jagienkaa 05.05.05, 23:45 ja tak, i bynajmniej nie na UKIP czy Veritas przy okazji zwiedziliśy potencjalną szkołę Dominika. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agazat Re: (UK) kto głosował? 05.05.05, 23:51 Ja tak, ale tylko w lokalnych, bo w parlamentarnych nie moge. Jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
basiak6 Re: (UK) kto głosował? 06.05.05, 00:09 Ja od lat chodze grzecznie i glosuje, tyle ze w lokalnych przez moj niemiecki paszport. Znam naszych lokalnych przedstawicieli wiec mam wrazenie ze mam cos do powiedzenia) Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: (UK) kto głosował? 06.05.05, 00:13 u mnie był (osobiście) Pan z partii Labour. Straszny gościu. Po 5 minutach rozmowy (czyli rzucanie sloganami nawet nie patrząc w moim kierunku) jakoś tak nagle obrócił się do mnie, popatrzył, i zapytał: "You're not from North Derbyshire, are you?" no proszę, jaki mam akcent... Odpowiedz Link Zgłoś
agazat Re: (UK) kto głosował? 06.05.05, 00:33 Ja przy okazji glosowania zapisalam moja corcie do pre-school (musi co prawda poczekac jakies 2,5 roku, ale ponoc listy oczekujacych sa dlugie). Samo glosowanie mnie zaskoczylo. Przyzwyczajona, ze w PL zawsze dokladnie sprawdzaja dokumenty przy takich okazjach i jeszcze trzeba podpisac liste, zabralam ze soba rozne papiery, a tam tylko zapytali mnie o adres, wykreslili z listy, dali karte do glosowania i tyle. Acha, musialam im jeszcze przeczytac swoje jakze egzotyczne imie. Agnieszka, mama Zosi Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia_uk Re: (UK) kto głosował? 06.05.05, 11:00 Ja glosowalam na Lib Dem, ale moj okreg nie jest marginalny, wiec byl to bardziej "protest vote". Poza tym kandydata parlamentarnego Lib Dem z mojeg okregu znam osobiscie bo jest ojcem kolezanki Zosi z przedszkola. Do councilu tez glosowalam na Lib Dem, bo obecny Councillor mnie wkurza i w ogole mam duzo "ale" na temat gospodarowania rejonem, co nie omieszkalam napisac do nich w kilku listach. Odpowiedz Link Zgłoś
basiak6 Re: glosowalam cala rodzina na Labour n/t 06.05.05, 13:03 Iza, ja tez na Labour jako wybor 'better the devil you know') Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko Re: glosowalam cala rodzina na Labour n/t 06.05.05, 13:43 Bez obrazy, ale na tej zasadzie wybrano Busha na druga kadencje. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
basiak6 Re: glosowalam cala rodzina na Labour n/t 06.05.05, 14:19 A co ma Bush wspolnego z tym ze nie odpowiadaja mi koncepcje Lib Dem i Conservative's i mimo ze nie lubie Tony Blair'a i widze sporo wad w rzadach Labour uwazam ze Labour jednak lepiej radzi sobie z ekonomia niz robili to Conservative's? To nic innego jak tylko rachunek plusow i minusow. Tak samo kiedys w Polsce ludzie glosowali na Walese aby nie wygral Tyminski Bez obrazy oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: glosowalam cala rodzina na Labour n/t 06.05.05, 14:23 dokładnie to chciałam napisać Pan z teczką ja myślę że gdyby nie wojna w Iraku, opłaty za uniwersytet - więcej ludzi by głosowało na Labour. Po prostu stracili zaufanie ludzie do tej partii (nawet niektórzy labourzyści oideszli jak Robin Cook). Ale Blair nie będzie długo, daję mu 2-3 lata bo potem na pewno Gordon Brown przejdzie do władzy - Blair już powiedział że nie chce startować na nastepną kadencję. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Robin Cook nie odszedl 06.05.05, 16:26 jest MP i nawet dzis rano mowiono o jego powrocie do gabinetu A ja szczesrze podziwiam i sznuje D.Blunkett'a szkoda,ze musial odejsc Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Robin Cook nie odszedl 06.05.05, 16:27 faktycznie, masz rację, a popatrz, mnie się wydawało że w ogóle odszedł z partii. Dzisiaj go widziałam z tym czerwonym czymś na klapie i nie zajarzyłam... Odpowiedz Link Zgłoś
mgna CONSERVATIVE 06.05.05, 19:08 W naszym domu zawsze glosujemy Conservative. Ja w USA (bo nie jestem obywatelem brytyjskim) zawsze glosuje Republican. Odpowiedz Link Zgłoś
ika8 Re: (UK) kto głosował? 06.05.05, 11:25 Ja tez glosowalam, pierwszy raz w UK i tylko na lokalne niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: (UK) kto głosował? 06.05.05, 11:43 Nie glosowalam przez wlasne niedopatrzenie, bo po przeprowadzce nie powadomilam councilu odpowiednio szybko, ze sie przeprowadzilismy. Pewnie glosowalabym na Labour. Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
mama5plus Re: (UK) kto głosował? 06.05.05, 11:58 Glosowalismy w obu wyborach. Ale nie wczoraj tylko jakis tydzien wczesniej przez poczte. Podoba mi sie ta metoda. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: (UK) kto głosował? 06.05.05, 14:03 a czy ktoś głosował na conservatives? (jeśli się nie boi przyznać). Ja też na LibDem, tymbardziej że ten burak z Labour mnie zdenerwował. Widać że za długo jest w urzędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
basiak6 Re: (UK) kto głosował? 06.05.05, 19:43 Jagienka, jesli juz mialabym wybierac miedzy Lib Dem a Conservatives, wybralabym to pierwsze. Szczegolnie ze Conservatives chca separacji od Unii (co dla ludnosci unijnej tu mieszkajacej nie jest dobra wiadomoscia) no i maja juz historycznie udowodnione ze nie potrafia radzic sobie z ekonomia, zobaczcie jak wygladaly stopy procentowe za ich rzadow, miedzy 11 a 12% kto pozwolilby sobie wtedy na splate mortgage? A Gordon z ekonomii jest dobry, i glownie dla niego glosowalam na Labour. Bo z drugiej strony nie usmiechala mi sie tez propozycja Lib Dem gdzie mialabym nie placic council tax ale za to placic inny podatek tyle ze wiecej Labour przynajmniej nie bedzie nas bardziej gnebic niz juz nas gnebia teraz podatkowo Odpowiedz Link Zgłoś
gosiash Re: (UK) kto głosował? 06.05.05, 16:00 To ja sie przyznaje, ze glosowalam na conservative. Tak na prawde to przekonywalam wszystkich do lib dem, ale w rezultacie zalgosowalam na czlowieka a nie na partie. Akurat kandytat cons wydawal mi sie najbardziej ok. Tzn. tez od razu mowie, ze na labour to nie ma szans zebym zaglosowala, bo straszny balagan w tym kraju robi. U mnie jest kandydat z labour u wladzy i przestepczosc to nam rosnie jak grzyby po deszczu, co jest raczej przerazajace. A tak w ogole to powiem Wam, ze nie wiem jakim cudem znalazlam sie na liscie do glosowania. Moj malyzonek poszedl glosowac, wraca i mowi: Chyba widzialem twoje dane na liscie. No to ja w te pedy, przychodze i mowie: Nie dostalam takiej zoltej kartki, ale moj maz tu byl glosowal.....bla, bla. A pani: jaki adres? To ja: taki i taki, moje nazwisko. Pani: Malgozata? No to ja: tak. Dali kartke i poszlam glosowac. O i tak to bylo. Jestem tu niecaly rok. Konta w banku nie chcieli mi otworzyc, bo nie mialam jak potwierdzic adresu. A glosowac, prosze bardzo moge! Tesciowa tez sie nie przyznaje, zeby mnie gdzies rejestrowala, bo ona ma nadzieje, ze my sie w koncu od niej wyprowadzimy . Ja wczesniej pytalam o paszporty, statusy rezydenta, ale jak widac, nie jest mi nic do szczescia potrzebne skoro nawet mi glosowac pozwalaja! Odpowiedz Link Zgłoś