Dodaj do ulubionych

Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ?

IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.03, 19:05
ale takie prawdziwe jak ja skonczylem (w Niemczech Zachodnich), tzn.
Uniwersytet dzialajacy pod nadzorem wladz pastwowych. Wszelkie tzw. College,
czy jakies tam inne prywatne szkoly "niby" wyzsze, jakich w USA czy Australi
pelno: NIE LICZA SIE. Na tych nie daj Boze niby-szkolach wyzszych za
pieniadza to i kazdemu debilowi dadza Dyplom ukononczenia, byle by tylko
zaplacil odpowiednia sume. Rozne jakies tam College czy inne 2-3 letnie tez
sie nie licza bo to jest poziom najwyzej polskich policealnych szkolek. Mam
na mysli powazne unwersytety ZACHODNIE pod nadzorem panstwa. No i oczywiscie
tez odpowiedni kierunek studiow z renoma. Ja skonczylem nauki gospodarczo
prawne na jednym z najbardziej znanych uniwersytetow zachodnioniemieckich.
Czy ktos mi dorowna ?
Obserwuj wątek
    • h.goetz Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? 11.03.03, 19:13
      Gość portalu: Absolwent_Uni napisał(a):

> Wszelkie tzw. College,
      > czy jakies tam inne prywatne szkoly "niby" wyzsze, jakich w USA czy Australi
      > pelno: NIE LICZA SIE. Na tych nie daj Boze niby-szkolach wyzszych za
      > pieniadza to i kazdemu debilowi dadza Dyplom ukononczenia, byle by tylko
      > zaplacil odpowiednia sume. Rozne jakies tam College czy inne 2-3 letnie tez
      > sie nie licza bo to jest poziom najwyzej polskich policealnych szkolek

Jak to wiec mozliwe ze po takich studiach nie znasz nawet znaczenia
      slowa "college"?
      Czyli Princeton, MTI,Columbia, Brown, Oxford,Cambridge tez sie nie licza?
      To jak ta twoja uczelnia pod nadzorem panstwa sie nazywa ?
      Hoplahaus?
      • Gość: oswiecacz Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? IP: *.sympatico.ca 11.03.03, 19:24
        h.goetz napisał:

> Gość portalu: Absolwent_Uni napisał(a):
        >
        > > Wszelkie tzw. College,
        > > czy jakies tam inne prywatne szkoly "niby" wyzsze, jakich w USA czy Austra
        > li
        > > pelno: NIE LICZA SIE. Na tych nie daj Boze niby-szkolach wyzszych za
        > > pieniadza to i kazdemu debilowi dadza Dyplom ukononczenia, byle by tylko
        > > zaplacil odpowiednia sume. Rozne jakies tam College czy inne 2-3 letnie te
        > z
        > > sie nie licza bo to jest poziom najwyzej polskich policealnych szkolek
        >
        > Jak to wiec mozliwe ze po takich studiach nie znasz nawet znaczenia
        > slowa "college"?
        > Czyli Princeton, MTI,Columbia, Brown, Oxford,Cambridge tez sie nie licza?
        > To jak ta twoja uczelnia pod nadzorem panstwa sie nazywa ?
        > Hoplahaus?

Facet nie ma pojecia o strukturze i znaczeniu placowek szkolnictwa
        postsecondary w USA i Kanadzie. Wierzy swiecie w "panstwowe". Jedz do Polski,
        mafister, tam jest duzo rzeczy "panstwowych". Nie wiem jak w USA, ale w
        Kanadzie moglbys sobie swoj niemiecki dyplom, z ktorego tak jestes
        dumny, "shove up your ass". Znam takiego po fizjoterapii - Niemiec z Niemiec
        (Zachodnich) - pracuje jako ogrodnik, hehehe. Ale ja cie nie bede edukowal, jak
        jestes taki "ucony" - sam sie dowiedz, zadufku.
        • Gość: Asolwent_Uni Dyplomy USA sa w RFN nie uznawane...- IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.03, 19:28
          nawet prawa jazdy USA sa w Germany niewazne
          • Gość: profesor Re: Dyplomy RFN sa w USA nie uznawane...- IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 13.03.03, 05:16
            Edukacja niemiecka jest jedna z najgorszych w krajach OECD.
            Najlepsza w Korei, Kanadzie i Norwegii. Nikt zreszta nie uznaje dyplomow
            niemieckich tak samo jak polskich, no moze w Mozambiku.
            • Gość: Kagan Re: Dyplomy RFN sa w USA nie uznawane...- IP: *.vic.bigpond.net.au 21.03.03, 12:24
              Uznaja w Australii...
              www.arts.monash.edu.au/gsandss/slavic/bios/keller.html
        • Gość: Jozef Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.03, 19:59
          Masz racje.Niemcy to ciemnoty.W zarejestrowanych patentach sa na swiecie na drugim miejscu po Japoni,przed USA,maja najlepiej rozwiniety sytem telekomunikacyjny na swiecie i ich udzial w eksporcie najwyzej przetworzonych dobr wynosi 20% w skali swiatowej.Niemcy rzeskoczyly w zeszlym roku USA w wykorzystaniu energi slonecznej,sa pierwsi na swiecie w wykorzystaniu energi wiatrowej itd,itp.Moze dyplom niemieckiej uczelni sie w USA nie liczy,ale z niemieckimi papierami spawacza bedziesz w USA milionerem.
          • h.goetz Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? 11.03.03, 20:01
            Gość portalu: Jozef napisał(a):

Moze
            > dyplom niemieckiej uczelni sie w USA nie liczy,ale z niemieckimi papierami
            spaw
            > acza bedziesz w USA milionerem.

Oczywiscie. Jesli wygrasz w Toto- Lotka.
          • Gość: oswiecacz Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? IP: *.sympatico.ca 11.03.03, 20:23
            Gość portalu: Jozef napisał(a):

> Masz racje.Niemcy to ciemnoty.W zarejestrowanych patentach sa na swiecie na
            dru
            > gim miejscu po Japoni

Nic dziwnego, rejestrowali u siebie. Co to jest Japonia?

,przed USA,maja najlepiej rozwiniety sytem telekomunikacyj
            > ny na swiecie

W czym to sie przejawia?

i ich udzial w eksporcie najwyzej przetworzonych dobr wynosi 20%
            > w skali swiatowej.

Kazdy tworzy sobie taka statystyke, jaka mu pasuje. Slyszales o propagandzie
            sukcesu?

Niemcy rzeskoczyly w zeszlym roku USA w wykorzystaniu energi
            > slonecznej,sa pierwsi na swiecie w wykorzystaniu energi wiatrowej itd,itp.

Osiagniecia po chuju fest.

Moze
            > dyplom niemieckiej uczelni sie w USA nie liczy,ale z niemieckimi papierami
            spaw

Liczy sie, ale dla posiadaczy uznanego dorobku naukowego, a nie dla byle szmoka.

ale z niemieckimi papierami spaw
            > acza bedziesz w USA milionerem.

Kto cie tak brzydko oszukal?

Zapomniales dodac, ze zajmuja rowniez niezaprzeczalnie pierwsze miejsce w
            swiecie w pluciu w gebe swoim polskim przydupasom. Pewna znajoma (tfu), ktora
            przyjechala do Kanady przez Niemcy, nie mogac znalezc w poczatkach pracy i
            wysiadujac oczywiscie na welfare, rzekla poirytowana: w Niemczech mowili do
            mnie "polska swinio", ale pieniadze mialam. Zdaje sie, ze ty masz podobny
            swiatopoglad. Pieniadze oczywiscie miala z socjalu i pucowania kibli na czarno.
            Czy reprezentujesz podobny model zawodowy?

Przypomnij sobie jeszcze, kto Niemcom koncertowo zerznal dupsko w ostatniej
            wojnie (Zwiazunio nie poradzillby sobie bez anglosaskich konwojow i pozyczek).

Nastepnie przypomnij sobie, ze gdyby nie wymagaly tego owczesne interesy
            polityczne USA, Niemcy bylyby dzisiaj narodem pasterzy i rolnikow, bo takie
            byly pierwotne plany. Gdzie dzis bylyby Niemcy bez planu Marshalla i
            amerykanskiej oslony militarnej przez kilkadziesiat lat? Bylyby kolonia
            radziecko/rosyjska.

Az dziwne, ze przy tej potedze gospodarczej to nie oni, a USA sa wylacznym
            swiatowym mocarstwem. Jankesom sie po prostu jebnelo jak slepej kurze ziarno.
            Na szczescie dla reszty swiata.
            • Gość: oswiecacz Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? IP: *.sympatico.ca 11.03.03, 20:33
              Zapomnialem dodac, ze ostatnim komputerem zbudowanym w Niemczech, byla Enigma,
              hehehe
          • Gość: nowy Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? IP: 167.219.32.* 11.03.03, 20:26
            Kazdy spawacz potrzebny. Nawet z chin to tez wezma. A co tej najlepszej
            wiedzy i techniki to mozna by podyskutowac.
            Nie wiem o ile jest w tym prawdy ale slyszalem ze wykwalifikowany robotnik w
            Niemczech na te ich loduowke to musi pracowac miesiac.
            ten sam robotnik w usa moze ja kupic za tygodnoiwke.
            • Gość: oswiecacz Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? IP: *.sympatico.ca 11.03.03, 20:37
              Gość portalu: nowy napisał(a):

> Kazdy spawacz potrzebny. Nawet z chin to tez wezma. A co tej najlepszej
              > wiedzy i techniki to mozna by podyskutowac.
              > Nie wiem o ile jest w tym prawdy ale slyszalem ze wykwalifikowany robotnik w
              > Niemczech na te ich loduowke to musi pracowac miesiac.
              > ten sam robotnik w usa moze ja kupic za tygodnoiwke.

Przeciez przynajmniej polowe musi oddac panstwu w podatkach, zeby osobnicy tacy
              jak nasi szanowni przedmowcy mogli grzac dupska na socjalu i rozpierdalac po
              swiecie chujowiny za pomoca Internetu i ukradzionego kompa.
              • Gość: Kagan Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? IP: *.vic.bigpond.net.au 21.03.03, 12:29
                Kazdy spawacz potrzebny. Nawet z chin to tez wezma. A co tej najlepszej
                wiedzy i techniki to mozna by podyskutowac.
                Nie wiem o ile jest w tym prawdy ale slyszalem ze wykwalifikowany robotnik
                w Niemczech na te ich loduowke to musi pracowac miesiac.
                ten sam robotnik w usa moze ja kupic za tygodnoiwke.
                K: Jak ten z USA nie ma wykupionego ubezpieczenia
                medycznego, od utraty pracy i nie ma dzieci do ksztalcenia...
                Liczy sie tzw. disposable income, tj po oplaceniu
                czynszu, ubezpieczen itp., a nie tylko tzw. placa netto..
                Mlodzi i zdrowi czesto w USA ryzykuja, ale jak sie
                pojawia dzieci, to sie konczy zabawa, chyba, ze
                ktos chce posylac swe potomstwo do szkoly murzynskiej,
                to wtedy mieszkajac w slumsach zycie jest tanie...
            • Gość: Janek Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? IP: *.dip.t-dialin.net 12.03.03, 10:03

> Kazdy spawacz potrzebny. Nawet z chin to tez wezma. A co tej najlepszej
              > wiedzy i techniki to mozna by podyskutowac.
              > Nie wiem o ile jest w tym prawdy ale slyszalem ze wykwalifikowany robotnik w
              > Niemczech na te ich loduowke to musi pracowac miesiac.
              > ten sam robotnik w usa moze ja kupic za tygodnoiwke.

Skad to wiesz?W Niemczech zarobek sredni netto robotnika to ok.2000 euro:
              Obejrz,ile moze sobie robotnik niemiecki automatow na miesiac kupic,3-5 sztuk,
              i ta jakosc jak Mercedes czy Audi a Opel czy Ford:
              www.idealo.de/preisvergleich/SubProductCategory/1940.html
              • cantroll Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? 12.03.03, 15:44
                Byl Jozef, jest Janek, zaraz sie odezwie Stefan i Bolek, hehehe. Niewazne, i
                tak glupoty pierdoli. Nie skaczcie, Niemiaszki, bo i tak wyzej dupy nie
                podskoczycie - w nogach spicie i skarpetami sie przykrywacie, hehehe
                • Gość: Stefan Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? IP: *.dip.t-dialin.net 12.03.03, 16:19
                  cantroll napisał:

> Byl Jozef, jest Janek, zaraz sie odezwie Stefan i Bolek, hehehe. Niewazne, i
                  > tak glupoty pierdoli. Nie skaczcie, Niemiaszki, bo i tak wyzej dupy nie
                  > podskoczycie - w nogach spicie i skarpetami sie przykrywacie, hehehe

Zawisc,typowo polskie...
                  • cantroll Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? 12.03.03, 16:47
                    Gość portalu: Stefan napisał(a):

> cantroll napisał:
                    >
                    > > Byl Jozef, jest Janek, zaraz sie odezwie Stefan i Bolek, hehehe. Niewazne,
                    > i
                    > > tak glupoty pierdoli. Nie skaczcie, Niemiaszki, bo i tak wyzej dupy nie
                    > > podskoczycie - w nogach spicie i skarpetami sie przykrywacie, hehehe
                    >
                    > Zawisc,typowo polskie...

Niemcy moga wygladac atrakcyjnie z Polski, ale widziane zza Atlantyku nie robia
                    zadnego wrazenia, prawdopodobnie na zadnym poziomie. Aha, welfrowicze moga
                    zazdroscic, bo socjalik lepszy w Niemiaszkowie, ale mnie to nie dotyczy,
                    hehehe. A jeszcze do tego ta niemiecka tolerancja, zwlaszcza dla Polakow,
                    hehehe. Moglem kiedys wyjechac przez Niemcy, najlatwiejsza droga, ale byl to
                    ostatni kraj, na ktorego lasce chcialbym sie znalezc. I ciesze sie, ze tak
                    zrobilem, bo nikt mi nigdy w gebe nie naplul. Rozmawialem z tymi, ktorzy
                    zawineli do Kanady przez Niemcy - roznie to bywalo, hehehe. Wspolczuje wam, ze
                    musicie przy dziecku mowic po niemiecku - a nuz sasiad doniesie albo zwroci
                    uwage, hehehe. Przyjemnego ukrywania i splaszczania sie na codzien przez reszte
                    zycia w tym raju Nibelungow.
                    • Gość: Bolek Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? IP: *.dip.t-dialin.net 12.03.03, 20:22
                      cantroll napisał:

> Gość portalu: Stefan napisał(a):
                      >
                      > > cantroll napisał:
                      > >
                      > > > Byl Jozef, jest Janek, zaraz sie odezwie Stefan i Bolek, hehehe. Niew
                      > azne,
                      > > i
                      > > > tak glupoty pierdoli. Nie skaczcie, Niemiaszki, bo i tak wyzej dupy n
                      > ie
                      > > > podskoczycie - w nogach spicie i skarpetami sie przykrywacie, hehehe
                      > >
                      > > Zawisc,typowo polskie...
                      >
                      > Niemcy moga wygladac atrakcyjnie z Polski, ale widziane zza Atlantyku nie robia
                      >
                      > zadnego wrazenia, prawdopodobnie na zadnym poziomie. Aha, welfrowicze moga
                      > zazdroscic, bo socjalik lepszy w Niemiaszkowie, ale mnie to nie dotyczy,
                      > hehehe. A jeszcze do tego ta niemiecka tolerancja, zwlaszcza dla Polakow,
                      > hehehe. Moglem kiedys wyjechac przez Niemcy, najlatwiejsza droga, ale byl to
                      > ostatni kraj, na ktorego lasce chcialbym sie znalezc. I ciesze sie, ze tak
                      > zrobilem, bo nikt mi nigdy w gebe nie naplul. Rozmawialem z tymi, ktorzy
                      > zawineli do Kanady przez Niemcy - roznie to bywalo, hehehe. Wspolczuje wam, ze
                      > musicie przy dziecku mowic po niemiecku - a nuz sasiad doniesie albo zwroci
                      > uwage, hehehe. Przyjemnego ukrywania i splaszczania sie na codzien przez reszte
                      >
                      > zycia w tym raju Nibelungow.

Moje dziecko to juz Niemiec,mowi ledwo po polsku.A po co ma umiec po polsku?
                      Umie po slasku,ale biedaczek kiedys sie przekona,ze ta mowa wsrod Polakow sie osmieszy...My nie jestesmy Polakami.My jestesmy Slazakami.Ty zdradziles Polske,dla pieniedzy wyjechales,ja wyjechalem ,bo nie umialem zaborcy mego Slaska,doprowadzonego do ruiny,zniesc.A w Niemczech bedac Slazakiem mozna byc dumny,gdyz Slask to brakujace ogniwo w pewnej calosci...
                      • Gość: WC Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? IP: *.sympatico.ca 13.03.03, 02:32
                        Gość portalu: Bolek napisał(a):

> Moje dziecko to juz Niemiec,mowi ledwo po polsku.A po co ma umiec po polsku?
                        > Umie po slasku,ale biedaczek kiedys sie przekona,ze ta mowa wsrod Polakow sie
                        o
                        > smieszy...My nie jestesmy Polakami.My jestesmy Slazakami.Ty zdradziles
                        Polske,d
                        > la pieniedzy wyjechales,ja wyjechalem ,bo nie umialem zaborcy mego
                        Slaska,dopro
                        > wadzonego do ruiny,zniesc.A w Niemczech bedac Slazakiem mozna byc dumny,gdyz
                        Sl
                        > ask to brakujace ogniwo w pewnej calosci...

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
                        HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHH ....AAA ...HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
                        HAHAHAHAH ...ALE SIE, QRWA, UBAWILEM. BRAKUJACE OGNIWO, HAHAHA, W TEORII DARWINA
                      • cantroll Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? 13.03.03, 04:51
                        Gość portalu: Bolek napisał(a):

> cantroll napisał:
                        >
                        > > Gość portalu: Stefan napisał(a):
                        > >
                        > > > cantroll napisał:
                        > > >
                        > > > > Byl Jozef, jest Janek, zaraz sie odezwie Stefan i Bolek, hehehe.
                        > Niew
                        > > azne,
                        > > > i
                        > > > > tak glupoty pierdoli. Nie skaczcie, Niemiaszki, bo i tak wyzej d
                        > upy n
                        > > ie
                        > > > > podskoczycie - w nogach spicie i skarpetami sie przykrywacie, he
                        > hehe
                        > > >
                        > > > Zawisc,typowo polskie...
                        > >
                        > > Niemcy moga wygladac atrakcyjnie z Polski, ale widziane zza Atlantyku nie
                        > robia
                        > >
                        > > zadnego wrazenia, prawdopodobnie na zadnym poziomie. Aha, welfrowicze moga
                        >
                        > > zazdroscic, bo socjalik lepszy w Niemiaszkowie, ale mnie to nie dotyczy,
                        > > hehehe. A jeszcze do tego ta niemiecka tolerancja, zwlaszcza dla Polakow,
                        > > hehehe. Moglem kiedys wyjechac przez Niemcy, najlatwiejsza droga, ale byl
                        > to
                        > > ostatni kraj, na ktorego lasce chcialbym sie znalezc. I ciesze sie, ze tak
                        >
                        > > zrobilem, bo nikt mi nigdy w gebe nie naplul. Rozmawialem z tymi, ktorzy
                        > > zawineli do Kanady przez Niemcy - roznie to bywalo, hehehe. Wspolczuje wam
                        > , ze
                        > > musicie przy dziecku mowic po niemiecku - a nuz sasiad doniesie albo zwroc
                        > i
                        > > uwage, hehehe. Przyjemnego ukrywania i splaszczania sie na codzien przez r
                        > eszte
                        > >
                        > > zycia w tym raju Nibelungow.
                        >
                        > Moje dziecko to juz Niemiec,mowi ledwo po polsku.A po co ma umiec po polsku?

Konia to obchodzi, ja ci nie kaze go uczyc po polsku. Dla mnie moze nawet
                        trukac po chinsku w dialekcie szanghajskim.

> Umie po slasku,ale biedaczek kiedys sie przekona,ze ta mowa wsrod Polakow
                        sie o
                        > smieszy...

Cos ci powiem, Heinz, nie ma takiego jezyka jak slaski. Jest to regionalna
                        gwara polska lub jak wolisz slowianska, z b. silnym nalecialosciami
                        niemieckimi. Nawet nie potrzebuje sie trudzic udowadnianiem tego u zrodel etc.
                        Wystarczy, ze bedziesz gadal 10 min do Polaka i Niemca. Sprawdz, ktory wiecej
                        zrozumial.

My nie jestesmy Polakami.My jestesmy Slazakami.

Caly wasz problem polega na tym, ze wy sami nie wiecie kim jestescie. Podobnie
                        jak na Nowej Fundlandii w Kanadzie, pewnie najwieksze zamieszanie jest na
                        Dzien Ojca, bo nikt tam nie wie, kto jest jego ojcem, hehehe

>Ty zdradziles Polske,dla pieniedzy wyjechales

Ja jestem wolnym czlowiekiem, a to gdzie sie urodzilem, to sprawa przypadku.
                        Dlatego roszcze sobie prawo do mieszkania, gdzie mi sie spodoba, jezeli tylko
                        mi tam na to pozwola. Podazajac tokiem twojego rozumowania kraje takie jak US,
                        CA, AU, NZ zaludnione sa w przewazajacej czesci zdrajcami Anglii, Irlandii,
                        Niemiec, Szwecji, Polski, Francji, Azji i Bog wie kogo jeszcze, oraz potomkami
                        zdrajcow. Jedynie Indianie i Murzyni to nie zdrajcy. Eskimosi tez zdrajcy, bo
                        przylezli kiedys z Syberii, przez ciesnine Beringa. Bolek, napij sie dobrej
                        niemieckiej wody z kranu.

Owszem dla lepszego zycia tez wyjechalem, choc nie bylo to jedyna przyczyna.
                        Widzisz moglbym ci sklamac, ze bylem emigrantem politycznym Solidarnosci.
                        Gowno bys wiedzial czy to prawda czy nie. Ale ja sobie nie dorabiam ideologii.
                        Wygrzebales pradziadka SS-mana z kufra na strychu i poleciales dorwac sie do
                        tego niemieckiego koryta, a teraz chcesz ludziom ciemnote wciskac, zes ty taki
                        patriota slaski, w dupie szeroki a w barach waski.

ja wyjechalem ,bo nie umialem >zaborcy mego Slaska,doprowadzonego do
                        ruiny,zniesc

Jakiego twojego, folksdojczowego? A ci co w powstaniach slaskich walczyli to
                        kto? Lwowianie? Ich Slask nie byl? Zaborcy? Ale Niemiachy to fumfle byli jak
                        tam siedzieli.

,.A w Niemczech bedac >Slazakiem mozna byc dumny,gdyz Slask to brakujace
                        ogniwo w pewnej calosci...

Ja dobrze wiem jak was rdzenni Niemcy traktuja i to cie wlasnie boli, dlatego
                        sie usilujesz dowartosciowac na polskim forum, na polskim serwerze, dlatego
                        tak sie glupio radujesz, ze dziecko to "juz" Niemiec, bo przynajmniej go w
                        dupe nie beda kopac, tak jak ciebie. Kiego grzyba tu sterczysz, jak zes nie
                        Polak? Na marginesie, doszly mnie sluchy, ze duzo jest wsrod Slazakow w
                        Niemczech wiekszych skurwieli niz sami Niemcy. Ty nie z tego miotu przypadkiem?

Co do brakujacego ogniwa, to ten w sasiednim poscie, juz ci powiedzial
                        wystarczajaco trafnie na ten temat. A teraz brykaj i nie zawracaj mi juz
                        glowy, bo musze sie zajac innymi baranami na tym forum. Nie jestes tu sam.
                        • Gość: Januszek Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.03, 10:50
                          cantroll napisał:

> Gość portalu: Bolek napisał(a):
                          >
                          > > cantroll napisał:
                          > >
                          > > > Gość portalu: Stefan napisał(a):
                          > > >
                          > > > > cantroll napisał:
                          > > > >
                          > > > > > Byl Jozef, jest Janek, zaraz sie odezwie Stefan i Bolek, he
                          > hehe.
                          > > Niew
                          > > > azne,
                          > > > > i
                          > > > > > tak glupoty pierdoli. Nie skaczcie, Niemiaszki, bo i tak wy
                          > zej d
                          > > upy n
                          > > > ie
                          > > > > > podskoczycie - w nogach spicie i skarpetami sie przykrywaci
                          > e, he
                          > > hehe
                          > > > >
                          > > > > Zawisc,typowo polskie...
                          > > >
                          > > > Niemcy moga wygladac atrakcyjnie z Polski, ale widziane zza Atlantyku
                          > nie
                          > > robia
                          > > >
                          > > > zadnego wrazenia, prawdopodobnie na zadnym poziomie. Aha, welfrowicze
                          > moga
                          > >
                          > > > zazdroscic, bo socjalik lepszy w Niemiaszkowie, ale mnie to nie dotyc
                          > zy,
                          > > > hehehe. A jeszcze do tego ta niemiecka tolerancja, zwlaszcza dla Pola
                          > kow,
                          > > > hehehe. Moglem kiedys wyjechac przez Niemcy, najlatwiejsza droga, ale
                          > byl
                          > > to
                          > > > ostatni kraj, na ktorego lasce chcialbym sie znalezc. I ciesze sie, z
                          > e tak
                          > >
                          > > > zrobilem, bo nikt mi nigdy w gebe nie naplul. Rozmawialem z tymi, kto
                          > rzy
                          > > > zawineli do Kanady przez Niemcy - roznie to bywalo, hehehe. Wspolczuj
                          > e wam
                          > > , ze
                          > > > musicie przy dziecku mowic po niemiecku - a nuz sasiad doniesie albo
                          > zwroc
                          > > i
                          > > > uwage, hehehe. Przyjemnego ukrywania i splaszczania sie na codzien pr
                          > zez r
                          > > eszte
                          > > >
                          > > > zycia w tym raju Nibelungow.
                          > >
                          > > Moje dziecko to juz Niemiec,mowi ledwo po polsku.A po co ma umiec po polsk
                          > u?
                          >
                          > Konia to obchodzi, ja ci nie kaze go uczyc po polsku. Dla mnie moze nawet
                          > trukac po chinsku w dialekcie szanghajskim.
                          >
                          > > Umie po slasku,ale biedaczek kiedys sie przekona,ze ta mowa wsrod Polakow
                          > sie o
                          > > smieszy...
                          >
                          > Cos ci powiem, Heinz, nie ma takiego jezyka jak slaski. Jest to regionalna
                          > gwara polska lub jak wolisz slowianska, z b. silnym nalecialosciami
                          > niemieckimi. Nawet nie potrzebuje sie trudzic udowadnianiem tego u zrodel etc.
                          > Wystarczy, ze bedziesz gadal 10 min do Polaka i Niemca. Sprawdz, ktory wiecej
                          > zrozumial.
                          >
                          > My nie jestesmy Polakami.My jestesmy Slazakami.
                          >
                          > Caly wasz problem polega na tym, ze wy sami nie wiecie kim jestescie. Podobnie
                          > jak na Nowej Fundlandii w Kanadzie, pewnie najwieksze zamieszanie jest na
                          > Dzien Ojca, bo nikt tam nie wie, kto jest jego ojcem, hehehe
                          >
                          > >Ty zdradziles Polske,dla pieniedzy wyjechales
                          >
                          > Ja jestem wolnym czlowiekiem, a to gdzie sie urodzilem, to sprawa przypadku.
                          > Dlatego roszcze sobie prawo do mieszkania, gdzie mi sie spodoba, jezeli tylko
                          > mi tam na to pozwola. Podazajac tokiem twojego rozumowania kraje takie jak US,
                          > CA, AU, NZ zaludnione sa w przewazajacej czesci zdrajcami Anglii, Irlandii,
                          > Niemiec, Szwecji, Polski, Francji, Azji i Bog wie kogo jeszcze, oraz potomkami
                          > zdrajcow. Jedynie Indianie i Murzyni to nie zdrajcy. Eskimosi tez zdrajcy, bo
                          > przylezli kiedys z Syberii, przez ciesnine Beringa. Bolek, napij sie dobrej
                          > niemieckiej wody z kranu.
                          >
                          > Owszem dla lepszego zycia tez wyjechalem, choc nie bylo to jedyna przyczyna.
                          > Widzisz moglbym ci sklamac, ze bylem emigrantem politycznym Solidarnosci.
                          > Gowno bys wiedzial czy to prawda czy nie. Ale ja sobie nie dorabiam ideologii.
                          > Wygrzebales pradziadka SS-mana z kufra na strychu i poleciales dorwac sie do
                          > tego niemieckiego koryta, a teraz chcesz ludziom ciemnote wciskac, zes ty taki
                          > patriota slaski, w dupie szeroki a w barach waski.
                          >
                          > ja wyjechalem ,bo nie umialem >zaborcy mego Slaska,doprowadzonego do
                          > ruiny,zniesc
                          >
                          > Jakiego twojego, folksdojczowego? A ci co w powstaniach slaskich walczyli to
                          > kto? Lwowianie? Ich Slask nie byl? Zaborcy? Ale Niemiachy to fumfle byli jak
                          > tam siedzieli.
                          >
                          > ,.A w Niemczech bedac >Slazakiem mozna byc dumny,gdyz Slask to brakujace
                          > ogniwo w pewnej calosci...
                          >
                          > Ja dobrze wiem jak was rdzenni Niemcy traktuja i to cie wlasnie boli, dlatego
                          > sie usilujesz dowartosciowac na polskim forum, na polskim serwerze, dlatego
                          > tak sie glupio radujesz, ze dziecko to "juz" Niemiec, bo przynajmniej go w
                          > dupe nie beda kopac, tak jak ciebie. Kiego grzyba tu sterczysz, jak zes nie
                          > Polak? Na marginesie, doszly mnie sluchy, ze duzo jest wsrod Slazakow w
                          > Niemczech wiekszych skurwieli niz sami Niemcy. Ty nie z tego miotu przypadkiem?
                          >
                          > Co do brakujacego ogniwa, to ten w sasiednim poscie, juz ci powiedzial
                          > wystarczajaco trafnie na ten temat. A teraz brykaj i nie zawracaj mi juz
                          > glowy, bo musze sie zajac innymi baranami na tym forum. Nie jestes tu sam.

Gadasz jak za czasow PRL-u.Nie znasz Slazakow.Na Slasku ludzie zawsze rozrozniali miedzy swoim i przybyszem tzw.Gorolem,lekko zapoznionym cywilizacyjnie w stosunku do Slazakow.Nie mieszkales nigdy w RFN i nie masz pojecia,co to za kraj i jacy sa Niemcy.Ty znasz Niemcow ze Stawki wiekszej niz zycie czy Czterech Pancernych.Gdyby Niemcy byli tacy,jak opisujesz,to nie bylo by tam tylu Polakow czy innych typow z calego swiata.Pamietaj,ze Niemcy jako jedni z niewielu krajow na swiecie w takim stopniu wybieraja partie zielonych do rzadow czy to krajowego czy ladowych .A to juz odzwierciedla w pewnym stopniu ich charakter.Za krzywdzenie psa pojdziesz do kicia...
                          Oczywiscie skomentujesz to po komunistycznemu.Pies dla Niemca wazniejszy niz Polak....Wiec nie wysilaj sie...
                • studentinzynier Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? 13.03.03, 04:09
                  cantroll napisał:

> Byl Jozef, jest Janek, zaraz sie odezwie Stefan i Bolek, hehehe. Niewazne, i
                  > tak glupoty pierdoli. Nie skaczcie, Niemiaszki, bo i tak wyzej dupy nie
                  > podskoczycie - w nogach spicie i skarpetami sie przykrywacie, hehehe

hehehehe dobre szczegolnie koncowkasmile

bastard
              • cantroll A nie zamkna cie za pisanie po polsku, hehe? 12.03.03, 15:46
      • Gość: Absolwent_Uni Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? IP: *.dip.t-dialin.net 11.03.03, 19:26
        Mam na mysli taki przecietny college rodem z USA czyli zwykla przecietna szkole
        srednia, ktora "udaje" szkole wyzsza. College w Großbritanien + Princeton etc.
        oznacza cos innego i oczywiscie sie liczy. Powinienes to wiedziec, o ile
        rowniez skonczyles renomowane studia zachodnie. Pozdrawiam.

h.goetz napisał:

> Jak to wiec mozliwe ze po takich studiach nie znasz nawet znaczenia
        > slowa "college"?
        > Czyli Princeton, MTI,Columbia, Brown, Oxford,Cambridge tez sie nie licza?
        • h.goetz Aha.... 11.03.03, 19:35

> Mam na mysli taki przecietny college rodem z USA czyli zwykla przecietna
          szkole
          >
          > srednia, ktora "udaje" szkole wyzsza. > h.goetz napisał:

Czyli ty po odbyciu edukacji na "prawdziwym" niemieckim Uniwersytecie ciagle
          uwazasz, ze "college" to jest szkola srenia, tak?
          A poza tym...jak szkola moze udawac...?
        • h.goetz Przestan krecic kota za ogon 11.03.03, 19:41

College w Großbritanien + Princeton etc.
          > oznacza cos innego i oczywiscie sie liczy. Powinienes to wiedziec, o ile
          > rowniez skonczyles renomowane studia zachodnie.

No tak, ale przeciez Princeton to college w 100% prywatny i bez zadnego
          panstwowego nadzoru.
          No wiec nie powinien sie jednak liczyc, bo "udaje szkole srednia", nie?
        • Gość: oswiecacz Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? IP: *.sympatico.ca 11.03.03, 20:44

College w Großbritanien + Princeton etc.

Taki kraj jak "Gro" + jakis chujowy znaczek + "britanien" nie istnieje.
    • bbaumgart Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? 11.03.03, 19:37
      To teraz sie jeszcze pochwal jak dlugo juz jestes bezrobotny i ile zasilku
      bierzesz miesiecznie.
    • bozena_zawsze_dziewica Panowie, panowie ! Troche kultury ! 11.03.03, 21:37
      Tutaj sa kobiety ! Troche kultury prosze ...
    • gadupa pan dagupa tez cos skonczyl 11.03.03, 22:04
      aaaaaa jak.

i co

z tego.
    • otago Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? 11.03.03, 23:30
      A dlaczego sie tak chwalisz i dopytujesz? Czyzbys sie chcial dowartosciowac w
      ten sposob?
    • lombat Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? 12.03.03, 00:25
      Cos ci sie kolego pomieszalo, College jest jedna z form organizacyjnych wszystkich
      uczelni. Kazdy uniwerek dzieli sie na jednostki zwane wlasnie College (po czesku: koleje)
      potem wydzialy, szkoly, katedry /jezeli/, zespoly i grupy robocze. mniej wiecej taka strukture
      znajdziesz wszedzie.
      Patronat panstwa polega nad unifikacji wymagan na dyplom, nawet szkol prywatne jezeli
      nadaja tytul Bachelor of ...., Master's czy PhD musza spelniac ogolne wymagania rzadowe.
      W krainie Oz istnieje tez siec szkolnictwa pol-wyzszego TAFE, zwanego popularnie
      wlasnie koledzami, ktora do 1990 byla podstawa szkolnictwa wyzszego w tym kraju
      a dyplomy TAFE odpowiadaja polskiemu swiadectwu ukonczeniaTechnikum Zawodowego.
      Zreszta tak sie tez polskich technikow, wedlug wytycznych rzadowych tutaj rozpoznaje.
      wlasnie jako absolwentow TAFE z najwyzszym dyplomem. Moze mylenie pojecia Uni College
      i College of TAFE jest przyczyna calego zamieszania.
      Inna sprawa to znacznie obnizony, w ostatnich kilku latach poziom wymagan na licencjat
      przez wprowadzenie studiow pol-wyzszych konczacych sie licencjatem. Przykladem
      tego sa na wydzialach inzynieryjnych studia Bachelor of Technology, tam gdzie ksztalci sie
      tez Bachelor of Engineering.

PZDR
      • Gość: Chocho !!! Ale przeciez on sie przyznal ze jest spawaczem !! IP: *.proxy.aol.com 12.03.03, 00:30
        • Gość: cumtroll Re: Ale przeciez on sie przyznal ze jest spawacze IP: *.sympatico.ca 12.03.03, 00:38
          Ozpol spawa po kilku tanich winkach typu Arizona w swojej przyczepce
          mimo, ze skonczyl trzy lata technikum rolnego we Wroclawiu!
    • republican Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? 12.03.03, 00:38

> ale takie prawdziwe jak ja skonczylem (w Niemczech Zachodnich), tzn.
      > Uniwersytet dzialajacy pod nadzorem wladz pastwowych. Wszelkie tzw. College,
      > sie nie licza bo to jest poziom najwyzej polskich policealnych szkolek. Mam
      > na mysli powazne unwersytety ZACHODNIE pod nadzorem panstwa. No i oczywiscie
      > tez odpowiedni kierunek studiow z renoma. Ja skonczylem nauki gospodarczo
      > prawne na jednym z najbardziej znanych uniwersytetow zachodnioniemieckich.

> Czy ktos mi dorowna ?

A czy Master of Science in Computer Sciences from Carnegie Mellon w USA liczy
      sie?
      umieram z ciekawosci, odpowiedz.
    • Gość: gosc Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? IP: 142.245.193.* 12.03.03, 14:34
      Nigdy nie mylilem sie co do tego. Jak ktos jest zarozumialym prymitywem, to
      nawet najlepsze studia mu nie pomoga. Szkoda, ze tego twojego dymplomu nie
      opublikujesz na sieci i kazesz wszystkim podziwiac jaki to ty madry jestes. A i
      zalacz do tego zdjecie, koniecznie z telewizorem na samochodzie. Nawet nie
      wiesz jak Wielka Brytania sie pisze po polsku, bo on juz nie jest Polakiem, ani
      Niemcem, tylko "Unijnym" absolwentem.
      • cantroll Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? 12.03.03, 15:50
        Gość portalu: gosc napisał(a):

> Nigdy nie mylilem sie co do tego. Jak ktos jest zarozumialym prymitywem, to
        > nawet najlepsze studia mu nie pomoga. Szkoda, ze tego twojego dymplomu nie
        > opublikujesz na sieci i kazesz wszystkim podziwiac jaki to ty madry jestes. A
        i
        >
        > zalacz do tego zdjecie, koniecznie z telewizorem (z kraweznika, hehe) na
        samochodzie (z "dziunkarni" hehe). Traktor tez by nie zawadzilo sfotografowac.
    • Gość: WQE DEBILU SKONCZONY IP: *.102.hostpool.rsmi.com 12.03.03, 23:47

> prawne na jednym z najbardziej znanych uniwersytetow zachodnioniemieckich. >
      Czy ktos mi dorowna ?

W USA TE "NIELICZACE SIE SZKOLY" TO SA WLASNIE PANSTWOWE. SLYSZALES
      WYKSZTALCONY DEBILU Z EUROPY ABY HARVARD, YALE, PRINCETEON, UNIVERSITY OF
      CHICAGO - BYLU PANSTWOWE - KRETYNIE TO SA PRYWATNE SZKOLY W KARZDEJ ZNAJDZIESZ
      COLLEGE - BO TO PO POLSKU JAK WYDZIAL, KATEDRA ITD. SADZ TYCH Z EU O
      ODSZKODOWANIE BO CIE TYLKO OKALECZYLI.
    • Gość: profesor Najgorszy uniwersytet to panstwowy uniwersytet IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 13.03.03, 05:05
      kazdemu debilowi tam dadza dyplom aby tylko chodzil na zajecia
    • Gość: Ola Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? IP: *.corp.redshift.com 13.03.03, 05:26
      Sadzac po jezyku, stylu twojej wypowiedzi nie ukonczyles szkoly sredniej w
      Koziej Wolce.
    • Gość: Absolwent_uni Ciesze sie, ze mi zazdroscicie... IP: ftpproxy.DeutschePost.de:* / 10.144.96.* 13.03.03, 12:09
      ...stad tez biora sie te Wasze nieparlamentarne wyrazenia. Zazdrosc Was zzera,
      ze ktos mogl skonczyc studia nauk-gospodarczo-prawnych na renomowanym
      uniwersytecuie zachodnioniemieckim i teraz pracuje w RFN na kierowniczym
      stanowisku z astystentka i niezle zarabia. Czy slyszeliscie, zeby ktos wylecial
      z prywatenego uniwersytetu amerykanskiego ? Nikt! Jasne kto placi, temu zawsze
      powiedza ze jest madry. Tu w RFN konczy studia tylko ok. 25% studentow, reszta
      odpada po drodze za brak wynikow. W USA koncza prawie wszyscy, nie dlatego ze
      sa madrzejsi, tylko dlatego ze placa.
      • cantroll Re: Ciesze sie, ze mi zazdroscicie... 13.03.03, 15:40
        Gość portalu: Absolwent_uni napisał(a):

> ...stad tez biora sie te Wasze nieparlamentarne wyrazenia

Nasze nieparlamentarne wyrazenia biora sie stad, ze swiety by zaczal klac w
        zetknieciu z glupota, ciemnota, zasciankowoscia i bucostwem, ktore wyzieraja,
        lypiac bezmyslnymi galami, z twojego postu.

. Zazdrosc Was zzera,
        > ze ktos mogl skonczyc studia nauk-gospodarczo-prawnych na renomowanym
        > uniwersytecuie zachodnioniemieckim i teraz pracuje w RFN na kierowniczym
        > stanowisku z astystentka i niezle zarabia.

US Marines czy tez jakas inna formacja uzywa do rekrutacji nowych zolnierzy
        nastepujacego sloganu:

"BE ALL YOU CAN BE"

To forum i Internet w ogole idzie znacznie dalej i smielej:

"BE ALL YOU WANT TO BE"

I ty realizujesz to drugie haslo w pelni. Chwal sie dalej

Buahahahaha

Czy slyszeliscie, zeby ktos wylecial
        >
        > z prywatenego uniwersytetu amerykanskiego ? Nikt! Jasne kto placi, temu
        zawsze
        >
        > powiedza ze jest madry. Tu w RFN konczy studia tylko ok. 25% studentow,
        reszta
        > odpada po drodze za brak wynikow.

Zalozywszy, ze jakies 25% porzuca studia z wlasnej woli to pozostawia jeszcze
        jakies 50% tepych niemieckich palantow. Calkiem niezle, Francik, hehehehe

W USA koncza prawie wszyscy, nie dlatego ze
        > sa madrzejsi, tylko dlatego ze placa.

Niemiaszkow i ich gorliwych przydupasow obojetnej masci zawsze zra kompleksy
        wobec Anglosasow, a datuje sie to jeszcze od czasow Imperium Brytyjskiego,
        hehehe.

Tyle waszego co sobie pogadacie. Niemcy i tak sa tylko
        barbarzynskimi "wannabes", a ty na dodatek jestes tylko popluczyna po nich.

• Gość: Janusz Re: Ciesze sie, ze mi zazdroscicie... IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.03, 16:55
          cantroll napisał:

> Gość portalu: Absolwent_uni napisał(a):
          >
          > > ...stad tez biora sie te Wasze nieparlamentarne wyrazenia
          >
          > Nasze nieparlamentarne wyrazenia biora sie stad, ze swiety by zaczal klac w
          > zetknieciu z glupota, ciemnota, zasciankowoscia i bucostwem, ktore wyzieraja,
          > lypiac bezmyslnymi galami, z twojego postu.
          >
          > . Zazdrosc Was zzera,
          > > ze ktos mogl skonczyc studia nauk-gospodarczo-prawnych na renomowanym
          > > uniwersytecuie zachodnioniemieckim i teraz pracuje w RFN na kierowniczym
          > > stanowisku z astystentka i niezle zarabia.
          >
          > US Marines czy tez jakas inna formacja uzywa do rekrutacji nowych zolnierzy
          > nastepujacego sloganu:
          >
          > "BE ALL YOU CAN BE"
          >
          > To forum i Internet w ogole idzie znacznie dalej i smielej:
          >
          > "BE ALL YOU WANT TO BE"
          >
          > I ty realizujesz to drugie haslo w pelni. Chwal sie dalej
          >
          > Buahahahaha
          >
          > Czy slyszeliscie, zeby ktos wylecial
          > >
          > > z prywatenego uniwersytetu amerykanskiego ? Nikt! Jasne kto placi, temu
          > zawsze
          > >
          > > powiedza ze jest madry. Tu w RFN konczy studia tylko ok. 25% studentow,
          > reszta
          > > odpada po drodze za brak wynikow.
          >
          > Zalozywszy, ze jakies 25% porzuca studia z wlasnej woli to pozostawia jeszcze
          > jakies 50% tepych niemieckich palantow. Calkiem niezle, Francik, hehehehe
          >
          > W USA koncza prawie wszyscy, nie dlatego ze
          > > sa madrzejsi, tylko dlatego ze placa.
          >
          > Niemiaszkow i ich gorliwych przydupasow obojetnej masci zawsze zra kompleksy
          > wobec Anglosasow, a datuje sie to jeszcze od czasow Imperium Brytyjskiego,
          > hehehe.
          >
          > Tyle waszego co sobie pogadacie. Niemcy i tak sa tylko
          > barbarzynskimi "wannabes", a ty na dodatek jestes tylko popluczyna po nich.
          >

Moze jeszcze Hitler mial kompleksy i chcial Anglikow sila wziasc.Teraz Niemcy rozkladaja Anglikow gospodarczo.Rolls-Royce,Bentley,Mini i porzucenie Rovera przez BMW.Anglicy w oczach Niemcow to biedni ,ktorzy byli kiedys panami swiata,ale sie rozlewinili.A Anglicy Niemcom po prostu zazdroszcza dobrobytu,pieknych miast i autostrad.Mozna pojezdzic po obu krajach i porownac...a nie teoretyzowac i plesc.W koncu Polacy maja podobny stosunek do NIemcow jak Anglicy.I co to zmieni,co Polakom pomoze?Niemcy beda dalej tacy,jacy sa.Po co cos zmieniec,jak jest lepiej niz gdzie indziej...
      • Gość: ja 101 Re: Ciesze sie, ze mi zazdroscicie... IP: 208.249.92.* 13.03.03, 18:51
        Mylisz sie, ale nie mi cie uswiadamiac.
        Jest duzo ludzi co nie konczy studiow. A sekretarka to nie wymiar sukcesu.
      • Gość: U of D-zazdrosna Re: Ciesze sie, ze mi zazdroscicie... IP: *.c3-0.hlb-ubr7.hlb-ubr.nj.cable.rcn.com 16.03.03, 00:23
        Gość portalu: Absolwent_uni napisał(a):

> ...stad tez biora sie te Wasze nieparlamentarne wyrazenia. Zazdrosc Was
        zzera,
        > ze ktos mogl skonczyc studia nauk-gospodarczo-prawnych na renomowanym
        > uniwersytecuie zachodnioniemieckim i teraz pracuje w RFN na kierowniczym
        > stanowisku z astystentka i niezle zarabia. Czy slyszeliscie, zeby ktos
        wylecial
        >
        > z prywatenego uniwersytetu amerykanskiego ? Nikt! Jasne kto placi, temu
        zawsze
        >

GLUPKOW NIE SIEJA , SAMI SIE RODZA ,..... absolwentka state University
        of Delaware w USA ,.... ale chyba tez sie nie liczy, bo byly to tansze niz
        prywatne , ale jednak platne studia ( out of state student, bo jestem z NJ
        $17.0000/rok z mieszkaniem i jedzeniem ). Szkoda ze nie spotkalam Cie 7 lat
        wczesniej , to moze poradzilbys mi na ktory bezplatny uniwersytet w USA sie
        udac, bo jak do tej pory nie spotkalam sie z bezplatnymi studiami tutaj
        (mimo , ze za nauke i sport dostalam stypendium , to i tak jeszcze musialam
        cos tam placic , wlasciwie rodzice i wziac pozyczke studencka ) U of D .

> powiedza ze jest madry. Tu w RFN konczy studia tylko ok. 25% studentow,
        reszta
        > odpada po drodze za brak wynikow. W USA koncza prawie wszyscy, nie dlatego
        ze
        > sa madrzejsi, tylko dlatego ze placa.

.................
        Jednak jestes glupkiem , bo inteligencji wrodzonej to ci brak , a na tych
        studiach to nie nabyles (bo bezplatne , to mogles chodzic dlugo i nic cie to
        nie kosztowalo , az do skutku , az zaliczysz, ja sie musialam uczyc, aby nie
        zawalic roku i znow nie placic ) .......................
    • Gość: Absolwent_Uni Wniosek: NIKT z Was nie ukonczyl Uni z renoma... IP: ftpproxy.DeutschePost.de:* / 10.144.96.* 13.03.03, 16:55
      ...i stad sie bierze ta nienawisc i zazdrosc. Moj byly profesor zawsze mi
      mowil: ludzie wszystko Ci wybacza, nawet bogactwo, tylko nie wybacza ci
      solidnego wyksztalcenia, bo tego nie mozna kupic za pieniadze. Pieniadze moze
      miec kazdy nawet najbardziej nierozgarniety czlowiek (choc i pieniadze TEZ
      mam), np. ze spadku lub wygrac na Lotto; solidne wyksztalcenie na renomowanym
      uniwersytecie na Lotto lub w spadku dostac nie mozna: TRZEBA PO PROSTU BYC
      MADRYM, a to nie kazdemu jest dane, stad ta zazdrosc i nienawisc. Znam tu w RFN
      kilku amerykanow (rodowitych) po tzw. studiach amerykanskich: pozim zenujacy.
      Wiekszosc z nich pracuje najwyzej w kartotece i przynosi mi akta, na tyle zdal
      im sie ten amerykanski dyplom za pieniadze.
      • Gość: WC Re: Wniosek: NIKT z Was nie ukonczyl Uni z renoma IP: *.sympatico.ca 13.03.03, 18:03

> ...i stad sie bierze ta nienawisc i zazdrosc. Moj byly profesor zawsze mi
        > mowil: ludzie wszystko Ci wybacza, nawet bogactwo, tylko nie wybacza ci
        > solidnego wyksztalcenia, bo tego nie mozna kupic za pieniadze. Pieniadze moze
        > miec kazdy nawet najbardziej nierozgarniety czlowiek (choc i pieniadze TEZ
        > mam), np. ze spadku lub wygrac na Lotto; solidne wyksztalcenie na renomowanym
        > uniwersytecie na Lotto lub w spadku dostac nie mozna: TRZEBA PO PROSTU BYC
        > MADRYM, a to nie kazdemu jest dane, stad ta zazdrosc i nienawisc. Znam tu w
        RFN
        >
        > kilku amerykanow (rodowitych) po tzw. studiach amerykanskich: pozim zenujacy.
        > Wiekszosc z nich pracuje najwyzej w kartotece i przynosi mi akta, na tyle
        zdal
        > im sie ten amerykanski dyplom za pieniadze.

I ty sie masz za tego madrego ... a nie wiesz, ze madrosc nie jest wynikiem
        wyksztalcenia ... oj, koles, madry to ty nie jestes
        I wiesz co? daj ty sobie chlopie juz spokoj, bo zaczynasz byc nudny
      • polisham Twoj profesor byl widocznie glupszy od ciebie 13.03.03, 18:35
        "Moj byly profesor zawsze mi
        mowil: ludzie wszystko Ci wybacza, nawet bogactwo, tylko nie wybacza ci
        solidnego wyksztalcenia, bo tego nie mozna kupic za pieniadze"

To znaczy, ze bogactwo i wyksztalcenie to jest jakis "grzech", ze trzeba
        to "wybaczac"?
        Ty i ten twoj profesorek z bozej laski jestescie siebie warci- jeden matol
        gorszy od drugiego.
      • cinkciarz20 Re: Wniosek: NIKT z Was nie ukonczyl Uni z renoma 14.03.03, 02:18

> ale takie prawdziwe jak ja skonczylem (w Niemczech Zachodnich)

Gratuluje.

>Wszelkie tzw. College,
        >czy jakies tam inne prywatne szkoly "niby" wyzsze, jakich w USA czy Australi
        >pelno: NIE LICZA SIE
        > > >
        > > kilku amerykanow (rodowitych) po tzw. studiach amerykanskich: pozim
        zenujacy.
        zdal

A czy w tej chwili porownujesz "nieliczacy" sie uniwersytet z Twoim
        "liczacym" sie ? Jesli tak , to zmarnowane twoje pieniadze.
        • Gość: rene Re: Wniosek: NIKT z Was nie ukonczyl Uni z renoma IP: *.ny5030.east.verizon.net 14.03.03, 02:40
          Nie wierze, ze absolwent Uni... ukonczyl jakikolwiek uniwersytet.Jest zbyt
          prymitywny i jego informacje o amerykanskich absolwentach itd to zbior typowych
          anegdot na temat glupoty Amerykanow. Zadna amerykanska firma nie wysyla na
          placowke niewykwalifikowanych pracownikow do prostych prac urzedniczych. Czyzby
          Absolwent sugerowal, ze amerykanscy absolwenci szkoly sredniej sami wyjezdzaja
          do Niemiec w poszukiwaniu pracy i tam ja dostaja ?
      • Gość: cleo Re: Wniosek: NIKT z Was nie ukonczyl Uni z renoma IP: *.ppp.clsm.epix.net 14.03.03, 03:22
        znajomy profesor zmojej uczelni powiedzial mi kiedys, ze dyplom nie jest
        odzwierciedleniem madrosci czlowieka, ktory go posiada. ty jestes
        Absolwenciku_UNI najlepszym tego przykladem. moze i prace po tym swoim wielkim
        uniwesytecie dotales, lae klasy masz zero a tego nie naucza cie zadne
        uniwersytety za zadne skarby swiata. juz do konca swiata bedzie ci sloma z
        butow wychodzic i nawet habilitacja a potem profesura ci nie pomoga.
      • exoz Re: Wniosek: NIKT z Was nie ukonczyl Uni z renoma 14.03.03, 04:18

> ...i stad sie bierze ta nienawisc i zazdrosc. Moj byly profesor zawsze mi
        > mowil: ludzie wszystko Ci wybacza, nawet bogactwo, tylko nie wybacza ci
        > solidnego wyksztalcenia, bo tego nie mozna kupic za pieniadze. Pieniadze moze
        > miec kazdy nawet najbardziej nierozgarniety czlowiek (choc i pieniadze TEZ
        > mam), np. ze spadku lub wygrac na Lotto; solidne wyksztalcenie na renomowanym
        > uniwersytecie na Lotto lub w spadku dostac nie mozna: TRZEBA PO PROSTU BYC
        > MADRYM, a to nie kazdemu jest dane, stad ta zazdrosc i nienawisc. Znam tu w
        RFN
        >
        > kilku amerykanow (rodowitych) po tzw. studiach amerykanskich: pozim zenujacy.
        zdal

U nas w firmie pracuje paru Niemcow z Bavarii i pracuja na tasmie jako technicy
        elektronicy. Zagadalem i sie okazuje ze maja dyplomy z niemieckich uczelni.
        Co za okropnosc w USA dla tych niemieckich papierow. Ja mam mastera w
        elktronice z UCLA i mam 120 tys USD na rok a oni grzeja za 35 tys USD. Ale
        mowia ze to jest extra praca i zarobek.
        • republican Gosc, Podaj nam nazwe Twojego Universytetu... 14.03.03, 04:24
          .. i tytul z Twojego dyplomu.
          Jezdze do Niemiec czesto sluzbowo i pracuje z Niemcami.
          Zobaczymy jaka to Twoja szkola, OK?
          • republican Re: Gosc, Podaj nam nazwe Twojego Universytetu... 15.03.03, 22:30
            republican napisał:

> .. i tytul z Twojego dyplomu.
            > Jezdze do Niemiec czesto sluzbowo i pracuje z Niemcami.
            > Zobaczymy jaka to Twoja szkola, OK?

Gosc nam zaniemowil, CZEKAMY CIERPLIWIE
        • Gość: Janusz Re: Wniosek: NIKT z Was nie ukonczyl Uni z renoma IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.03, 12:11
          exoz napisał:

> Gość portalu: Absolwent_Uni napisał(a):
          >
          > > ...i stad sie bierze ta nienawisc i zazdrosc. Moj byly profesor zawsze mi
          > > mowil: ludzie wszystko Ci wybacza, nawet bogactwo, tylko nie wybacza ci
          > > solidnego wyksztalcenia, bo tego nie mozna kupic za pieniadze. Pieniadze m
          > oze
          > > miec kazdy nawet najbardziej nierozgarniety czlowiek (choc i pieniadze TEZ
          >
          > > mam), np. ze spadku lub wygrac na Lotto; solidne wyksztalcenie na renomowa
          > nym
          > > uniwersytecie na Lotto lub w spadku dostac nie mozna: TRZEBA PO PROSTU BYC
          >
          > > MADRYM, a to nie kazdemu jest dane, stad ta zazdrosc i nienawisc. Znam tu
          > w
          > RFN
          > >
          > > kilku amerykanow (rodowitych) po tzw. studiach amerykanskich: pozim zenuja
          > cy.
          > > Wiekszosc z nich pracuje najwyzej w kartotece i przynosi mi akta, na tyle
          > zdal
          > > im sie ten amerykanski dyplom za pieniadze.
          >
          >
          > U nas w firmie pracuje paru Niemcow z Bavarii i pracuja na tasmie jako technicy
          >
          > elektronicy. Zagadalem i sie okazuje ze maja dyplomy z niemieckich uczelni.
          > Co za okropnosc w USA dla tych niemieckich papierow. Ja mam mastera w
          > elktronice z UCLA i mam 120 tys USD na rok a oni grzeja za 35 tys USD. Ale
          > mowia ze to jest extra praca i zarobek.

Ty cwoku z Polski zarabiasz 10 000 $ na miesiac.Kiedys na tym forum byly podane dane zarobkow w USA.Pare procent pracownikow w USA zarabia ponad 100 000$ na rok.Reszta to plewy.Sredni zarobek w przemysle,podawane co miesiac,wynosza niecale 15 $.Poczytaj w Yahoo..
          • cantroll Re: Wniosek: NIKT z Was nie ukonczyl Uni z renoma 14.03.03, 16:17
            Gość portalu: Janusz napisał(a):

> > U nas w firmie pracuje paru Niemcow z Bavarii i pracuja na tasmie jako tec
            > hnicy
            > >
            > > elektronicy. Zagadalem i sie okazuje ze maja dyplomy z niemieckich uczelni
            > .
            > > Co za okropnosc w USA dla tych niemieckich papierow. Ja mam mastera w
            > > elktronice z UCLA i mam 120 tys USD na rok a oni grzeja za 35 tys USD. Ale
            >
            > > mowia ze to jest extra praca i zarobek.
            >
            > Ty cwoku z Polski zarabiasz 10 000 $ na miesiac.Kiedys na tym forum byly
            podane
            > dane zarobkow w USA.Pare procent pracownikow w USA zarabia ponad 100 000$ na
            r
            > ok.Reszta to plewy.Sredni zarobek w przemysle,podawane co miesiac,wynosza
            niec
            > ale 15 $.Poczytaj w Yahoo..

Cosik mi sie widzi, ze ten absolwent kielbasianego uniwersytetu i Januszki,
            Bolki, Jozki to jeden i ten sam szkopski dupowlaz slaski, w dupie szeroki a w
            mozgu waski. Podziwej sie tutej Hanysie

www.economist.com/printedition/PrinterFriendly.cfm?Story_ID=1632633

zamiast siegac do zrodel informacji ekonomicznej tak renomowanych jak to forum,
            Yahoo i "Frankfurter Allgemeine Zeitung" (na ktory swiat zwraca tylez samo
            uwagi ile na gielde w tym samym miescie, hehehe). Takie zrodla informacji ci
            podali na tej politechnice kapuscianej, hehehe? Matematyke tez tam mieli
            obcykana: sredni zarobek $15/hr daje rocznie $31,200 przy 40 hrs/week, a nie
            10,000 gamoniu slunski. A podziwej sie jak na tym wykresie wygladaja ci biedni
            Anglicy, nie mowiac juz o innych Anglosasach, hehehe? Na marginesie -
            dowiedziales sie juz jaka jest roznica miedzy Anglikiem a Anglosasem, cwoku
            niepismienny?

Gul ci skacze, az dzwoni o zeby, a szczena wypadla i pierdolnela o trotuar,
            hehehe.

A terozki copke na leb i raus do arbajtu, na przodek bez tlenu, bo cie Szkop
            wyjebie i przyjmie turasa. Taki sam dobry Niemiec jaki i slunzak, abo i lepszy,
            hehehe.
            • Gość: Hanys Re: Wniosek: NIKT z Was nie ukonczyl Uni z renoma IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.03, 19:28
              cantroll napisał:

> Gość portalu: Janusz napisał(a):
              >
              > > > U nas w firmie pracuje paru Niemcow z Bavarii i pracuja na tasmie jak
              > o tec
              > > hnicy
              > > >
              > > > elektronicy. Zagadalem i sie okazuje ze maja dyplomy z niemieckich uc
              > zelni
              > > .
              > > > Co za okropnosc w USA dla tych niemieckich papierow. Ja mam mastera w
              >
              > > > elktronice z UCLA i mam 120 tys USD na rok a oni grzeja za 35 tys USD
              > . Ale
              > >
              > > > mowia ze to jest extra praca i zarobek.
              > >
              > > Ty cwoku z Polski zarabiasz 10 000 $ na miesiac.Kiedys na tym forum byly
              > podane
              > > dane zarobkow w USA.Pare procent pracownikow w USA zarabia ponad 100 000$
              > na
              > r
              > > ok.Reszta to plewy.Sredni zarobek w przemysle,podawane co miesiac,wynosza
              >
              > niec
              > > ale 15 $.Poczytaj w Yahoo..
              >
              > Cosik mi sie widzi, ze ten absolwent kielbasianego uniwersytetu i Januszki,
              > Bolki, Jozki to jeden i ten sam szkopski dupowlaz slaski, w dupie szeroki a w
              > mozgu waski. Podziwej sie tutej Hanysie
              >
              > www.economist.com/printedition/PrinterFriendly.cfm?Story_ID=1632633
              >
              > zamiast siegac do zrodel informacji ekonomicznej tak renomowanych jak to forum,
              >
              > Yahoo i "Frankfurter Allgemeine Zeitung" (na ktory swiat zwraca tylez samo
              > uwagi ile na gielde w tym samym miescie, hehehe). Takie zrodla informacji ci
              > podali na tej politechnice kapuscianej, hehehe? Matematyke tez tam mieli
              > obcykana: sredni zarobek $15/hr daje rocznie $31,200 przy 40 hrs/week, a nie
              > 10,000 gamoniu slunski. A podziwej sie jak na tym wykresie wygladaja ci biedni
              > Anglicy, nie mowiac juz o innych Anglosasach, hehehe? Na marginesie -
              > dowiedziales sie juz jaka jest roznica miedzy Anglikiem a Anglosasem, cwoku
              > niepismienny?
              >
              > Gul ci skacze, az dzwoni o zeby, a szczena wypadla i pierdolnela o trotuar,
              > hehehe.
              >
              > A terozki copke na leb i raus do arbajtu, na przodek bez tlenu, bo cie Szkop
              > wyjebie i przyjmie turasa. Taki sam dobry Niemiec jaki i slunzak, abo i lepszy,
              >
              > hehehe.

Cos to za bzdury napisal?Kolega z USA podal, ze zarabia 120 tys.$ na rok,co daje 10 000 na miesiac...
              A twoja statystyka to procentowa roznica w dochodzie,a nie dochod w dolarach.
              A Niemcy tam to srednia RFN i NRD.Mowimy o zyciu i charakterze Niemcow z RFN.Tych z NRD porownuje sie z Polakami.A stopa zyciowa w RFN to 20% powyzej sredniej ogolnoniemieckiej.I wtedy RFN na daleko przed Anglia czy tam innymi.Ale dla Polakow srednia niemiecka wazniejsza niz rzeczywistosc w RFN...
          • Gość: sdfs Re: Wniosek: NIKT z Was nie ukonczyl Uni z renoma IP: *.103.hostpool.rsmi.com 14.03.03, 19:32
            Gość portalu: Janusz napisał(a):

> exoz napisał:
            >
            > > Gość portalu: Absolwent_Uni napisał(a):
            > >
            > > > ...i stad sie bierze ta nienawisc i zazdrosc. Moj byly profesor zawsz
            > e mi
            > > > mowil: ludzie wszystko Ci wybacza, nawet bogactwo, tylko nie wybacza
            > ci
            > > > solidnego wyksztalcenia, bo tego nie mozna kupic za pieniadze. Pienia
            > dze m
            > > oze
            > > > miec kazdy nawet najbardziej nierozgarniety czlowiek (choc i pieniadz
            > e TEZ
            > >
            > > > mam), np. ze spadku lub wygrac na Lotto; solidne wyksztalcenie na ren
            > omowa
            > > nym
            > > > uniwersytecie na Lotto lub w spadku dostac nie mozna: TRZEBA PO PROST
            > U BYC
            > >
            > > > MADRYM, a to nie kazdemu jest dane, stad ta zazdrosc i nienawisc. Zna
            > m tu
            > > w
            > > RFN
            > > >
            > > > kilku amerykanow (rodowitych) po tzw. studiach amerykanskich: pozim z
            > enuja
            > > cy.
            > > > Wiekszosc z nich pracuje najwyzej w kartotece i przynosi mi akta, na
            > tyle
            > > zdal
            > > > im sie ten amerykanski dyplom za pieniadze.
            > >
            > >
            > > U nas w firmie pracuje paru Niemcow z Bavarii i pracuja na tasmie jako tec
            > hnicy
            > >
            > > elektronicy. Zagadalem i sie okazuje ze maja dyplomy z niemieckich uczelni
            > .
            > > Co za okropnosc w USA dla tych niemieckich papierow. Ja mam mastera w
            > > elktronice z UCLA i mam 120 tys USD na rok a oni grzeja za 35 tys USD. Ale
            >
            > > mowia ze to jest extra praca i zarobek.
            >
            > Ty cwoku z Polski zarabiasz 10 000 $ na miesiac.Kiedys na tym forum byly
            podane
            > dane zarobkow w USA.Pare procent pracownikow w USA zarabia ponad 100 000$ na
            r
            > ok.Reszta to plewy.Sredni zarobek w przemysle,podawane co miesiac,wynosza
            niec
            > ale 15 $.Poczytaj w Yahoo..

mowisz koles $15 to dla robotnikow w fabrykach. ja tez tu skonczylem studia
            3lata temu i pracuje w firmie konsultingowej/rachunkowej. gole sobie 95,000 na
            rok.jak bede partnerem za ok. 7 lat to bede mial 240,000.oczywiscie mam dyplom
            bachelor, master i jestem CPA ten ostatni dal mi najwiecej.
            pozdrowiena.
            • Gość: Boleczek Re: Wniosek: NIKT z Was nie ukonczyl Uni z renoma IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.03, 20:32
              Taki zarobek,takie mozliwosci ciekawie spedzac czas po pracy,i siedzi taki przed
              monitorem i udziela sie w polskim forum...I sie chwali...
              • Gość: baniaczek Re: Wniosek: NIKT z Was nie ukonczyl Uni z renoma IP: *.sympatico.ca 14.03.03, 20:38
                Gość portalu: Boleczek napisał(a):

> Taki zarobek,takie mozliwosci ciekawie spedzac czas po pracy,i siedzi taki
                prze
                > d
                > monitorem i udziela sie w polskim forum...I sie chwali...

Zarabiasz baniaczka rocznie? Nie? To spierdalaj - to forum dla takich jak ja
                only.

• Gość: Q Re:Kto z Was ukonczyl studia na Zachodzie? Nie ty IP: *.brucepower.com 14.03.03, 14:51
      Obywatelu, z zenujacego poziomu twoich wypowiedzi wynika, ze jezeli cos
      ukonczyles, to byla to dwuletnia szkola zycia. Na pierwszym roku nauczono cie
      sznurowania butow, na drugim - przechodzenia przez ulice. Powodzenia w dalszej
      karierze.

• Gość: faina Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? IP: *.sympatico.ca 14.03.03, 17:07
      Poziom intelektualny absolwenta z Unii jest zenujacy.Wlasnie koncze studia MBA
      na Uniwersytecie Panstwowym w Montrealu.Tutaj wszystkie sa dotowane przez
      panstwo. Jest podzial na angielskie i francuskie. College lub po francusku
      CEGEP to sa szkoly ktorych ukonczenie jest warunkiem dostania sie na
      uniwersytet. Przygotowuja na studia wyzsze. 6 lat podstawowki, 5 lat high
      school, 2 lata college, 3 lata bachelor i 2 lata master .College moze byc tez
      zawodowy, wtedy trwa 3 lata i absolwent ma dyplom w okreslonym zawodzie. Tutaj
      wszyscy koncza master nie dlatego, ze placa tylko dlatego , ze na master
      program akceptowani sa tylko studenci ze srednia ocen powyzej 4.0.Jezeli jestes
      sredniakiem bedziesz mial tylko bachelor degree i nigdy w zyciu nie zrobisz
      master, bo zadna uczelnia za zadne pieniadze nie zaakceptuje cie.W
      przeciwienstwie do Polski gdzie trojkowicz moze spokojnie otrzymac dyplom
      magistra. Nie wiem jak jest w Niemczech.Poza tym warunkiem aceptacji na MBA
      jest zdanie potwornie trudnego testu GMAT (matematyka wyzsza, pisownia
      angielska).Poza tym absolwencie Unii tutaj, azeby miec tak wysoka pozycje jak
      ty, trzeba byc perfectly billingual.Czyli znac francuski i angielski w mowie i
      pismie.Ja znam dodatkowo polski i wloski. Poza tym mam 2 tytuly bachelor. Z
      politologii i ekonomii.Z jednym jezykiem nie masz szans byc nawet sekretarka
      nie mowiac juz o tak wysokiej pozycji jak twoja.Czyli juz poprzeczka jest
      nizsza. Poza tym pomimo tak kiepskiego wyksztalcenia wlasnie znalazlam sie
      wsrod 2700 wybranych do pracy w Unii. Podan bylo ponad 27000 ze wszystkich
      panstw kandydujacych.Jak widzisz cenia te nasze kanadyjskie dyplomy. Sadze, ze
      jestem blizej unii niz ty.Z takimi horyzontami intelektualnymi jak twoje na
      pewno nie mialbys szans. Wyjechalam z Polski majac 11 lat i sadze, ze pisze po
      polsku lepiej niz Ty.Czytam tez w tym jezyku ksiazki, czasopisma.Poza tym znam
      dziesiatki studentow polskiego pochodzenia studiujacych na wyzszych uczelniach
      w Montrealu. Jest tu wielu znanych polskich adwokatow, lekarzy, inzynierow,
      naukowcow. Na uniwersytecie Concordia i McGill istnieje nawet Polish Student
      Union.Dlatego nie wiem dlaczego uwazasz siebie za taki wybryk natury.
    • Gość: Janusz Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.03, 17:32
      Czytalem,ze W Wielkiej Brytani jest duzo wiecej ludzi z wyzszym wyksztalceniem niz w Niemczech.(Czytalem w prasie niemieckiej,ten placz jak to gdzie idziej lepiej)Ale ruszylo mnie,jak napisano dalej,ze w Angli sredni czas studiow wynosi 3,5 roku ,a w Niemczech 5 lat.Za 3,5 roku inzynier.....Ja jastem technikiem z Polski.Inzynier na zachodzie to taki polski technik...
      • kantroll Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? 15.03.03, 17:43
        Krauze Richard nie konczyl a teraz wygrywa w Pomrocznej wszystkie
        kontrakty publyczne! Co jest k-mac?
    • Gość: texas Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? IP: 216.167.186.* 15.03.03, 17:54

> prawne na jednym z najbardziej znanych uniwersytetow zachodnioniemieckich.
      > Czy ktos mi dorowna ?

Po prostu jestes LEPSZY niz ja i wielu innych emigrantow na zachodzie. Ty teraz
      na prawde jestes bardzo madry a my tylko szmaciarzami ktorzy nie potrafia ci
      nigdy dorownac!
      • republican Gosc, podaj nam naszwe Twojego Universytetu 17.03.03, 02:14
        republican napisał:

> .. i tytul z Twojego dyplomu.
        > Jezdze do Niemiec czesto sluzbowo i pracuje z Niemcami.
        > Zobaczymy jaka to Twoja szkola, OK?

Gosc nam zaniemowil, CZEKAMY CIERPLIWIE,

A moze Gosc poprostu bluffuje ?
    • Gość: Pawel_z_Melbourne` chyba nikt Ci nie dorowna... IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 17.03.03, 09:49
      wszycy padlismy plackiem na twarz i patrzymy z pokornym uwielbieniem...

czy pozwolisz ucalowac kraj Twego plasza?

o Panie Absolwencie Zachodniej Uczelni????

Pawel
      • Gość: Boleslaw Re: chyba nikt Ci nie dorowna... IP: *.dip.t-dialin.net 17.03.03, 10:34
        Niestety,ale niemieckie uczelnie nie sa "marzeniem"dla zagranicznych studentow
        Z 200-ma tysiacami zagranicznych studentow Niemcy zajmuja dopiero 3 miejsce za USA i Anglia.Na 4 miejscu jest Francja.
    • luiza-w-ogrodzie Kolejny watek na przechwalki 17.03.03, 10:38
      Kolejny watek zalozony tylko po to zeby jego zalozyciel mogl sie pochwalic
      wyksztalceniem/stanem konta/paskiem placowym/iloscia przerobionych panienek/...
      (wstawic dowolny powod przechwalek).

No to chwalcie sie. ja zas zostaje przy moim przekonaniu, ze ci, ktorzy
      naprawde cos zdobyli, nie obnosza tego jak sztandaru zeby innym pokazac.

Pozdrawiam
      Luiza-w-Ogrodzie

W szeleszczacym gaszczu uroczynu
      • Gość: Boleczek Re: Kolejny watek na przechwalki IP: *.dip.t-dialin.net 17.03.03, 16:05
        Ten watek pokazuje,jak Polacy nienawidza Niemcow czy to z zazdrosci,zawisci czy innych powodow.I ci polscy zazdrosnicy wypowiadaja sie jako Amerykanie,Anglicy.
        Coz to za Amerykanie czy Anglicy....
        • cantroll Re: Kolejny watek na przechwalki 17.03.03, 17:45
          Gość portalu: Boleczek napisał(a):

> Ten watek pokazuje,jak Polacy nienawidza Niemcow czy to z zazdrosci,zawisci
          czy
          > innych powodow.I ci polscy zazdrosnicy wypowiadaja sie jako
          Amerykanie,Anglicy

Ten watek przede wszystkim pokazuje, ze jestes glupi jak but z lewej nogi i
          glupia jest rowniez ta baba, ktora ci pepek wiazala, hehehe. Nikt nie ma raczej
          watpliwosci, ze to ty wystepujesz pod roznymi nickami w tym watku, ktory
          zreszta rozpoczales swoim debilnym postem. A to wszystko dlatego, ze sie tu
          dowartosciowujesz odreagowujac to, ze Niemcy na codzien pluja ci na glowe co
          chwila i z luboscia, mimo, ze im w dupsko wlazisz po palcu, hehehe.

> .
          > Coz to za Amerykanie czy Anglicy....

W kazdym razie lepszy taki "przyszywany" Amerykanin czy Anglik niz folksdojcz.
          • Gość: Bolus Re: Kolejny watek na przechwalki IP: *.dip.t-dialin.net 17.03.03, 19:27
            cantroll napisał:

> Gość portalu: Boleczek napisał(a):
            >
            > > Ten watek pokazuje,jak Polacy nienawidza Niemcow czy to z zazdrosci,zawisc
            > i
            > czy
            > > innych powodow.I ci polscy zazdrosnicy wypowiadaja sie jako
            > Amerykanie,Anglicy
            >
            > Ten watek przede wszystkim pokazuje, ze jestes glupi jak but z lewej nogi i
            > glupia jest rowniez ta baba, ktora ci pepek wiazala, hehehe. Nikt nie ma raczej
            >
            > watpliwosci, ze to ty wystepujesz pod roznymi nickami w tym watku, ktory
            > zreszta rozpoczales swoim debilnym postem. A to wszystko dlatego, ze sie tu
            > dowartosciowujesz odreagowujac to, ze Niemcy na codzien pluja ci na glowe co
            > chwila i z luboscia, mimo, ze im w dupsko wlazisz po palcu, hehehe.
            >
            > > .
            > > Coz to za Amerykanie czy Anglicy....
            >
            > W kazdym razie lepszy taki "przyszywany" Amerykanin czy Anglik niz folksdojcz.

Czemu maja pluc?Niemcy to kraj Landow:Bawarczykow, ktorzy nie lubia i nie rozumieja Saksonczykow,Fryzow ktorzy mowia podobnie jak Holendrzy,Sorbow,ktorzy mowia jak Serbowie,Slazakow,ktorzy mowia jak Polacy.Byc niemieckim Slazakiem
            daje powod do dumy,ale byc polskim Amerykaninem juz ze wzgledu na slowo "polski" to wstyd.
            • cantroll Re: Kolejny watek na przechwalki 17.03.03, 19:36
              Bolus, nie mam juz do ciebie zdrowia. Idz pocaluj jakiegos Niemiaszka w dupe na
              dobranoc, on ci za to napluje na glowe i zasniesz spokojnie jak dziecko,
              dopelniwszy uczciwie i solidnie swoich obowiazkow. Dosc mam tego tlumaczenia,
              chuj ci w dupe, do widzenia, hehehehe.
    • Gość: mister Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? IP: *.dialup.zonnet.nl 18.03.03, 19:22

MalMal skonczyla najlepsze na swiecie (jako prymus )i zarobki Jej
      naleza do 5 procent najlepszych w USA (czytaj : Na Swiecie).
      Bush jesli chodzi o Nia to neptek...
    • cantroll Lysek z pokladu Idy skonczyl, hehehehe 18.03.03, 22:09
    • Gość: Bolko Masz cos przeciw Slazakom?? IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.03, 17:35
      Gorolu...
      • Gość: gorol Za niektorymy muchi latajom IP: *.sympatico.ca 20.03.03, 16:43
    • Gość: cracovian Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? IP: *.bankofamerica.com 20.03.03, 17:59
      Jestes zdecydowanie najmadrzejszy na tym forum i nikt ci w takim razie nie
      dorowna... Ja tez marze codziennie o tym zeby studia takie jakie ty masz
      skonczyc, pod nadzorem panstwa (szczegolnie niemieckiego).
    • Gość: Kagan Re: Kto z Was ukonczyl tez studia na Zachodzie ? IP: *.vic.bigpond.net.au 21.03.03, 12:22
      ale takie prawdziwe jak ja skonczylem (w Niemczech Zachodnich), tzn.
      Uniwersytet dzialajacy pod nadzorem wladz pastwowych. Wszelkie tzw. College,
      czy jakies tam inne prywatne szkoly "niby" wyzsze, jakich w USA czy Australi
      pelno: NIE LICZA SIE.
      K: Skad te twoje informacje? W Australii jest tylko jeden prawdziwie
      prywatny uniwerek (Bond Uni) plus kilka katolickich, ale wszystkie pod
      kontrola panstwowa. NIE myl Australii z USA!

- Na tych nie daj Boze niby-szkolach wyzszych za pieniadza to i kazdemu
      debilowi dadza Dyplom ukononczenia, byle by tylko zaplacil odpowiednia sume.
      Rozne jakies tam College czy inne 2-3 letnie tez sie nie licza bo to jest
      poziom najwyzej polskich policealnych szkolek. Mam na mysli powazne unwersytety
      ZACHODNIE pod nadzorem panstwa. No i oczywiscie tez odpowiedni kierunek studiow
      z renoma. Ja skonczylem nauki gospodarczo prawne na jednym z najbardziej
      znanych uniwersytetow zachodnioniemieckich.
      Czy ktos mi dorowna ?
      K: NIE chwal sie, bo zesr.sz sie...
      www.arts.monash.edu.au/gsandss/slavic/bios/keller.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka