chardonnay 16.01.07, 03:31 Chcialbym kupic mieszkanie ..jak to wyglada od strony prawnej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stanley_sow Re: Costa Rica - pytanie 16.01.07, 05:22 www.infocostarica.com/retirement/costtolive.html Mieszkasz w najlepszymn kraju swiatu a chcesz zyc w jakiejs nedzy na glinianych nogach. A jezeli planuejsz wynajmowanie to jeszcze gorzej bo nie znasz podstawowej reguly w real estate. Odpowiedz Link Zgłoś
tato1 Re: Costa Rica - pytanie 16.01.07, 05:31 ..........kolo jest snob i chce kupic pare ha................wolno mu........ Dawaj informacje........... Odpowiedz Link Zgłoś
tato1 Re: Costa Rica - pytanie 16.01.07, 05:33 .............czy jest sale na niewolnikow?..........to by mnie interesowalo...... Odpowiedz Link Zgłoś
za_morzem "najlepszymn kraju swiatu"... 16.01.07, 07:02 "Mieszkasz w najlepszymn kraju swiatu" a jednak powtarzanie tego bzdetu w kazdym hollywodzkim filmie dziala!!! nie ma jak socjotechnika. Odpowiedz Link Zgłoś
jp.hi Re: Costa Rica - pytanie 16.01.07, 05:45 Szczerze mowiac nie mam osobistych doswiadczen ale mam przyjaciela (kanadyjczyka, polskiego pochodzenia) ktory poprzez amerykanski RE w Costa Rica (jest tego wiele w internecie) kupil kawalek ziemi i jakas chalupa. Wyslal tam swoj dobytek kontenerem i sie tam z wielkimi nadziejami przeprowadzil. Dzwonil pozniej, ze juz drugi miesiac czeka na kontener. Gdzies w tym kraju utknal. Nastepny telefon juz tyl z Kaliforni. Jego zabawa w Costa Rice trwala ok 3 miesiace. Byl zaskoczony bieda, brudem, niskim standardem zycia, brakiem drog, zlodziejstwem, potwornym jedzeniem, goracym klimatem, itd. Byl totalnie rozczarowany i zawiedziony. Innaczej to wygladalo na prospektach. Same plaze do zycia nie wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
chardonnay Re: Costa Rica - pytanie 16.01.07, 14:48 No coz kazdy inaczej zapatruje sie na zycie.Ja chcialbym kupic maly domek z dala od cywilizacji albo jakies ladne condo.Chodzi o urlopy i "przezimowanie".Zamieszkanie na stale odpada.Mi do szczescia wystarczy ladna plaza, slonce i dobra ksiazka Dzieki za link ... Odpowiedz Link Zgłoś
jp.hi Re: Costa Rica - pytanie 17.01.07, 09:25 chardonnay napisał: > Dzieki za link ... Chyba zartujesz. www.google.com/search?hl=en&q=costa+rica+real+estate Miliony linkow. Spobuj takze "costa rica home for sale", "costa rica land for sale", "costa rica lots for sale", "costa rica listing", "costa rica property", "properties in costa rica", itd. Kilka dni wybierania. Nikt za ciebie tej roboty nie zrobi. Ty wiesz ile chcesz na to przeznaczyc, jakie ma byc duze, gdzie zlokalizowane, itd. Najlepiej pisac, dzwonic i jechac zobaczyc. Jezeli nie masz zamiaru tam mieszkac to musi ktos ci tego pilnowac. Prawdopodobnie w tej sytuacji lepiej kupic condo. Zawsze ktos bedzie tego pilnowal a i lokalizacja i standard za ta sama cene duzo wyzszy. Odpowiedz Link Zgłoś
kawalerowicz Re: Costa Rica - pytanie 16.01.07, 15:47 Glosoj na Ron Paul (Republikanin z TX-14) na przezydenta, a nie bedziesz musial wyjezdzac z USA. Jest to jedyny polityk, ktory zna US Konstytucje, wie jak operojw Fedralne Rezerwy, jest przeciwny wojnie, narodowej ID karcie itd. Wystawil swoja kandydature w zeszlym tygodniu, a juz ukazala sie na internecie falszywa informacja, ze glosowal za narodowa ID karta. Do tego media kompletnie przemilczaja jedo kandydature i dorobek polityczny. Tym razem nie biezmy informacji o kandydatach z polskich kosciolow katolickich i TV. Odpowiedz Link Zgłoś