Dodaj do ulubionych

Forum Polonia tylko dla Polonii

31.08.05, 02:58
Apeluje do Polakow mieszkajacych w Polsce aby zrezygnowali z uczestnictwa w
tym Polonijnym forum.
Nie interesuja nas wasze nie poparte wiedza informacje o zyciu emigracji.
Dyskutujcie o tym w swoim gronie. W gronie Polakow mieszkajacych w Polsce.

Macie setki publicznych forum. Nie musicie pchac sie tutaj z wasza intryga,
prowokacjami, zloscia i nienawiscia.

Zegnamy Was.
Obserwuj wątek
    • der_knoblauch Przecież ty nie jesteś Polonią, jp 31.08.05, 03:17
      Posiadasz PESEL i paszport, więc jesteś tzw. "Polakiem zamieszkałym poza
      Pomroczną"
      A sio na forum krajowe
      • jp.hi Re: Przecież ty nie jesteś Polonią, jp 31.08.05, 03:23
        A co jest pesel. Ma to zwiazek z paserstwem?

Tylko do twojej wiadomosci. Jestem obywatelem Amerykanskim polskiego
        pochodzenia. Ty pewnie obywatelem Niemiec z pochodzenia Slazakiem? Czy sie myle?
        • century22 Re: Przecież ty nie jesteś Polonią, jp 31.08.05, 03:25
          Ja tez mam sugesie. Zeby POLSKA gazeta zlokalizowana w POLSCE, zamknela to
          polonijne forum i niech sobie polonusi sami zakladaja swe fora. Fora z
          polskiego dwora, co Ty na to ?
          • der_knoblauch Spóźniony zapłon, Einstein hehehe 31.08.05, 03:28
            century22 napisała:

> Ja tez mam sugesie. Zeby POLSKA gazeta zlokalizowana w POLSCE, zamknela to
            > polonijne forum i niech sobie polonusi sami zakladaja swe fora. Fora z
            > polskiego dwora, co Ty na to ?

obczyzna.blogspot.com/2004/05/fora-ze-dwora.html
          • jp.hi Re: Przecież ty nie jesteś Polonią, jp 31.08.05, 03:36
            century22 napisała:

> Aha, tak, marze o tym samochodzie, bo wydatek 6500 dolarow na trzyletnie auto
            przekracza moje finansowe mozliwosci po 15 latech zamieszkiwania w USA.

To jak to jest z toba kochanienka?
          • soup.nazi Re: Przecież ty nie jesteś Polonią, jp 31.08.05, 06:27
            century22 napisała:

> Ja tez mam sugesie. Zeby POLSKA gazeta zlokalizowana w POLSCE, zamknela to
            > polonijne forum i niech sobie polonusi sami zakladaja swe fora. Fora z
            > polskiego dwora, co Ty na to ?

Zaraz po tym jak krapole z dostepem podpisza uroczyscie oswiadczenie, ze nie
            beda chodzic na zadne serwery zagraniczne, ogranicza sie tylko do polskiego
            segmentu internetu i zmienia jego nazwe na "intergniot" polanezyjski. Machniom,
            hehehe?
            • jp.hi Re: Przecież ty nie jesteś Polonią, jp 31.08.05, 07:01
              intergniot, lol

A maja takie pomysly, szczegolnie Niemcy i Francuzi. Nie podoba im sie to ze to
              cudo to Amerykanskie.
              • jp.hi Re: Przecież ty nie jesteś Polonią, jp 31.08.05, 07:29
                ale nie bede cie popieral bo skoncze jak ten Osyp smile

• debunker Nie natnij się tylko na rzekomo polonijne podróbki 31.08.05, 13:59
              Nie natnij się tylko na żadną ze 103 stroniczek sponsorowanych przez tow.
              Pastusiaka jako rzekomo polonijne.

obczyzna.blogspot.com/2005/08/lista-druha-longina.html#ojciec_icaro

soup.nazi napisał:

> century22 napisała:
              >
              > > Ja tez mam sugesie. Zeby POLSKA gazeta zlokalizowana w POLSCE, zamknela
              > to
              > > polonijne forum i niech sobie polonusi sami zakladaja swe fora. Fora z
              > > polskiego dwora, co Ty na to ?
              >
              > Zaraz po tym jak krapole z dostepem podpisza uroczyscie oswiadczenie, ze nie
              > beda chodzic na zadne serwery zagraniczne, ogranicza sie tylko do polskiego
              > segmentu internetu i zmienia jego nazwe na "intergniot" polanezyjski.
              Machniom,
              > hehehe?
              >
        • der_knoblauch Wir sagen Danzig - masz paszport Pomrocznej? 31.08.05, 03:26
          jp.hi napisał:

> A co jest pesel. Ma to zwiazek z paserstwem?
          >
          > Tylko do twojej wiadomosci. Jestem obywatelem Amerykanskim polskiego
          > pochodzenia. Ty pewnie obywatelem Niemiec z pochodzenia Slazakiem? Czy sie
          myle
          > ?
          • jp.hi Re: Wir sagen Danzig - masz paszport Pomrocznej? 31.08.05, 03:30
            A to juz nie moja wina. Kaza miec to mam. Innaczej nie moglbym rodziny
            odwiedzic.
            Myslisz ze jak mam paszport to jestem paselem? smile
            • ontarian Re: Wir sagen Danzig - masz paszport Pomrocznej? 31.08.05, 13:28
              kim jestes to jestes, ale pesel masz
    • exile1 Re: Forum Polonia tylko dla Polonii 31.08.05, 22:22
      W odpowiedzi na uroczysty apel emigranta , nie mniej uroczyscie opowiadamy :
      Spie.... w podskokach .

• jeet-yet JP, hi, czy zarejestrowałeś się już do głosowanka? 01.09.05, 13:19
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=27295689&a=27350702
      • lw73 A ja juz w pazdzierniku ruszam ku wolnosci 02.09.05, 13:01
        Witam
        Juz nie mogę sie doczekać jak się zapakuje i uwolnie się od tego kraju!!!
        Mam dość tego BURDELU gdzie przy władzy są same k.....
        Pozdrawiam
    • nadau [...] 02.09.05, 13:23
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • jp.hi Re: Również apeluję !!! 02.09.05, 20:53
        smile Ubawilas mnie tym postem, nada.
        O czym wy byscie pisali i do kogo jakby tu nie przychodzili emigranci?
        Wiem ze tez marzycie o emigracji dlatego czytacie to forum w poszukiwaniu
        wiadomosci: "wizy dla Polakow zniesione".
        • iwa47 Nie aleluję 02.09.05, 22:01
          jp.hi jak się już tak zamerykanizowaleś to czego ty szukasz na tym forum???
          Jesteś żałosny z tym apelem. A ponoć Ameryka to wolny kraj. Jak ci się nie
          podoba towarzystwo to juz ci tu nie ma . Nie będziemy płakać - i dowiedz się
          zjełczały / czyli śmierdzący jak byś też nie wiedział co to znaczy/ polonusie
          co to jest PESEL bo z wiedzą o kraju przodków cieniutko
          • jp.hi Re: Nie aleluję 03.09.05, 01:06
            Czyz juz naprawde Polacy nie znaja sie na zartach czy tylko ty iwa?

> jp.hi jak się już tak zamerykanizowaleś to czego ty szukasz na tym forum???

Tak sie sklada ze w Polsce przezylem 40 lat a tu tylko 13-cie. To prawda, ze
            sie zamerykanizowalem. Uwazam, ze kazdy kto chce tu mieszkac na stale musi sie
            zamerykanizowac. Innaczej bedzie mu tu bardzo trudno.
            Ja nie mialem z tym problemu bo zawsze uwazalem siebie bardziej za obywatela
            swiata niz jednej nacji.

A wracajac do twojego pytania to nadal uwazam ze to forum bardziej pasuje do
            zamerykanizowanych Polakow niz Polakow krajowych.
            Jezeli krajowcy maja przychodzic tu tylko poto aby pluc na USA, AU, Kanade to
            sa do tego lepsze fora Gazety. Chocby Swiat czy Wiadomosci. Tam zwyczajowo
            mieszac z blotem prezydenta Ameryki i wszystko co Amerykanskie. Napewno w
            tamtym gronie znajdziesz wieksze zrozumienie i poklask.
            • jeet-yet Zaocznie lub pośmiertnie 04.09.05, 13:19
              obczyzna.blogspot.com/2005/08/numery-pesel-nadano-im-zaocznie.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka