Gość: agagoe IP: *.gwdg.de / 10.10.163.* 28.06.02, 20:13 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agagoe Re: Mistrzowie kuchni!!! IP: *.gwdg.de / 10.10.163.* 28.06.02, 20:16 Za wczesnie mi sie wyslalo i dlatego pusty. Chodzi o to, ze potrzebuje pilnie przepisu na KRUSZONKE do ciasta, poniewaz zabieram sie za pieczenie placka z truskawkami. Roseanne, Selma, Karelia - kto potrafi zrobic dobra kruszonke? aga Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Mistrzowie kuchni!!! 28.06.02, 20:26 kawalek masla, niesolone - 1/3 filizanki maka - 2 lyzki cukier krysztal - 2 lyzki - zgniesc na kulke, schlodzic na sztywno w lodowce - rozkruszyc na ciasto czasami do tej mieszaniny dodaje lyzke wiorkow kokosowych Odpowiedz Link Zgłoś
remix3 Re: Mistrzowie kuchni!!! 28.06.02, 20:28 roseanne napisał(a): > kawalek masla, niesolone - 1/3 filizanki > maka - 2 lyzki > cukier krysztal - 2 lyzki - zgniesc na kulke, schlodzic na sztywno w lodowce - > > rozkruszyc na ciasto > > czasami do tej mieszaniny dodaje lyzke wiorkow kokosowych na tyle masla troche wiecej maki-tak robi moja mama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agagoe Re: Mistrzowie kuchni!!! IP: *.gwdg.de / 10.10.163.* 28.06.02, 20:28 Dzieki serdecznie, ide piec! aga Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Mistrzowie kuchni!!! 28.06.02, 21:02 ja , jak robie szarlotke, to robie kruszonke z cista kruchego, zeby nei byla taka slodka i ciezka. Ale zwykla kruszonke to tak zwyczajnie maslo, maka , cukier w proporcjach 1/3 wlasnie zeby byla taka scisla kulka, schlodzic i ucierac na tarce nad ciastem. Odpowiedz Link Zgłoś