Dodaj do ulubionych

Austriackie dziewczyny, co u was slychac?

28.08.02, 22:35
Pozdrawiam wszystkie, rowniez te spoza Austrii smile))
Enola
Obserwuj wątek
    • karelia Re: Austriackie dziewczyny, co u was slycha 28.08.02, 22:52
      piknie dziekujemy.
    • _enola Re: Austriackie dziewczyny, co u was slycha 29.08.02, 21:55
      jestescie an wakacjach?..........
      • liloom Re: Austriackie dziewczyny, co u was slycha 29.08.02, 22:03
        Wakacje siem konczopm co napawa mie glembokim smutkiemsad(((
        A tak na powaznie, to owszem wakacje sie koncza ale wakacje mojego dziecka,
        dziecko wraca i znow zwiekszenie tempa i brak czasu na cokolwiek...
        Jutro ostatni dzien "laby", basen czeka, podobno ma byc ladna pogoda (hurra!!!).
        Potem "ta ostatnia niedziela..."
        buziaczki enola, a co u Ciebie?
    • _enola Re: Austriackie dziewczyny, co u was slycha 04.09.02, 11:58
      Hej Liloom smile Fajnie, ze sie odzywasz smile A co z pozostalymi? Nie ma was? OK,
      jestem sklonna zmienic troszke temat: dodam chlopakow tez smile No wiec, co
      slychac? Nie mowcie, ze takie dlugie wakacje macie... Pozdrowionka, Enola
    • _enola Co slychac u dziewczyn i chlopakow w Austrii? 04.09.02, 11:59
      • Gość: Artur Re: Co slychac u dziewczyn i chlopakow w Austrii? IP: *.access.nacamar.de 04.09.02, 13:08
        moje chlopaki siedza akurat dwa tygodnie w Wiedniu, jest super...ponoc
        • karelia Re: Co slychac u dziewczyn i chlopakow w Austrii? 04.09.02, 18:16
          nie francuskie nie kreolskie
          ale nasze , nasze polskie
          nie austiackie , nie jakies inne
          ale nasze, rodzinneeeeeeeee
          • Gość: Artur oslabilas mnie Karelia IP: *.access.nacamar.de 04.09.02, 18:30
            karelia napisała:

> nie francuskie nie kreolskie
            > ale nasze , nasze polskie
            > nie austiackie , nie jakies inne
            > ale nasze, rodzinneeeeeeeee
            ................
            oooooooooaaaaaaaaaaaaeeeeełłłłłłłłuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!
            smile))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • sylwia29 Re: Austriackie dziewczyny, co u was slycha 05.09.02, 11:12
      Czesc Enola ! Troche mnie tu nie bylo, ale milo, ze inni nie opuscili tego
      Forum. Co u Ciebie, jak Dzidzius. Pozdrawiam
      • kaczucha Re: Austriackie dziewczyny, co u was slycha 05.09.02, 11:41
        a ja zem nowa na forum i pozdrawiam z Wiednia
      • _enola Re: Austriackie dziewczyny 05.09.02, 12:44
        Hej Sylwia smile Fajnie, ze sie odzywasz. Ja tez mialam dluzsza przerwe tutaj,
        dlatego chcialam wiedziec, czy ktos sie jeszcze pokazuje wink Czy ktoras z was
        wchodzi na irca (dalnet)? Pozdrawiam, Enola

Ps. Maly rosnie jak na drozdzach i na ogol jest grzeczny smile
      • sylwia29 Re: Austriackie dziewczyny, co u was slycha 05.09.02, 14:33
        Witam nowa Kaczuche z Wiednia (ja tez jestem ze stolicy smile
        Enola, jesli chodzi o "internetowe bywanie" to wylacznie gazeta.pl i jestem
        zadowolona.
        Ciesze sie, ze Twoj Synek ma sie dobrze tzn, ze jest wyrozumialy i nie aprobuje
        mamusi przez caly czas, tylko moze ona zajmowac sie tez innymi rzeczami.
        U mnie nic nowego, doktorat "sie robi", a od pazdziernika zaczna sie zajecia ze
        studentami. Max rosnie i wczoraj poszedl pierwszy dzien do przedszkola po
        rocznym stazu w zlobku i chyba jest zadowolony. W sierpniu bylismy w Salzburg'u
        (Straßwalchen) i za kilka tygodni pewnie jeszcze raz sie tam przejedziemy
        zagladajac przy okazji do Insbruck'a. Wracam do obowiazkow i pozdrawiam
        Wszystkich ! Pa !
        • karelia Re Artur, 05.09.02, 18:13
          Arturrek, co tak sie drzesz??? Stalo sie co , czy co???
          • Gość: Artur Karelia IP: *.access.nacamar.de 05.09.02, 18:38
            karelia napisała:

> Arturrek, co tak sie drzesz??? Stalo sie co , czy co???
            ..............
            co chcesz, to ty tu wyspiewujesz. Mnie to rozbawilo smile))
            • karelia Re: Karelia 05.09.02, 20:34
              aaaaa chyba ze tak, no to posmiejmy sie razem, bo i coz nam pozostalo na tym
              padole lezsmile)))))))))))))))))))))))))))))
              • Gość: Artur ....................................Stop! IP: *.access.nacamar.de 05.09.02, 20:37
                karelia napisała:

> aaaaa chyba ze tak, no to posmiejmy sie razem, bo i coz nam pozostalo na tym
                > padole lezsmile)))))))))))))))))))))))))))))
                ......................
                chtnie sie posmieje smile)))))))))))))))))))))0
                ale zaraz padol lez? chyba, ze posmiac sie do lez, to zawsze
      • liloom zyjecie? 03.10.02, 13:25
        szukam kogos studiujacego w Wiedniu!
    • jot-23 Re: Austriackie dziewczyny, co u was slycha 05.09.02, 18:28
      _enola napisała:

> Pozdrawiam wszystkie, rowniez te spoza Austrii smile))
      > Enola

zdecydowanie za malo wiadomosci metereologicznych, jestem glodny wiadomosci o
      pogodzie panujacej w roznych regionach austrii, no panie forumowiczki, prosze
      podchodzic powaznie do uczestnictwa w tym watku.
      • Gość: ola Re: Austriackie dziewczyny, co u was slycha IP: *.ras.SBG.AC.AT 03.10.02, 13:38
        Witam Was wszystkie po letniej przerwie!
        ja juz spowrotem w Salzburgu i wlasnie zaczynam zajecia!
        Pozdr.
        ola
        • boroweczka1 Re: Austriackie dziewczyny, co u was slycha 03.10.02, 13:44
          Czesc Ola! To ja Sylwia tylko pod innym nickiem. Moje esperymenty wlasnie
          doprowadzaja mnie do szalu - "gotuje i gwizdam". Zaczyna mi cierpliwosci
          brakowac, a dopiero zaczelam ten doktorat sad Do tego te zagrywki w grupie, a od
          14 startuje Praktikum i jestem tutorem, wiec czasu na swoje eksperymenty nie
          bede miala. Koszmar !
          A co u Ciebie ? Wypoczeta dynamicznie wracasz do nauki ? Pozdrowionka !
          • Gość: ola Re: Austriackie dziewczyny, co u was slycha IP: *.ras.SBG.AC.AT 03.10.02, 13:48
            Witam witam!!!
            taaaakkkk ,jakos jak na razie to naszym profesorom nie chce sie zbytnio
            zaczynac zajec! jak na razie mialam tylko 2 Prosemin. a reszta w przyszlym
            tygodniu!
            a Ty
            • Gość: sylwia Re: Austriackie dziewczyny, co u was slycha IP: *.anc.univie.ac.at 04.10.02, 10:19
              Witam ponownie!
              W ramach praktyki z analityki instrumentalnej mam 3 cwiczenia i chyba sie
              raczej bede meczyc, niz ... Wszystko jedno. A Ty dopiero "zbierasz na obroty" ?
              To dobrze, z czasem na pewno bedzie jeszcze dosc stresu. Jak wakacje ?
              Milego dnia i weekendu gdybysmy sie juz nie "przeczytaly" smile)))
              • Gość: ola Re: Austriackie dziewczyny, co u was slycha IP: *.ras.SBG.AC.AT 04.10.02, 12:36
                Na pewno bedzie Ci sie podobac bycie Tutorem ( Tutorka?)!!!U mnie przynajmniej
                bylo bardzo zabawniesmile
                Wakacje spedzilam nad naszym polskim morzem;na szczescie pogoda dopisala!!
                a reszta juz w domku!! ale tez bylo super!!
                a Ty??? gdzie w tym roku spedzilas lato? chyba nie w Wiedniu ,w pracy?
                Milego weekendu! i slonecznej pogody!
                ps. u mnie znow zaczelo padacsad
                papapappa
                ola
                • Gość: sylwia Re: Austriackie dziewczyny, co u was slycha IP: *.anc.univie.ac.at 04.10.02, 13:49
                  Hey Ola! Cieszy mnie, ze jestes z wakacji zadowolona, ze byly udane. Ja mialam
                  2 tygodnie urlopu i te spedzilam w gronie najblizszych w Polsce. Jak pewnie
                  wiesz na studiach doktoranckich nie ma juz wakacji sad tak wiec reszte lata
                  spedzialam w instytucie. Z tutorowania sie ciesze, potrzebuje troche zmian, a
                  to na pewno bedzie zmiana. Zaluje, ze lato sie skonczylo i zyczylybym soebie
                  pieknej jesieni, ale ta pogoda sad Pewnie niedlugo zaczniesz tam u Ciebie na
                  nartach jezdzic smile
                  Pozdrawiam Cie goraco i do nastepnego ! Pa !
                  • luiza_w_ogrodzie_ slyszalam ze austriacy to twardziele czekoladowi 04.10.02, 17:27
                    bardzo lubia kakaowe oko penetrowac podobno,
    • Gość: student do Oli... IP: *.ipt.aol.com 04.10.02, 20:34
      witaj Olka...

widze, ze znow wszystko wrocilo do normy...studia..nauka...Salzburg smile
      Ja nadal w usa... jak dlugo - nie wiem? Ale WIELE dalbym teraz by choc na pare
      dni w Twoich okolicach sie znalezc.. smilesmilesmilesmilesmile

Moze to nastapi jeszcze w tym roku... moze w przyszlym...tymczasem pozdrawiam z
      dosc cieplych okolic Chicago.

bastard
      • Gość: ola Re: do Oli... IP: *.ras.SBG.AC.AT 05.10.02, 00:42
        Witaj Adasiusmile
        nie sadzilam,ze jeszcze jestes w USA?!?!
        a co do tutejszych miejsc, to raczej nie bedziesz mi zazdroscil:pada i jest
        okropnie zimno sad ;gor tez nie widac...
        a u Ciebie cieplutko!
        pozdr. z ulewnego Salzburga!!!
        ola
    • Gość: ola Re: Austriackie dziewczyny, co u was slycha IP: *.ras.SBG.AC.AT 07.10.02, 15:26
      Czesc Wam wszystkim;
      jak minal weekend???
      bo u mnie padalo i bylo bardzo zimnosad
      pozdr.
      ola
      • jot-23 Re: Austriackie dziewczyny, co u was slycha 07.10.02, 15:38
        Gość portalu: ola napisał(a):

> Czesc Wam wszystkim;
        > jak minal weekend???
        > bo u mnie padalo i bylo bardzo zimnosad
        > pozdr.
        > ola

dziekuje dziekuje...dziewczyny z austrii, nigdy nie zawodza!
      • Gość: sylwia Re: Austriackie dziewczyny, co u was slycha IP: *.anc.univie.ac.at 08.10.02, 10:30
        Hey! Sobota w Wiedniu byla nawet ladna, bylam z Maxem puszczac latawiec smile))
        Niedziela niestety, nudzilismy sie w domu, a dzisiaj jest bardzo zimno. Mam
        nawal pracy, swoje eksperymenty, bo szef musi pisac Bericht i do tego
        przygotowania do praktyki. Pozdrawiam goraco! Pa !
    • Gość: ola Re: Austriackie dziewczyny, co u was slycha IP: *.plus.sbg.ac.at 09.10.02, 14:37
      Witam,
      wlasnie mam przerwe ... jestem w trakcie najnudniejszego wykladu,jaki dotad
      mialam : Literaturkritik; koszmar; o malo nie zasnelam!
      a co u Ciebie?
      jak Twoje Tutorium? juz wszysto przygotowane?
      pozdr.
      ola
      • Gość: sylwia Re: Austriackie dziewczyny, co u was slycha IP: *.anc.univie.ac.at 10.10.02, 12:18
        Hey! Sprzet do cwiczen jeszcze nie calkiem gotowy, brakuje mi sporo, ale do
        poniedzialkowego popoludnia powinnam zdarzyc. Pozy tym zle sad Zimno, stres,
        chce do mamy smile))))))))) Pozdrawiam !
        • Gość: ola Re: Austriackie dziewczyny, co u was slycha IP: *.ras.SBG.AC.AT 10.10.02, 13:01
          ojej! u mnie sloneczko sobie swieci,ale i tak jest troche mroznowink
          i jak na razie nie chce do mamy; nie teskni mi sie w ogole za Polska; jeszcze
          chyba troche za wczesniewink moze tak jakos w polowie listopada bedzie mi juz
          teskno!
          A Ty? kiedy nastepna wizyta w Polsce???
          Pozdr.
          i poowdzenia ze SPRZETEMwinkwinkwinkwinkwinkwinkwink
          PA
          • Gość: sylwia Re: Austriackie dziewczyny, co u was slycha IP: *.anc.univie.ac.at 10.10.02, 13:26
            Mnie sie za Polska nie teskni, za bliskimi tak i to z nimi sobie uosabiam
            Polske. Ostatnio jest mi srednio lub nawet gorzej niz srednio i dlatego tak
            smuce. A do mamy i "Omki" (czyli babci mojego synka) jade na 1 listopada i
            musze wziac dzien urlopu, by moc byc troszke dluzej. Hurra !!!
            To milego dnia Olenko (moge tak Cie nazywac ?) !
            • Gość: ola Re: Austriackie dziewczyny, co u was slycha IP: *.ras.SBG.AC.AT 10.10.02, 14:46
              czesc jeszcze raz dzisiaj!
              pewnie ze mozesz mnie tak nazywacwink
              ja jade do domu dopiero na swieta Bozego...ale w sumie to i dobrze...
              na Wszystkich Swietych mi sie niezbyt oplaca: za malo wolnego mamysad
              A wlasnie! Jak Twoj synek? mam nadzieje,ze super!!!!!!
              pozdr.
              i milego dnia zycze!
              ja jestem dzisiaj na Uni do 20 wieczorem,ale za to pozniej IMPREZA!!! weekend
              czas zaczac!!
              papapapapapapapa
              ola
    • _enola Austriackie dziewczyny odzywaja sie, fajnie ;) 28.10.02, 17:42
      Czesc smile
      Nie wiem, dlaczego, ale przez kilka tygodni nie ladowala mi sie strona z forum
      gazety... Stracilam cos? smile
      Sylwia, jest takie forum dla mam austriackich, zamierzam tam puscic pytanie o
      polsko-austriackie rodziny... Ciekawe, czy ktos sie zglosi...
      Pozdrawiam Sylwie, Ole, Kaczuche i... kogos jeszcze? smile Enola
      • jot-23 Re: Austriackie dziewczyny odzywaja sie, fajnie ; 28.10.02, 17:44
        _enola napisała:

> Czesc smile
        > Nie wiem, dlaczego, ale przez kilka tygodni nie ladowala mi sie strona z
        forum
        > gazety... Stracilam cos? smile
        > Sylwia, jest takie forum dla mam austriackich, zamierzam tam puscic pytanie o
        > polsko-austriackie rodziny... Ciekawe, czy ktos sie zglosi...
        > Pozdrawiam Sylwie, Ole, Kaczuche i... kogos jeszcze? smile Enola

czesc! jak z pogoda?
        • _enola jotek dwudziestotrzyletni 29.10.02, 00:30
          jotek, co ty tak z ta pogoda? jakies zaluzje, ze niby o czym innym nie
          piszemy? smile a swoja droga to huragan z niemiec powowli przechodzi na
          austrie... wczoraj w nocy wywalilo nam okno (na szczescie tylko jego zamiennik
          styropianowy) i zrzucilo kilka dachowek... i na tym koniec, co za szczescie smile
          a poza tym, jotus, austria kraik maly, ale jaki urozmaicony pogodowo,
          zdziwilbys sie... w calym kraju moze padac, a u nas pogoda sie trzyma i
          sloneczko przygrzewa... i dlatego kasztany jadalne u nas rosna big_grin
          pozdrawiam cie, enola
          • jot-23 Re: jotek dwudziestotrzyletni 29.10.02, 02:58
            _enola napisała:

> jotek, co ty tak z ta pogoda? jakies zaluzje, ze niby o czym innym nie
            > piszemy? smile a swoja droga to huragan z niemiec powowli przechodzi na
            > austrie... wczoraj w nocy wywalilo nam okno (na szczescie tylko jego
            zamiennik
            > styropianowy) i zrzucilo kilka dachowek... i na tym koniec, co za
            szczescie smile
            > a poza tym, jotus, austria kraik maly, ale jaki urozmaicony pogodowo,
            > zdziwilbys sie... w calym kraju moze padac, a u nas pogoda sie trzyma i
            > sloneczko przygrzewa... i dlatego kasztany jadalne u nas rosna big_grin
            > pozdrawiam cie, enola

no to mnie uspokoilas! dobrze wiedziec ze w austrii wszyscy w formie i na
            posterunku!

pozdrowienia!
      • kaczucha Re: Austriackie dziewczyny odzywaja sie, fajnie ; 29.10.02, 13:35
        a dzisiaj w wiedniu jest naprawde piekna jesien, swieci slonce liscie
        trzeszcza pod nogami, pachnie ziemia, a spacer zdecydowanie poprawia humor

pozdrawiam
        Kaczucha
        • Gość: ola Re: Austriackie dziewczyny odzywaja sie, fajnie ; IP: *.ras.SBG.AC.AT 05.12.02, 00:08
          Witam...po dluuuugggiiej przerwie!
          co sie dzieje? nikt nic nie piszesad
          dlugo musialam szukac tego watkuwink
          odezwiecie sie kiedys??????
          ola
          • Gość: student OLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA IP: *.ipt.aol.com 05.12.02, 00:14
            jak to milo Cie widziec znowu-co sie z Toba tego tamtego dzialo ???

daj znac jak tam Sazburg.. jak tam Wieden.. i w ogole.. smile

milo powspominac.

pozdrawiam
            • Gość: ola Re: OLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA IP: *.ras.SBG.AC.AT 05.12.02, 00:24
              Witajsmile
              och...nic nowegosad musze sie uczycsad
              ale za to czeka mnie nagroda! juz za dwa tyg. jade do Polski,a potem sylwester
              i NARTYsmilesmilesmile
              A co u Ciebie? kiedy odwiedzisz Austrie?i Polske w ogole?
              pozdrawiamsmilesmilesmile
              ola
              • Gość: student Re: OLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA IP: *.ipt.aol.com 05.12.02, 00:28
                ahh Olka Ty mi tu nie pisz o Polsce, nartach i gorach.. sad smile)))))))

nie wiem kiedy odwiedze.. ales mi checi dziewczyno narobilasmile ale teraz nawet
                gdybym odwiedzil, to niestety/stety juz nie Twoje okolice.. teraz wszyscy move
                nach Wieden.. wiec siedzialbym w Wiedniu.. a moze nawet i to lepiej, bo tam
                wiecej rozrywki niz w Oö smile

pozdrawiam nadal z usa
                • Gość: ola wiem,wiem IP: *.ras.SBG.AC.AT 05.12.02, 00:41
                  Wieden to Wiedenwink
                  ja tez sie przenosze od zimowego semestru do stolicywink
                  a co u Ciebie? masz zamiar w ogole wrocic?
                  • Gość: student Re: wiem,wiem IP: *.ipt.aol.com 05.12.02, 00:43
                    oooooo przenosisz sie.. hmm to sie jednak zastanowie smile

poki co nie mam.. ale zobaczymy co sie bedzie dzialo, jeszcze nie czas
                    rozmyslac o tym smile

milych snow Olka.. pozdrow gory smile

bastard
                    • Gość: ola Re: wiem,wiem IP: *.ras.SBG.AC.AT 05.12.02, 02:04
                      hm......Gaisberg i Untersberg juz pozdrowione - widze je z oknasmile
                      a reszta jutro......wink
                      kolorowych snow!
                      ide wreszcie spac!
                      pa
                      • Gość: student Re: wiem,wiem IP: *.ipt.aol.com 05.12.02, 02:13
                        NO IDZ bo jak widze to nocny marek z Ciebie..

ja uciekam na film - U-571

pozdrawiam i dobranocsmile
                        • Gość: ola :( IP: *.ras.SBG.AC.AT 06.12.02, 01:23
                          Widze,ze sie nikt nie odezwalsad
                          Adas- znowu nie moge spacwink
    • Gość: ola a w Salzburgu... IP: *.ras.SBG.AC.AT 05.12.02, 00:28
      nic ciekawego, juz swiateczniewinkwszedzie choinki i mikolajewinkpoza tym niby
      zima,ale sniegu w miescie jakos nie widacsad
      ale... ide juz spaccrying
      papapa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka