Dodaj do ulubionych

Jade do norwegji

05.07.02, 12:04
Chciałem jechać do grecji ale sie rozmyśliłem i mam już kolesie co pojedzie ze
mną do norwegji. Naprawde sie ciesze i juz o niczym innym nie potrafie myśclec
wyjezdzam koło 18 lipca zucam wszystko z pracy juz sie zwolniłem.
Powiem wam ze to przez to forum tak mi sie zrobiło czytam te listy od poł roku
i jestem chory na punkcie wyjazu poprostu musze!!! . A zalozenie jest takie
zeby wyjechać na okrągły rok .
Jade troche w ciemno tylko wymyśliłem sobie dokąd chce pojechać: za oslo do
Hamar. Bo wydaje mi sie ze tam naj latwiej znajde prace. Moze akurat ktoś z was
zna kogoś tam ?
Ale jeśli nie to tez sobie dam rade wierze w to .

Pozdrawiam wszystkich Jakub
Obserwuj wątek
    • Gość: kicius Re: Jade do norwegji IP: *.speed.planet.nl 05.07.02, 12:15
      Ciesze sie twoim szczesciem.Mimo,ze uwazam sie za Europejke o Norwegii wiem
      bardzo niewiele,ale ,na wypadek gdybys okazal sie jeszcze wiekszym
      ignorantem,male wprowadzenie:
      TOP 10 REASONS FOR BEING NORWEGIAN

1. You get to pay the highest taxes in the world.
      2. You can kill baby seals and eat Rudolf the
      Reindeer.
      3. You live in total freezing darkness half the year
      and pay a fortune for a beer.
      4. You can get capital punishment for smoking dope.
      5. You can go skiing in your knickers.
      6. You get to hate the Swedes and beat the Brazilians
      in football.
      7. You have to be a woman to get anywhere.
      8. You don't need to worry about land prices rocketing
      - it's fairly spacious.
      9. When abroad you can impress people you meet with
      stories about killing polar bears and shagging
      penguins - and they believe you.
      10. You can actually get bored with blondes.

• jakub80 Re: Jade do norwegji 05.07.02, 12:28

> 2. You can kill baby seals and eat Rudolf the
        > Reindeer.
        > 8. You don't need to worry about land prices rocketing
        > - it's fairly spacious.
        > 9. When abroad you can impress people you meet with
        > stories about killing polar bears and shagging
        > penguins - and they believe you.

Gdyby Był(a) tak miła(y) i przetłumaczyła mi te punkty to wogole bym sie cieszył

• Gość: kicius Re: Jade do norwegji IP: *.speed.planet.nl 05.07.02, 12:34
          Pierwszego z wyzej wymienionych ja takze nie rozumiem-naprawde o Norwegii wiem
          chyba najmniej ze wszystkich panstw europejskich.Kolejny dotyczy gestosci
          zaludneinia (niska)i niskich cen gruntow.Wg.ostatniego,bedac zagranica mozesz
          opowiadac historyski o pieprzeniu pingwinow i polowaniu na niedzwiedzie
          polarne.Hm,zapowioada sie fajnie,powodzenia.
          • jakub80 Re: Jade do norwegji 05.07.02, 12:42
            No to prawda zapowida sie nieźle juz nie moge sie doczekac. Gdzie znalazla(e)s
            ten tekst ?
            Dziekuje za niego
            • Gość: kicius Re: Jade do norwegji IP: *.speed.planet.nl 05.07.02, 12:46
              ktos mi wczoraj przyslal,mam jeszcze o
              Anglikach,Holendrach,Francuzach,Irlandczykach,NIemcach,Belgach.Ale jesli chodzi
              o nOrwegow to naprawde nie wiem na ile sie to sprawdza,moze te blondynki...
            • Gość: mordyga Re: Jade do norwegji IP: *.bauboden.com, 05.07.02, 12:58
              Zycze powodzenia w Norwegii- piekny to kraj. Tez specjalnymi wiadomosciami nie
              moge sie pochwalic tyle jedynie ze,w maju byla w Oslo. Ogolnie jest bardzo
              drogo- porownuje to z cenami w € w Europie Zach. Nie wiem jakim srodkiem
              lokomocji zamierzasz wybrac do Norwegii ale od momentu kiedy lata tam Rayan Air
              (bardzo tanie ceny biletow) to Norwegia stala sie bardziej popularna. Oslo to
              naprawde pelne uroku miasto i warto zostac w nim 2-3 dni aby go pozwiedzac.
              Najtansza mozliwosc zwiedzania Oslo jest przy pomocy tzw.Oslo Card- mozna ja
              kombinowac z hotelem mozna i kupic taka bez hotelu. Oslo Card to bilet wstepu
              do wszystkich muzeow i srodkow lokomocji. Informacje mozesz znalezc w
              internecie lub na miejscu w biurze turystycznym- wszyscy mowia po angielsku.
              Zycze Ci milego pobytu w Norwegii.
              • jakub80 Re: Jade do norwegji 05.07.02, 14:34
                Zorietowalem sie ze to chba najdrozszy kraj w europie ale to tez mi sie podoba
                bo chce tam coś zarobic moze niewiele ale cos
                • jot-23 Re: Jade do norwegji 05.07.02, 14:49
                  jakub80 napisał(a):

> Zorietowalem sie ze to chba najdrozszy kraj w europie ale to tez mi sie podoba
                  > bo chce tam coś zarobic moze niewiele ale cos

Jakub, czy ty miales kiedys brain surgery?
    • jot-23 Re: Jade do norwegji 05.07.02, 14:47

2. You can kill baby seals and eat Rudolf the
      > Reindeer.

Co kicius nie rozumiesz? zabijac mlode foki (norwedzy lubia robic sobie kapcie
      z foczej skory) i jesc renifery ( Rudolf to postac-renifer z bajki o sw.
      Mikolaju)
      • Gość: kicius Re: aaaaaaaa IP: *.speed.planet.nl 05.07.02, 15:03
        no wiec,wlasnie twoja elokwencja jest tym,co mnie trzyma na tym forum!
    • Gość: Obcy Re: Jade do norwegji IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 22:35
      jakub80 napisał(a):

> Chciałem jechać do grecji ale sie rozmyśliłem i mam już kolesie co pojedzie ze
      > mną do norwegji. Naprawde sie ciesze i juz o niczym innym nie potrafie myśclec
      > wyjezdzam koło 18 lipca zucam wszystko z pracy juz sie zwolniłem.
      > Powiem wam ze to przez to forum tak mi sie zrobiło czytam te listy od poł roku
      > i jestem chory na punkcie wyjazu poprostu musze!!! . A zalozenie jest takie
      > zeby wyjechać na okrągły rok .
      > Jade troche w ciemno tylko wymyśliłem sobie dokąd chce pojechać: za oslo do
      > Hamar. Bo wydaje mi sie ze tam naj latwiej znajde prace. Moze akurat ktoś z was
      >
      > zna kogoś tam ?
      > Ale jeśli nie to tez sobie dam rade wierze w to .
      >
      > Pozdrawiam wszystkich Jakub

A byles w Lagiewnikach?
      Naprawde ladnie, blizej i bardziej swojsko dla Ciebie!
    • princess_zelda Re: Jade do norwegji 05.07.02, 23:00
      ja..slyszalam albo wymyslilam..
      10*4..czyli
      10 zyc w 4 miejscach..
      wygladalo to tak..
      mieszkasz gdzies dwa lata + uczysz sie jezyka + prowadzisz aktywne zycie
      towarzyskie + uczysz sie czasami..ale tylko tego co jest Ci potrzebne do
      Twojego pomyslu ktory tworzysz przez dwa lata..
      nastepnie przez dwa lata wykorzystujac SWOJ pomysl zarabiasz pieniadze..ktore
      starczaja Ci na dwa nastepne lata w innym miejscu gdzie..A uczysz sie jezyka
      B planujesz jak najlepiej szybko i bezbolesnie wykrecic ich na jak najwieksza
      ilosc gotowki..
      Hey..nie musisz ruszac sie z kraju------>>>>>>w KTORYM jest tyle do zrobienia..
      zeby nie powiedziec Stworzenia..
      tylko bez towarzystw..i pamietajcie to proste ..zeby jeden mial duzo
      przynajmniej 10 musi miec malo..takie to szacunki bez zrodel wychodza mi tutaj-
      oparte na spekulacji..jak to wyglada w kraju?..czy to jest tylko dziesieciu..?..
      czy 500..czy tak naPrawde w miare normalnie moze zyc soltys - ma satelitarna
      ale chuj rozumie + ma szanse na dobre zamazpojscie ukochanych coreczek!..
      w biedzie nie ma liderow..liderzy w biedzie sa zwyczajnie smieszni..
      wyjezdzajcie kiedy chcecie troszke latwiej (i z mniejszym wyrzutem sumienia -
      obcokrajowcy) wykrecic otoczenie..pamietajcie ..
      ..ja..mysle..wyjezdzajcie z pomyslem i sila..inaczej przyjdzie wam sie szmacic..
      lepiej budowac Polske niz sie szmacic..a kiedy sie szmacic to po to by budowac..
      moze uznaja nas za tych co zrozumieli tzn historycy nazwa..

• princess_zelda Skad wziasc na pierwsze dwa lata??? 05.07.02, 23:17
        princess_zelda napisał(a):

> ja..slyszalam albo wymyslilam..
        > 10*4..czyli
        > 10 zyc w 4 miejscach..
        > wygladalo to tak..
        > mieszkasz gdzies dwa lata + uczysz sie jezyka + prowadzisz aktywne zycie
        > towarzyskie + uczysz sie czasami..ale tylko tego co jest Ci potrzebne do
        > Twojego pomyslu ktory tworzysz przez dwa lata..
        > nastepnie przez dwa lata wykorzystujac SWOJ pomysl zarabiasz pieniadze..ktore
        > starczaja Ci na dwa nastepne lata w innym miejscu gdzie..A uczysz sie jezyka
        > B planujesz jak najlepiej szybko i bezbolesnie wykrecic ich na jak najwieksza
        > ilosc gotowki..
        > Hey..nie musisz ruszac sie z kraju------>>>>>>w KTORYM jest t
        > yle do zrobienia..
        > zeby nie powiedziec Stworzenia..
        > tylko bez towarzystw..i pamietajcie to proste ..zeby jeden mial duzo
        > przynajmniej 10 musi miec malo..takie to szacunki bez zrodel wychodza mi tutaj-
        >
        > oparte na spekulacji..jak to wyglada w kraju?..czy to jest tylko dziesieciu..?.
        > .
        > czy 500..czy tak naPrawde w miare normalnie moze zyc soltys - ma satelitarna
        > ale chuj rozumie + ma szanse na dobre zamazpojscie ukochanych coreczek!..
        > w biedzie nie ma liderow..liderzy w biedzie sa zwyczajnie smieszni..
        > wyjezdzajcie kiedy chcecie troszke latwiej (i z mniejszym wyrzutem sumienia -
        > obcokrajowcy) wykrecic otoczenie..pamietajcie ..
        > ..ja..mysle..wyjezdzajcie z pomyslem i sila..inaczej przyjdzie wam sie szmacic.
        > .
        > lepiej budowac Polske niz sie szmacic..a kiedy sie szmacic to po to by budowac.
        > .
        > moze uznaja nas za tych co zrozumieli tzn historycy nazwa..
        >

mysle..ja..ze jezeli istnieje juz cos takiego jak panstwo..to powinno dawac
        przynajmniej na dwa lata - a nie tylko brac+przez cale zycie...
        czy naprawde tak trudno byloby stworzyc miejsce gdzie kazdy wiedzialby ze
        dostanie szanse?..kazdy chcialby dostac szanse..mysle ze to tylko przez to stoimy
        w miejscu..trzeba zmienic edukacje..to ze profesor zeby zrozumiec musial uzyc
        pieciu encyklopedii nie upowaznia go do tego by kazac nam uczyc sie tych
        encyklopedii..tylko powiedziec o co chodzi..jak o nic - to czym ty sie do
        k..nedzy zajmujesz..
        ale wale..klawisze do wymiany..to piatek..zapomnialam sie umowic..
        gdyby ludzie przestali lubiec sie + siebie zaakceptowali..wtedy lubieli by
        siebie ..logiczne???
        moze lubieliby takze nas wtedy kochani..
    • khalif Re: Jade do norwegji 05.07.02, 23:36
      ble ble ble-zebralo sie kilkoro petakow i glupoty wali.I do tego porady daje
      ktos kto tam nie byl ,komus kto tam sie nie wybiera.ale wam sie pieknie plywa w
      marzeniach.Widac,ze wakacje i gowniarstwo dorwalo sie do netu
      • princess_zelda Re: Jade do norwegji 05.07.02, 23:41
        khalif napisał(a):

> ble ble ble-zebralo sie kilkoro petakow i glupoty wali.I do tego porady daje
        > ktos kto tam nie byl ,komus kto tam sie nie wybiera.ale wam sie pieknie plywa w
        >
        > marzeniach.Widac,ze wakacje i gowniarstwo dorwalo sie do netu

NIECHAJ jada..poznaja ,rozmawiaja..rozumieja..
        i Koniecznie wracaja..zmieniac..prosze..pokoj+nie kupowac..
        niech tez tlumacza..ze wlasciwie nie-wiadomo dlaczego..historia cienko wypada z
        takimi odpowiedziami..przegralismy wiele mistrzostw w historii..szlak szlaczek..
        idzie droga swir wojaczek..
    • Gość: jot-23 Re: Jade do norwegji IP: *.dyn.optonline.net 06.07.02, 02:10
      Autor: jakub80@poczta.gazeta.pl
      Data: 05-07-2002 09:21

--------------------------------------------------------------------------------
      Wracam do domu po pracy i mam ambitne plany skosze trawe pujde na spacer z psem
      odwiedze znajomych poczytam itd. A tym czsem wracam jem obiat i klade sie przed
      telewizowrem gdzie spędzam reszte dnia. Czy To tylko ja cierpie na taką
      stagnacje ?

na taka stagnacje? tylko norwegia.

"A Jakubek?"
      "Jaaakubek? Jakubek uciekl!"
      • jakub80 Re: Jade do norwegji 08.07.02, 09:29
        Nigdzie nie uciekłem .
        I od niczego ani nikogo uciekał nie będę.

A polski budować mi sie niechce budowali ja moi przodkowie i nic z tego nie
        wyszło skoro im nie wyszło to dla czego mi mam wyjść . Zdresztą ja nie jestem
        instytucja pomagająca polsce nic od niej nie dostałem ale i tez nic niechce.
        A norwegia To ma być przygoda tak poprostu. Język Ludzie Miejsca myśle ze to sa
        zeczy ktore sie pamięta. Z pobytu i zycia w polsce to niewiele bede mial co
        opowiadac potomnym bo tu jest zwykle zycie praca dom weckend poniedziałek praca
        itd itd...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka