Dodaj do ulubionych

od czego zaczac

22.06.06, 12:30
To znowu ja.Mam pytanie od czego zaczac załatwianie zasiłków?tzn.od którego z
nich CHB czy Housing benefit?dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • ethomas Re: od czego zaczac 22.06.06, 14:09
      z doswiadczenia Ci powiem, ze zacznij od housing benefitu. Zapytaja cie o CHB i
      Working/Child Credit, a ty sie zdziwisz i powiesz, ze jeszcze nie masz. Oni Ci
      to kaza zalatwic, ale housing wyplacaja od momentu zlozenia aplikacji, takze na
      koniec beda Ci musieli sporo oddac wstecz. Potem grzecznie wyslij aplikacje o
      CHB i Taxy i uzbroj sie w niebianska cierpliwosc, bo porafia sie pisemnie pytac
      o te same rzeczy kilka razy. Zaopatrz sie tez w numer telefonu infolinii i mecz
      ich jak tylko uznasz ze sa opieszali. Kazdy znany mi Szkot tak wlasnie robi.
      Dzwoni do upadlego i dostaje z reguly pieniadze szybciej. Nie czuj sie
      okropnie, bo w koncu jesli Ci sie to nalezy to czemu masz o to nie zadbac. Z
      innej strony staram sie byc w porzadku i wysylam do nich wszelkie zmiany jakie
      zachodza w naszym, jak to ladnie nazywaja "household", bo lubie byc fair w
      stosunku do wszystkich. Najpierw sprobuj ocenic sama co powinnas dostac, bo
      czesto 2zapominaja" o jakims elemencie, a pozniej jak sie zapytasz
      odpowiadaja, "o tak rzeczywiscie" i wyplacaja to co CI sie nalezy smile))

Generalnie i tak uwazam, ze urzedy tutaj (w sensie urzednicy) sa grubo
      przyjemniejsi niz w Polsce. Nie musisz sie obawiac, ze na Ciebie nawrzeszcza,
      jak na mnie pewna Pani w ZUSie.

Cierpliwosci.
      • niki02 Re: od czego zaczac 22.06.06, 14:20
        dziekuje Ci Ewelino.Jestes mi bardzo pomocna.Jeszcze raz wielkie dzieki.zrobie
        tak jak napisałas.pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka