napisał:

>Tylko nie moge pojac
        > dlaczego na forum zaglada 100 % matolow z tego pozostalego 1%-centa swirow
        > emigracyjnych.

Witaj w klubie ;D)))

• Gość: wadera Re: Do Tropiciel IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 26.01.05, 00:08
          Tropicielu- na pytanie, pytaniem.
          Pytam Cie- na cholere ludzie wogole inwestuja/taki wniosek nasunal mi sie po
          tym co napisales/.
          Ja zainwestowala, w Polsce bo bylo duzo do zarobieniesmile
          Co za roznica gdzie sie inwestuje- swiat dzisiaj otwarty. Inwestuje sie tam
          gdzie najlepsze zyski. Za ziemie pod Warszawa 6 lat temu zaplacilam 30 tys dol.
          Zaznaczam , ze byla to ziemia rolna. Kupilam ja z wniskiem o odrolnienie i czas
          oczekiwania sprzedajacych zaliczyl sie na moje konto. Czyli na odrolnienie
          czekalam nastepne 3 lata. Dzisiaj mam 2.5 ha zimei budowlanej gotowej do
          podzialu na dzialki i budowy. Ja tego robic nie bede, bo mi sie nie oplaca.
          Wole sprzedac w calosci. Dzisiejsza cena do szybkiej sprzedazy to tak jak mowie-
          300 tys dol. Dla Cibei chore- dla mnie super inwestycja.
          Gore- 4 dzialki budowlane w Sudetach/12 km od Polanicy Zdr/ kupilam za 6 tys
          dol od Gminy.Potrzymam troche i sprzedam z zyskiem. A moze faktycznie na rente
          wrocimy do Ojczyzny-wszystko sie wyjasni we wlasciwym czasie. Ty mow, ze to
          chore- ja dalej inwestuje tam gdzie NAM sie oplaca.
          Tropicielu, widze, ze nie znasz sie na bissnesie, albo groszem nie smierdzisz i
          tylko szukasz okazjii zeby przylozyc. Ja robie kase, a Ty mow ze jestem
          glupiasmile))))). Ja mam kase Ty satysfakcjesmile))itd,itp........
          Pozdrawiam Wadera
          • Gość: kan_z_oz do dziecielinka IP: *.mega.tmns.net.au 26.01.05, 09:35
            autor napisal;Nie pytam sie o dobre bo takich wam brak w wiekszosci.
            Dla przykladu ile macie dlugow (karty, domy itd) i jak fajnie sie splaca.
            Ile prac juz w zyciu zmieniliscie. Ile macie urlopu itd.

Byly juz watki na temat kto i co ma. Jest to naprawde nudne, czy masz jakies
            inne pytania oprocz ile, za ile i kto ma wiecej?
            Dom nigdy nie byl szczytem moich marzen. Mieszkam w takim jaki
            wybralam/wybudowalam. Czy to sie komus podaba czy?; nie dbam o to. Naleze do
            tych ktorym wystarczy cos prostego.
            Urlop mam wtedy gdy wypada, o ile jestem zatrudniona. Nie musze byc, ale robie
            to co absotulnie kocham i wtedy gdy chce. Czego i tobie zycze.
            Pozdrawiam cie z Sydney
    • Gość: KsiadzRobak Jak sie zyje to sie ma dobre i zle wspomienia IP: 207.134.81.* 28.01.05, 13:34
      co to za pytanie, jest rzecza zupelnie normalna, ze "przesadzajac sie" na inny
      kontynent nie wie sie wielu rzeczy o nowym kraju i czesto odbija sie to zle na
      nowoprzybylym. To jest jedna z glownych spraw bycia emigrantem. Po co wiec
      zadawac tego rodzaju dziwne, zeby nie powiedziec infantylne
      pytania???????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka