Dodaj do ulubionych

wracam do Polski !

13.05.06, 14:29
do Wroclawia !!! inwestuje we Wroclawiu - Grabiszynku w kupno super
nowoczesnych dwoch mieszkan !!! ,kazde kosztuje okolo 75.000 US$,pozniej
wystawiam mieszkania na rent ,czyli pod wynajem za kazde biore srednio po
2200zl czyli razem ponad 4000zl i leze do gory brzuchem ,nie musze juz
pracowac !!!,mieszkajac u swego dziadka na wsi !!,do Wroclawia bede
podjezdrzal kazdego pierwszego dnia miesiaca odebrac forse !!!!!, to sie
nazywa biznes w Polsce !!! ,jest mnostwo zachodnich firm we Wroclawiu
ktore szukaja eleganckich mieszkan dla swych menadzerow ,nie ma problemu z
wynajeciem za duza kase. Polska jest piekna !!! tylko trzeba miec $$$$$$
albo Euro !!!
Obserwuj wątek
    • fan.club1 A co to za biznes w którym za pieniędzmi... 13.05.06, 16:28
      trzeba jeździć???
      • bruno5 Re: A co to za biznes w którym za pieniędzmi... 13.05.06, 16:45
      • bruno5 Bardzo dobrze robisz 13.05.06, 16:47
        Wracaja wszyscy co maja pieniadze ich brak trzyma ich z daleka od Polski.
        • feluisak Re: Bardzo dobrze robisz 13.05.06, 19:42
          bruno5 napisał:

> Wracaja wszyscy co maja pieniadze ich brak trzyma ich z daleka od Polski.

Przeciez tu kazdy na tym forum ma dwie chalupy po 1000 000 dolcow, akcje,
          bondy, i z 250 000 spoko na Forexie.A ostanio na zlocie jak jeden majatki
          pozbijali.
          Tylko jakos nie wracaja, co to jest?
        • soup.nazi Debil z debilem gawedzili przez chwile, hehehe 14.05.06, 07:27

• edytkus Re: wracam do Polski ! 13.05.06, 16:51
      powaznie? 75tys. wystarczy na "super nowoczesne mieszkanie"?
      • feluisak Wystarczy 13.05.06, 19:43
        na 3 pokoje w bloku z wielkiej plyty.
    • b467 Re: wracam do Polski ! Radze sie spieszyc......... 13.05.06, 20:32
      bo jak dolar dobije do 1zl=1$ to kupisz sobie najwyzej samochod za te twoje
      oszczednosci.
      • hotdog1 Re: wracam do Polski ! robic forse 13.05.06, 20:45
        teraz buduja super eleganckie bloki, to nie to samo co za komuny !! ,teraz
        sa piekne rozwiazania architektoniczne,kolorowe fasady, pieknie na zewnatrz
        zrobiona zielen, itd. tylko wewnatrz trzeba zainwestowc jesli chce sie lepsze
        wykonczenie typu parkiet ,lepsze szafki kuchenne itp.
        Mieszkanie oddaje do Agencji nieruchomosci i oni za mnie robia cala robote
        [szukaja klienta,spisuja umowe itp] Pieniadze moga wplywac regularnie na konto
        bankowe ,ahahahahahahahahhahahahahahaha !! a ja do gory brzuchem
        Tak robia wszyscy polscy ludzie ktorzy zasuwaja w Norwegi na platformach
        wiertniczych ropy i zarabiaja duza forse ,po dwoch 3 latach pracy
        inwestuja w super nowoczesne mieszkania w Warszawie lub Wroclawiu [zadne
        inne pipidowki] i kasuja dalej grube pieniadze
        • wami41 Re: wracam do Polski ! robic forse 13.05.06, 21:21
          hotdog1 napisał:

> teraz buduja super eleganckie bloki, to nie to samo co za komuny !! ,teraz
          > sa piekne rozwiazania architektoniczne,kolorowe fasady, pieknie na zewnatrz
          > zrobiona zielen, itd. tylko wewnatrz trzeba zainwestowc jesli chce sie
          lepsze
          > wykonczenie typu parkiet ,lepsze szafki kuchenne itp.
          > Mieszkanie oddaje do Agencji nieruchomosci i oni za mnie robia cala robote
          > [szukaja klienta,spisuja umowe itp] Pieniadze moga wplywac regularnie na
          konto
          >
          > bankowe ,ahahahahahahahahhahahahahahaha !! a ja do gory brzuchem
          > Tak robia wszyscy polscy ludzie ktorzy zasuwaja w Norwegi na platformach
          > wiertniczych ropy i zarabiaja duza forse ,po dwoch 3 latach pracy
          > inwestuja w super nowoczesne mieszkania w Warszawie lub Wroclawiu [zadne
          > inne pipidowki] i kasuja dalej grube pieniadze

Najpierw kup to mieszkanie i zobaczysz za ile je wynajmiesz, ile zaplacisz
          podatku od zarobionego czynszu itp. itd. a potem bedziesz pieprzyl glupoty.
        • pyzdek Re: wracam do Polski ! robic forse 13.05.06, 22:07
          jak wami napisala, najpierw to kup. Podejrzewam ze bedziesz mial mnostwo
          problemow zwiazanych z kupnem, wynajmem i kolekcjonowaniem pieniedzy. Jedynie
          co dobrze wyglada ze bedziesz na miejscu zeby pilnowac interesu. Jak bedziesz
          chodzil to uwazaj zebys w cos nie wdepnal chociaz to przynosi szczescie.
          • hotdog1 Re: wracam do Polski ! robic forse 13.05.06, 23:03
            ja juz kupilem we Wroclaw - Grabiszynek !! na 2 gim pietrze 60 m kw. z
            balkonem i miejscem na samochod pod blokiem ,jedynie co mnie zaskoczylo ze
            licza sobie osobno za powierzchnie balkonu i miejsce pod blokiem w piwnicach
            jako garaz. Ale jest piekne ,eleganckie i ma nowoczesne architektoniczne
            rozwiazania ,duze panoramiczne okna frontowe i duza lazienka. Juz jest
            rowniez pod kontraktem ,wynajmuje firma z Essen !!! NRF !!! placa bez
            gadania i targowania dla swych ludzi = 2500 zlotych miesiecznie , oraz
            wszystkie osobne oplaty jak ogrzewanie i ciepla woda,ja tylko
            kasuje !!!!!!!!! na czysto na reke !!! Moje ciezko zarobione pieniadze na
            Zachodzie pracuja juz na mnie !!!
            Oczywiscie nigdzie indziej w Polsce poza Warszawa i Wroclawiem takich
            pieniedzy nie dostaniesz ,bo nie ma gdzie indziej takiej ilosci biznesmanow
            zachodnio europejskich ktorzy mieszkaja tylko w Warszawie i Wroclawiu ,bo do
            malych pipidowek nikt nie przyjezdrza.
    • normalski1 Re: wracam do Polski ! 14.05.06, 01:41
      ja też miałem zamiar tak zrobic-ale w polsce nawet jak masz wlasne mieszkanie
      musisz płacic czynsz to co to za własnosc ,nie wiem jak w USA ale w australii
      czynszu nie płacisz ,poza tym masz mieszkanie w polsce musisz płacic podatek od
      dochodów za granicą dziękuje postoje !!!!!!!!!
    • jot-23 Geniusz! 14.05.06, 01:50
      ty to jestes biznesmen! hehe mowisz ze masz 10% brutto zwrotu z inwestycji,
      musisz od tego odjac podatek dochodowy, oplate dla firmy administrujacej
      mieszkanie, koszty remontow i straty spowodowane "pustostanem" pomiedzy
      lokatorami. hmmm cos mi to wygloda na 5% netto, czyli wielkosc inflacji w
      Polsce! GRNIUSZ
    • drabiniasty Re: wracam do Polski ! 14.05.06, 02:05
      Wracaj chlopie, wracaj!!! Utopisz w polskich mieszkaniach po 75 tys$ kazde
      czyli 150tys$ i z tego wezmiesz 4000Zl czyli jakies 1200$ ....smieszna suma.
      150 tys mozna ulokowac w kupno byle jakiego domu w USA, wyremontowac go i
      wynajac je za 3000+ plus$$$$$ albo kupic luksusowe condominium za 200tys$ i
      wynajac za 2000$. W Polsce trzeba sie liczyc, ze nie zawsze mieszkania beda
      wynajete, trzeba je bedzie remontowac, pomijam mieszkanie na wsi u dziadka,
      gdzie do sracza trzeba isc na podworko. Wracaj do Polski, bos taki glupi, ze
      wstyd, ze jestes czescia Polonii, businessmen od siedmiu bolesci....
      • drabiniasty Przyjezdza pisze sie przez samo "Z" 14.05.06, 02:21
        To gdybys chcial jeszcze zrzynac intelektualiste polskiego...Coraz gorzej z
        glowami u tych Polakow. A ja nawet po smiercic nie chcialbym lezec w Polsce. Za
        kazdym razem kiedy musze tam jechac zaczynam byc chory.....
    • zorbathegreek Re: wracam do Polski ! 14.05.06, 14:03
      A jak ci lokatorzy mieszkanko wypatrosza z instalacji i znikna, to co?
      • hotdog1 Re: wracam do Polski ! 14.05.06, 16:35
        wynajmuje ludziom na poziomie ,a nie zadnym menelom polskim co wypatrosza
        mieszkanie,hahahaha ! szef firmy zachodnio niemieckiej ,wypatroszy
        mieszkanie ??,wolne zarty !! pozatym forsa idzie prosto na moje konto w
        banku to jest prawie 30.000 zlotych na rok czyli = 10.000 US$ dochodu na rok
        od sumy zainwestowanej 75.000US$ czyli po 7 miu latach cala inwestycja sie
        zwroci ,hyhyhyhyhyhyhy a wy nie majac takich pieniedzy zazdroscicie.
        • mlody771 Re: zazdroscicie? 14.05.06, 16:44
          No i juz mamy intelektualny argumet "zazdroscicie". Bardzo czesto powtazany np.
          przez kobiety. No i co chciales uslyszec? Mamy wyslac tobie kopie naszych
          dochodow rocznych?
          PS. Bardzo prosto mozesz podwoic posiadane pieniadze w jednym roku. Poprostu
          inwestujac na gieldzie, nie koniecznie tej w NYC lub nawet USA jak sie boisz o
          US Dolara. Oczywiscie na tej gazecie.pl jest odpowiednie forum, gdzie
          znajdziesz info.
        • maly32 Re: wracam do Polski ! 15.05.06, 03:10
          Czlowiek, ty nadal nie patrzysz na podatki. Nawet jak sie wezmie twoja
          matematyke tzn. $75 tys i zwrot w 7 lat to jest to kiepska inwestycja. W USA sa
          "mutual fund" ktore przez ostatnie 7 czy 10 lat maja zwrot ~20% na rok po
          wszystkich kosztach. Pozdrawiam cieplo!

M
          • hotdog1 Re: wracam do Polski ! 15.05.06, 03:18
            w Polsce nie placisz zadnych podatkow od wynajmowania mieszkania, natomiast
            Mutal Fund to wielka niewiadoma i loteria , mozesz stracic w ciagu miesiaca
            wszystko cos zainwestowal,znam takich co poszli z torbami i do dzis nie moga
            dojsc do siebie,stracili fortuny na stock Markiet ,to wielkie ryzyko i nie ma
            zadnej gwarancji zarobku.
            • scag Re: wracam do Polski ! 15.05.06, 03:27

hotdog1 napisał:

> w Polsce nie placisz zadnych podatkow od wynajmowania mieszkania

nie masz racji prosty hotdogu:
              ponizej fragment wiekszej calosci:

"Zeznanie podatkowe
              Osoby osiągające przychody z najmu obowiązani są do złożenia zeznania
              podatkowego za miniony rok podatkowy.Podatnicy opodatkowani na zasadach
              ogólnych składają zeznanie podatkowe (PIT-36) do 30 kwietnia roku następującego
              po roku podatkowym. Natomiast ci opodatkowani na zasadach zryczałtowanego
              podatku dochodowego składają zeznanie (PIT-28) do 31 stycznia roku następnego."

ustawa z 20 listopada 1998 r. o zryczałtowanym podatku dochodowym od niektórych
              przychodów osiąganych przez osoby fizyczne (Dz. U. z 1998 r. Nr 144 poz. 930, z
              późn. zm.)

lepiej ci?
            • jot-23 Re: wracam do Polski ! 15.05.06, 18:25
              hotdog1 napisał:

> w Polsce nie placisz zadnych podatkow od wynajmowania mieszkania

www.gazetaprzedsiebiorcy.infor.pl/poradniki/92,516,4,Ktora-z-form-placenia-podatku-najbardziej-sie-oplaca.html
              • bruno5 Wracaja z kasa do Polski 15.05.06, 18:40
                Teraz gdy Polska jest wolnym krajem siedzenie za granica jak sie ma pieniadze
                to wielka glupota.W Polsce jest wszystko dostepne jak sie ma pienidze i wszyscy
                znaja polski.Co najwzniejsze jest sie u siebie w swoim kraju.Polska jest coraz
                piekniejsza i cala masa turystow z calego swiata przyjezdza do Polski.
                • wami41 Re: Piekna Polska i masa turystow, itp. itd 15.05.06, 19:49
                  Bla, bla, bla jaka ta Polska piekna, jakie perspektywy, poczucie jak u siebie.
                  Wiesz ile sie zmienilo? Wanny uzywali raz na kwartal a teraz raz na miesiac.
                  Tyle sie zmienilo. Potrzeba kilku generacji zeby sie cos zmienilo.
                • polonus5 Re: Wracaja z kasa do Polski - ale po co ????? 15.05.06, 20:46
                  bruno5 napisał:

Teraz gdy Polska jest wolnym krajem siedzenie za granica jak sie ma pieniadze
                  to wielka glupota.W Polsce jest wszystko dostepne jak sie ma pienidze i wszyscy
                  znaja polski.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

bruno Polska sie bardzo zmienila i chwala za to wszystkim ktorzy sie do tego
                  przyczynili
                  wszytko jest dostepne to dla nas zyjacy po za krajem zadna nowosc, ja zyjac w
                  Kanadzie ponad 26 lat jestem juz dobrze do tego przyzwyczajony
                  mam dwoje wnukow i syna ktory jest lekarzem w Nashville ,corka po studiach
                  pracuje w duzej firmie ubezpieczeniowej,mamy splacony dom i pozostalo nam
                  tylko 5 lat do przejscia na wczesniejsza ( dobra) emeryture, wiec zadna trawa
                  dlanas nie jest juz zielensza od tej kanadyjskiej !!!
                  pozdrawiam i zycze dobrego wypoczynku
                  • jot-23 Re: Wracaja z kasa do Polski - ale po co ????? 15.05.06, 20:50
                    polonus5 napisała:

> i pozostalo nam
                    > tylko 5 lat do przejscia na wczesniejsza ( dobra) emeryture,

o to bedziesz , juz niedlugo mial wiecej czasu aby pisac na forum! oy vey!
                    • polonus5 Re: Wracaja z kasa do Polski - ale po co ????? 15.05.06, 21:01
                      jot-23 napisał:

o to bedziesz , juz niedlugo mial wiecej czasu aby pisac na forum! oy vey!

juz go mam bardzo duzo,apropo mego pisania to tak bardzo Ci to przeszkadza?

pozdrawiam

• jot-23 Re: Wracaja z kasa do Polski - ale po co ????? 15.05.06, 21:42
                        ah nie...to tylko tak , "zartobliwie"
                        • polonus5 Re: Wracaja z kasa do Polski - ale po co ????? 15.05.06, 22:20
                          he,he,he
                          pozdrawiam
                  • drizzlys Re: Wracaja z kasa do Polski - ale po co ????? 15.05.06, 23:10
                    No popatrz...Ja tez mam siostre i szwagra ktorzy sa lekarzami w Nashville
                    • hotdog1 Podatki w Polsce ? placa sredniacy 15.05.06, 23:56
                      jak masz forse ,to jestes w stanie wynajac bieglego znawce przepisow
                      podatkowych i rozliczy ci tak ze ..g..no zaplacisz a nie podatek,to
                      jedno !! a po drugie przy wynajmie mieszkania zadasz sobie wyplacania
                      czynszu cashem czyli gotowka i nie ma zadnych dokumentacji ile forsy
                      wplynelo do mej kieszeni ,tym sposobem wykazujesz tylko straty a nie dochody
                      w biznesie ...ahhahahahahaha!! tylko dla zamydlenia oczu dwa lub trzy
                      miesiace ukazujesz przychod. W Polsce jest wszystko mozliwe ,jedz
                      pomieszkaj i zobacz jak zyja ci co maja biznesy i ucz sie robienia unikow
                      od nich,to sa ludzie co obracaja wielka forsa ,wieksza niz nie jeden
                      ktory przesiedzial na emigracji 30 lat.
                      • arass5 Re: Podatki w Polsce ? placa sredniacy 16.05.06, 00:12
                        wszedzie tak jest !,podatki placa ci co nie maja wystarczajco duzo.
                      • jot-23 "biegly znawca" 16.05.06, 00:14
                        ok facet, dalem ci minimalna ilosc credibility...niestety na wyrost
                      • scag Re: Podatki w Polsce ? placa sredniacy 16.05.06, 04:53
                        prosty i nieskomplikowany hotdogu.
                        wszystkie kombinacje i oszustwa, ktore powyzej opisujesz prawdopodobnie sa
                        wykonalne ale powiedz mi PO CO? po jaka cholere mam to wszytko robic? bo
                        wszyscy wokolo mowia po polsku? bo nie bede misial kibli murzynom sprzatac? bo
                        Ojczyzna wzywa? wez ty sie czlowieku zastanow co bredzisz.
                        nawet nie wiesz jak sie ciesze, ze nigy nie wynajme mieszkania w Polsce od
                        hotdoga. Powodzenia zycze.
                        • drabiniasty Re: Podatki w Polsce ? placa sredniacy 19.05.06, 03:54
                          zgadzam sie scag z toba. Od siebie dodam, ze dobrze, ze tacy jak ten hot dog
                          wyjezzdzaja. Nic sie nie nauczyli niech siedza w typ prawym panstwie w Europie
                          Wschodniej, gdzie obywatele drza o sprawieliwosc spoleczna.... Siedz tam hot
                          dog i nie wracaj....A nie zapomnij sie umyc raz na 3 miesiace. Napisz nam tez
                          jak sie sra zima u dziadka w wychodku. Bardzo wieje????
                    • polonus5 Re: Wracaja z kasa do Polski - ale po co ????? 15.05.06, 23:57
                      drizzlys napisał:

> No popatrz...Ja tez mam siostre i szwagra ktorzy sa lekarzami w Nashville

syn moj robi specializacje na uniwersytecie Belmont Nashville,zyje tam malo
                      polakow daj jakies namiary to moze spotkamy sie na polskim piwie , my bedziemy
                      w Nashville 8 sierpnia
                      pozdrawiam
                      polonus5@gazeta.pl
    • odin-2 Re: wracam do Polski ! 18.05.06, 08:28
      Autor: hotdog1
      Data: 13.05.06, 14:29

do Wroclawia !!! inwestuje we Wroclawiu - Grabiszynku w kupno super
      nowoczesnych dwoch mieszkan !!! ,kazde kosztuje okolo 75.000 US$,pozniej
      wystawiam mieszkania na rent ,czyli pod wynajem za kazde biore srednio po
      2200zl czyli razem ponad 4000zl i leze do gory brzuchem ,nie musze juz
      pracowac !!!,

___________________________________________________________________________

.. "nie musze juz pracowac" - cozes Ty czleku na emigracji robil ? ze pracy tak
      nielubisz,zrywales asbesty ? , jako Kochanowski pisal ".. siadnij se pod Lypa a
      odpocznij sobie" .Pzdr.
      • bercik48 Re: wracam do Polski ! 19.05.06, 02:41
        gliniak nie pierd...
        bylem i widzialem bullandie w ubieglym roku
        macie nawalone i to rowno
        tak trzymac tow.
      • doctor_piotr Re: wracam do Polski ! 19.05.06, 13:32
        Oj, zdaje sie nie znasz swoich rodakow. Jedynie o czym marza, to to, zeby nic
        nie robic. Typowa gnusnosc polska. Chca zyc jak krolowa angielska 102 lata. Do
        tego potrzebna jet zywnosc i nic nie robienie.Znam kilku innych Polakow, ktorzy
        zachowuja sie podobnie. Zrobia absolutnie wszystko, aby nic nie robic...
        szczegolnie polskie panie celuja w szukaniu jeleni, ktorzy beda na nie
        pracowac....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka