Dodaj do ulubionych

Polacy w NJ

12.08.05, 02:29
Jadac do domu dzisiaj stanalem przy wjezdzie na Route 22 za niebieskim Audi
A4, nowy model, ktory mial "tuning" swiatla tylnie i naklejke PL z polska
flaga pod A4 na bgazniku. smile Rodacy w NJ, tak trzymac!

M
Obserwuj wątek
    • luiza-w-ogrodzie Polacy w Sydney 12.08.05, 02:41
      Czesto widuje polskojezyczne nalepki na samochodach. Znajomi mieli
      nalepke "Uwaga! Baba za kierownica"

Pozdrawiam
      Luiza-w-Ogrodzie

><crying(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
      .·´¯`·.. ><crying(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
      • lulu13 Re: Polacy w USA 12.08.05, 03:19
        czesto maja naklejki z Papiezem !!! ,bardzo ladne.
        • nadau Re: Polacy w USA 12.08.05, 10:13
          Ja mam nalepkę: "Psom i polonusom wtęp wzbroniomy"

Tyż ładno, ni?
          • artur666 Re: Polacy w 12.08.05, 10:21
            Ja mam w aucie tablice rejestracyjne...nazwe znanego polskiego zespolu.
            • jot-23 Re: Polacy w 12.08.05, 15:26
              artur666 napisał:

> Ja mam w aucie tablice rejestracyjne...nazwe znanego polskiego zespolu.

papadance?
              • artur666 Re: Polacy w 12.08.05, 15:45
                Nie, ladniejsza nazwa jest: Moja Faja. (Byl taki zespol)

p.s. do papadance.
                U nas mowilo sie popadance. Pochodzi od PO-padac a nie papadac (?)
                Tez cie pozdrawiam cieplutko.
                • soup.nazi Re: Polacy w 13.08.05, 06:17
                  artur666 napisał:

> Nie, ladniejsza nazwa jest: Moja Faja. (Byl taki zespol)

A byl. Liderem byl Bodek Lazuka. "Jak sie nazywa panski zespol?" - pytal p.
                  Jedrek Zaorski w slynnych sandalach nabijanych cekinami - "Jak to jak?
                  Zwyczajnie, Moja Faja" - odpowiadal dlugowlosy Bodek w ciemnych lenonkach.
                  Sztandarowym przebojem byl utwor "Ta laska nebeska". Czy to o te Moja Faje
                  chodzilo? Gratuluje pomyslu.

>
                  > p.s. do papadance.
                  > U nas mowilo sie popadance. Pochodzi od PO-padac a nie papadac (?)
                  > Tez cie pozdrawiam cieplutko.

Papa Dance to byla mocarna kapela. A frontman - palce lizac, hehehe. Czy mi sie
                  zdawalo czy on w berecie wystepowal czasem?

Wiem, ze jestescie obaj zdrowi, wiec dalem se siana cieplutko.
    • warcholski Re: Polacy w NJ 12.08.05, 10:22
      maly32 napisała:

> Jadac do domu dzisiaj stanalem przy wjezdzie na Route 22 za niebieskim Audi
      > A4, nowy model, ktory mial "tuning" swiatla tylnie i naklejke PL z polska
      > flaga pod A4 na bgazniku. smile Rodacy w NJ, tak trzymac!
      >
      > M

Route 22 jest bardzo dluga - przy ktorym zjezdzie? Ma to znaczenie o tyle, ze
      niektore miasta przy tej drodze sa skupiskiem polakowa. Ja widzialem na 1-9
      niedaleko lotniska Newark z orlem na tylnej szybie tak duzym, ze zastanawiamlem
      sie jak to "wieko" przeszedl inspekcje, orzel zaslaniajal tylna widocznosc.
      Prawo w NJ zabrania tinting back and side windows. "tak trzymac" - powiadasz …
      proponuje sobie wytatuowac orla na czole.

Nielegalni beda deprtowani albo sie sami wykoncza. Jak ktos woli "nowa
      emigrancka generacja lekkomyslnych patriotow z nalepka". To co tu nizej wsomne
      jest ktopla w morzu co wyprawiaja "turysci" krajowi.

Nie mieszkam w NJ, ale ostatnio znajomi telefonicznie doniesli mi o kolejnym
      wypadku na River Drive. Wzdluz Passaic River jest dwupasmowa droga (spead
      limit max 35MPH, miejscami nawet 25MPH) gdzie najczestrze wypadki, koncza sie
      tragiczne, zwykle noca pod wplywem alkocholu -ta ulica jest zywiolem polakowa.
      Ostanie zdarzenie tragiczne -rozpierd…sie jak zwykle turysci na przedluzonych
      wakacjach (znaczy sie nielegalni dorobkiewicze). Ona prowadzila z niebywala
      szybkoscia czolowo spotkajac sie ze slopem. Dziewczyna jest w stanie ciezkim w
      szpitalu, on juz wacha kwiatki od spodu. Poprzedni wypadek na tej sammej drodze
      czterech walnelo w pobiski dom -grzali chyba z pretkoscia 60MPH - zaznaczam nie
      da sie tak szybko jechac gdzyz ulica jest bardzo kreta i pelna niespodzianek.
      Na Route 3 dojezdzajac do Route 46 zwylke w godzinach szczytu tworzy sie korek
      (tuz zaraz za NJ Parkway) Tam dwoch polaczkow naprawiali na poboczu swojego
      trupa, zgineli na miejscu, kiedy pedzacy track nie mogl wychamowac ratujac sie
      zjechal na pobocze zmiatajac "mechanikow".

• keily CD lepsze :) 12.08.05, 13:52
        Najladniej wygladaja CD z flaga namalowana na jednej stronie, a raz nawet
        widzialem na obu. Guyana.Szukam teraz polskiej.
        Do tego mozna na antenie zaczepic flage a orla na bumper. A na custom made
        plates napis: HELLO MY NAME IS CHARDONNAY.

Polacy generalnie nie tylko jezdza jak idioci (sa wyjatki, np. ja) ale rowniez
        chodza po ulicy jak idioci. Na Grynponcie co rusz jest jakis trup bo ci ludzie
        tak choda po Mc Guiness BBlv jakby szli na druga strone wiejskiej drogi w swej
        rodzinnej wsi.
      • maly32 Re: Polacy w NJ 12.08.05, 16:13
        To bylo w Springfield NJ, kolo 18:00, zjezdzajac z gory w Mountainside od Summit
        NJ, droga dochodzi do Route 22 i mozna wiechac na 22 tylko w kierunku zachodnim.

M
      • imcool Re: Polacy w NJ 12.08.05, 21:44
        LOL... Co ma piernik do wiatraka? Gadasz co wiesz, a nie wiesz co gadasz...
        • imcool Re: Polacy w NJ 12.08.05, 21:45
          imcool napisał:

> LOL... Co ma piernik do wiatraka? Gadasz co wiesz, a nie wiesz co gadasz...
          odnosi sie to cytatu Warcholskiego...
          • prawdziwawadera2 Re: Polacy w NJ 13.08.05, 01:34
            Jakimi samochodami jezdzi Polonia w New Jersey najlepiej widac w niedziele na
            parking lot,pod kosciolem na polskiej mszysmile
            Najczesciej widoczne to Honda i Nisany. Panowie sredniej klasy "troki"smile)
            Samochody klasy Jaguar, Lexus RX 350-jasmile)),Infinity, BMW czy Mercedes, and
            up,raczej naleza do rzadkosci wsrod Polonii.
            Prosze mnie zle nie zrozumiec- to wcale nie znaczy,ze nie stac Polonie na
            takiej klasy samochody. Polacy sa raczej "praktyczni". Wola
            inwestowac "nadwyzki" w bardziej dochodowe "biznesy". Na samochodzie jeszcze
            nikt nie zarobil , zawsze stracilsmilePopieram ich! Samochod tutaj ma sluzyc jako
            trnsportacja nie "pokaz". Tylko mnie dopadl juz snobizmsmile)))
            Osobiscie nie jestem zwolenniczka ""bamperowych nalepek"smile) Najczesciej mnie
            mozna spotkac na Rt 18 exit 9 NJTsmile)
            Nie obchodzi mnie narodowsc danej osoby tylko osoba sama w sobie.
            Pozdrawiam Polonie z New Jersey!!!!!, Jestem z Was dumna!!!
            Tak trzymac Rodacy!!!!
            Pozdrawiam cieplutko- Wadera
            • a2064 Re: Polacy w NJ 13.08.05, 01:44
              Ty to najwyzej mozesz do kosciola na starym kozle przyjechac a buty niesiesz ze
              soba w garsci i ubierasz dopiero w krzakach przd kosciolem, z przyzwyczajenia
              bo tak sie u was na wiosce robilo.
              • soup.nazi Re: Polacy w NJ 13.08.05, 06:22

• soup.nazi Touche! n/t 13.08.05, 06:22
            • imcool Re: Polacy w NJ 13.08.05, 04:32
              prawdziwawadera2 napisała:

> Jakimi samochodami jezdzi Polonia w New Jersey najlepiej widac w niedziele na
              > parking lot,pod kosciolem na polskiej mszysmile
              > Najczesciej widoczne to Honda i Nisany. Panowie sredniej klasy "troki"smile)
              > Samochody klasy Jaguar, Lexus RX 350-jasmile)),Infinity, BMW czy Mercedes, and
              > up,raczej naleza do rzadkosci wsrod Polonii.
              > Prosze mnie zle nie zrozumiec- to wcale nie znaczy,ze nie stac Polonie na
              > takiej klasy samochody. Polacy sa raczej "praktyczni". Wola
              > inwestowac "nadwyzki" w bardziej dochodowe "biznesy". Na samochodzie jeszcze
              > nikt nie zarobil , zawsze stracilsmilePopieram ich! Samochod tutaj ma sluzyc
              jako
              > trnsportacja nie "pokaz". Tylko mnie dopadl juz snobizmsmile)))
              > Osobiscie nie jestem zwolenniczka ""bamperowych nalepek"smile) Najczesciej mnie
              > mozna spotkac na Rt 18 exit 9 NJTsmile)
              > Nie obchodzi mnie narodowsc danej osoby tylko osoba sama w sobie.
              > Pozdrawiam Polonie z New Jersey!!!!!, Jestem z Was dumna!!!
              > Tak trzymac Rodacy!!!!
              > Pozdrawiam cieplutko- Wadera
              Nie zrozum mnie zle Wadera, ale temat jest o naklejkach, a nie o tym jaka
              furmanka sie poruszasz i na jakim exit mozna cie spotkac. To nas nie
              interesuje! Poza tym jestem dumny ze swojego pochodzenia i mam naklejki na
              kazdym ze swoich samochodow.
              • soup.nazi Re: Polacy w NJ 13.08.05, 06:25
                imcool napisał:

>Poza tym jestem dumny ze swojego pochodzenia

Pewnie, z chamolami jest jak z wariatami. Jeszcze zadnemu nie przyszlo do lba,
                ze jest chamolem, hehehe.

i mam naklejki na
                > kazdym ze swoich samochodow.

"Pozdrawiam familie w Maciejowej Sredniej"? hehehe
      • aniolpanski Re: Polacy w NJ 14.08.05, 18:24
        AlkoHol i Hamowac pisze sie przez samo "H"
    • soup.nazi Re: Polacy w NJ 13.08.05, 06:26
      Czy NJ to nowe polskie getto w NYC?
    • soup.nazi Re: Polacy w NJ 13.08.05, 06:28
      Idz sobie, zrob cos z odciskami na zrogowacialych kopytach, hehehe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka