Dodaj do ulubionych

Opluwani i upokarzani Polacy w Niemczech

IP: *.bredband.skanova.com 01.02.03, 00:28
zal mi was rezydentow Niemiec, czy prawda jest ze siedzicie jak mysz pod
miotla junkersa?, ja bym nie mogl mieszkac w szwabskim kraju, gdybym
uslyszal krzyk i ipeprdol od niemca w klotni to od razu myslalbym o
esesmanach.
Obserwuj wątek
    • Gość: Herbert Re: Opluwani i upokarzani Polacy w Niemczech IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.03, 00:44
      Masz racje,miejsce Polakow jest w Polsce.Kazdy narod buduje swoje panstwo na swoje podobienstwo i po co sie do innych wtracac...
    • Gość: Artur Re: Opluwani i upokarzani Polacy w Niemczech IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 01.02.03, 00:56
      gdybys mial troche wiecej klepek w glowie,
      zatrudnilbym cie moze w mojej firmie.
      jak niechcialo sie uczyc pozostaje ci tylko budowa niemiecka.
      • Gość: HIENA Re: Opluwani i upokarzani Polacy w Niemczech IP: *.dial.eclipse.net 01.02.03, 02:57
        CHUJU TAKIEGO JAK TY TO W KAZDYM KRAJU TYLKO W RYJ WALIC I DO MIOTLY UTRZYJDUPO
      • Gość: Herbert Re: Opluwani i upokarzani Polacy w Niemczech IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.03, 03:01
        Gość portalu: Artur napisał(a):

> gdybys mial troche wiecej klepek w glowie,
        > zatrudnilbym cie moze w mojej firmie.
        > jak niechcialo sie uczyc pozostaje ci tylko budowa niemiecka.

Niemiecka budowa lepsza niz polska....
        • Gość: adolf zal mi was z RFN, niemiec wami pomiata dresiarze IP: *.bredband.skanova.com 01.02.03, 13:02
          tylko w Polsce sie popisujecie samochodami kupionymi na 8-10 lat splaty,
          aby byly male raty,
          zato z oprocentowaniem kosztuje was 100% wiecej od ceny nominalnej.
          (wierszowka)

Gdy uslyszycie wyzwiska i krzyk szwaba to milkniecie i chowacie ogon pod
          siebie, na ulicach i w sklepach mowicie do siebie szeptem,psst...
          niemcy wiedza jak z wami postepowac, ostro biora was za morde,
          niezla tresura,
          ale mimo ze w wiekszosci jestescie burakami z Polski, zal mi was....
          Ja bym psychicznie nie wytrzyml tego ciaglego poniewierania, sprzedawac i
          upodlac sie codziennie za kilka marek(euro).......

Wykonujecie marne hamskie zawody, a jezeli uda wam sie przeskoczyc kilka
          szczebli na drabince, to umizgujecie sie i merdacie ogonkiem do waszego pana
          niemca z wdziecznosci ze was trzyma, takich podludzi, powiem ze ci bardziej
          inteligentni ze studiami, oni najbardziej mnie dziwia, bo zdaja sobie sprawe z
          wlasnej sytuacji, burak cieszy sie z nowego tv i bryczki.
          • Gość: Artur żal mi IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 01.02.03, 13:12
            widze, ze "duzo" wiesz. z takim swiatopogladem daleko nie zajdziesz.
            ja zatrudniam Niemcow, nie dyskryminuje nikogo, bo nie mam takiego problemu jak
            np. ty, czego tobie tez zycze.

A kolega debil-HIENA, musi doginac hehe, raczki do kolan co? HIENA smile
            • Gość: HIENA Re: żal mi IP: *.dial.eclipse.net 02.02.03, 03:46
              HAHAHAHA
              JUZ CIE NIE MA UTRZYJDUPO
          • Gość: Herbert Re: zal mi was z RFN, niemiec wami pomiata dresia IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.03, 15:19
            Gość portalu: adolf napisał(a):

> tylko w Polsce sie popisujecie samochodami kupionymi na 8-10 lat splaty,
            > aby byly male raty,
            > zato z oprocentowaniem kosztuje was 100% wiecej od ceny nominalnej.
            > (wierszowka)
            >
            > Gdy uslyszycie wyzwiska i krzyk szwaba to milkniecie i chowacie ogon pod
            > siebie, na ulicach i w sklepach mowicie do siebie szeptem,psst...
            > niemcy wiedza jak z wami postepowac, ostro biora was za morde,
            > niezla tresura,
            > ale mimo ze w wiekszosci jestescie burakami z Polski, zal mi was....
            > Ja bym psychicznie nie wytrzyml tego ciaglego poniewierania, sprzedawac i
            > upodlac sie codziennie za kilka marek(euro).......
            >
            > Wykonujecie marne hamskie zawody, a jezeli uda wam sie przeskoczyc kilka
            > szczebli na drabince, to umizgujecie sie i merdacie ogonkiem do waszego pana
            > niemca z wdziecznosci ze was trzyma, takich podludzi, powiem ze ci bardziej
            > inteligentni ze studiami, oni najbardziej mnie dziwia, bo zdaja sobie sprawe z
            > wlasnej sytuacji, burak cieszy sie z nowego tv i bryczki.

to dalej lepsze niz zyc w Polsce..Bo w Polsce musisz robic to samo,tzn.przed szefem Polakiem merdac ogonkiem itd.ale za 10 razy gorsze pieniedze.A on cie z roboty i tak wywali,co w Niemczech nie jest takie latwe...
            • Gość: Marek Re: zal mi was z RFN, niemiec wami pomiata dresia IP: 24.83.56.* 01.02.03, 20:51
              Czesto obserwuje twoje wypowiedzi-Artur-na forum jestes inteligentny
              facet.....A teraz na temat,najbardziej madrza sie te osoby,ktore nigdy na
              zachodzie na stale nie mieszkaly(chyba,ze z doskoku roboty na czarno).Jak
              postepuje dzisiejszy pracodawca Polak w Polsce wobec swojego,dlaczego jest
              takie bezrobocie.A po trzecie dlaczego taka ilosc ludzi z Polski ciagnie na
              zachod a nie odwrotnie.Prosze bardzo mi nie wciskac (ciemnoty)bo tego nie
              kupuje.Marek-Canada.
              • Gość: Do WAS Re: zal mi was z RFN, niemiec wami pomiata dresia IP: 24.83.56.* 03.02.03, 03:50
                Przeczytajcie co napisal MAREK z Canady-JA
          • Gość: Maria Re: zal mi was z RFN, niemiec wami pomiata dresia IP: *.54.214.182.tisdip.tiscali.de 02.02.03, 18:33
            Gość portalu: adolf napisał(a):

> tylko w Polsce sie popisujecie samochodami kupionymi na 8-10 lat splaty,
            > aby byly male raty,

Gorzej , o wiele gorzej kolego! My tu jeden w jednego nielegalni lub bezrobotni
            wysysajacy niemiecki welfare, a takim na splaty nic nie daja! Zeby sie popisac
            w Polsce musimy samochod od sasiada pozyczyc (Turka albo Jugola, oczywiscie) i
            za wypozyczenie przez rok u niego darmo robic.

> Gdy uslyszycie wyzwiska i krzyk szwaba to milkniecie i chowacie ogon pod
            > siebie, na ulicach i w sklepach mowicie do siebie szeptem,psst...

Gorzej, o wiele gorzej, kolego! My tu w ogole sie na ulicach nie pojawiamy,
            akto musi z domu wyjsc ten gluchoniemego udaje, zeby sie na te wyzwiska i krzyki
            nie narazac.

> niemcy wiedza jak z wami postepowac, ostro biora was za morde,
            > niezla tresura,
            > ale mimo ze w wiekszosci jestescie burakami z Polski, zal mi was....
            > Ja bym psychicznie nie wytrzyml tego ciaglego poniewierania, sprzedawac i
            > upodlac sie codziennie za kilka marek(euro).......

Dzieki, dzieki za wspolczucie, kolego!

> Wykonujecie marne hamskie zawody, a jezeli uda wam sie przeskoczyc kilka
            > szczebli na drabince, to umizgujecie sie i merdacie ogonkiem do waszego pana
            > niemca z wdziecznosci ze was trzyma, takich podludzi, powiem ze ci bardziej
            > inteligentni ze studiami, oni najbardziej mnie dziwia, bo zdaja sobie sprawe
            z
            > wlasnej sytuacji, burak cieszy sie z nowego tv i bryczki.

Genialne wyczucie i wspaniala, gleboka analiza, kolego.
            Czekamy na podobne analizy sytuacji Polakow w innych krajach.
    • madam_bovine Adolfie, pamietaj ze nedza jest GLOSNA. 01.02.03, 14:25
      Znasz temat i jestes dobrym obserwatorem zycia. Musisz sie obracac w bardzo
      specyficznym kregu niemiecko-polskim, ze mozesz takie sytuacje zaobserwoac.
      Wyglada na to, ze sam tak zaczynales i troszke sie wybiles ponad przecietnosc
      ale zajelo ci to wiele lat - za wiele wedlug twojej opinii. Jestes osoba raczej
      cicha niz glosna i skrycie zazdroscisz Niemcom 'glosnego stylu zachowania'
      ktory nam Polakom jest obcy. Zycie nie dalo ci okazji skonczyc studiow no i
      latka nie wiadomo kiedy przelecialy, ale osiagnales niezla pozycje spoleczna i
      nikt ci juz nie zagrozi. Teraz niech sie inni mecza. Gratuluje. Ale, czyzbys
      nie wiedzial, ze w kazdej kulturze - slowianskiej, germanskiej, azjatyckiej,
      zydowskiej, nordyckiej, blisko i daleko wschodniej, murzynskiej i
      australijskiej, w tym i polskiej, rowniez forumowej (hiena i dziesiatki innych
      glosnych kolesiow, obszczymurkow i drobnych pizd) - ZAWSZE GLOSNA JEST NEDZA?
      Im biedniejsza jest osoba tym wiekskzy ma ryj??
      • Gość: Gnat Re: Adolfie, pamietaj... IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 01.02.03, 15:28
        Herr Adolf,
        Przykro mi, ze miales takie niemile doswiadczenia podczas pracy na czarno w
        Reichu. Pociesz sie, ze juz niedlugo bedziesz mogl legalnie zaznac goscinnosci
        takich np. Anglikow. Zycze przyjemnego rozczarowania. Dopiero poznasz co to
        znaczy pogarda dla ludzikow ze Wschodniej Europy. Tak to nie pomylka,
        niezaleznie ile bedziemy gadac ze my nie ze Wschodniej tylko Srodkowej to oni i
        tak maja to w dupie i wrzucaja nas do tego samego worka co (o zgrozo!) bywszych
        Sowietow. Summa summarum - lepiej siedz na dupie w Elku, Bielsku Podlaskim czy
        innych Kelcach i rzucaj obelgi na tych, ktorzy haruja za granica. Moze przysla
        ci jakies stare portki albo znoszone pantofle.
        • biala-twarz Re: Adolfie, pamietaj... 02.02.03, 14:36
          Gość portalu: Gnat napisał(a):

> ...Pociesz sie, ze juz niedlugo bedziesz mogl legalnie zaznac goscinnosci
          > takich np. Anglikow. Zycze przyjemnego rozczarowania. Dopiero poznasz co to
          > znaczy pogarda dla ludzikow ze Wschodniej Europy.
          Tak to nie pomylka,
          > niezaleznie ile bedziemy gadac ze my nie ze Wschodniej tylko Srodkowej to oni i
          >
          > tak maja to w dupie i wrzucaja nas do tego samego worka co (o zgrozo!)
          bywszych
          >
          > Sowietow.

***Bardzo slusznie to ujales, bo o to caly czas wlasnie chodzi...ale ludziki
          z Kraju nad Wisla, jakos tego pojac nie moga, bo przeciez my jestesmy
          pepkiem swiata...Tylko nie rozumiem co nas tak wynioslo na te "wyzyny".
          Jesli nie stworzymy preznej polskiej gospodarki liczacej sie na arenie
          swiatowej , to niestety, bedziemy posztrzegani tak jak do tej
          pory...czyli...tania sila robocza...i nawet "Papiez i Walesa" nie sa w
          stanie nam pomoc...
      • Gość: adolf Ubostwo jest cnota, natura lokajska... nie IP: *.bredband.skanova.com 01.02.03, 15:29
        Artur ty jeden mnie rozumiesz,pozatym pochwaliles sie ze zatrudniasz
        niemcow,to jest cos, mozna zapytac w jakiej branzy, intytucji?
    • Gość: adolf mam uraz na szwabskie szczekanie IP: *.bredband.skanova.com 01.02.03, 15:33
      • Gość: Jerzyk Re: mam uraz na szwabskie szczekanie IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.03, 19:34
        Mowa niemiecka jest duzo ladniejsza niz polska.
        Pieknie brzmi spiewana.Nie ma takich przeklenstw jak w polskiej ,jest zwiezla i nie da sie lac wody jak po polsku.Ale trzeba ja najpierw poznac....
        • madam_bovine Jerzy palnales jak lysy o beton 01.02.03, 20:51
          Gość portalu: Jerzyk napisał(a):

> Mowa niemiecka jest duzo ladniejsza niz polska.
          > Pieknie brzmi spiewana.Nie ma takich przeklenstw jak w polskiej ,jest zwiezla
          i
          > nie da sie lac wody jak po polsku.Ale trzeba ja najpierw poznac....

Nie da sie lac wody?! Ty masz rzeczywiscie pojecie. Jezyk niemiecki jest
          stworzony do lania wody. Mozesz meandrowac po temacie przez godzine, co
          niektorzy erudyci niemieccy stosuja, i w koncu objawic sens tej filipiki na
          samym koncu zdania.

Albo nie znasz niemieckiego albo imponuje ci twoj mejszter na budowie jak z
          toba rozmawia i ty tez bys tak chcial. Dam ci sekret, "immer fliessend"...

Ze nadaje sie do spiewania? Tu chodzi ze Niemcy spiewaja a POlacy nie ale to
          chyba nie jest zbrodnia, przeciez jak chcesz sobie pospiewac to mozesz sie
          przeprowadzic do Niemiec.

Nie ma takich przeklenstw... A gdzie ty sie chowasz, w zlobku dla
          niedorozwinietych niemowlat? Moze cie podszkolic?
          • Gość: Jerzyk Re: Jerzy palnales jak lysy o beton IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.03, 21:58
            madam_bovine napisała:

> Gość portalu: Jerzyk napisał(a):
            >
            > > Mowa niemiecka jest duzo ladniejsza niz polska.
            > > Pieknie brzmi spiewana.Nie ma takich przeklenstw jak w polskiej ,jest zwie
            > zla
            > i
            > > nie da sie lac wody jak po polsku.Ale trzeba ja najpierw poznac....
            >
            > Nie da sie lac wody?! Ty masz rzeczywiscie pojecie. Jezyk niemiecki jest
            > stworzony do lania wody. Mozesz meandrowac po temacie przez godzine, co
            > niektorzy erudyci niemieccy stosuja, i w koncu objawic sens tej filipiki na
            > samym koncu zdania.
            >
            > Albo nie znasz niemieckiego albo imponuje ci twoj mejszter na budowie jak z
            > toba rozmawia i ty tez bys tak chcial. Dam ci sekret, "immer fliessend"...
            >
            > Ze nadaje sie do spiewania? Tu chodzi ze Niemcy spiewaja a POlacy nie ale to
            > chyba nie jest zbrodnia, przeciez jak chcesz sobie pospiewac to mozesz sie
            > przeprowadzic do Niemiec.
            >
            > Nie ma takich przeklenstw... A gdzie ty sie chowasz, w zlobku dla
            > niedorozwinietych niemowlat? Moze cie podszkolic?

Nie da sie lac wody chocby z tego powodu,ze szyk zdania musi byc zachowany i to rzecz swieta,czyli nie mozna jeszcze czegos tam pododawac i zdania przedluzyc.Raz po niemiecku powiedziane jest powiedziane.
            Po prostu mowa niemiecka jest zdyscyplinowana.
            A ze rozspiewani,to stwierdzisz po ilosci niemieckich programow rozrywkowych w telewizji,na festynach,Jahrmarkach,Kirmesach,i innych publicznych zabawach,gdzie wystepuja grupy muzyczne od rocka poprzez Schlager do Volkstümlich i nawet mlodziez nie wstydzi sie ubrac stroj ludowy i zagrac na akordeonie.
            Podaj mi niemieckie odpowiedniki:Korwa mac,huj jebany,skorwiel,pizda,skorwysyn,pojebany czlowieku,
            pojebusie ty,pizdzisko jebane,przeklete....
            • Gość: adolf najpopularniejsze nasze przeklenstwa, IP: *.bredband.skanova.com 02.02.03, 00:13
              Wystarczy znac trzy slowa i na tych slowach mozna opierac cale slownictwo, to
              swiadczy wedlog mnie o kompleksowosci polskiego jezyka.
              pierdole
              pieprze-spieprzaj,
              jebie- jebac, zajebac,rozjebac, dojebac ,przyjebac,odjeb sie, przyjebal sie,
              • Gość: real nasze przeklenstwa, niuanse-od slowa ...e... IP: *.bredband.skanova.com 02.02.03, 15:17
                Wystarczy znac trzy slowa i na tych slowach mozna opierac cale slownictwo, to
                swiadczy wedlog mnie o kompleksowosci polskiego jezyka.
                pierdole:
                spierdalaj,
                zapierdolil- (goscia)lub (portfel),
                popierdolilo mi sie,
                (ona)pieknie sie pierdoli,
                rozpierdole (ten lokal),
                przypierdolil (sie do mnie ten frajer),
                przepierdolil (wyplate)
                masz wpierdol odemnie
                wypierdalaj(stad)
                wypierdolil (go z przedzialu- PKP)
                (ale mam) zapierdol (dzisiaj w pracy)
                dopierdolil (mu 300 euro mandatu)
                (lubie dobrze) wpierdolic

pieprze-spieprzaj,

jebie- jebac, zajebac,rozjebac, dojebac ,przyjebac,odjeb sie, przyjebal
                sie,zjebal sie, zjebany,
                • Gość: ZIOBRO Re: nasze przeklenstwa, niuanse-od slowa ...e... IP: *.sympatico.ca 02.02.03, 17:28
                  Masz slusznom racjem - pochodzimy z rodu minimalistow (nawet w pracy)
    • Gość: Bartek Re: My i Oni IP: *.pt.lu 02.02.03, 19:06
      Tyle frustracji ze az sie zygac chce...

Panie i Panowie, zanim sie bedziecie zloscic na Niemcow (przyznaje, Niemcy to dranie, automaty bez sumienia) pomyslcie o tym, ze nie kazdy tam jest z wlasnego wyboru...

Mieszkalem w Niemczech przez piec lat, bo moja zona nie dostala wizy do Polski!!! Czy to nie jest dranstwo? Te bydlaki w RFN-ie dali mi wize (bo prawo Unii), a Polacy nie.

Moja druga polowa jest w Niemczech urodzona Hiszpanka. Polacy jej odmowili stalego pobytu, bo nie mielismy tyle kasy ile trzeba wakazac. Do dupy takie obywatelstwo.

Teraz jestesmy w Madrycie. Hiszpania nas wziela bez strugania fochow. Ja ani be ani me, ale w Niemczech juz nie moglem wytrzymac (nic sie nie zmienilo od czasow Hitlera), Polska nas nie chciala to zesmy sie przeniesli tutaj.

Polska dla Polakow, tak? Moje dzieci beda gaworzyc po hiszpansku. Niech was wszystkich diabli biora, patrioci. Jezeli jako Polak nie moge sobie wybrac, z kim sie moge ozenic, to co jest warte takie obywatelstwo?!
      • Gość: real Re: My i Oni IP: *.bredband.skanova.com 02.02.03, 19:48
        Gość portalu: Bartek napisał(a):

pomyslcie o tym, ze nie kazdy tam jest z wlasnego
        > wyboru...

> Mieszkalem w Niemczech przez piec lat, bo moja zona nie dostala wizy do
        Polski!

<Polacy jej odmowili stal
        <stalego pobytu, bo nie mielismy tyle kasy ile trzeba wakazac. Do dupy takie
        <obywatelstwo.

Ciekawe,a ile kasy trzeba miec zeby dostac pobyt w Polsce jezeli jest zona
        obywatela polskiego,?? nierozumiem tego,przeciez polacy na kuroniowkach
        sciagaja sobie ukrainki, biorac slub.

• Gość: ZIOBRO Re: My i Oni IP: *.sympatico.ca 02.02.03, 20:32
        A po ile jest chleb w Luxemburgu?
      • Gość: Emil Re: My i Oni IP: *.dip.t-dialin.net 02.02.03, 23:11
        A ile kosztuje lapowa za obywatelstwo...?
    • luiza-w-ogrodzie *.dial.eclipse.net i *.bredband.skanova.com 03.02.03, 04:09
      Kogoz tu widze, oslawione indywidua nadajace znowu z *.dial.eclipse.net (tym
      razem jako HIENA) i z *.bredband.skanova.com (jako adolf). Czyzby juz was
      wypuscili z kliniki? Jakim cudem?

Nie pozdrawiam
      Luiza-w-Ogrodzie
      • Gość: adolfik Re: *.dial.eclipse.net i *.bredband.skanova.com IP: *.bredband.skanova.com 03.02.03, 08:00
        czuj czuj czuwaj-huja ssaj,
        ty nas kochas, tylko dzieki nam tutaj siedzisz
        • Gość: adolf Szwecja nedza i wegetacja, po zaplaceniu rachunkow IP: *.bredband.skanova.com 03.02.03, 08:05
          po zaplaceniu rachunkow,czynsz,prad,tele,benzyna,nie mowiac o pozyczkach,
          zostaje kilkaset euro,daje to zero jakiegokolwiek ruchu, nagle zakupy ubran,
          wyjazd na wycieczke na weekend, zyje sie od konca do konca, wszystko jest
          zapewnione, ale nie ma sie zadnej gotowki przy duszy.
          • luiza-w-ogrodzie Re: Szwecja nedza i wegetacja, po zaplaceniu rach 03.02.03, 10:13
            Sprobuj nie placic rachunkow.
            • Gość: ,,,,,,,,,,,,, Re: Szwecja nedza i wegetacja, po zaplaceniu rach IP: 24.229.107.* 04.02.03, 14:13
              Dwa zlamane zebra rozkwaszony nos stluczona noga geba w siniakach tak wygladal
              syn Swiezego Niemca po przesluchaniu na Policji w sprawie w ktorej byl
              calkowicie niewinny Policja byla innego Zdania a Tych Pare kuksancow na zla
              dykcje niemieckiego

Mieszkaja 25 lat w Niemczech i maja dosyc po tym zdarzeniu dobrobytu w tym
              kraju

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka