Dodaj do ulubionych

Dziwny mail............. - pod rozwagę

IP: *.* 22.09.02, 04:30
...... post o takim tytule pojawił się na "Salonie"Jednak z pewnych względów postanowiłam napisac tutaj coś takiego.Na "salonie" napisała go eMama "złota rybka" i pisała, że jest z Kanady.Napisała prośbe o podanie numeru konta jaki nam kiedyś podała niejaka Martócha czyli Marta Więckowska, ponieważ dostała na maila prywatnego prośbę od osoby z Łodzi , która prosi o przesłanie dolarów :) na operacje dziecka.Teraz wyjaśniam dlaczego to piszę.Jeżeli jest to faktycznie jedna z Was i chciała sie upewnić czy konto przypadkiem nie jest takie samo, to ok :)Natomiast może tez być tak (ale nie musi), że jest to sama Marta W., która poprostu ma kilka kont i chciała sie ipewnić jakie kiedyś podała by nie powtórzyc tego teraz :)Zatem, zanim wyslecie pieniądze osobie prywatnej miejcie na uwadze to, ze jeżeli ktoś naprawde zbiera na operacje dziecka, to nigdy sam, a zawsze za pomocą jakiejś fundacji i na konto fundacji z dopiskiem imienia i nazwiska dziecka, by było wiadomo dla kogo.Jeżeli nie chcecie poczuć niesmaku, że zostałyście oszukane i naciągnięte, to poprostu wysyłajcie pieniądze (jak możecie) ale na adresy i numery kont fundacji, nie osobom prywatnym.Bardzo serdecznie pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki "na obczyźnie" :)- Siunia
Obserwuj wątek
    • Gość: MiZ Re: Dziwny mail............. - pod rozwagę IP: *.* 22.09.02, 18:17
      Siuniu, rozumiem Twoje zdenerwowanie i osobiste zaangazowanie w sprawie martochy vel pusiaczka, ale... nie przesadzajmy. Nie mozna kazdego podejrzewac, ze jest oszustem :crazy:Zlotarybka pisala tu na forum swiat, na forum niemowle oraz tu http://forum.edziecko.pl/view.php?site=edziecko&bn=edziecko_regkjp&key=1014151818Pozdrawiam Ciebie i Zlotarybke :hello:
      • Gość: Siunia Do MiZ IP: *.* 22.09.02, 22:06
        Z całym szacunkiem, dla złotej rybki :)Ja napisałam, że nie wiem kto to jest, ze być może prawdziwa, fajna eMama, a być może ktos się podszywa.Nie uważam, bym obraziła kogos, bo o swojej niepewności w tej sprawie napisałam.Chciałam tylko, żeby każdy jednak pewne rzeczy przemyślał, zamiast dać się naciągać.Lepiej pewne rzeczy wziąść pod rozwage i dac komuś, komu jest faktycznie baaardzo potrzebne, właśnie na leczenie dzieciątka, a nie oszustom :)Złota Rybko, jeżeli poczułaś się urażona, to proszę, przeczytaj jeszcze raz mojego posta tu zamieszczonego. Zauważysz, ze nie miałam takiego zamiaru (obrazić Cię)i, że nic obraźliwego tu nie ma. A na wszelki wypadek: PRZEPRASZAM, jeżeli uraziłamPozdrawiam wszystkie eMamy emigrantki, sczególnie Złotą Rybke i MiZ :)- Siunia
        • Gość: zlotarybka Re: Do Siuni IP: *.* 25.09.02, 17:30
          Siunia, jest ok, nie przejmuj sie, ja sie nie czuje urazona, domyslam sie co chcialas przekazac. A mi to do glowy by nie przyszlo zebym sie pod kogos podszywac hehe bo jak to nieskromnie mowie, "zlota rybka" jest jedna i jedyna w swoim rodzaju , i "kanadyjska", a kazda inna to juz nieprawdziwa. W sumie moglam tego posta umiescic tu na "swiecie" bo moze inne mamy z tego forum tez dostaly dziwacznego mejla.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka