Dodaj do ulubionych

Praca Anglia, ponownie

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 00:08
Witam, kilka dni temu prosilem Was o
informacje odnosnie pracy, zarobkow,
kosztow utrzymania w Londynie...
odeslaliscie mnie do katalogu forum,
owszem udalo mi sie znalezc kilka ciekawych informacji, ale zadna
nie mowi o sczegolach zarobkow jakie mnie interesuja,
bylbym zobowiazany jesli udzielilibyscie mi
informacji o stawakch przy pracy fizycznej (budowy itp.)
oraz o kosztach utrzymania w Londynie.
z gory dziekuje, pozdrawiam
...POLSKA GOLA crying....
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Praca Anglia, ponownie IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 05.06.02, 14:20
      Te wszystkie informacje naprawde juz byly, ze szczegolami.
      Moich dwoch znajomych na budowach zarabia po £50 dziennie.
      Pokoj kosztuje ok £50 na tydzien, plus zawsze miesieczna kaucja z gory i chyba
      za pierwszy tydzien tez z gory, a moze nawet za pierwszy miesiac?
      Migawka na metro+pociagi+autobus £25 na trzy strefy 1-3, czyli od centrum na
      niezbyt dalekie przedmiescia.
      Jedzenie - to oczywiscie 'zalezy', ale wg mnie absolutne minimum przy zupelnej
      ascezie to £20, i to nie wiem czy jest mozliwe przy pracy fizycznej.
      • Gość: ABeCe Re: Praca Anglia, ponownie IP: 217.99.1.* 06.06.02, 00:45
        20 funtow dziennie. nie strasz chlopaka. ja co prawda nie pracowalem fizycznie
        lecz studiowalem w newcastle i dziennie udawalo mi sie przezyc (i nie
        chodzilem bynajmniej glodny) za 10 funtow. obiad z M&S dla 4 osob wynosil mnie
        z piciem i deserem jakies 24 funty. pzdr.
        • Gość: Ania Re: Praca Anglia, ponownie IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.06.02, 10:06
          Sorry, te 20 funtow to na tydzien, nie dziennie, tak samo migawka 25 to tez na
          tydzien.
          • Gość: ABeCe Re: Praca Anglia, ponownie IP: *.waw.cdp.pl 06.06.02, 14:05
            no to teraz w druga strone olei. 20 quids na tydzien to stanowczo za malo. no
            chyba ze ktos na diecie. pzdr.
            • Gość: izabelsk Re: Praca Anglia, ponownie IP: 192.223.158.* 06.06.02, 14:19
              Albo kupuje economy brand w supermarkecie i warzywa na marketach.
              Bialy chleb - 9 pesow/"bochenek" w Sainsburaku.

izabelski
              • Gość: zaza Izdebsk IP: 3E1FE* / 62.31.224.* 06.06.02, 23:09
                ja economy bread white od jakiegos czasu widuje za 19 pensow, taniej nie ma
                • Gość: izabelsk Re: izabelski odpowiada w imieniu Izdebskiego IP: 5.1R2D* / *.webport.bt.net 07.06.02, 01:05
                  Oj, to przepraszam, pewnie 19 pensow, a mnie sie pomylilo z worem maki za 9
                  pensow.
                  A czy chcesz na to barbecue do polskiej szkoly?

izabelski
            • Gość: Ania Re: Praca Anglia, ponownie IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.06.02, 14:20
              Slyszalam ze mozna. Trzeba wtedy sie zaopatrywac w Iceland i Asda ewentualnie
              Tesco. Ale ja tylko powtarzam co mi kolezanki moje au-pairki mowia.
              • Gość: Jaga Re: Praca Anglia, ponownie IP: 212.36.38.* 06.06.02, 15:56
                Au-pairki moze i wyzyja za £20 bo kobiety z reguly mniej jedza smile (tylko ja
                jestem wyjatkiem), ale gosc pracujacy na budowie nie wyzyje za £20, chyba ze
                jest na diecie. POD jestes na diecie?
              • Gość: ABeCe Re: Praca Anglia, ponownie IP: 217.99.1.* 06.06.02, 23:01
                ja nawet swego czasu probowalem w tanim metrze i tez wiecej wychodzilo. POD
                powinien liczyc zawsze wiecej niz mniej i byc milo rozczarowanym jesli cos uda
                sie zaoszczedzic.a zreszta temat o cenach jedzenia w angielskich
                supermarketach sie robi, a ja juz nie na czasie bo od konca stycznia w
                polsce.z drugiej strony bede dobrze poinformowany dzieki temu watkowi na gdy
                wroce do anglii. pzdr.
    • emigrantka Re: Praca Anglia, ponownie 07.06.02, 02:00
      Czesc ludziki,

Ciekawe jak mozna za £20 na tydzien wyzyc? Moj braciszek tu sie troche po
      budowie poobijal ale wydawal na jedzonko duzo wiecej. Pomimo ze wiekszosc
      zakupow robil w LIDL....Hmmmmmm
      No ale : kurczak mrozony w Iceland £1.60 a swiezy w Sainsburys £3.50. Panowie
      nawet jezeli umieja gotowac to w wynajmowanych kwaterach zbytnio nie maja gdzie
      a na "pol-gotowym" zarelku to ciezko oszczedzic. A i jak sie pracuje po 10
      godzin dzienie i ze 2 godziny dziennie w mwtrze na dojazdach spedza to ni chce
      sie pewnie czlowiekowi latac od sklepu do sklepu i tu kupic chleb a tam
      maselko. No a w tych malych sklepikach to sie strasznie przeplaca.

Kurcze - ja tu musze na to Forum czesciej wpadac to moze sie od ludzi
      oszczedzac naucze? Bo jakos do tej pory mi nie idzie.....

Izabelski/Zaza - odezwijce sie na maila co u was?
      Pozdrawiam smile
      • emigrantka Opsssssssssssssss-Ania 07.06.02, 02:01
        • emigrantka Re: Opsssssssssssssss-Ania 07.06.02, 02:02
          Najpierw cie nie zauwazylam a pozniej mnie sie palec "omsknal" i pustego posta
          puscilam sad

Pozdrofka i odezwij sie tez smile
          • Gość: Xiv Re: Opsssssssssssssss-Ania IP: 62.189.123.* 07.06.02, 11:38
            a może się spotkamy?

Xiv
            • Gość: Ania Re: Opsssssssssssssss-Ania IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 07.06.02, 12:50
              Zapraszam do mnie jutro od 3pm w dol na bbq??? Dotyczy to wszystkich
              zainteresowanych.
              • Gość: Ciulacz Re: Opsssssssssssssss-Ania IP: 218.145.63.* 07.06.02, 13:10
                Puszka fasoli z NETTO..9p x 14 = 1.26
                Chleb bialy NETTO oczywiscie... 19p x 4 = 0.76
                Spaghetti(sloik) NETTO.... 40p x 4 = 1.60
                Kluski NETTO.....17p x 4 = 0.68 Do tego jakis tam banan czy inny luksus.
                Wszystko razem nie powinno przekroczyc pieciu funciakow na tydzien.
                NA ZDROWIE!
                • Gość: Xiv Do Ciulacza... IP: 62.189.123.* 07.06.02, 13:14

dobrze liczysz Waszmości... skończyłeś ekonomię?

Xiv
                • Gość: ABeCe Re: Opsssssssssssssss-Ania IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 20:42
                  dodaj jeszcze marskosc watroby gratis. pzdr.
              • Gość: Xiv Re: Opsssssssssssssss-Ania IP: 62.189.123.* 07.06.02, 13:13

znaczy się gdzie? smile

Xiv

ps. nie obiecuję, że się pojawię
                • Gość: Ania Re: Opsssssssssssssss-Ania IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 07.06.02, 13:25
                  Streatham Common. Szczegolowe adresy jak rowniez autografy rozdaje prywatnie.
                • Gość: Ania Re: Opsssssssssssssss-Ania IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 07.06.02, 14:54
                  Albo w niedziele?
          • Gość: Ania Re: Opsssssssssssssss-Ania IP: KWDPRX* / 194.63.116.* 07.06.02, 13:28
            Mnie trudno zauwazyc, taka niepozorna jestem. Wyslij mi jeszcze raz swoje
            rozne adresy, ok?
            • Gość: robol Re: Opsssssssssssssss-Ania IP: 218.145.63.* 08.06.02, 02:21
              anie, xivy,emigrantki i inne zakaly z plotkarskiego kolka przypominam wam, ze
              ten watek jest o pracy i oszczedzaniu . gowno obchodza nas wasze wiejskie bbq,
              nie zasmiecajcie forum swoimi madrosciami z dupy wycagnietymi.
              • boczek33 Re: Opsssssss ciulac penny 08.06.02, 03:12
                Najl;epiej zabierz z Polski worek konserw, i wpierdalaj je na okroglo przez 3-
                4 miesiace,zbieraj wode deszczowa w puszki po konserwach, bedziesz mial za
                darmo,kup stary rower i zapierdalaj na nim do pracy po ulicach Londynu.[ juz
                tacy tam sa i wszyscy wiedza ze to Polacy] Wtedy zaoszczedzisz duzo i jak
                wrocisz do Polski to mozesz sasiadom pierdolic glupoty jaki to wielki
                swiatowiec jestes i ile forsy przywiozles na budowe willi !!!!
                • Gość: londoner Re: Opsssssss ciulac penny IP: 218.145.63.* 08.06.02, 11:39
                  boczek33 napisał(a):

> Najl;epiej zabierz z Polski worek konserw, i wpierdalaj je na okroglo przez 3-
                  > 4 miesiace,zbieraj wode deszczowa w puszki po konserwach, bedziesz mial za
                  > darmo,kup stary rower i zapierdalaj na nim do pracy po ulicach Londynu.[ juz
                  > tacy tam sa i wszyscy wiedza ze to Polacy] Wtedy zaoszczedzisz duzo i jak
                  > wrocisz do Polski to mozesz sasiadom pierdolic glupoty jaki to wielki
                  > swiatowiec jestes i ile forsy przywiozles na budowe willi !!!!

I to wlasnie jestescie wy ty debilu. Trafny opis ale nie ma sie co dziwic, znasz
                  to przeciez dloglebnie boczusiu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka