Dodaj do ulubionych

prezenty dla rodziny w Polsce

IP: *.ppp.get2net.dk 27.06.02, 19:14
czy staracie sie jakos bardzo i kupujecie calej czesto liczne ,drogie
prezenty ,dajecie pieniadze czy tez traktujecie to na luzie.znam ludzi tu w
Dani -zaniedbani ,czesto bez zebow,nie pojda do fryzjera ,w najtanszych
ciuchach a dla rodziny woza po dwie walizy prezentow i to cennych.
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: prezenty dla rodziny w Polsce IP: 62.246.100.* 27.06.02, 19:18
      Gość portalu: selma napisał(a):

> czy staracie sie jakos bardzo i kupujecie calej czesto liczne ,drogie
      > prezenty ,dajecie pieniadze czy tez traktujecie to na luzie.znam ludzi tu w
      > Dani -zaniedbani ,czesto bez zebow,nie pojda do fryzjera ,w najtanszych
      > ciuchach a dla rodziny woza po dwie walizy prezentow i to cennych.
      .................
      Juz z 10 lat nia woze zadnych prezentow... a Mikolaj jest w grundniu...

• Gość: kicius Re: prezenty dla rodziny w Polsce IP: *.speed.planet.nl 27.06.02, 19:28
        A wlasnie sie nad tym zastanawialam,bo wybieram sie do kraju.JA staram sie
        kazdemu cos ladnego i milego(drobiazgi),ale nie ma mowy,o tym zebym sobie
        czegos odmowila.Samolub jestem.Z drugiej strony,moze kiedys,jak w POlsce nie
        mozna bylo nic dostac byl sens jezdzenia z wypchanymi kuframi,ale teraz?Kasy
        nigdy nikomu z Polski nie dalam,systematycznie"pozyczam |"od rodzicow,jeszcze
        nigdy nie zwrocilam...
    • Gość: gaga Re: prezenty dla rodziny w Polsce IP: 80.116.215.* 27.06.02, 19:28
      Na prezenty znalazlam sposob prosty. Jesli jade samochodem laduje wino i inne
      przysmaki, a potem to dziele dla rodziny i przyjaciol. Kiedys tego nie
      robilam, ale kilka razy znalazlam sie w glupiej sytuacji, bo moi przyjaciele
      czy rodzina mieli prezenty dla mnie, a ja nic. Butelka wina to raczej gest czy
      podarek, ale i im jest milo i mnie. Czasem kupie mamie drozszy prezent (np.
      perfumy), ale to zwykle na Gwiazdke lub na jej urodziny.
      Jesli lece samolotem, to kupuje kalendarze, czekoladki i tego rodzaju
      duperele. A jak nie mam nic, to idac do kogos w Polsce kupuje kwiaty dla pani
      domu albo butelke dla pana. Nie wiem, jakos nie wypada isc w odwiedziny z
      gola reka, no, chyba, ze sa to pogaduchy przy kawie z przyjaciolkami od serca.
      Zreszta zawsze wracajac z Polski mam bagaz pelen prezentow od najblizszych,
      wiec chyba nie jest tak zle.
      • newyork2 PREZENTY ????? CHYBA KPICIE 27.06.02, 19:50
        Jezdze do Polski srednio raz na rok.
        Najlepszym prezentem dla rodziny i znajomych tam jest moj przyjazd i mozliwosc
        zobaczenia mnie.
    • Gość: PawelD Re: prezenty dla rodziny i znajomych IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 27.06.02, 20:14
      sympatyczne i niedrogie z Australii:
      * breloczki (kangury i bumerangi)
      * kalendarze
      * skromne (lub nie - to juz na wyj. okazje) albumy fotograficzne
      * t-shirts dla dzieci

- prezent powinien byc dowodem panieci, a nie manifestacja bogactwa (any way,
      jescze az tak bogaci nie jestesmy...
      aha: cos jeszcze ,,magic can opener" jak jest swietny drobiazg ulatwiajacy
      zycie, to dlaczego nie???

pozdr
      Pawel
    • Gość: Maria Re: prezenty dla rodziny w Polsce IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 27.06.02, 20:18
      Dawniej wozilam mase prezentow, bo przy kazdej podrozy spotykalam sie z prawie
      wszystkimi znajomymi i wiedzialam, ze kazdy sie jakiegos "drobiazgu" spodziewa.
      Teraz odwiedzam tylko najblizsza rodzine i im ciagle cos zawoze, a to ciuszek,
      a to butelczyna itp. Jezeli zdarzy sie jakies nieprzewidziane wczesniej
      zaproszenie do kogos, kupuje kwiaty lub czekoladki.
    • Gość: __jan Re: prezenty dla rodziny w Polsce IP: *.dip.t-dialin.net 27.06.02, 20:40

standartowo woze i to od lat wloska zywnosc, ktora u nas jest raczej tania a tam
      dostaje oczoplasu na widok cen, poza tym wwoze wino i czasami jakiej drobiazgi,
      poza tym odzwyczailem od dawania prezentow, bo nie ma sensu im wiecej sie dawalo,
      tym wieksze bylo biadolenie, teraz przywoze coraz mniej;

przeciez w Polsce wszystko jest, a na odpowiedzi rodzaju "ale u nas drozej"
      odpowiadam, no tak ale tyle nowych aut na ulicach i wybudowanych nowych domow
      nigdzie nie ma co u was.....i tyle, potem jest juz "normalnie"
      • jajecznica1 Re: prezenty dla rodziny w Polsce 28.06.02, 01:25
        Z tymi prezentami do rodziny to zawracanie dupy to bylo dobre w latach 1966
        1985, Teraz jest wszystko w Polsce ,przywozac cokolwiek i dajac na
        prezent ,wychodzi sie tylko na glupiego palanta ,bo oni tam w kraju 100 razy
        lepiej sie znaja na ciuchach markowychi innych towarach niz ktokolwiek
        mieszkajacy w canadzie ,USA czy New Zealand, !! nie dasz ,prezentu slynnych
        marek swiatowych ,wyjdziesz na glupka i sknerusa, a pozatym zobacz jakie auta
        stoja na ulicach, kto ma biede tam ????
        • Gość: bruno Re: prezenty dla rodziny w Polsce IP: *.proxy.aol.com 28.06.02, 01:57
          stosunkuj stosunkuj
          ja poslucham
          palancie
          • jajecznica1 Re: prezenty dla rodziny w Polsce 28.06.02, 02:06
            Bruner a ty co dales za prezenty jak byles kilka dni temu w Polsce ,??? pewnie
            wzoren lat 60-tych ,po gumie do zucia !!!
            • Gość: bruno Re: prezenty dla rodziny w Polsce IP: *.proxy.aol.com 28.06.02, 08:54
              jajecznica1 napisał(a):

> Bruner a ty co dales za prezenty jak byles kilka dni temu w Polsce ,??? pewnie
              > wzoren lat 60-tych ,po gumie do zucia !!!

Kondony zawiozlem i rozdawalem
        • Gość: Piast Re: prezenty dla rodziny w Polsce IP: *.140.88.213.host.tele1europe.se 28.06.02, 08:13
          jajecznica1 napisał(a):

> Z tymi prezentami do rodziny to zawracanie dupy to bylo dobre w latach 1966
          > 1985, Teraz jest wszystko w Polsce ,przywozac cokolwiek i dajac na
          > prezent ,wychodzi sie tylko na glupiego palanta ,bo oni tam w kraju 100 razy
          > lepiej sie znaja na ciuchach markowychi innych towarach niz ktokolwiek
          > mieszkajacy w canadzie ,USA czy New Zealand, !! nie dasz ,prezentu slynnych
          > marek swiatowych ,wyjdziesz na glupka i sknerusa, a pozatym zobacz jakie auta
          > stoja na ulicach, kto ma biede tam ????

Masz całkowitą rację oni szukają tylko głupich palantów kiedyś w latach
          80 dla każdego coś przywoziłem i zawsze był problem teraz jak gdzieś
          idę kupuję kwiaty i flaszkę i jest normalnie.
          To jest worek bez dna i chyba jeszcze nie straciłem rozumu aby tu pracować
          dla imponowania w Polsce.
          Ostatnio zaprosiłem przyjaciół z kraju na tydzień czasu
          i było fantastycznie należy w końcu ich traktować jak normalnych ludzi
          a nie popisywać się prezentami.
          Zarówno oni jak i ja mamy wspaniałe wspomnienia z tego pobytu, żadnego siedzenia
          załatwiania pracy na czarno tylko tydzień intensywnej balangi.

• Gość: olivia Re: prezenty dla rodziny w Polsce IP: 193.178.168.* 28.06.02, 08:32
            Ja lubie od gosci z zagranicy dostawac cos czego nie dostane w Polsce. Tzn
            jakies typowe regionalne slodycze lub przyprawy. Cos co cechuje dany kraj. Moja
            kolezanka przywiozla z Turcji ekstra galaretki z pistacjami, ktorych w Polsce
            nie dostane. Kolega z australii dal mi breloczek ze skorki kangurka i naprawde
            mi sie podobal.
            • Gość: bruno Re: prezenty dla rodziny w Polsce IP: *.proxy.aol.com 28.06.02, 08:58
              Gość portalu: olivia napisał(a):

> Ja lubie od gosci z zagranicy dostawac cos czego nie dostane w Polsce. Cos co
              cechuje dany kraj. Moja
              >
              > kolezanka przywiozla z Turcji TURKA a ten mial...........
              Olivio wiem co bym ci przywiozl...
    • Gość: sylwia Re: rozśmieszyliście mnie z tymi prezentami, IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 09:24

Tak naprawdę to te prezenty są potrzebne tylko Wam, bo to Wy
      w ten sposób chcecie pokazać jacy jesteście majętni.
      Taka swoista wizytówka Waszego "bogactwa".

Upominki należą do dobrego tonu, jak również są dowodem, że
      pamiętaliśmy o najbliższych. Drogie prezenty są niesmaczne.
      Kawa, herbata, wino, piękna książka opisująca dany kraj - są to
      najmilsze prezenty.
      pzdr.
      • Gość: bruno Re: rozśmieszyliście mnie z tymi prezentami, IP: *.proxy.aol.com 28.06.02, 09:59
        Drogie prezenty są niesmaczne
        Slwia sa gusta i gusciki
        a rozowy Cadilac tez bys zwrocila
        gdyby smakosz bigosu ci go chcial
        podarowac?
        • Gość: sylwia Re: różowy Cadilac IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 10:43
          Gość portalu: bruno napisał(a):
          < a rozowy Cadilac tez bys zwrocila >

Różowego Cadilaca mogłabym dostać od męża, narzeczonego lub kochanka,
          a nie od rodziny/znajomych, którzy przyjeżdżają odwiedzic swój kraj.

• Gość: Artur Re: prezenty dla rodziny w Polsce IP: 62.246.100.* 28.06.02, 10:54

.........
      Kupie tobie... tego rozowego Cadi. Moze byc Cabrio? i z bialymi skorami?

• Gość: selma DO ARTURA IP: *.ppp.get2net.dk 28.06.02, 15:01
        och Arturze wlasciwie bardziej mi do twarzy w niebieskim ale rozowy hmm -
        dobrze ,dzieki -zgadzam sie tym bardziej ze jade do Wrocka juz za 4 dni!!!!!
        • harhar Re: selma w niebieskiej sukience 28.06.02, 15:05
          pozdrow prosze wrocka ode mnie

dzieki
          przyjemnosci
        • Gość: Artur Re: DO ARTURA IP: 62.246.100.* 28.06.02, 15:07

> och Arturze wlasciwie bardziej mi do twarzy w niebieskim ale rozowy hmm -
          > dobrze ,dzieki -zgadzam sie tym bardziej ze jade do Wrocka juz za 4 dni!!!!!

Nie ma problemu
          • Gość: Artur Re: DO ARTURA IP: 62.246.100.* 28.06.02, 16:06
            Gość portalu: Artur napisał(a):

> Gość portalu: selma napisał(a):
            >
            > > och Arturze wlasciwie bardziej mi do twarzy w niebieskim ale rozowy hmm -
            > > dobrze ,dzieki -zgadzam sie tym bardziej ze jade do Wrocka juz za 4 dni!!!
            > !!
            >
            > Nie ma problemu
            ..........
            Tez mialem jechac do W-wia w nastepnych dniach lecz plan sie zmienil.

• Gość: selma Re: DO ARTURA i harhara IP: *.ppp.get2net.dk 28.06.02, 19:41
              tak moi panowie pozdrowie Wroclaw od Was kimkolwiek jestesciesmilejuz nie moge sie
              doczekac tego wyjazdu wlasnie szykuje letnia garderobe ,kosmetyki ,prezenty i
              szukam odpowiednia walizke .postanawiam niezle sie zabawic zeby wynagrodzic
              sobie w ten sposob siermiezny i monotonny zywot w Dani.taki pobyt daje mi sile
              na nastepny rok zeby dalej zyc tutaj.niestety wrocic nie moge, bo podobno
              ostatnio cos w PL sie popsulo,wiec powegetuje jeszcze pare lat
              tutaj .pozdrawiam serdecznie!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka