Dodaj do ulubionych

Down Under: forum o Australii i NZ

15.02.05, 07:32
Zapraszamy zainteresowanych tymi dwoma krajami, tych maja cos ciekawego do
napisania (pozytywnego, negatywnego czy "obojetnego"), lub chca sie czegos o
tych krajach dowiedziec:
forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25920
Na forum obowiazuja dobre obyczaje. Zeby moc tam pisac trzeba byc na liscie
uczestnikow; zgloszenia do udzialu prosze kierowac do Adminow tego forum.

Obserwuj wątek
    • Gość: Kagany Re: Down Under: cenzurowane forum o Australii i NZ IP: *.83.221.203.acc52-dryb-mel.comindico.com.au 15.02.05, 10:39
      Czyli ze to bedzie forum cenzurowane, jak "Trybuna Ludu"
      czy "Dziennik TV" za czasow Gomulki, Gierka i Jaruzelskiego.
      A wiec no, thanks. Wole media z mniejsza iloscia ingerencji
      cenzorskich nozyczek. A na tym cenurowanym forum mozecie
      sobie nawzajem z wiarusem australijskiego Gestapo,
      Luiza z wirtualnego ogrodu i Pawlem ze slumsow Melbourne
      prawic komplementy i pisac jak wam tam dobrze na zadupiu swiata...
      Bye i do niezobaczenia na waszej parodii forum!
    • Gość: Kagany Rozdwojony dinkum (unfair) IP: *.83.221.203.acc52-dryb-mel.comindico.com.au 15.02.05, 10:44
      Na cenzurowanym forum o zadupiu swiata mamy na razie
      3 watki i 5 postow, wszystkie od dinkuma w wydaniu fair
      i unfair...wink
      Down Under (5)
      Założyciel: fair_dinkum
      Forum poswiecone Australii i Nowej Zelandii dla zainteresowanych tymi krajami.
      (dodaj swoją reklamę) (dodaj do ulubionych forów)
      • Biezace wiadomosci z i o Australii (1) fair_dinkum
      15.02.05, 06:57
      • Informacja o Australii: wpis Luizy (1) fair_dinkum
      11.02.05, 16:39
      • Nowe Forum? (3) fair_dinkum
      Nowe Forum?
      fair_dinkum 11.02.2005 07:03 + odpowiedz
      Tak, dla wszystkich zainteresowanych Australia i Nowa Zelandia.
      Aby uczestniczyc w dyskusjach trzeba sie zalogowac. Obowiazuja dobre
      obyczaje: posty napastliwe, oblezywe czy po prosty chamskie beda wycinane.
      Przyjemnej zabawy.
      G'Day Mate!
      dinkum 11.02.2005 07:29 + odpowiedz
      To Forum jest dla Polakow z Polski czy dla kangurow / kiwis?
      Re: G'Day Mate!
      fair_dinkum 11.02.2005 07:32 + odpowiedz
      Dla jednych i drugich, jesli maja cos do powiedzenia albo chca sie czegos
      dowiedziec o tych krajach.
      • fair_dinkum Dziekuje za streszczenie. 15.02.05, 14:15
        I zapraszam do dyskusji.
        • Gość: Kagan Re: Dziekuje za streszczenie. IP: *.95.221.203.acc50-dryb-mel.comindico.com.au 16.02.05, 01:02
          Strescilem, bo malo kto zaglada na fora cenzurowane.
          Ja tam sie nie bede produkowal, bo dosyc mam bojow
          z cenzura redakcyjna, zeby sie jeszcze wlaczac do
          walki z domoroslymi "prywatnymi" cenzorami...
          Pozdr. z Melbourne
          • fair_dinkum Fair enough. Thanks. nt 16.02.05, 02:51
            • Gość: Kagan Tez dziekuje i tez nt ;) IP: *.95.221.203.acc50-dryb-mel.comindico.com.au 16.02.05, 03:21
              • fair_dinkum Kaga, mam dla Ciebie zamowienie 16.02.05, 17:01
                Napisz mi, prosze, na forum Down Under wypracowanie na temat Australian
                Declaratory Visa: co to jest, jak ja dostac i co daje jej posiadanie. Jesli sie
                zgodzisz napisz mi na poczte gazety pod jakim nickiem chcesz tam wystepowac.

• Gość: Штирлиц Jak można tak niemiłosiernie przekręcać nick prof. IP: *.dyn.optonline.net 16.02.05, 23:20
                  Pan Profesor K. nie pisuje wypracowań tylko dysertacje. Wierszówka za
                  ekspresowe zamówienia jest 2 złocisze od wiersza. Najpierw należy dowieść, że z
                  Rzeszowa można przesłać twarde złotówki do Melbourne i że w Melbourne jest
                  jakiś bank wymieniający bilety BP na prawdziwe pieniądze.
                  • Gość: Kagan Zlotowka twardsza nawet niz Euro IP: *.82.221.203.acc52-dryb-mel.comindico.com.au 17.02.05, 10:50
                    Ostatni "The Economist" podal, ze najbardziej ze wszystkich
                    walut wzmocnila sie wzgledem USD wlasnie ta tak pogardzana
                    przez ciebie zlotowka (o ponad 20% w ciagu roku)...
                    Australia to chyba poza NZ jedyny wiekszy kraj, gdzie
                    nie podaja kursu PLN...
                    • prawdziwystarywiarus Re: Zlotowka twardsza nawet niz Euro 17.02.05, 12:11
                      mineral.galleries.com/minerals/hardness.htm
                      Mohs Hardness Scale
                      Below is an absolute hardness scale:

* 1 Talc
                      * 3 Gypsum
                      * 9 Calcite
                      * 21 Fluorite
                      * 48 Apatite
                      * 72 Orthoclase
                      * 100 Quartz
                      * 200 Topaz
                      * 400 Corundum
                      * 1600 Diamond
                      * 2200-2500 Łeb Kagana

• Gość: TheEconomist Re: Zlotowka twardsza nawet niz Euro IP: *.82.221.203.acc52-dryb-mel.comindico.com.au 17.02.05, 12:30
                        www.economist.com/printedition/displayStory.cfm?Story_ID=3651636
                        Exchange rates against the dollar
                        Feb 10th 2005
                        From The Economist print edition
                        Since the beginning of 2004, every currency in our chart rose against the dollar, except for the Indonesian rupiah, which slid by nearly 9%. Poland's zloty climbed by 21%, more than any other currency. Other emerging-market currencies also made big gains. Colombia's peso, South Korea's won and Brazil's real all rose by more than 10%. During the same period, the euro rose by just 2% and the yen by 3%. The currencies of Argentina and Mexico rose only modestly.
                        =========
                        Tak wiec wiarus nie kompromituj sie, i sprawdz zrodla zanim znow
                        popelnisz kolejny idiotyczny blad... sad Wiem, ze wam australiskim
                        zydkom nie na reke, ze w Polsce sie poprawia a w israelu i Australii
                        pogarsza... sad
                        • prawdziwystarywiarus Łeb jak diament (nie taki cenny,tylko taki twardy) 17.02.05, 12:54
                          Gość portalu: TheEconomist napisał(a):

> <a
                          href="www.economist.com/printedition/displayStory.cfm?Story_ID=3651636"
                          target="_blank">www.economist.com/printedition/displayStory.cfm?Story_ID=3651636</a>
                          > Exchange rates against the dollar
                          > Feb 10th 2005
                          > From The Economist print edition
                          > Since the beginning of 2004, every currency in our chart rose against the dolla
                          > r, except for the Indonesian rupiah, which slid by nearly 9%. Poland's zloty cl
                          > imbed by 21%, more than any other currency. Other emerging-market currencies al
                          > so made big gains. Colombia's peso, South Korea's won and Brazil's real all ros
                          > e by more than 10%. During the same period, the euro rose by just 2% and the ye
                          > n by 3%. The currencies of Argentina and Mexico rose only modestly.
                          > =========
                          > Tak wiec wiarus nie kompromituj sie, i sprawdz zrodla zanim znow
                          > popelnisz kolejny idiotyczny blad... sad Wiem, ze wam australiskim
                          > zydkom nie na reke, ze w Polsce sie poprawia a w israelu i Australii
                          > pogarsza... sad

Nowa czworka wielkich mocarstw. Polska, Kolumbia, Korea, Brazylia.
                          Jeszcze tylko trzeba powolac Kagana na tron i nowy lad swiatowy zapewniony.

A najbardziej to sie w Polsce poprawia od miedzynarodowej spekulacji walutowej
                          na kursach walut 'emerging markets', nademisji obligacji bez pokrucia w stanie
                          gospodarki, a najbardziej to sie w Polsce poprawia od klopotow USA.niczego nie
                          trzenba robic. wystarczy siasci patrzec jak USD spada (i polski eksport coraz
                          drozszy, a import do Polski coraz tanszy). Klasycznie polska poprawa, nie? -
                          niewazne, zeby w Polsce komukolwiek zylo sie lepiej, wazniejsze, zeby komus
                          innemu zrobilo sie gorzej...

Nota bene, jedna z najsilnieszych w stosunku do USD walut Europy w 1939 roku to
                          byl lit litewski. I co z tego?

Wez tabletki.
                          • Gość: Kagan Zajrzales wiarus do Economista? IP: *.82.221.203.acc52-dryb-mel.comindico.com.au 17.02.05, 13:06
                            Chyba nie. A tam jest obrazek z takimi panstwami jak
                            RPA, W. Brytania (UK), Japonia i Euro-zona...
                            www.economist.com/printedition/displayStory.cfm?Story_ID=3651636
                            Exchange rates against the dollar Feb 10th 2005
                            From The Economist print edition
                            Since the beginning of 2004, every currency in our chart rose against the dollar, except for the Indonesian rupiah, which slid by nearly 9%. Poland's zloty climbed by 21%, more than any other currency. Other emerging-market currencies also made big gains. Colombia's peso, South Korea's won and Brazil's real all rose by more than 10%. During the same period, the euro rose by just 2% and the yen by 3%. The currencies of Argentina and Mexico rose only modestly.
                            (wyjatki z wykresu)
                            Polska (zloty) +21%
                            RPA (rand) +7%
                            NZ (dolar) +6%
                            UK (funt) +4%
                            Japonia (jen) +3%
                            Euro +2%
                            Israel +1%
                            • Gość: Kagan Re: Zajrzales wiarus do Economista? IP: *.latrobe.edu.au / *.latrobe.edu.au 18.02.05, 04:20
                              THE ECOMOMIST to zbyt trudna lektura dla agenta wiarusa-Jaworskiego!
                • Gość: Kagan Re: "Kaga", mam dla Ciebie zamowienie... IP: *.82.221.203.acc52-dryb-mel.comindico.com.au 17.02.05, 10:42
                  Rozumiem, ze to do mnie "minus 'n'"... wink
                  Jak sie pewnie domyslasz, za darmo w Australii nic nie daja,
                  ale dla ciebie zrobie malutki wyjatek. Oto link i fragmenty mej
                  dyskusji na temat ADV z Undroosem na tym forum. Mysle, ze Undroos,
                  podobnie jak i ja zgodzi sie, abys umiescil ponizszy tekst na swym
                  prywatnym forum.
                  Pozdr.
                  Kagan
                  ===============================================================================
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=20516963
                  Zalety Australian Declaratory Visa
                  Autor: Gość: Undroos IP: *.nsw.bigpond.net.au
                  Data: 12.02.2005 01:17
                  Przypomnijmy, ze ADV jest to prawdziwie unikalna w skali światowej wiza, która przysługuje australijskim posiadaczom paszportów Węgier i Polski (tylko te 2 państwa). Wizę tę wbija się do polskiego lub węgierskiego paszportu i na tak wyposażonym paszporcie polskim lub węgierskim można sobie wyjechać z Australii oraz do niej wjechać, bez konieczności legitymowania się paszportem australijskim. Paszport australijski, jako bezużyteczny przy wyjazdach do Europy, zostawimy wiec w szufladzie. Wizę tę załatwili sobie z władzami Australii wszechmocni Żydzi polscy i węgierscy, co już samo przez się dowodzi, ze jest to znakomita wiza. Wbrew temu co głosi wróg publiczny Wiarus, powinniśmy z niej korzystać póki się da. Paszport polski z ADV pomoże nam w Polsce przy zakupach nieruchomości i posiadłości ziemskich, a także przy odzyskiwaniu powyższych, niesłusznie zagrabionych nam przez Reich, Sowietów, a później PRL.
                  Re: Zalety Australian Declaratory Visa
                  IP: *.95.221.203.acc50-dryb-mel.comindico.com.au
                  Gość: Kagan 12.02.2005 05:
                  W zasadzie masz racje, z tym, ze owa wiza przysługuje wszystkim obywatelom australijskim, którzy posiadają podwójne obywatelstwo. Polacy i Węgrzy są w o tyle uprzywilejowanej sytuacji (dzięki polsko-australijskim i wegiersko-australijskim żydom, którzy trzęsą biznesem w Australii) ze dostają ta wizę automatycznie. Obywatele innych państw musza zaś uzasadnić, iż używanie paszportu z kangurem i strusiem może narazić ich na poważne niewygody. Stad tylko Polacy i "bratankowie" Węgrzy dostają te wizę "dawania łapówek itd.
                  Pozdrawiam smile
                  Kagan
                  • fair_dinkum Dzieki! 17.02.05, 17:30
                    I przepraszam ze Cie 'niedowartosciowalem'. Gdzies mi to "n" ucieklo. Sam wiesz
                    jak to jest jak sie chodzi "do gory nogami".
                    • Gość: monopoly money Gdzie jest bilon twardych złotówek za wierszówkę? IP: *.dyn.optonline.net 17.02.05, 20:19
                      so.pwn.pl/slowo.php?co=dowarto%B6ciowa%E6 Słyszało się o pisaniu nie z
                      czasownikami, czy nie?

Przyślij małe wiaderko twardego bilonu i Krawczyk wymieni se w banku w
                      Melbourne na monopoly money
                      • Gość: Kagan Re: Gdzie jest bilon twardych złotówek za wierszó IP: *.latrobe.edu.au / *.latrobe.edu.au 18.02.05, 04:19
                        Olewam staromodne reguly pisowni rodem z PRlu czy innej Sanacji! wink
                        One byly ustanowione kiedy nikt jeszcze o komputerze nawet nie
                        slyszal, a co mowic o Internecie!
                        • filipek.us To wy Kagan jesteście ten Fair Dick? 18.02.05, 05:09
                          Gość portalu: Kagan napisał(a):

> Olewam staromodne reguly pisowni rodem z PRlu czy innej Sanacji! wink
                          > One byly ustanowione kiedy nikt jeszcze o komputerze nawet nie
                          > slyszal, a co mowic o Internecie!
                          • Gość: Kagan Re: To wy Kagan jesteście ten Fair Dick? IP: *.latrobe.edu.au / *.latrobe.edu.au 18.02.05, 05:45
                            Sam jestes dick...
                    • Gość: Kaga(n) Re: Dzieki! IP: *.latrobe.edu.au / *.latrobe.edu.au 18.02.05, 04:12
                      Mnie ten brak "n" nie przeszkadza, bo nie mam, jak wiarus, kompleksow...
                      Pozdr. z la Trobe Uni. wink
                    • Gość: Kaga(n) Re: Dzieki! IP: *.latrobe.edu.au / *.latrobe.edu.au 18.02.05, 04:13
                    • Gość: Kaga(n) Re: Dzieki! IP: *.latrobe.edu.au / *.latrobe.edu.au 18.02.05, 04:13
                    • Gość: Kagan Re: Dzieki! IP: *.latrobe.edu.au / *.latrobe.edu.au 18.02.05, 04:14
                • Gość: Kagan ADV IP: *.82.221.203.acc52-dryb-mel.comindico.com.au 17.02.05, 10:45
                  Also the POLISH WEEKLY (Tygodnik Polski) published (I think in 2003 or 2004) my letter, in which I have informed that some Australian citizens of Polish origin may enter Australia without Australian passport, simply by using so-called Australian Declaratory Visa in Polish passport.
    • durny.polaczek A mnie tam nie chcą :-( 16.02.05, 13:09
      Zgłosiłem wczoraj chęć udziału w tym ich (jego) forum autorskim, a oni (on)
      mnie do dzisiaj nie zaakceptowali. To ja już wolę pozostać tutaj i wrazie
      potrzeby zapytać o coś Kagana.
      • debunker jestes wyksztalcony facet i wypisujesz bzdury 16.02.05, 13:36
        durny.polaczek napisał:

> Zgłosiłem wczoraj chęć udziału w tym ich (jego) forum autorskim, a oni (on)
        > mnie do dzisiaj nie zaakceptowali. To ja już wolę pozostać tutaj i wrazie
        > potrzeby zapytać o coś Kagana.

jestes wyksztalcony facet i wypisujesz bzdury
    • endrju_lepper Australia w polskiej TV 16.02.05, 15:52
      Niedawno w TV pokazano trzecią już w tym roku migawkę z krainy kangurów:

Mr Howard gratulował księciu Karolowi jego "nowej" wybranki.
      Musiał?

Wcześniej pokazano Australian Open, a jeszcze wcześniej Św. Mikołajów na plaży.
      Czy na prawdę poza tym nic ciekawego w Australii się nie dzieje?
      W zeszłym roku pokazywali więcej bo przynajmniej lasy płonęły.

Teraz jest nudno.
      • Gość: Kagan Re: Australia w polskiej TV IP: *.82.221.203.acc52-dryb-mel.comindico.com.au 17.02.05, 10:47
        A czego sie spodziewales? Australia to przeciez zadoopie swiata! wink
    • Gość: VIC Oryginalny post Kagana o ADV IP: *.slv.vic.gov.au / *.slv.vic.gov.au 19.02.05, 06:59
      Zamiesc na swoim prywatnym forum, jak chcesz:
      www.cyberexpres.com/display.asp?id=1432
      Australian Declaratory Visa (lech.keller@arts.monash.edu.au ) 21/8/2003
      Nie jestem pewien, czy autorzy listu do Prezydenta RP wiedza, iz kazdy obywatel
      australijski, jesli posiada tez paszport Polski,
      moze bardzo latwo otrzymac w Department of Immigration (www.immi.gov.au/) tzw.
      Australian Declaratory Visa (odnosi sie to tez do obywateli Wegier). Takowa wiza
      jest wazna 5 lat, kosztuje okolo 180 dolarow
      autralijskich i umozliwia podroz z i do Australii na podstawie polskiego
      paszportu, ktory niedlugo bedzie tez paszportem unijnym.
      Problem tylko w tym, ze praktycznie nikt w australijskich urzedach nie wie o
      tym, podobnie nic o tym chyba nie wiedza w polskich
      placowkach na terenie Australii (ambasada, konsulaty itp.). Niemniej, kazdy
      posiadacz polskiego paszportu, ktory ma tez
      australijskie obywatelstwo, ma nieograniczone prawo do takiej wizy, ktora
      upowaznia do nieograniczonej ilosci wyjazdow i wjazdow
      na obszar Zwiazku Australijskiego (Commonwealth of Australia) i pozwala tez
      uniknac tzw. pulapki paszportowej w Polsce oraz
      starania sie o wizy niektorych panstw europejskich i poslugiwania sie dwoma
      paszportami, co obecnie, w epoce wzmozonego terroryzmu
      i zaostrzenia przepisow imigracyjnych moze wydac sie podejrzane. Tak wiec jesli
      czujemy sie na prawde Polakami, powinnismy
      podrozowac do Europy na podstawie polskiego paszportu i wspomnianej Australian
      Declaratory Visa, zamiast narzekac na rzekome
      utrudnienia ze strony polskich wladz. Lech Keller School of Languages, Cultures
      and Linguistics, Monash University
      target="_blank">www.arts.monash.edu.au/gsandss/slavic/bios/keller.html Patrz
      tez: 1. Formularz www.immi.gov.au/allforms/pdf/931.pdf
      2. Opis www.immi.gov.au/annual_report/annrep00/perf13.htm
      Resident return visas and Australian declaratory visas Description: Resident
      return visas (RRVs) allow non-citizen permanent
      residents to leave and re-enter Australia without losing their resident status.
      Australian declaratory visas are an administrative
      device to provide evidence of Australian citizenship.
      • Gość: Штирлиц A korśliwe porsacze dogremnie wyczkaśnie! IP: *.dyn.optonline.net 19.02.05, 13:14
        A korśliwe porsacze dogremnie wyczkaśnie!
        Nie do uwierzenia!!! (Oi Oi Oi) 25/8/2003
        Zagladnalem wlasnie na witryne australijskiego ministerstwa d/s imigracji,
        gdzie jest informacja o tej slynnej declaratory visa Lecha Kellera. Nie do
        uwierzenia, ale nasz geniusz akademicki z Monash University albo czytac po
        angielsku nie umie albo ma jakis psychiczny feler i nie pojmuje o czym toczy
        sie dyskusja. Oto definicja declaratory visa podana przed Dept of
        Immigration: "What is an Australian declaratory visa? An Australian declaratory
        visa (ADV) is a return document placed IN YOUR FOREIGN PASSPORT to identify you
        as an Australian citizen."(adres linku:
        www.immi.gov.au/allforms/pdf/931.pdf ) Tlumaczenie: Australijska
        declaratory visa to dokument powrotny, wbijany do twego obcego paszportu w celu
        zidentyfikowania cie jako obywatela Australii.) To znaczy, ze jest to wiza
        wbijana do polskiego paszportu dla obywateli Australii powracajacych do
        Australii bez australijskiego paszportu z jakiegos powodu. Przeciez to
        kompletnie nie ma NIC WSPOLNEGO z tym o czym my mowimy! Przede wszystkim panie
        Keller, aby dostac te panska "ADV" najpierw trzeba wyrobic sobie polski
        paszport, A O TO WLASNIE CHODZI - ZE NAJWIEKSZY PROBLEM JEST Z WYROBIENIEM
        SOBIE POLSKIEGO PASZPORTU!!! Bez niego do czego panu wbija ta declaratory visa?
        Chyba do indeksu akademickiego z SGPiS..Teraz chyba juz nikt nie ma
        watpliwosci, ze pan Lech Keller nie ma KOMPLETNIE pojecia o czym mowi i pisze w
        sprawie pulapki paszportowej. Natomiast jego agresja i obelgi nie zostana mu
        zapomniane, tego mozesz byc pewny "koles".
        www.cyberexpres.com/display.asp?id=1432
        • fair_dinkum OK. TO moze wpisz mi to na Down Under ... 19.02.05, 16:37
          ... pod jakims ludzkim nickiem.
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25920
          • Gość: Штирлиц moze wpisz se sam to na swojej dupie,łzawy lamerze IP: *.dyn.optonline.net 19.02.05, 17:12
        • Gość: Kagan Re: A korśliwe porsacze dogremnie wyczkaśnie? IP: *.98.221.203.acc51-dryb-mel.comindico.com.au 20.02.05, 02:37
          Re: Oryginalny post Kagana o ADV
          Autor: Gość: Kagan IP: *.98.221.203.acc51-dryb-mel.comindico.com.au
          Data: 20.02.2005 02:29
          Wiarus! Czemu sie teraz wstydzisz swego nicku i piszesz jako "Filip,
          co sie urwal z konopii) albo inny Штирлиц?
          Zawsze przciez pisalem, ze ADV wkleja sie
          (nie stempluje, bo mamy juz inne czasy) do nie-australijskiego
          paszportu, w naszym przypadku polskiego, aby uniknac koniecznosci
          uzywania bardzo obecnie niebezpiecznego australijskiego paszportu,
          ktory od razu identyfikuje wlasciciela jako potencjalnego agresora,
          morderce aborygenow i ogolnie "szabasgoja", czyli zwolennika
          syjonizmu i zbrodniczego "panstwa" israel. A zaden paszport nie jest
          obecnie latwo uzyskac. Nowe polskie paszporty spelniaja zas wszelkie
          kryteria stawiane paszportom od czasu jak rozpoczeka sie swiatowa
          wojna narodowowyzwolencza przeciwko imperializmowi amrykanskiemu,
          stad nie sa wydawane "od reki", ale jak juz sie taki paszport dostanie,
          to cala Europa (poza Rosja) stoi otworem. Z polskim paszportem mozna np.
          przebywac w Wielkiej Brytanii bezterminowo, i jeszcze tam nawet
          legalnie pracowac: z australijskim mozna siedziec w Wielkiej
          Brytanii gora 3 miesiace bez prawa do pracy. Co wiecej, posiadacz
          australijskiego paszportu moze byc nie wpuszczony na teren UE,
          w tym do W. Brytanii na podstawie "widzi mi sie" urzednika na lotnisku,
          a posiadacz paszportu RP nie tylko, ze korzysta z ekspresowych przejsc,
          to musi byc wpuszczony na teren kazdego panstwa UE, w tym W. Brytanii,
          tak samo jak musi byc wpuszczony do Polski. Ale ty o tym wiarus ani
          slowa, tylko sie chowasz pod "konopim" (marichuanka?) nickiem i piszesz
          bzdury, na dodatek w chamskim, agresywnym stylu... sad
          • Gość: Vicek Re: A korśliwe porsacze dogremnie wyczkaśnie? IP: *.balwyn.boroondara.vic.gov.au / 202.137.67.* 21.02.05, 05:17
            Ciekawe, czemu ten wiarus tak nie lubi tej wizy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka