lamia78 21.05.06, 00:59 czytalam gdzies ze podczas smear test-u mozna "wystąpić" w full skirt. co to dokladnie znaczy...full skirt...ze niby jaka dluga? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewunia_uk Re: smear test uk 21.05.06, 09:48 Chodzi o szeroka spodnice, w ktorej mozesz sie wygodnie polozyc na lezance. W UK raczej nie pobiera sie wymazu na fotelu ginekologicznym (przynajmniej ja sie z tym nie spotkalam), tutaj w ogole uzywa sie "fotela" tylko do pewnych zabiegow operacyjnych. Przebierasz sie albo za zaslonka, albo sama w gabinecie i dosajesz kawalek plotna dla przykrycia. Pielegniarka wchodzi dopiero jak lezysz na lezance i jestes przykryta tym plotnem, wiec w spodniach tez mozna pojsc. Odpowiedz Link Zgłoś
lamia78 Re: smear test uk 22.05.06, 14:19 ewentualnie na jakie pytania ze strony pielegniarki mam sie przygotowac Odpowiedz Link Zgłoś
netimka Re: smear test uk 22.05.06, 14:50 ja bylam jakies 2 tyg temu i rozmowa z pielegniarka byla tak luzna... poczawszy skad jestem i co robie oraz takie czy planuje dziecko, jaka metode uzywam i juz bardziej szczegolowe na temat mojej ostatniej choroby, ale te dane to ma u siebie w komputerze wiec pewnie stad... do tego jeszcze mi cisnienie sprawdziala... acha pytala sie tez kiedy ostatni raz mialam badanie robione i jaki byl wynik... teraz czekam tylko jak mi poczta wynik przysla... ps. tez sie rozbieralam na zwyklaj kozetce za zaslona i dostalam papier/lignine do przykrycia bo bylam w spodniach... Odpowiedz Link Zgłoś