Dodaj do ulubionych

zapytanie o drukarke

24.09.02, 12:14
Czy ktos wie (uzywa) czy lepszy jest printer Deskjet 1220 czy tez Canon
S9000? Chodzi o rozmiar 11"x17" lub wiecej. Poza tym jest kilka modeli tego
Deskjet 1220, od $250 do $400 a ktorych ja nie rozrozniam. Canon S9000
kosztuje $400.
Czytalem gdzies, ze Deskjet 1220 jest drukarka juz leciwa na rynku a S9000 w
miare nowy, ale tu wlasnie zaczynaja sie moje watpliwosci. Tak na wszelki
wypadek to szukam typu drukarki na 11x17 lub wiecej. Za sugestie, ew. zrodlo
dziekuje.

Pozdrowienia dla klubowiczow - DJI zanurkowal, klub gora, czyli przepowiedni
jot-23 ciag dalszy.

PS Kilka probek na forum mowi mi, ze ten wujcio-drapiezzznick to nowe
wcielenie transwestytutki spod Krakowa.

Pozdrowienia dla bywalcow klubu!
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: zapytanie o drukarke IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 24.09.02, 12:39
      wydaje mnie sie, ze Cannon drukuje zdjecia w lepszej jakosci. Moze to inna
      jakosc urzywanych farb? napewno nie lezy to w papierze.
      Takie zdanie, tez panuje wsrod handlowcow.
    • _szwedka Re: zapytanie o drukarke 24.09.02, 12:46
      Ej drapieznik, na forum o drukarke sie pytac wink Zaraz bedzie burza. A ja mowie
      jedno: Canon to wielkie g... sie przekonalam pare lat temu i oglosilam banicje
      tychze drukarek. Mam za to Canona cyfrowke (to mi wujcio teraz pozazdrosci
      hehehe) i nie narzekam.
      Dzieki za pozdrowienia Drap i czemu tak rzadko nas odwiedzasz? Czesto Cie
      wspominamy z Karelka smile
      Pa
    • Gość: Sibylle Re: zapytanie o drukarke IP: *.teb / 192.168.1.* 24.09.02, 13:13

Hallo,
      od kilku miesiecy jestem posiadaczka drukarki
      HP Photosmart 1215 i jestem zachwycona
      jakoscia wydrukow ( wlasnie zdjec)i szybkoscia pracy.
      Poza tym pracuje b. cicho.

Szczegoly techiczne znajdziesz na tej stronie

products.hp-at-home.com/products/detail.php?prodnum=C8401A

Pozdrowienia
    • baloo1 Re: zapytanie o drukarke 24.09.02, 18:01
      No tak, Pan Drapieznik po miesiacach nieobecnosci [prosze nie zaprzeczac ;oD]
      pojawia sie nistadnizowad i tak po prostu zagaduje o drukarke. Bez slowa
      wyjasnienia. Ani sie nie zajaknal. Co za wredne zwierze, ;oD
      wypchaj sie ;o)

Czy mi sie wydawalo, czy ty sie z Marcee nie lubisz nie wiedziec czemu ? Wstyd .

B.
      • Gość: transwestytutka Re: Baloo IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.02, 18:51
        nie nie, Prezesie zaistniala pomylka

ja sie nienawidze z Panem Yonder i pomylilo mi sie, ale to wina sytuacji iz
        panowie tutaj zmieniaja nicki
        a pan Kloss i Pajacyk (no ten drugi nnie chce rozmawiac) nie chca mi powiedzic
        kim jest Yonder chociaz wiedza

co tam w Klubie Prezesie?
        przy okazji czy ten wasz Don to istnieje czy nie?

• _szwedka Re: Baloo 24.09.02, 18:54
          Odpowiem za Prezesa istnieje i to bardzo wink
          O ile nie dal drapaka jak Jozio smile
        • baloo1 Re: Baloo 24.09.02, 18:59
          Komunikaty :
          1. Klub istnieje. sytuacja do wgladu na odpowiednim watku.
          2. Don istnieje. Dowodow nie mam, wiec w tej sprawie pozostaje Ci tylko wiara.
          Moge tylko powiedziec, ze niektorzy z nim rozmawiali (chyba ze slyszeli glosy).
          3. Pomylka czy nie, Prezes zauwazyl, ze obrzucacie sie odchodami w ilosciach
          przemyslowych i w sposob wrecz instruktazowy.
          4. Prezes kladzie to na karb nerwowej atmosfery.
          5. Napisawszy to , co wiedzial, Prezes idzie nianczyc szakale.
          6. Wychodzac , pozdrawia wszystkich, w tym obydwie zwasnione strony.
          7. Pokoj moj wam daje.
    • drapieznik Re: zapytanie o drukarke 25.09.02, 02:40
      1. Artur wie najlepiej bo on jest i artysta i robi to zawodowo.
      2. Sybille: nie wiedzialem o HP1215. Poczytam.
      3. _szwedka, karelia: jedne z najmilszych dziewczyn forumowych. Do Karelii raz
      nawet napisalem ale mi odpowiedziala, ze od nieznajomych nie otwiera poczty.
      Zamurowalo mnie...
      4. Prezes: jak cos powie to potem nie moge polaczyc szarych komorek tak jak
      powinno byc.. ale dziekuje. Troche mnie zaskoczylo pakowanie, ale roznie bywa.
      Jak co trzeba to pisz na prv. Jak nie trzeba -tez. To samo Karelia: moze sie
      wreszcie wybierzesz na urlop do mnie?
      5. Pan J. czyli pan D. oraz pan Joe.... moze sie kiedys pojawia.

Co nowego? Bylem w Polsce i bardzo mi sie podobalo tylko ceny sa jakby ciut
      wyzsze ale ludzie byli mili. Celnicy wspaniali. Ominalem szczesliwie pulapki
      radarowe, ktore nie zmienily sie od poczatku swiata. Spotkalem kolegow z
      ktorymi sie nie widzialem przez wiele lat i okazalo sie, ze teraz sa lepszymi
      kolegami niz kiedys. Zalatwili mi pare nawet trudnych spraw.

Samochod mi rabneli (ale nie w Polsce) tym razem ostatecznie bo w trakcie jak
      ich policja usilowala zatrzymac, wpadli w poslizg (autko mialo kopyto) i
      wyrzneli w slup betonowy. Jakies polamania, ktos wylecial przez szybe...mam
      nadzieje ze na ten slup, tak jakos nie po chrzescijansku z mojej strony;
      makabryczne. Autko sie zemscilo za mnie. Zabralem tylko swiece.

• snowboarder tylko Epson 25.09.02, 03:07
        Domyslam sie, ze chodzi ci o drukarke bardziej do celow fotograficznych niz
        biurowych. Wobec tego nie ma nic lepszego niz Epson. HP jest lata swietlne z
        tylu, Canon troche bllizej ale tez z tylu. Aktualnie radzilbym Epson 2200 - to
        nowa 7-atramentowa 13x19 drukarka. W sumie lepsza niz 2000P. Jesli chcesz cos
        tanszego, 1280 jest prawie tak samo dobra i o ile nie robisz tego zawodowo,
        bedzie ci trudno odroznic wydruk z 1280 od 2200 (1280 tez jest 13x19). No moze
        troche przesadzilem, ale generalnie bedziesz super zadowolony. Przewaga 2200 to
        nowa technologia atramentow, masz 7 indywidualnych kartridzy (jak sie skonczy
        cyan, to wymieniasz cyan tylko) - w tym oddzielnie ciemny black i jasny black
        (!) i ma podlaczenie firewire. Jesli mialbys jakies pytania - postaram sie
        pomoc.
        • aniutek Re: tylko Epson 25.09.02, 03:31
          mam zwyklego epsona stylus photo 785 EPX- zepsul mi sie po raz 2 od kupna / wrzesien
          2001/ i wyobrazcie sobie, ze po krotkiej rozmowie tel z Epsonem, wysylaja mi nowa drukarke
          /po raz 2gi !/ pomimo nie waznej juz gwarancji.
          Ogolnie mam wrazenie, ze jest jakas wada grippera- uzadzenia chwytajacego papier- ten
          sam problem w obu przypadkach, poza tym problemem wydruki sa bardzo dobre, drukuje
          duzo zdjec i pomimo, ze nie jest to drukarka wysokiej klasy sa one bardzo OK.
          • snowboarder Re: tylko Epson 25.09.02, 03:40
            Powinnas zainteresowac sie 1280. Epson ma teraz $100 rebaty na nia, plus jakis
            dobry deal online i wyjdzie ci nie wiecej niz $300. A jest to doskonala
            drukarka i drukuje wiekszy format niz 750cx. Napewno zauwazysz roznice wink
            • aniutek Re: tylko Epson 25.09.02, 03:43
              dziekismile
              sprobuje za jakis czas, teraz czekam na te nowa na razie powinna wystraczyc.
      • aniutek Re: zapytanie o drukarke/Drapiezny 25.09.02, 03:48
        Drapiezniku,
        tez sie zastanawiam gdzie sie Jozek/JoeK podziewa, pisalam na priva ale nic ino ciemnosc
        niestety.....
        pozdrawiam serdecznie milo, ze sie napatoczyles ; )
        aniutek
    • pajacyk2 Re: zapytanie o drukarke 25.09.02, 15:40
      No czesc.
      Widze, ze wracasz do dawnego fachu: przemyt, paserka, streczycielstwo, bryki,
      celnicy. Ty sie jeszcze doigrasz. Ja na listy obcych nie odpowiadam.
      I nie klam, ze cie nie bylo. Wiem, ze "materacyk" to ty!

Ps. Nie wiesz czy oplacalny jest ostatnio przemyt drukarek? A jesli tak to
      jakie, Cannon?
      • drapieznik Pan P. i slodka pani Aniutek 25.09.02, 19:04
        Pan P.: przed toba oczywiscie nic sie nie ukryje i ze strachem juz mysle co
        moglbys napisac gdybys np. wstal lewa noga, w piatek 13 czy tez w
        poniedzialek.A najgorsze to gdyby ci sie chcialo. Przemyt powiadasz... to jest
        wlasnie moj dylemat, co i gdzie przemycic. Poki co udalo mi sie przemycic tuzin
        bulek ze starego kraju, w tym tez nadziewane. Niestety, znajomi byli cwani i
        polska metoda przechwycili mnie juz na lotnisku i musialem sie tym tak ciezko
        zdobytym lupem podzielic. Ciszy mnie twoja dobra forma pisarska: parweniusze
        forumowi UWAGA! Pretendenci do tronu forumowego i nie tylko moga sie liczyc co
        najmniej z powyrywanymi wlosami i pazurami...
        Z drukarka to jest tak: przyszedl znajomy, nowy emigrant i mowi: wiesz nie mam
        drukarki, a ja na to: TO JA CI DAM!!! I tak sie zaczelo. Teraz zamiast on
        szukac drukarki, to szukam ja. Dobrze ze czlowiek okazal sie laskawy i pozwolil
        mi uzywac moja drukarke dopoki sobie nowej nie kupie...

Aniutek: zawsze milo mi sie czyta twoje posty. Pozdrowienia i jakby stary sie
        rozwodzil to ustawiam sie w kolejce...

Drugi panie JK.!!!! Domyslam sie o co chodzi i dlaczego. Na wszystko przychodzi
        czas. Szkoda ze nie znam zadnego cytatu literackiego na te okazje. Inne byly
        widac czasy.

PS Dzis sie jakies alfonsice czepily Luizy. Czytaliscie odpowiedz Mirko? Ten
        zawsze cos fajnego napisze.
        • karelia Re: Drappoo 25.09.02, 21:37
          Drap sie pojawil hahaha jak duch w operze, ale ale nie mow , ze cie tu nie
          bylo jak byles nieobecny hahahaha
          Wczasach wirusow totalnych niczego nie otwieralam, nawet drzwi do lasu. Bo ja
          sie balam!!!!Ze mnie uziemni.
          Dziekuje , dziekuje wylewnie za mile slowa . Czasami ze szwedka sie
          zastanawiamy , czy nadal wiercisz dzurywink)) Ale widze , ze sie na fotki i
          kopiowanie przerzuciles. Czyzby dzury to nieoplacalna branza?
          Czy mamy rozumiec, ze znowu zarzuciles kotwice na tym jakze przyjemnym Phorum?
          Przy okazji dygnij ode mnie JK, on nam ( szwedce i mnie) takiego Jozia zrobil,
          ze do smierci nie zapomnimy.
        • Gość: aniutek Re: Pan P. i slodka pani Aniutek IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 27.09.02, 02:56
          hmmmm Panie Drapiezny polecam sie na przyszlosc :::smile)))))
          sciskam w pasie,
          aniutek
    • Gość: sopocianin Re: zapytanie o drukarke IP: 209.21.105.* 26.09.02, 18:51
      pare miesiecy temu kupliem Canona s9000. Jak na razie jest super. Co do Epsona
      2000, nie wiem. Mialem kiedys Epsona, kijowo chodzil, byly problemy z "driver",
      a i w koncu sie popsul, oczywiscie po gwarancji.
      Canon tez ma osobne zbiorniki na tusz, i polaczenie USB. Najlepiej pojdz do
      duzego sklepu i sprobuj oba, najlepiej z wlasnego pliku, bo te ich testowe
      pliki sa specjalnie zrobione aby dobrze wygladac.
      Wg. amerykanskiego PC World Canon jest najlepszy o ile chodzi o cene i jakosc -
      zobacz na ich website.
    • pajacyk2 Re: zapytanie o drukarke 26.09.02, 19:01
      Dobra Drap, przestan juz truc dupe z tymi drukarkami. Mow czy byles w agencji
      za ostatnim pobytem w Pomrocznej, bo Bruno byl.
      • Gość: marcee Re: opowiesc o pajacyku2 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 14:41
        pan pajacyk2 lubi deflorowac
        mozna w sieci odnalezc 2 jasne aluzje dot. tej sprawy
        prawada pajacyk?

moze nam cos opowiesz pajac o tym? bo wiesz to lepsze niz wizyta w hotelu Forum
        juz rozumiem czemu tak sie ffffkurwailes an Dona i jego beemke, to nie o beemke
        chodzi tylko o jego mlodziutki personel, szlag cie zwyzcajnie trafial nie?
        w sumie masz przesrane, bo wiadomo ze dziewica to towar rzadki, moze teraz
        myslisz o tym tylko obsesyjnie, z wiekiem bedziesz musial i chcial to robic

pac pac
        dorotka z krakowa
        mowia na mnie w wawie: profesjonalistka z krakowa

dobrego panie P. rowniez zycze
        ciekawe czy tu jeszce kiedys wrocisz pod tym nickiem ale watpie, zreszta nie
        masz zcasu na niewinne paplanie, musisz szukac szukac szukac...wiesz sam jak
        jest
    • drapieznik o jezuuu, Aniutek, nie bede spal!!!! 27.09.02, 04:11
      A wiec po kolei:

Pan P.: niestety nie bylem na drinku w hotelu Forum czy temu podobnym miejscu sad
      Szkoda, ze mi dopiero teraz o tym mowisz bo mi tylko slinka cieknie na
      prawdziwego trynia z lobby hotelu. Takie cos to tylko lepiej sie dostanie w
      Hamburgu...Obawiam sie ze ze strachu to chyba bym nawet nie byl zdolny do
      akcji. Moj kolega mial fajna przygode. Zamowil sobie panienke do hotelu i
      wszystko poszlo wedlug planu tylko potem nie mogl znalezc pieniedzy. Zaczal ich
      wszedzie szukac i nie znalazl. Zapytalem: a szukales TAM??? Odpowiedzial ze
      wlasnie TAM nie szukal. E, tam takie szukanie... Do dzis obaj nie wiemy gdzie
      sie ta forsa podziala. Jezeli historyjka byla prawdziwa bo wodolejca z niego
      byl przedni tylko mial krotka pamiec...

Pani A: OCZYWISCIE!!!! Taka dziewczyna jak ty - to moge sobie tylko pomarzyc.
      Masz siostre?

Pani K.: oj, powierciloby sie, powiercilo...

I o drukarce: Sprzedawca w sklepie mowi ze HP1220 jest o tyle lepszy ze
      printhead jest wbudowana w ten cartridge, tak ze wymieniajac cartridge jak jest
      pusty dostaje sie za darmo i nowa glowice. Ozywiscie mozna argumentowac ze jak
      glowica lewa to trzeba ja za kazdym razem wymieniac. Nie wydaje mi sie ze Epson
      daje za kazdym razem nowa glowice. Jezeli chodzi o Canon 9000 to na pewno musi
      miec lepsze kolory bo ma wiecej tych barwnikow, ale ja chce drukowac linie
      proste a nie forografie czyli wiecej tych cartidges to wiekszy koszt, ale to
      tez nie takie pewne bo pisza ze jak ich wiecej to lepsza gospodarka atramentowa.
      Poniewaz interesuje mnie duzy rozmiar (A3) to HP1220 ma 13x19 cali. A papier do
      tego rozmiaru nie jest tani, chyba $60, no ale nie bede tego codziennie tak
      drukowal... Jest cos 4 modele tego HP1220 i roznica miedzy nimi jest w
      programach do uzywania drukarek. Same drukarki sa takie same.
      Staples mowi ze moga 'match' cene jak im pokaze wydruk z internetu (+cena na
      przesylke na drugi dzien).
      Wiadomosc: dostalem dzisiaj 7 blatow na rozne biurko komputerowe, za darmo.
      Sliczne wysoka jakosc... szkoda ze jestesmy blizej siebie... Na cholere mi te
      blaty teraz sie zastanawiam.
      • Gość: aniutek Re: o jezuuu, Aniutek, nie bede spal!!!! IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 27.09.02, 04:40
        Drap - a gdzie Ty czlowieku jestes???? /zapomnialam???/
        Radca zbiera rozne rzeczy dla dzieci z domu dziecka, moze te blaty mu sie przydadza-
        oczywiscie jesli przesylka nie zabije calego dealu.
    • Gość: marcee Re: ja bardzo prosze IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 09:22
      bardzo sie uprasza aby pan Drapiezny przeczytal co Luiza wypisuje na temat
      berecika z antenka....
      Oslica to moze i ona jest, prezentujac soba co prezentuje, pogarde dla nas
      tutaj zyjacych i obraz POlski ktorej juz nie ma.
      skoro pan byl w polsce to upraszam sie czy pan gdzies widzial berecik z
      antenkom???? no gdzie????
      • karelia Re: Panie Drap 27.09.02, 09:58
        ale pan madrze gada , zrozumialam jakies 10 % z tych wywodow o drukarce. Wiem,
        ze pan masz zamiar cos drukowac, ze to beda linie proste, a drukarka bedzie
        stac na blacie. To juz duzo.
        A CO bedzie drukowane???? Te linie proste, brzmi to tajemniczo i ponuro....
        pachnie kazamatami. Badz pan ostrozny, nie mow wszystkiego na Forum. Tutaj
        rozni sie kreca, nie zawsze uczciwi. A zarobic kazdy chce.
        A propos wyjazdu /odwiedzin, ja cala za.... mieszkasz Pan moze w Bostonie.
        Jakos tak Boston ostatno mnie nachodzi . Oczywiscie po NYC.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka