maly32 12.08.05, 02:29 Jadac do domu dzisiaj stanalem przy wjezdzie na Route 22 za niebieskim Audi A4, nowy model, ktory mial "tuning" swiatla tylnie i naklejke PL z polska flaga pod A4 na bgazniku. Rodacy w NJ, tak trzymac! M Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luiza-w-ogrodzie Polacy w Sydney 12.08.05, 02:41 Czesto widuje polskojezyczne nalepki na samochodach. Znajomi mieli nalepke "Uwaga! Baba za kierownica" Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> .·´¯`·.. ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: Polacy w USA 12.08.05, 03:19 czesto maja naklejki z Papiezem !!! ,bardzo ladne. Odpowiedz Link Zgłoś
nadau Re: Polacy w USA 12.08.05, 10:13 Ja mam nalepkę: "Psom i polonusom wtęp wzbroniomy" Tyż ładno, ni? Odpowiedz Link Zgłoś
artur666 Re: Polacy w 12.08.05, 10:21 Ja mam w aucie tablice rejestracyjne...nazwe znanego polskiego zespolu. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Polacy w 12.08.05, 15:26 artur666 napisał: > Ja mam w aucie tablice rejestracyjne...nazwe znanego polskiego zespolu. papadance? Odpowiedz Link Zgłoś
artur666 Re: Polacy w 12.08.05, 15:45 Nie, ladniejsza nazwa jest: Moja Faja. (Byl taki zespol) p.s. do papadance. U nas mowilo sie popadance. Pochodzi od PO-padac a nie papadac (?) Tez cie pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: Polacy w 13.08.05, 06:17 artur666 napisał: > Nie, ladniejsza nazwa jest: Moja Faja. (Byl taki zespol) A byl. Liderem byl Bodek Lazuka. "Jak sie nazywa panski zespol?" - pytal p. Jedrek Zaorski w slynnych sandalach nabijanych cekinami - "Jak to jak? Zwyczajnie, Moja Faja" - odpowiadal dlugowlosy Bodek w ciemnych lenonkach. Sztandarowym przebojem byl utwor "Ta laska nebeska". Czy to o te Moja Faje chodzilo? Gratuluje pomyslu. > > p.s. do papadance. > U nas mowilo sie popadance. Pochodzi od PO-padac a nie papadac (?) > Tez cie pozdrawiam cieplutko. Papa Dance to byla mocarna kapela. A frontman - palce lizac, hehehe. Czy mi sie zdawalo czy on w berecie wystepowal czasem? Wiem, ze jestescie obaj zdrowi, wiec dalem se siana cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
warcholski Re: Polacy w NJ 12.08.05, 10:22 maly32 napisała: > Jadac do domu dzisiaj stanalem przy wjezdzie na Route 22 za niebieskim Audi > A4, nowy model, ktory mial "tuning" swiatla tylnie i naklejke PL z polska > flaga pod A4 na bgazniku. Rodacy w NJ, tak trzymac! > > M Route 22 jest bardzo dluga - przy ktorym zjezdzie? Ma to znaczenie o tyle, ze niektore miasta przy tej drodze sa skupiskiem polakowa. Ja widzialem na 1-9 niedaleko lotniska Newark z orlem na tylnej szybie tak duzym, ze zastanawiamlem sie jak to "wieko" przeszedl inspekcje, orzel zaslaniajal tylna widocznosc. Prawo w NJ zabrania tinting back and side windows. "tak trzymac" - powiadasz … proponuje sobie wytatuowac orla na czole. Nielegalni beda deprtowani albo sie sami wykoncza. Jak ktos woli "nowa emigrancka generacja lekkomyslnych patriotow z nalepka". To co tu nizej wsomne jest ktopla w morzu co wyprawiaja "turysci" krajowi. Nie mieszkam w NJ, ale ostatnio znajomi telefonicznie doniesli mi o kolejnym wypadku na River Drive. Wzdluz Passaic River jest dwupasmowa droga (spead limit max 35MPH, miejscami nawet 25MPH) gdzie najczestrze wypadki, koncza sie tragiczne, zwykle noca pod wplywem alkocholu -ta ulica jest zywiolem polakowa. Ostanie zdarzenie tragiczne -rozpierd…sie jak zwykle turysci na przedluzonych wakacjach (znaczy sie nielegalni dorobkiewicze). Ona prowadzila z niebywala szybkoscia czolowo spotkajac sie ze slopem. Dziewczyna jest w stanie ciezkim w szpitalu, on juz wacha kwiatki od spodu. Poprzedni wypadek na tej sammej drodze czterech walnelo w pobiski dom -grzali chyba z pretkoscia 60MPH - zaznaczam nie da sie tak szybko jechac gdzyz ulica jest bardzo kreta i pelna niespodzianek. Na Route 3 dojezdzajac do Route 46 zwylke w godzinach szczytu tworzy sie korek (tuz zaraz za NJ Parkway) Tam dwoch polaczkow naprawiali na poboczu swojego trupa, zgineli na miejscu, kiedy pedzacy track nie mogl wychamowac ratujac sie zjechal na pobocze zmiatajac "mechanikow". Odpowiedz Link Zgłoś
keily CD lepsze :) 12.08.05, 13:52 Najladniej wygladaja CD z flaga namalowana na jednej stronie, a raz nawet widzialem na obu. Guyana.Szukam teraz polskiej. Do tego mozna na antenie zaczepic flage a orla na bumper. A na custom made plates napis: HELLO MY NAME IS CHARDONNAY. Polacy generalnie nie tylko jezdza jak idioci (sa wyjatki, np. ja) ale rowniez chodza po ulicy jak idioci. Na Grynponcie co rusz jest jakis trup bo ci ludzie tak choda po Mc Guiness BBlv jakby szli na druga strone wiejskiej drogi w swej rodzinnej wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
maly32 Re: Polacy w NJ 12.08.05, 16:13 To bylo w Springfield NJ, kolo 18:00, zjezdzajac z gory w Mountainside od Summit NJ, droga dochodzi do Route 22 i mozna wiechac na 22 tylko w kierunku zachodnim. M Odpowiedz Link Zgłoś
imcool Re: Polacy w NJ 12.08.05, 21:44 LOL... Co ma piernik do wiatraka? Gadasz co wiesz, a nie wiesz co gadasz... Odpowiedz Link Zgłoś
imcool Re: Polacy w NJ 12.08.05, 21:45 imcool napisał: > LOL... Co ma piernik do wiatraka? Gadasz co wiesz, a nie wiesz co gadasz... odnosi sie to cytatu Warcholskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwawadera2 Re: Polacy w NJ 13.08.05, 01:34 Jakimi samochodami jezdzi Polonia w New Jersey najlepiej widac w niedziele na parking lot,pod kosciolem na polskiej mszy Najczesciej widoczne to Honda i Nisany. Panowie sredniej klasy "troki") Samochody klasy Jaguar, Lexus RX 350-ja)),Infinity, BMW czy Mercedes, and up,raczej naleza do rzadkosci wsrod Polonii. Prosze mnie zle nie zrozumiec- to wcale nie znaczy,ze nie stac Polonie na takiej klasy samochody. Polacy sa raczej "praktyczni". Wola inwestowac "nadwyzki" w bardziej dochodowe "biznesy". Na samochodzie jeszcze nikt nie zarobil , zawsze stracilPopieram ich! Samochod tutaj ma sluzyc jako trnsportacja nie "pokaz". Tylko mnie dopadl juz snobizm))) Osobiscie nie jestem zwolenniczka ""bamperowych nalepek") Najczesciej mnie mozna spotkac na Rt 18 exit 9 NJT) Nie obchodzi mnie narodowsc danej osoby tylko osoba sama w sobie. Pozdrawiam Polonie z New Jersey!!!!!, Jestem z Was dumna!!! Tak trzymac Rodacy!!!! Pozdrawiam cieplutko- Wadera Odpowiedz Link Zgłoś
a2064 Re: Polacy w NJ 13.08.05, 01:44 Ty to najwyzej mozesz do kosciola na starym kozle przyjechac a buty niesiesz ze soba w garsci i ubierasz dopiero w krzakach przd kosciolem, z przyzwyczajenia bo tak sie u was na wiosce robilo. Odpowiedz Link Zgłoś
imcool Re: Polacy w NJ 13.08.05, 04:32 prawdziwawadera2 napisała: > Jakimi samochodami jezdzi Polonia w New Jersey najlepiej widac w niedziele na > parking lot,pod kosciolem na polskiej mszy > Najczesciej widoczne to Honda i Nisany. Panowie sredniej klasy "troki") > Samochody klasy Jaguar, Lexus RX 350-ja)),Infinity, BMW czy Mercedes, and > up,raczej naleza do rzadkosci wsrod Polonii. > Prosze mnie zle nie zrozumiec- to wcale nie znaczy,ze nie stac Polonie na > takiej klasy samochody. Polacy sa raczej "praktyczni". Wola > inwestowac "nadwyzki" w bardziej dochodowe "biznesy". Na samochodzie jeszcze > nikt nie zarobil , zawsze stracilPopieram ich! Samochod tutaj ma sluzyc jako > trnsportacja nie "pokaz". Tylko mnie dopadl juz snobizm))) > Osobiscie nie jestem zwolenniczka ""bamperowych nalepek") Najczesciej mnie > mozna spotkac na Rt 18 exit 9 NJT) > Nie obchodzi mnie narodowsc danej osoby tylko osoba sama w sobie. > Pozdrawiam Polonie z New Jersey!!!!!, Jestem z Was dumna!!! > Tak trzymac Rodacy!!!! > Pozdrawiam cieplutko- Wadera Nie zrozum mnie zle Wadera, ale temat jest o naklejkach, a nie o tym jaka furmanka sie poruszasz i na jakim exit mozna cie spotkac. To nas nie interesuje! Poza tym jestem dumny ze swojego pochodzenia i mam naklejki na kazdym ze swoich samochodow. Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: Polacy w NJ 13.08.05, 06:25 imcool napisał: >Poza tym jestem dumny ze swojego pochodzenia Pewnie, z chamolami jest jak z wariatami. Jeszcze zadnemu nie przyszlo do lba, ze jest chamolem, hehehe. i mam naklejki na > kazdym ze swoich samochodow. "Pozdrawiam familie w Maciejowej Sredniej"? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
aniolpanski Re: Polacy w NJ 14.08.05, 18:24 AlkoHol i Hamowac pisze sie przez samo "H" Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: Polacy w NJ 13.08.05, 06:28 Idz sobie, zrob cos z odciskami na zrogowacialych kopytach, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś