Dodaj do ulubionych

USA - Do sądu za brak rozumu

IP: *.sympatico.ca 26.07.02, 17:32
Do sądu za brak rozumu

Caesar Barbar z Bronksu przez całe lata nie wiedział, że tłuste jedzenie
tuczy. Nikt mu o tym nie powiedział. Żywił się w McDonald'sie, BurgerKingu,
Wendy's i KFC.

- Zawsze uważałem, że to zdrowe jedzenie. Oszukali mnie, zniszczyli mi życie -
mówi dziś Barbar o swoich ulubionych kiedyś restauracjach.
Barbar ma 177 cm wzrostu i waży 125 kg. O wiele za dużo. Ale nie widzi w tym
swojej winy.

- To sieci szybkich restauracji są winne, że miałem 2 zawały i jestem chory
na cukrzycę - twierdzi.

Z pomocą nowojorskiego adwokata Samuela Hirscha sprawa znalazła się w sądzie.
Powód: wszystkie grubasy, które nie mogą przestać jeść frytek, hamburgerów i
lodów. Pozwany: cztery największe sieci restauracji szybkiej obsługi. Zdaniem
Hirscha restauracje świadomie i złośliwie zwabiały klientów i proponowały im
tuczące posiłki. Barbar tak bardzo przyzwyczaił się do tłustego, zbyt
słodkiego lub za słonego jedzenia, że dopiero po zawałach się opamiętał się i
zmienił dietę. W 1996 r. lekarz zabronił mu tłustego jedzenia i słodyczy.

W pozwie leżącym w sądzie na Bronksie nie ma sumy odszkodowania, jakiego
domaga się Barbar. Hirsch wystąpił na razie w imieniu 7 osób, ale zamierza
wystąpić z pozwem zbiorowym, to znaczy objąć nim wszystkich poszkodowanych -
miliony otyłych Amerykanów. Gra toczy się więc o miliardy dolarów.

Obserwuj wątek
    • Gość: akaWill Re: USA - Do sądu za brak rozumu IP: *.snet.net 26.07.02, 17:40
      Gość portalu: Rafalek napisał(a):

> Do sądu za brak rozumu
      >
      > Caesar Barbar z Bronksu przez całe lata nie wiedział, że tłuste jedzenie
      > tuczy. Nikt mu o tym nie powiedział. Żywił się w McDonald'sie, BurgerKingu,
      > Wendy's i KFC.
      >
      >
      > - Zawsze uważałem, że to zdrowe jedzenie. Oszukali mnie, zniszczyli mi życie -
      > mówi dziś Barbar o swoich ulubionych kiedyś restauracjach.
      > Barbar ma 177 cm wzrostu i waży 125 kg. O wiele za dużo. Ale nie widzi w tym
      > swojej winy.
      >
      > - To sieci szybkich restauracji są winne, że miałem 2 zawały i jestem chory
      > na cukrzycę - twierdzi.
      >
      > Z pomocą nowojorskiego adwokata Samuela Hirscha sprawa znalazła się w sądzie.
      > Powód: wszystkie grubasy, które nie mogą przestać jeść frytek, hamburgerów i
      > lodów. Pozwany: cztery największe sieci restauracji szybkiej obsługi. Zdaniem
      > Hirscha restauracje świadomie i złośliwie zwabiały klientów i proponowały im
      > tuczące posiłki. Barbar tak bardzo przyzwyczaił się do tłustego, zbyt
      > słodkiego lub za słonego jedzenia, że dopiero po zawałach się opamiętał się i
      > zmienił dietę. W 1996 r. lekarz zabronił mu tłustego jedzenia i słodyczy.
      >
      > W pozwie leżącym w sądzie na Bronksie nie ma sumy odszkodowania, jakiego
      > domaga się Barbar. Hirsch wystąpił na razie w imieniu 7 osób, ale zamierza
      > wystąpić z pozwem zbiorowym, to znaczy objąć nim wszystkich poszkodowanych -
      > miliony otyłych Amerykanów. Gra toczy się więc o miliardy dolarów.
      >
      >

A nie poparzyl sie czasem goraca kawa? (Ostrzezenie oczywiscie napisane za mala
      czcionka)
      Albo za zimna Pepsi?
      Nie pozlizgnal na frytce?
      Nie zaksztusil zabawka?
      (...)
      Po tylu latach nic z tych rzeczy mu sie nie przytrafilo?
    • Gość: --Michal banda "lisciojadow" IP: *.tiaa-cref.org 26.07.02, 17:43
      Jak to wczoraj zobaczylem w telewizorni, to mnie "rozpierdolilo na kawalki".
      Juz tu kiedys z szanownymi kolegami rozprawialismy i podobnej historii kiedy
      banda "lisciojadow" pozwala Miky D's za to ze frytki "nie koszerne". Ale to
      jest piekno ameryki wink.
      • jot-23 Re: banda 'lisciojadow' 26.07.02, 17:51
        Gość portalu: --Michal napisał(a):

> Jak to wczoraj zobaczylem w telewizorni, to mnie "rozpierdolilo na kawalki".
        > Juz tu kiedys z szanownymi kolegami rozprawialismy i podobnej historii kiedy
        > banda "lisciojadow" pozwala Miky D's za to ze frytki "nie koszerne". Ale to
        > jest piekno ameryki wink.

pozwy sadowe tego typu zaslozenie budza niesmak, ale czy moze byc inaczej?
        Jesli kraj jest naprawde wolny, kazdy obywatel powinien miec prawo domagac sie
        sprawiedliwosci, jezelu ma poczucie ze jest poszkodowany. Sad jest od tego zeby
        odroznic czy pozew ma racje bytu czy jest "frivolous". Co do "fast-foodow"
        wszyscy wiemy (a przynajmniej tak sie wydaje smile) ) co to jest i czemu slozy...z
        jednej strony potrzebna jest jakas obrona konsumenta przed nieokielznanymi
        mackami koncernow gotowymi do robienia kazdego swinstwa, dla profitu. Z drugiej
        nie moze byc tak ze ludzie sie czuja calkowicie pozbawieni odpowiedzialnosci (i
        ponoszenia konsekwencji) za swoje wolne wybory.... taaa
    • Gość: marcee Re: USA - Do sądu za brak rozumu IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.02, 17:48
      u was system sadowy to parodia !!!!
      • jot-23 Re: USA - Do sądu za brak rozumu 26.07.02, 17:52
        Gość portalu: marcee napisał(a):

> u was system sadowy to parodia !!!!
        pierdol sie
        • Gość: --Michal J, rite-on! IP: *.tiaa-cref.org 26.07.02, 18:57
          jot-23 napisał:

> Gość portalu: marcee napisał(a):
          >
          > > u was system sadowy to parodia !!!!
          > pierdol sie
          • don_diavolo fuck you bitch! May the worms feast on your cunt. 26.07.02, 22:26
            • Gość: akaWill do Marcee IP: *.snet.net 26.07.02, 22:31
              Nie przejmuj sie.
              Pozdrowienia dla niezapomnianego Krakowa.
            • Gość: ipfreely Re: fuck you bitch! May the worms feast on your c IP: *.peaknet.net 27.07.02, 01:23
              Sorry but I have to cut in. uuuuh. How kinky?!!!!!! I will bring some
              rotyanuttsoff (russian vd) along for you. Or are you still on baby formula?-
              that SIMILAC breath...
              • bozejko Re: fuck you bitch! May the worms feast on your c 27.07.02, 04:32
                kto jej dal prawo tak sie wypowidac na temat USA? Nik t nic nie napisal ani o
                Polsce ani o Krakowie ani o niej. Way to go J-23, Don Diavolo, Michal, no i ty
                chyba tez ipreely o ile cie zrozukmialem...
      • Gość: akaWill Re: USA - Do sądu za brak rozumu IP: *.snet.net 26.07.02, 18:40

Marcee,
        sam kiedys bylem o tym przekonany, a teraz nie za bardzo. Sa wynaturzenia, ale
        ujdzie w tlumie. Juz wole ta wolnosc (Hans o niej wspomnial).
      • munde Marcee 26.07.02, 18:57

Wezmiemy wiec przyklad z Polski.
        W niektorych polskich miastach na rozpatrzenie prostej sprawy cywilnej czeka
        sie 6 lat.

• Gość: marcee Re: munde IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.02, 19:03
          to jakas brednia, widocznie strony utrudniaja i specjalnie opozniaja wokande
          • munde Re: munde 26.07.02, 19:49

> to jakas brednia, widocznie strony utrudniaja i specjalnie opozniaja wokande
            Tak, Marcee, tak.
            Przypomnij sobie pierwsza sprawe przed trybunalem w Strasbourgu. Byla glosna,
            bo pierwsza. I wygrana przez wnoszacego. facet sadzil o kwote bodajze cos kolo
            $10K.
            Sadzil e trybunale, bo rozprawe w 1 instancji wyznaczyli za 6 lat. Bal sie, ze
            nie dozyje konca calej procedury.
            Szczegolow niestety nie pamietam.
            • munde FOZZ 26.07.02, 19:52
              Wlasnie Marcee, odswiez mi pamiec: Jak tam sprawa tego FOZZ wyglada? Jakas
              afera byla?
              Sa juz wyroki?
              Diabli, pamiec mnie zawodzi ostatnio...
            • Gość: marcee Re: munde IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.02, 19:52
              nie dobijaj mnie...munde bo w piatki jestem krancowo zalamana. nie kojarze tego
              ale pewnie masz racje...nie no ...to byl tzw precedns...mam nadzieje
              • munde Marcee, co z Toba ??!?!?!? 26.07.02, 20:36

> nie dobijaj mnie...munde bo w piatki jestem krancowo zalamana. nie kojarze
                tego
                >
                > ale pewnie masz racje...nie no ...to byl tzw precedns...mam nadzieje

A Ty co, depresja meczy ?! Zalamana w PIATEK ?!!!
                W piatki to my tu dopalenia dopiero dostajemy, do domu przebrac sie i do baru.
                Mam nadzieje, ze w pracy nie siedzisz w piatek do tej godziny, jesli tak to
                wspolczuje.
                • Gość: marcee Re: FOZZ IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.02, 16:03
                  no nie rozbawiaj mnie to chyba afera stulecia u nas w polsce, nie sadze aby
                  zapadly jakiekolwiek wyroki
                  wiem tylko ze czesc z tych pieniedzy poszla w prywatne rece np kilka mln USD na
                  finansowanie stacji TVN w rece pp Walterow

ale nie sadze aby byly jakiekolwiek wyroki

ja w piatek zawsze mam depresje, w weekend tez niestety
                  a ty Munde skad piszesz?
      • Gość: Jankes Re: USA - Do sądu za brak rozumu IP: *.broadcom.com 27.07.02, 00:30
        Chyba stac na ciut inteligentniejsza uwage...
      • Gość: Stefan, Chicago Re: USA - Do sądu za brak rozumu IP: *.CHCGILGM.covad.net 27.07.02, 19:06

========================================
        Gdyby zacząć porównywać to niestety w Polsce to nie jest parodia - to jest brak
        sprawnego systemy, to jego brak! Widzicie termin rozpatrzenia takiego pozwu w
        Polsce?
        System jest manipulowany przez polityków - vide sprawa pani minister Piwnik -
        została mianowana ministrem aby niedokończyć sprawy afery miliardowej unduszu.
        Sprawę objąl nowy sędzia, zapoznawał się z dokumentami aż sprawa się
        przedawniła. Teraz to już Piwnik była niepotrzebna na tym stanowisku więc won.
        Nyger zrobiła swoje, nyger może odejść ale bez prawa powrotu do sprawy, którą
        poprzednio prowadziła. I tak to sprawiedliwość w Polsce została zmanipulowana.
        Stefan, Chicago
    • Gość: Marsjan Re: USA - Do sądu za brak rozumu IP: *.97.252.64.snet.net 26.07.02, 21:50
      Nie takie idiotyzmy sa na porzadku dziennym w tym kraju,vide casus Simpsona.
      Zlapany na ucieczce z miejsca zbrodni z krwia ofiar na ubraniu,jest tez
      narzedzie zbrodni ale uniewinniony bo...lawa przysieglych byla czarna no i
      jest bogaty.

Tylko glupi Klos twierdzi ze jest inaczej.
      • don_diavolo fuck you a$$hole! 26.07.02, 22:29
        • Gość: XYZ polskie sady IP: *.enter.net 27.07.02, 00:56
          Codziennie mialem conajmniej 10 kradziezy w sklepach spozywczych w Polsce.na
          sumy 50 100 zlotych po roku dowiadywalem sie iz te kradzieze nie sa szkodliwe
          spolecznie zlodziej wogole nie przebywal w areszcie a po wyrokach co bardziej
          beszczelni przychodzili z papierkiem w reku ze moge ich pocalowac w DUPE oni
          krasc i tak beda bo sa nietykalnii.Zaczelem robic zdjecia zlodzieja i to
          poskutkowalo!!!

Polskie prawo jakie jest, jego po prostu nie ma,jest to dziki kraj bezprawia

Moglbym przytoczyc wiele ciekawych zajsc bezprawia tylko czy to ma sens
          OOOOOOOOOOOOOOOO to byl numer roku nie moglismy sie budowac gdyz mieszkancy
          innych zbiorowych kamienic weszli na nasze dzialki-chyba zawisc mielismy
          wybudowac 12 domkow jednorodzinnych Zabic SWOLACZ byloby malo.

Polska Piekny Kraj

Pozdrawiam i Wspolczuje tym ktorzy nie maja odwagi i mozliwosci wyjazdu w
          poszukiwaniu normalnego domu dla Swojej rodziny
          • bozejko Re: polskie sady 27.07.02, 04:34
            ladnie, xyz
          • Gość: marcee Re: XYZ IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.02, 16:09
            oj daj spokoj to nie oznazca ze jest bezprawie
            porobiles zdjecia i byl material dowodowy wiec w czym problem???

gorzej byloby gdybys nas zlodziei powystzrelal...wtedy mialbys do czynienia z
            naszym prawem dopiero

notabene byl taki autentyczny przypadek na MAzurach, facet mial stawy rybne
            oraz klusownikow do tego, oczywiscie wiedzial kto klusowal , ale musialby ich
            nakryc jak w lodzi maja ryby, oczywiscie oni je szybko wyrzucali do stawu jak
            widzieli wlasciciela-trwalo to tak kilka lat

facet nie wytrzymal i zazcal strzelac do nich...jednego zabil...sam wyladowal w
            pierdlu

wiec dobrze ze nas swołoczy nie wystzrelałes....
    • ozpol Re: USA - Do sądu za brak rozumu 27.07.02, 06:21
      Czekajmy kiedy w rewanzu McD i inni podadza rodzicow tych tumanow do sadu za
      to ze wychowali takich tumanow, a rodzice podadza szkoly do sadu ze tego nie
      uczyli a szkoly podadza rzad do sadu ze nie mieli funduszy na te nauke i cale
      USA bedzie w sadzie i ciekawe kto komu ile zaplaci.
      Niech zyje demokracja czyli glupim wolno szystko
    • Gość: Stefan, Chicago Re: USA - Do sądu za brak rozumu IP: *.CHCGILGM.covad.net 27.07.02, 18:58
      To nie jest brak rozumu - to jest wyrachowanie adwokatow. Chcą wystąpić z
      pozwem zbiorowym - czyli skasować 2/3 odszkodowania. Gra idzie o setki milionów
      dolarów. Nie wierzcie, żeby mniejszość etniczno-umysłowa z Bronxu była w stanie
      to wykombinować.
      Podobnie zalewają nas informacje o pozwach zbiorowych w sprawach przeciw
      przedsiębiorstwom, których mamy zakupione akcje. Po zwycięstwie adwokata
      reprezentującego wszystkich zainteresowanych właścicieli akcji firma płaci
      odszkodowania. Oczywiście właściciele akcji dostaja do kilkadziesiąt, kilkaset
      dolarow, adwokat miliony a firma jest jeszcze słabsza w związku z tym akcje
      zniżkują. Takie tro jest amerykańskie chore prawo.
      Myślę, że sędzi odrzuci pozew gdyż jest on z gatunku "frivolous" czyli
      zawracających d... sędziemu. Ale kto wie? Może być tak jak z włamywaczem,
      którego w "włamanym" mieszkaniu poturbował właściciel a nie zastrzelił na
      mijscu. I za to poturbowanie został skazany z wnoisku włamywacza.
      Stefan, Chicago
      • Gość: emil Re: USA - Do sądu za brak rozumu IP: 5.2.1R* / *.public.svc.webtv.net 28.07.02, 05:26
        Oni tu w stanach nie wiedzieli tez tego ze palenie tytoniu szkodzi. Teraz tysiace inwalidow z rurkami w gardlach domada sie odszkodowan. Biedulki , oni po prostu nie wiedzieli.Jest taka reklama przeciwtytoniowa w telewizii jezyka hiszpanskiego w stanach - zfatygowany facet z rurka w gardle pokazuje zdjecia z mlodosci , jaki byl przystojny , piekny i gladki. Teraz rura do oddychania w gardle. Biedulek on tez nie wiedzial.U nas w robocie chlopaki zra te swinstwo(fast food) na umor. Bebechy jak u kobiet w 9 miesiecu ciazy. Mowie im ludzie to trucizna. Oni mi na to, ze wiedza i beda musieli przejsc na diete , ale dalj uczta odchodzi. Pracuje z nijakim Rejem. Fajnyfacet , ale w ciazy a na dodatek twarzowiec. Narzekal ze nie moze znalesc sobie kobity do lozka. Zlitowalem sie . Jedziemy do meksykanskiej Tijuany na kurwy. Ale jest problem. One go nie chca a jak chca to zadaja tyle szmalu ze glowa boli. Mowie mu -jedz dalej ten syf to nawt za milion dolarow kurwy niw znajdziesz.
        • pan_surma Re: USA - Do sądu za brak rozumu 28.07.02, 17:44
          kurwy go nie chcialy??? Dobry numer. To tam same pieknosci meksykanskie widac.
          Nie mieli jakiejs starszej z praktyka w tych sprawach? A ty w ogole koles w
          burdelu kiedys byles? Bo ja tak i jest to jedyny bizness gdzie nie przebieraja
          w klientach.

Jezeli chodzi o papierski itp, ty to taki 100% zdrowy i wszstkowiedzacy??
          przychodz tu czesciej na forum to cie podszkolimy bo masz dobre zadatki ale
          trzeba cie podszlifowac.
          • Gość: emil Re: USA - Do sądu za brak rozumu IP: 5.2.1R* / *.public.svc.webtv.net 31.07.02, 05:38
            Oj koles jak bardzo sie mylisz. Jesli jestes tak obeznany w burdelach to musisz wiedziec ze cena duzo zalezy od wygladu klijenta.Sa kurwy ktore z toba ne pojda jesli im sie nie podobasz. Co do Meksykanek to TAK koles sa naprawde ladne. Ale widac ze ubodlo cie to co napisalem.Musi byc jakas przyczyna. Napisz nam cos wiecej o swojm wygladzie.Ile wazysz i czy masz zeby plabowane nikotyna.Koles trzymaj sie .
    • Gość: olek Re: USA - Do sądu za brak rozumu IP: 144.138.141.* 28.07.02, 13:30
      amerykanie to ciemiaki 70 % ludzi nie potrafi napisac zwyklego listu
    • pan_surma Re: USA - Do sądu za brak rozumu 28.07.02, 17:40
      wystrzelal? Nas?

wszystkie rybki spia w jeziorze ciuralla ciuralla la
      moja stara spac nie moze ciuralla ciuralla la
      jak zastrzele klusownika, ciuralla ciuralla la
      to sie natkne na prawnika, ciuralla ciuralla la
      zle mi bedzie w ciemnym kicu ciuralla ciuralla la
      ale roznie bywa w zyciu ciuralla ciuralla la...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka