Dodaj do ulubionych

...palenie cygar

IP: *.pppool.de 06.04.03, 23:10
czy lubicie palić cygara? ja czasem zajaram. nie lubie tylko super-
smierdziuchów. Lubie zapalic w knajpie zamiast wypalic 5 papierosów, lub tez
po skonczeniu jakiegos zlecenia.
W Polsce nie ma niestety takiej tradycji i jak kupilem sobie cygaro myslem,
ze swie pohaftuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Lucinda Re: ...palenie cygar IP: *.peaknet.net 06.04.03, 23:14
      czy to bylo cygaro francuskie? Bo widzisz kochas, one nie sa do palenia i
      jesli twoje IQ przekracza setke to bys o tym dobrze wiedzial.
      • Gość: Artur kochaś? IP: *.pppool.de 06.04.03, 23:16
        spierdalaj.
      • chrisjoe Re: ...palenie cygar 06.04.03, 23:25
        Gość portalu: Lucinda napisał(a):

> czy to bylo cygaro francuskie? Bo widzisz kochas, one nie sa do palenia i
        > jesli twoje IQ przekracza setke to bys o tym dobrze wiedzial.

heheheheheheheheheh
      • Gość: foxy007 Re: ...palenie cygar IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.04.03, 00:59

CZY MASZ NA MYSLI CYGARO KTORYM BILL CZESTOWAL MONIKE LEVINSKI?
      • Gość: foxy007 Re: ...palenie cygar IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.04.03, 01:00

CZY MASZ NA MYSLI CYGARO KTORYM BILL CZESTOWAL MONIKE LEVINSKI?
    • Gość: t_es_t Re: ...palenie cygar IP: *.ne.client2.attbi.com 06.04.03, 23:24
      Artur rzuć to świnstwo szkoda zdrowia.
      • Gość: Artur Re: ...palenie cygar IP: *.pppool.de 06.04.03, 23:32

myslisz, ze od pierosów dostane lżejszego raka pluc?
        Pale rzadko, ale czasem, jako nalogowy palacz, nie odmówie sobie mocnego
        skrzału tytoniu.
        Wogóle zastanawiam sie czy nie rzucic wogóle palenia. ale łatwo sie mówi.

Hey Lolo! jak tam twoja abstynecja papierosowa?
        • Gość: jot-23 Re: ...palenie cygar IP: *.dyn.optonline.net 06.04.03, 23:36
          Gość portalu: Artur napisał(a):

>
          > myslisz, ze od pierosów dostane lżejszego raka pluc?
          > Pale rzadko, ale czasem, jako nalogowy palacz, nie odmówie sobie mocnego
          > skrzału tytoniu.
          > Wogóle zastanawiam sie czy nie rzucic wogóle palenia. ale łatwo sie mówi.
          >
          > Hey Lolo! jak tam twoja abstynecja papierosowa?

jakby nie bylo cygara sa "zdrowsze" ... sposob fermentacji tytoniu (czasami
          nawet potrojna) powoduje ze zawartosc nikotyny i "smoly" jest znacznie nizsza
          niz w papierosach, no i oczywiscie dymem sie nie zaciaga smile, wiec jezeli juz
          to rak jamy ustnej/krtani, hehe.
          • Gość: Artur Re: ...palenie cygar IP: *.pppool.de 06.04.03, 23:46
            niedawno kumpel przywiózł z wysp dominkańskich cygara z wyrobu domowego
            tamtejszych miejscowych. rarytas, ktorego nie kupisz w sklepie. noooo, inny
            smak, inny zapach. cos takiego jak dobra domowa nalewka w porównaniu w wodka
            sklepową.
            • Gość: jot-23 Re: ...palenie cygar IP: *.dyn.optonline.net 07.04.03, 01:21

> niedawno kumpel przywiózł z wysp dominkańskich cygara z wyrobu domowego
              > tamtejszych miejscowych. rarytas, ktorego nie kupisz w sklepie. noooo, inny
              > smak, inny zapach. cos takiego jak dobra domowa nalewka w porównaniu w wodka
              > sklepową.

dominikanskie stanowia 80% cygar sprzedawanych w USA, z wiadomych powodow...te
              co kupujesz tam na miejscu, to tzw farm/street cigars...to samo jest na kubie.
              z regoly proboja je sprzedawac jako "wyniesione z fabryki" oryginaly znanych
              marek...naprawde sa tym czym sa...hehe wyrobem chalupniczym z surowcow
              niewiadomego pochodzenia. Dominikanski tyton ma swoje wlasne walory: glownym z
              nich jest "slodkosc". co ciekawe "normalnych" marek tam produkowanych typu
              Fuente, czy inne Davidoffy, na wyspie sie nie kupi, bo sa robione w fabrykach
              z specjalnych "zonach" podatkowych i sa przeznaczone tylko na eksport. te w
              sklepach to 90% podrobki.
    • Gość: jot-23 Re: ...palenie cygar IP: *.dyn.optonline.net 06.04.03, 23:33

> czy lubicie palić cygara? ja czasem zajaram. nie lubie tylko super-
      > smierdziuchów. Lubie zapalic w knajpie zamiast wypalic 5 papierosów, lub tez
      > po skonczeniu jakiegos zlecenia.
      > W Polsce nie ma niestety takiej tradycji i jak kupilem sobie cygaro myslem,
      > ze swie pohaftuje.

cygara sa super, to co sie normalnie kupuje w polsce to tzw "dog rockets" w
      tutejszym slangu... za to z tego co wiem niemcy maja bardzo dobry wybor...co
      nie jest wcale takie oczywiste, nawet jesli sie mowi tylko o krajach europy
      zachodniej
      • Gość: Lucinda Re: Arturku, IP: *.peaknet.net 06.04.03, 23:54
        juz sie tak nie obrazaj....Kubanskich Ci troche podesle, mam do nich dostep.
        • Gość: gadula Arturku, pal tylko Havanas! IP: *.sympatico.ca 07.04.03, 01:45
          Mnie najlepiej smakuja Cohiba. Po ostatniej wizycie na Kubie zostaly mi
          niestety tylko trzy Splendidos. To jest naprawde cos - az 7 cali ...
          W Stanach nawet za posiadanie Havany idziesz do kibla. Co za terror?
          • Gość: Artur Re: Arturku, pal tylko Havanas! IP: *.pppool.de 07.04.03, 10:09
            Gość portalu: gadula napisał(a):

> Mnie najlepiej smakuja Cohiba. Po ostatniej wizycie na Kubie zostaly mi
            > niestety tylko trzy Splendidos. To jest naprawde cos - az 7 cali ...
            > W Stanach nawet za posiadanie Havany idziesz do kibla. Co za terror?

masz racje racje, gadula, z powodu posiadania cygar do pierdla? hm....to jak w
            polsce za Stalina. Tu gdzie mieszkam kumpel ma sklep z cygarami, jest calkiem
            niezle wyposazony. Splendidos? ta marka cos mi mowi.
            • Gość: jot-23 Re: Arturku, pal tylko Havanas! IP: *.dyn.optonline.net 07.04.03, 13:31

>> masz racje racje, gadula, z powodu posiadania cygar do pierdla? hm....to
              jak w
              > polsce za Stalina. Tu gdzie mieszkam kumpel ma sklep z cygarami, jest
              calkiem
              > niezle wyposazony. Splendidos? ta marka cos mi mowi.

hehe cos ci mowi? a nie powinno!.. nie ma takiej "marki" jest za to vitola
              marki cohiba, ktora brzmi podobnie: esplendidos. nie idzie sie do pierdla,
              przestan dawac wode na mlyn oszolomom. jezeli masz z nich biznes..czyli
              sprowadzasz tysiacami i handlujesz, albo podrabiasz, wtedy pojdziesz siedziec.
              • Gość: Artur :) IP: *.pppool.de 07.04.03, 13:48
                tak, moze.
                w sumie gdy to napisalem i wyslalem, zastanowilem sie czy aby napewno wlasciwie
                napisalem. ale juz poszlo.
                czy taka marka istnieje czy nie, nie wiem.
                zamiast napisac "cos mi mowi" powinieniem byl napisac "chyba juz to kiedys
                slyszalem", mozliwe ze sie pomyliłem, ale uwierz Jot, nie przykladam do tego
                tymczasowo wielkiej wagi. Mam narazie ciekawsze zajecia.
                A wogole od kilku tygodni to, co tu niektorzy wypisuja tak mnie lata, ze nie
                masz pojecia. cos w tym stylu: rzucajcie gownem!...biore to miekkim czlonem.
                moja tymczasowa dewiza "nie moj cyrk, nie moje malpy". nie rusza mnie wogole
                nic. zero emocji.
                Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka