Dodaj do ulubionych

Pytanie do mam-kierowcow

11.05.05, 04:08
Chodzi mi o fotelik samochodowy,zauwazylam,ze jadac z moja 6-tygodniowa
coreczka,czasami jej glowka nie przylega do oparcia tylko "leci"do przodu,lub
na bok i do przodu lub opiera sie jak gdyby o swoja piers.Czy to jest
ok?pozdrawiam,Ania
Obserwuj wątek
    • acutecompute Re: Pytanie do mam-kierowcow 11.05.05, 09:09
      fotelik powinien miec funkcje ustawienia do przodu pod katem , wtedy ciagniesz
      foteli w przod a on odchyla sie pod katem do tylu .dziecko nie siedzi
      wyprostowane tylko lekko lezy.
      • anna7777 Re: Pytanie do mam-kierowcow 11.05.05, 16:47
        acutecompute-dziekuje Ci bardzo za odpowiedz.Wlasnie przyjrzalam sie temu
        fotelikowi,tam juz nic sie nie odchyla.Zaczynam sie troche martwic,bo za chwile
        musze gdzies z mala pojechac,a ona bedzie biedna sama z tylu i w dodatku
        odwrocona ode mnie tylem.
        Ona tak wlasnie lekko lezy-siedzi-co ja mam zrobic,nie moge niczym podeprzec,bo
        mi sie udusi,ach,nie wiem
        • mamamon Re: Pytanie do mam-kierowcow 11.05.05, 16:54
          A masz taka specjalana otoczke na glowke? Takie male foteliki zazwyczaj maja
          otoczki w tym wlasnie celu. Sprawdz rowniez jak zapielas szelki do fotelika, bo
          zazwyczaj mozna je ustawic do wzrosu dziecka (to wazne, zeby nie byly zapiete
          za wysoko, albo za nisko, tylko tuz nad ramionkami). Jesli kupilas fotelik
          tutaj, to moze warto pojechac do sklepu i poprosic sprzedawce o opinie i rade.
          m.
          • mamamon Re: Pytanie do mam-kierowcow 11.05.05, 16:55
            Chodzi mi oczywiscie o zapiecie szelek nie na dziecku, tylko na oparciu
            fotelika.
            • anna7777 Re: Pytanie do mam-kierowcow 11.05.05, 17:06
              otoczka na glowke jest,ona nic nie daje,pasy zapiete tez sa jak nalezy i
              wszystko jak nalezy tylko z ta glowka mi sie nie podoba,sprawdze jeszcze w tej
              podstawie do fotelika,ktora jest w samochodzie,czy tam sie reguluje,ale chyba
              raczej nie
              • mamamon Re: Pytanie do mam-kierowcow 11.05.05, 17:07
                U mnie reguluje sie wlasnie w podstawie.
                • anna7777 Re: Pytanie do mam-kierowcow 11.05.05, 17:10
                  Dzieki mamaon,sprawdze tam,pozdrawiam
                  • ma.pi Re: Pytanie do mam-kierowcow 11.05.05, 17:25
                    A jak jest z siedzeniem w samochodzie, jak ma spadek w kierunku oparcia to moze
                    byc problem z fotelikiem montowanym tylem do kierunku jazdy. A fotelik
                    montowany przodem do kierunku jazdy bedzie bardziej "lezacy" niz normalnie.

Pozdr.
                    • anna7777 Re: Pytanie do mam-kierowcow 11.05.05, 17:45
                      ma.pi,siedzenie ma lekki spadek,nawet w niedziele staralismy sie podlozyc jakies
                      reczniki pod fotelik,ale to nic nie dalo,ale do przodu chyba sie nie da
                      ustawic,zreszta musze pojsc do tego samochodu i wszystko posprawdzac jeszcze
                      raz,poczekam tylko z karmieniem do pierwszej
                      • ma.pi Re: Pytanie do mam-kierowcow 11.05.05, 17:59
                        anna7777 napisała:

> ma.pi,siedzenie ma lekki spadek,nawet w niedziele staralismy sie podlozyc
                        jakie
                        > s
                        > reczniki pod fotelik,ale to nic nie dalo,ale do przodu chyba sie nie da
                        > ustawic,zreszta musze pojsc do tego samochodu i wszystko posprawdzac jeszcze
                        > raz,poczekam tylko z karmieniem do pierwszej

No wlasnie my mielsimy ten problem z fotelikiem-nosidlem (kolyska) czy jak to
                        tam zwal. Pewnie wiesz o czym pisze, taki co to i na wozek mozna zaczepic. I
                        jedynym rozwiazaniem bylo montowanie go bez podstawki (tez tak mozna, powinno
                        byc w instrukcji jak to zrobic). Wtedy uzywasz tego pasa co idzie przez ramie i
                        biodra, nie moze byc tylko biodrowy. Jak montowalismy z podstawka, nawet
                        podkladajac recznik czy koc to i tak niemowlak siedzial zamiast polezec.

No i chyba takiego malca to mozna tylko tylem przewozic do kierunku jazdy, nie
                        pamietam juz do jakiego wieku czy wagi.

Pozdr.
                        • anna7777 Re: Pytanie do mam-kierowcow 11.05.05, 18:05
                          no wlasnie u nas jest takie nosidlo,ktore doczepia sie tez do wozka,ona jezdzi
                          tylem i ja nawet nie widze,co sie tam dzieje,a jesli chodzi o montaz tylko tego
                          nosidelka,to moze to jest mozliwe,tylko ja sie teraz boje,ze jak cos sie
                          stanie,czy nie tak zamontuje,nikogo z tylu nie bedzie
                          ide poszukac instrukcji...
                          • rozyczko Re: Pytanie do mam-kierowcow 11.05.05, 18:14
                            poszukaj w sklepach takiego dodatkowego lusterka - przyczepia sie je NAD
                            siedzonkiem maluszka i jego odbicie widzisz w swoim lusterku smile

Ewa
    • anna7777 Re: Pytanie do mam-kierowcow 11.05.05, 23:09
      Dziewczyny dzieki wielkie za pomoc,a szczegolnie ma.pi!!!
      Wyrzucilam podstawe i zamontowalam tylko fotelik i jest ok.Mam ogromne wyrzuty
      sumienia,ze tak meczylam moje malenstwo,nie jezdzilam z nia do tej pory
      czesto,ale jednak.Dzieki i pozdrawiam
      a i lusterka tez poszukam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka