Dodaj do ulubionych

1. Norwegia 2. Szwecja 3. Canada

IP: *.oc.oc.cox.net 24.07.02, 01:55
A year after losing its long-held position as the most desirable place to
live, Canada remains No.3 on the United Nations quality-of-life index behind
Norway and Sweden, the latest UN report says.

UN tez sie nie daje juz oszukiwac. Kanada spada...
Obserwuj wątek
    • Gość: tato Re: 1. Norwegia 2. Szwecja 3. Canada.4 Treblinka. IP: 168.143.113.* 24.07.02, 04:17
      Gość portalu: Jankes napisał(a):

> A year after losing its long-held position as the
      most desirable place to
      > live, Canada remains No.3 on the United Nations
      quality-of-life index behind
      > Norway and Sweden, the latest UN report says.
      >
      >
      > UN tez sie nie daje juz oszukiwac. Kanada spada..
      • Gość: Karlik Re: 1. Norwegia 2. Szwecja 3. Canada.. IP: *.cpe.quickclic.net 24.07.02, 04:58
        A ty Jankes na pewno lepiej sie czujesz,nie muszac juz tak zalowac zes
        wyjechal,ale do poziomu stanow to jeszcze dalekoooooooo!!!!,wiec przelknij to i
        nie marodz,pyrsk.
        • Gość: Jankes Re: 1. Norwegia 2. Szwecja 3. Canada.. IP: *.oc.oc.cox.net 24.07.02, 05:13
          Gość portalu: Karlik napisał(a):

> A ty Jankes na pewno lepiej sie czujesz,nie muszac juz tak zalowac zes
          > wyjechal,ale do poziomu stanow to jeszcze dalekoooooooo!!!!,wiec przelknij to

Nie chrzan chlopie. Ja moge sobie wrocic kiedy zechce bo jestem kanadol z
          paszportem. Lepiej przeczytaj co napisales:
          "ale do poziomu stanow to jeszcze dalekoooooooo!!!!,"
          Jak sam zauwazyles "daleko do stanow" dlatego wole byc Kanadolem w USA jak w
          Kanadzie, ot! hehe

Pozdrowienia

Jankes
          • Gość: Karlik Re: 1. Norwegia 2. Szwecja 3. Canada.. IP: *.cpe.quickclic.net 25.07.02, 01:18
            Jankes,synu marnotrawny wracaj do kraju zanim nam calkiem z buraczejesz,pyrsk.
            • Gość: Jankes Re: 1. Norwegia 2. Szwecja 3. Canada.. IP: *.oc.oc.cox.net 25.07.02, 01:31
              A co? Za malo Was do nabijania kabzy panu Cretin?

Nic z tego...
        • mentor SZWECJA NA 2 MIEJSCU? 27.07.02, 09:49
          WEDLUG STUDENTA LEPSZE SA PYRZYCE!
    • Gość: globo Re: 1. Norwegia 2. Szwecja 3. Canada IP: *.tnt31.sfo8.da.uu.net 24.07.02, 06:49
      Australia w dol tez
      www.undp.org/hdr2002/presskit/HDR%20PR%20E5.pdf
      • Gość: kicius Re: 1. Norwegia 2. Szwecja 3. Canada IP: *.speed.planet.nl 24.07.02, 09:23
        szczerze mowiac, nie rozumiem czemu sluza takie rankingi czy raport,akurat te
        trzy kraje sa na koncu cywilizowanych panstw ,w ktorych ewentualnie chcialabym
        zamieszkac.Szczegolnie Kanada.
        • Gość: mysz Re: 1. Norwegia 2. Szwecja 3. Canada IP: *.ab.hsia.telus.net 24.07.02, 09:45
          Kiciunia, odpowiedz mi prosze, ktory kraj na swiecie jest najbardziej
          ucywilizowany.Czekam na Twoja profesjonalna opinie.
          • Gość: kicius Re: 1. Norwegia 2. Szwecja 3. Canada IP: *.speed.planet.nl 24.07.02, 09:54
            chyba troche nie zrozumialas mojej wypowiedzi.Za kraje nieucywilizowane uwazam
            np.Albanie,Rumunie i Ekwador.I nie chcialabym tam mieszkac,ze wzgledu na
            brak "cywilizacji"(juz na podstawie kilku slow,zorientowalam sie,ze jestes
            osoba hiperinteligentna i na pewno ,zaraz napiszesz o Inkach,ale chodzi mi o
            cywilizowane warunki zycia,nie kulture).Nie wiem,ktory sposrod krajow na
            swiecie jest najbardziej cywilizowany,ale jesli pytasz o moja " profesjonalna
            opinie"to,z punktu widzenia mojej profesji ,powienien to byc kraj europejski.Pa.
        • Gość: Jankes Re: 1. Norwegia 2. Szwecja 3. Canada IP: *.broadcom.com 24.07.02, 17:29
          To co robisz w Kraju, ktory zostal zakwalifikowany jako #1?

Cos tu nie gra...

I dlaczego niechcilabys zamieszkac na przyklad w Kanadzie? Jesli te trzy Kraje
          sie nie nadaja to musisz miec swoje zdanie. Ktory wiec wedlug Ciebie i dlaczego?
          Zamiast robic uszczypliwe uwagi rozwin temat.

Jankes
          • Gość: kicius Re: 1. Norwegia 2. Szwecja 3. Canada IP: *.speed.planet.nl 24.07.02, 18:44
            Alez ja nie pisze z NOrwegii tylko z Holandii.Poza tym nie zamierzalam napisac
            nic uszczypliwego.Nie wyobrazam sobie,zeby jakiekolwiek uwagi na forum
            polonijnym o NOrwegii,Szwecji ,tudziez KAnadzie,mogly kogos urazic,jesli tak to
            przepraszam.

Ale temat moge rozwinac-oczywiscie chodzi tylko o moj punkt widzenia-KAnada
            odpada ,bo chce mieszkac w Europie.Jakbym juz musiala byc zeslana do Ameryki
            Polnocnej,to wolalabym Stany i bardziej na poludnie.No wlasnie-w ogole nie
            pociaga mnie polnoc.

Wiec Skandynawia takze nie,fiordy od czasu do czasu na wakacje-ok,podobaja mi
            sie takze skandynawskie jezyki.I tyle,szczegolnie Szwecja wydaje mi sie
            kwintesencja nudy.PAnstwa skandynawskie i Holandia maja jakis ogromny kompleks
            w stosunku do Niemiec i Anglii(Finlandia zapewne w stosunku do calej Europy),sa
            troche( jak dla mnie )za zimne,za mile,wygladaja jak napisala S.de Beauvoir jak
            marzenie amerykanskiej houswife,a ludnosc bez polotu i poczucia humoru.Rozwaze
            ponownie kolo 60-tki.
            • Gość: mysz Re: 1. Norwegia 2. Szwecja 3. Canada IP: *.ab.hsia.telus.net 24.07.02, 19:26
              Jezeli bylas w Canadzie, to napisz nam prosze co tam widzialas.Twoja opinia o
              poludniowych stanach tez nas zainteresuje - rozwin swoj temat.
              • jankez Re: 1. Norwegia 2. Szwecja 3. Canada 24.07.02, 19:42
                Co tam slychac w Albercie Mysz?
                • Gość: gaga Re: 1. Norwegia 2. Szwecja 3. Canada IP: *.tin.it 25.07.02, 07:49
                  jankez napisał:

> Co tam slychac w Albercie Mysz?
                  Gdzie mieszkasz w Albercie? Mam rodzine w Edmontonie.
                • Gość: mysz Re: 1. Norwegia 2. Szwecja 3. Canada IP: *.ab.hsia.telus.net 25.07.02, 08:40
                  jankez napisał:

> Co tam slychac w Albercie Mysz?
                  > Jest OK , moze troche za goraco, ale nad rzeczka mozna wytrzymac.
            • jankez Re: 1. Norwegia 2. Szwecja 3. Canada 24.07.02, 19:42
              Kicius,

To juz lepiej.
              Zapomnialem, ze Norwegia to .no a Holandia .nl.

Popieram Twoje zainteresowanie poludniem Stanow. Ja bym nawet radzil poludniowy-
              zachod. Kanada stanowczo za zimna i za goraca smilea na Zachodzie za duzo deszczu.
              Dobrze okreslilas Szwecje smile Czy Norwegia to nie podobnie? Wogole wszystkie
              kraje skandynawskie...

Pozdrowienia

Jankes
              • Gość: Gnat Wybredny Kicius IP: 5.2.1R1D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 25.07.02, 03:23
                Przebierasz w tych krajach, Kicius, jak jakis hrabia Oginski w rasowych
                kobylach. Prawda jest taka, ze lepiej byloby ci zmywac gary w jakims polnocnym
                kraju, np. Norwegii a nie w South Carolina bo pot nie lecialby ci tak po dupie.
                Siedz i ciesz sie, ze zmywasz gary za guldeny w Amsterdamie a nie za zlotowki w
                Kelcach.
                Popieram brak twojego entuzjazmu dla Kanady. Takich malkontentow nam tu nie
                trza.
                • canadian Do Kosci 25.07.02, 05:26
                  A pierdolisz chlopie!
                  Bo u nas to nie goraco? 40 stopni prawie codziennie a zima zimno

Glupia kosc
            • Gość: burak Re: 1. Norwegia 2. Szwecja 3. Canada IP: *.proxy.aol.com 25.07.02, 03:43
              kicius wie co mowi
              nalejemy mleka dla kiciusia
              • Gość: kicius Re: 1. Norwegia 2. Szwecja 3. Canada IP: *.speed.planet.nl 25.07.02, 09:40
                BUrak-dzieki za mleko.
                Gnat-z kims mnie myslisz ,ty jestes spod Kielc,Scyzoryk jest z KIelc,Zeromski
                byl z Kielc ,a ja jestem z Warszawy.Poza tym w Amsterdamie juz od 7 miesiecy
                cieszymy sie dobrodziejstwem wspolnej waluty i nia ma guldenow tylko euro,za
                ktore nie zmywam garow,tylko sprzatam kible,to bylo juz na tym forum
                dyskutowane.

A wracajac do ad remu-Zadziwia mnie niska (3)pozycja KAnady w tym rankingu-
                jesli jej tak bronicie,Wy Emigranci,to musi byc oczywiscie najbardziej
                zajebisty kraj na swiecie.Ale jeszcze tam nie trafilam ,ba ,nie wybieram
                sie.Wiem ,to ignorancja,karygodna.Ale,ludzie ja mam dopiero 26 lat,to tak i tak
                dobrze ze ze sprzatania kibli blizsze kontynenty zwiedzilam.Poza tym,ja
                naprawde jestem prosta dziewczyna, i dobierajac miejce zamieszkania kieruje sie
                mozliwoscia zaspokajania najprostszych potrzeb zyciowych- a tutaj mozemy:
                -pic i kupowac alkohol przez 24 godziny na dobe(chyba niezupelnie tak jest to
                rozwiazanie w kanadyjskiej Arkadii)
                -uprawiac seks oralny i analny(chyba sa jakies przeciwskazania w niektorych z
                niebianskich Stanow).
                -chodzic do muzeow z eksponatami dokumentujacymi dokonania bialego czlowieka i
                jednoczesnie starszymi niz 500 lat.
                -spotykac ludzi mowiacymi rowniez innymi, oprocz hiszpanskiego i angielskiego,
                jezykami.
                -uzywac miekkich narkotykow legalnie
                -narzekac
                -z usmiechem na twarzy oczekiwac zbawienia i zycia wiecznego-w Kanadzie macie
                troche przesrane,bo wiecie,ze bedzie tylko gorzej...
                • Gość: Turysta Drogi Kiciusiu !! IP: 131.137.84.* 25.07.02, 15:32
                  Gość portalu: kicius napisał(a):

> A wracajac do ad remu-Zadziwia mnie niska (3)pozycja KAnady w tym rankingu-
                  > jesli jej tak bronicie,

3 pozycja Kanaday (na 170+ krajow to jednal nie niska pozycja ... moze to
                  przemyslisz)

> mozliwoscia zaspokajania najprostszych potrzeb zyciowych- a tutaj mozemy:
                  > -pic i kupowac alkohol przez 24 godziny na dobe(chyba niezupelnie tak jest to
                  > rozwiazanie w kanadyjskiej Arkadii)

Pic w Kanadzie 24 godz/dobe - mozna. Kupowac - rzeczywiscie nie.

> -uprawiac seks oralny i analny(chyba sa jakies przeciwskazania w niektorych z
                  > niebianskich Stanow).

W Kanadzie wszelakie rodzaje sexu sa mile widziane - oral i anal - TYZ

> -chodzic do muzeow z eksponatami dokumentujacymi dokonania bialego czlowieka i
                  > jednoczesnie starszymi niz 500 lat.

Zgadza sie

> -spotykac ludzi mowiacymi rowniez innymi, oprocz hiszpanskiego i
                  angielskiego, jezykami.

Oho ho, w Kanadzie jezykow niz angielski i hiszpanski - od zajebania

> -uzywac miekkich narkotykow legalnie
                  jeszcze tego nie mamy

> -narzekac
                  Mozna wszedzie

> -z usmiechem na twarzy oczekiwac zbawienia i zycia wiecznego-w Kanadzie macie
                  > troche przesrane,bo wiecie,ze bedzie tylko gorzej...

Czemu sadzisz, ze wkanadzie bedzie tylko gorzej ???

Pozdr.............
                  • Gość: kicius Re: Drogi Turysto !! IP: *.speed.planet.nl 25.07.02, 17:06
                    Bo w Kanadzie teraz jest tak zajebiscie,ze raj moze oznaczac tylko obnizenie
                    waszych standardow.Pozdr.
    • Gość: PawelD Czy moglbys objasnic? IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 25.07.02, 09:49
      Czy moglbys objasnic?

jak ci wyszlo z tego ze

> A Canada remains No.3

cos takiego jak
      > . Kanada spada...

czy slowo remains ma w USA inne znaczenie????

a poza tym...
      kochani, jak ktos jest w pierwszej 10 tych krajow ma rozsadna prace lub nawe
      skromny biznes to nie ma na co narzekac...
      (a nawet jak i w drugiej...

pozdrowko

P.

• Gość: Jankes Re: Czy moglbys objasnic? IP: *.broadcom.com 25.07.02, 17:36
        hmmm masz racje. Wydawalo mi sie ze w zeszlym roku byla #2.
        Ale to nieistotne.
        Jak nie zmienimy premiera to niedlugo bedzie poza 1-sza dziesiatka.

Inna rzecz, ze ta statystyka jest bardziej propaganda niz prawda...

Jankes
        • Gość: karlik Re: Czy moglbys objasnic? IP: *.cpe.quickclic.net 26.07.02, 01:03
          Gość portalu: Jankes napisał(a):

> hmmm masz racje. Wydawalo mi sie ze w zeszlym roku byla #2.
          > Ale to nieistotne.
          > Jak nie zmienimy premiera to niedlugo bedzie poza 1-sza dziesiatka.
          >
          > Inna rzecz, ze ta statystyka jest bardziej propaganda niz prawda...
          >
          > Jankes
          Jak tam bedziesz dluzej siedzial to nic nie zmienisz,bo bedziesz burakiem,i
          tyle,pyrsk.
          • Gość: Jankes Re: Czy moglbys objasnic? IP: *.broadcom.com 26.07.02, 01:16
            Kurka zostane wiec burakiem bo niechce wcale wracac.

Jankes AKA burak wink
            • Gość: Karlik Re: Czy moglbys objasnic? IP: *.cpe.quickclic.net 26.07.02, 01:43
              No to powodzenia zycze,pyrsk
    • gadula Gwoli ścisłości 26.07.02, 02:18
      O jednej rzeczy zapomniałeś wspomnieć Jankesie, czyli o kryteriach tej listy.
      Jak podaje The Toronto Star kryteria te to: This index is a measure of quality
      of life which considers life expectancy, educational attainment, personal
      security and income.

Spróbujmy zatem przeanalizować ten teks w odniesieniu do tego, co już sobie
      wcześniej powiedzieliśmy na podobny temat na tym forum.
      I tak informacje na temat „personal security and income” znajdziecie w The
      United Way raporcie, o którym już wiele razy wspominałem
      www.polishguide.com/forum.cfm?tid=65&mid=301&catid=2&dn=Swiat%2C%20polityka&u=max&t=The%United%Way%raport
      Co do „life expectancy and educational attaiment” to również znajdziecie
      wypowiedz na ten temat na tym forum
      www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=44&w=2486198&a=2507863
      Co znaczy, ze to emigracja, od której jest wymagane wyższe wykształcenie
      przyczynia się do poziomu wykształcenia w Kanadzie.
      Dodamy tylko do tego jedno zdanie, a mianowicie mięliśmy kiedyś tu testy ze
      znajomości języka studentów szkol średnich i jak wynikało z tych badań ponad
      35% nie zdało tych testów. Ponadto podano, ze w Kanadzie mamy około 40%
      ludności, która nie potrafi czytać i pisać po angielsku.
      I to by było na tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka