Dodaj do ulubionych

Jakie warunki trzeba spełnić aby dostać obywatelstwo włoskie ?

IP: *.chello.pl 31.08.01, 22:12
Jakie warunki trzeba spełnić aby dostać obywatelstwo włoskie ?
Pytanko dotyczy mojej siostry. Dodam że mieszka tam już 11 lat i ma pozwolenie
na pracę.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mela Re: Jakie warunki trzeba spełnić aby dostać obywatelstwo włoskie ? IP: 62.98.209.* 01.09.01, 01:18
      Jesli przez ponad 10 lat pracuje legalnie,i ma staly pobyt (tzn. residenza;
      natomiast domicilio czyli cos, co odpowiadaloby polskiemu czasowemu
      zameldowaniu nie wchodzi w rachube) powinna isc i zapytac sie do Anagrafu, lub
      Comune i tam udziela jej wlasciwych informacji.Na pewno bedzie jej potrzebne
      zaswiadczenie o niekaralnosci, tak z Warszawy jak i z Rzymu(bez wzgledu na to w
      ktòrej czesci Wloch sie znajduje).
      • Gość: ++++++++ Re: Jakie warunki trzeba spełnić aby dostać obywatelstwo włoskie ? IP: 213.98.114.* 01.09.01, 04:41
        Gość portalu: Mela napisał(a):

> Jesli przez ponad 10 lat pracuje legalnie,i ma staly pobyt (tzn. residenza;
        > natomiast domicilio czyli cos, co odpowiadaloby polskiemu czasowemu
        > zameldowaniu nie wchodzi w rachube) powinna isc i zapytac sie do Anagrafu, lub
        > Comune i tam udziela jej wlasciwych informacji.Na pewno bedzie jej potrzebne
        > zaswiadczenie o niekaralnosci, tak z Warszawy jak i z Rzymu(bez wzgledu na to w
        >
        > ktòrej czesci Wloch sie znajduje).

czlowiekowi ktory pyta na forum o warunki otrzymania obywatelstwa kraju w ktorym
        mieszka itpNie dal bym takowego.To swiadczy o jego debilizmie.Debile nie sa
        potrzebni nigdzie
        • Gość: or not Re: do ++++++++ IP: *.knurow.sdi.tpnet.pl 01.09.01, 15:43
          Gość portalu: ++++++++ napisał(a):

> czlowiekowi ktory pyta na forum o warunki otrzymania obywatelstwa kraju w ktory
          > m
          > mieszka itpNie dal bym takowego.To swiadczy o jego debilizmie.Debile nie sa
          > potrzebni nigdzie

Słusznie. Więc co tu jeszcze robisz?
          • Gość: ++++++++ Re: do or not IP: 213.98.114.* 01.09.01, 19:38
            knurow? chwileczke na mojej mapie nie moge znalezc chyba wezme sztabowa .
            • Gość: or not Re: do ++++++++ IP: *.knurow.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 13:50
              Gość portalu: ++++++++ napisał(a):

> knurow? chwileczke na mojej mapie nie moge znalezc chyba wezme sztabowa .

O tak! Tobie koniecznie wskazana sztabowa. A sztab do pomocy?

• Gość: Gadula Re: Jakie warunki trzeba spełnić aby dostać obywatelstwo włoskie ? IP: *.ym1.on.wave.home.com 01.09.01, 05:18
      Zgadzam sie z wypowiedzia mojego uczonego kolego ++++++++.Dodam tylko ze
      dodatkowym warunkiem jest zjedzenie 10 kg spagetti w ciagu jednej godziny
      (niestety nie wolno wyprozniac sie czy tez wymiotowac).
      Z wyrazami szacunku
      Gadula KPK
      • Gość: sharky Re: Jakie warunki trzeba spełnić aby dostać obywatelstwo włoskie ? IP: *.hg.mdip.bt.net 01.09.01, 20:37
        Ktos dosyc dobitnie o tym napisal ale ja uwazam ze rzeczywiscie jesli ktos
        mieszka 11 lat i nie wie jakie sa warunki uzyskania obywatelstwa to cos jest
        nie tak. Wydawalo mi sie, ze Polacy za granica sa bardziej rozgarnieci.
        • Gość: or not Re: do Sharky''ego IP: *.knurow.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 13:44
          Gość portalu: sharky napisał(a):

> Ktos dosyc dobitnie o tym napisal ale ja uwazam ze rzeczywiscie jesli ktos
          > mieszka 11 lat i nie wie jakie sa warunki uzyskania obywatelstwa to cos jest
          > nie tak. Wydawalo mi sie, ze Polacy za granica sa bardziej rozgarnieci.

Och, dobrze się zabezpieczasz używając sformułowania "wydawało mi się". Wystarczy
          poczytać wątki, by pozbyć się złudzeń... Myślę, że 140 pkt w skali IQ nie zależy
          za bardzo od miejsca zamieszkania, acz posiadając certyfikat Mensy warto
          zastanowić się, gdzie zamieszkać.
          Odpowiadając dżentelmenowi spod znaku "++++++++" chciałem dać odpór BEZMYŚLNEJ
          napastliwości wobec ducha winnego autora pierwotnego wątku. Występujący w imieniu
          siostry autor widać miał swoje powody, aby zapytać na forum, być może nie
          szurmowawszy uprzednio ambasady włoskiej (co nie znaczy, że nie zamierza tego
          uczynić jutro, pojutrze). Jeśli na coś liczył (nie wątpię, iż są ludzie, którzy
          właściwe ścieżki do Rzymu już wydeptali), to z pewnością nie na zwymyślanie.
          Zwłaszcza od kogoś, kto nie ma nic twórczego do powiedzenia, za wyjątkiem
          eksponowania własnych kompleksów i szarmancji inaczej.

Poza tym, jak to mawiają: tylko Bóg wie wszystko.
          Choć niektórzy dodają, że: kobiety wiedzą wszystko LEPIEJ!
          pzdr
          • Gość: Kapitan Re: do or not IP: *.uc.nombres.ttd.es 03.09.01, 00:39
            Gość portalu: or not napisał(a):

> Gość portalu: sharky napisał(a):
            >
            > > Ktos dosyc dobitnie o tym napisal ale ja uwazam ze rzeczywiscie jesli ktos
            >
            > > mieszka 11 lat i nie wie jakie sa warunki uzyskania obywatelstwa to cos je
            > st
            > > nie tak. Wydawalo mi sie, ze Polacy za granica sa bardziej rozgarnieci.
            >
            >
            > Och, dobrze się zabezpieczasz używając sformułowania "wydawało mi się". Wystarc
            > zy
            > poczytać wątki, by pozbyć się złudzeń... Myślę, że 140 pkt w skali IQ nie zależ
            > y
            > za bardzo od miejsca zamieszkania, acz posiadając certyfikat Mensy warto
            > zastanowić się, gdzie zamieszkać.
            > Odpowiadając dżentelmenowi spod znaku "++++++++" chciałem dać odpór BEZMYŚLNEJ
            > napastliwości wobec ducha winnego autora pierwotnego wątku. Występujący w imien
            > iu
            > siostry autor widać miał swoje powody, aby zapytać na forum, być może nie
            > szurmowawszy uprzednio ambasady włoskiej (co nie znaczy, że nie zamierza tego
            > uczynić jutro, pojutrze). Jeśli na coś liczył (nie wątpię, iż są ludzie, którzy
            >
            > właściwe ścieżki do Rzymu już wydeptali), to z pewnością nie na zwymyślanie.
            > Zwłaszcza od kogoś, kto nie ma nic twórczego do powiedzenia, za wyjątkiem
            > eksponowania własnych kompleksów i szarmancji inaczej.
            >
            > Poza tym, jak to mawiają: tylko Bóg wie wszystko.
            > Choć niektórzy dodają, że: kobiety wiedzą wszystko LEPIEJ!
            > pzdr

Koles ty sie tak nide nadymaj bo sie zesr.Co ty masz tworczego do powiedzenia? Co
            tu tworczego mozna powiedziec.Cala ta dyskusja to zbedna rozmowa o kims kto
            informacji o przepisach w swoim kraju zamieszkania,szuka za pomoca brata na forum
            intern.innego kraju,lub w ambasadzie.Trzeba byc kompletnzm idiota lub analfabeta!
            Po za tym odp.instytucja ma tez informacje na swoich stronach.Or not zrobiles z
            siebie idiote chcac byc szlachetnym obronca.Tworczy wniosek:nie skacz nie skacz
            bo sie zesr....Bez pozdrowien kretynku
            • Gość: or not Re: do Pana Kapitana IP: *.knurow.sdi.tpnet.pl 08.09.01, 10:08
              Szanowny Panie Kapitanie

Pańska, atencji godna, zacność pospołu z subtelną dobrodusznością wyrażoną
              zgrabnie frywolną impresją, nie pozwala mi bez słowa pominąć ten niezasłużony
              splendor, który na mię spłynął.

Pana delikatna, lecz w sedno trafiająca, argumentacja nie pozostawia cienia
              wątpliwości, żem głąb okrutny. Jeno w rozterce wielkiej, bo raz Pan kretynkiem,
              raz idiotą obdzielasz, a to nie to samo - śmiem zwrócić Pańską, o Żywy
              Uosobieniu Kurtuazji, uwagę.
              Zapewne przez wrodzoną i starannie pielęgnowaną przez lata skromność nie
              wspomniał Pan – Nadziejo Proszących o Pomoc, Mistrzu Ortografii, Semiotyki &
              Semantyki – o swoim twórczym wkładzie w czynieniu zadość prośbie Blu.

Pozostając w nadziei, iż Jego Życzliwość Kapitan nie poprzestanie na jednym
              jedynym – jakże błyskotliwym – wywodzie, kreślę się poniżej, pozostając w
              wyrazami nieskrywanej wdzięczności za troskę o mój stan umysłu. Byłoby ogromną
              szkodą - o mój Boże, wręcz stratą niepowetowaną - dla wielu, gdyby wirtualny
              sztorm nie sprowadził Pana Kapitana do tego skromnego portu. O, excusez-moi:
              wątku.

Or not

PS. Ma wdzięczność Himalajom stałaby się równa, gdybyż Szacowny Pan Kapitan
              wieściami od ++++++++ się podzielił. Wielodniowa nieobecność skłania ku
              przesłankom, iż ten miły, choć - możnaby pomyśleć - średnio rozgarnięty
              interlokutor, po dziś dzień po mapie oczyma swemi wodzi...

• Gość: MaciekS Re: Jakie warunki trzeba spełnić aby dostać obywatelstwo włoskie ? IP: *.amdahl.com 07.09.01, 18:56
          Gość portalu: sharky napisał(a):

> Ktos dosyc dobitnie o tym napisal ale ja uwazam ze rzeczywiscie jesli ktos
          > mieszka 11 lat i nie wie jakie sa warunki uzyskania obywatelstwa to cos jest
          > nie tak. Wydawalo mi sie, ze Polacy za granica sa bardziej rozgarnieci.

A nie przyszlo Ci do glowy ze ktos nie mial zamiaru ubiegac sie o takowe warunki a obecnie zmienil
          zdanie? Bardzo upraszczacie zycie Panowie. Chyba brak Wam doswiadczenia.

Czy pytanie boli? Owszem tak jak sie zetknie z odpowiedziami takich ludzi jak tu w tym watku odpisuja.

Pozdrawiam
    • Gość: Pesante Re: Jakie warunki trzeba spełnić aby dostać obywatelstwo włoskie ? IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 07.09.01, 14:05
      To zalezy. Czy Twoja sorela połyka?
      • Gość: Sorella Re: Jakie warunki trzeba spełnić aby dostać obywatelstwo włoskie ? IP: *.sympatico.ca 09.09.01, 01:27
        Per fortuna, non tutti pesanti sono stupidi come te.
      • Gość: Gianni Re: Jakie warunki trzeba spełnić aby dostać obywatelstwo włoskie ? IP: *.radom.pl 11.09.01, 14:16
        Bez przesady, przecież nie wszystkie Polki we Włoszech sie puszczają!
        • Gość: d Re: Jakie warunki trzeba spełnić aby dostać obywatelstwo włoskie ? IP: 134.65.105.* 12.09.01, 09:33
          panowie ... ci ktorzy tu mieszkaja (we Wloszech) powinni wiedeziec, ze to bardzo specyficzny kraj z
          dosyc elastycznym prawodawstwem i przepisami. Wiele z nich mozna pominac lub obejsc. Mysle ze to
          pytanie ktore padlo na Forum wlasnie tego dotyczylo .... jak najlatwiej zdobyc legalnie obywatelstwo?
          a dowiadujemy sie ze nasze siostry zarabiaja pupa. Nic dodac nic ujac.
          jesli ktos mowi nie na temat to mowi od rzeczy ... czyli nie da sie z ta osoba nawiazac kontaktu.
          Proponuje aby Ci ktorzy nie potrafia sie wypowiedziec lub odpowiedziec na zadane pytanie, zalozyli
          nowy watek.
          • Gość: Dżidżi Re: Jakie warunki trzeba spełnić aby dostać obywatelstwo włoskie ? IP: *.radom.medianet.pl 12.09.01, 18:28
            Jednym słowem Włochy są tak samo pojebanym krajem jak Polska. Po co więc cały
            ten ambaras z obywatelstwem, jak ten sam syf można mieć bez kłopotu nad Wisłą?
            • Gość: tato Re: Jakie warunki trzeba spełnić aby dostać obywatelstwo włoskie ? IP: 212.31.242.* 14.09.01, 01:08
              Bardzo latwo.Problem w tym ze oni nie dadza ci zarobic.Guardia de finase(NSDAP
              iMAFIA) czuwa nad wszystkim.Uwaga,republika bananowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka