inesita6 21.03.07, 13:00 Może tu będzie nam łatwiej się spotykać.Skąd jesteście?Macie już dzieci czy dopiero się steracie?Znasie może jakiegoś dobrego prywatnego gin? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izalo Re: Zapraszam dziewczymy z madrytu i okolic 21.03.07, 20:41 HeJ. Odpisalam w innym watku - mam prawie 14 miesieczna coreczka Victorie. Niestety nic Ci nie poradze, nie znam zadnego prywatnego gina bo rodzilam ¨panstwowo¨. Odpowiedz Link Zgłoś
inesita6 Re: Zapraszam dziewczymy z madrytu i okolic 22.03.07, 13:26 Wesz?Mam kiepskie doświadczenia z lekarzami państwowymi.Bardzo bolał mnie brzuch i słabłam,pojechaliśmy do szpitala,gdzie po 3 godz.powiedzieli że mam pękniętą cyste.Przypisali mi paracetamol i puścili do domu.Co jak co ale z tego mogło sie wdać zakarzenie.Cysty wracały co miesiąc, a te barany nie skubneły sie że dzieje sie tak bo moje jajeczko nie pękało.Dopiero w polsce sie tego dowiedziałam.Wolę iść prywatnie Odpowiedz Link Zgłoś
izalo Re: Zapraszam dziewczymy z madrytu i okolic 22.03.07, 20:34 Coz... ja jestem b. zadowolona z opeiki panstwowej, a juz szczegolnie ze szpitala (rodzilam w Gregorio Marañon). Naprawde wystawilabym im 5+. Co do lekarzy to nie wiem, moja ciaza przebiegala bezproblemowo, dlatego tez nic nie umiem Ci poradzic. Odpowiedz Link Zgłoś
inesita6 Re: do izalo 23.03.07, 13:00 Ja jestem z Mostolesu.Jakiś czas temu zasłabłam a byłam prawie pewna że nie jestem w ciąży i mąż mnie zabrał do szpitala.Zanim cokolwiek ma zrobili czekałam ponad godzienę,potem kolejne dwie na wyniki badania krwi.Stwierdzili że mam zaburzenia błędnika, przypisali syrop primperan i kazali troche więcej odpoczywać.Aha zapomniałam wziąć tel. mąż przez3 godz. czekał bo go ze mną nie wpuścili.Pielęgniarki Go zbywały a straznik zażądał 30 za informacje.Koszmar jakiś.Aha jak byłam z pęknięta cysta to pielęgniarka podczas badania stwierdziła że niektóre kobiety przychodzą z byle czym na pogotowie.Dodam jeszcze że podczas badania gin.łzy mi same leciały z bólu i słabłam.Przypisali paracetamol i wysłali do domu Odpowiedz Link Zgłoś
izalo Re: do izalo 23.03.07, 21:58 Hej! No to rzeczywiscie wycierpialas swoje. Ja nie kwestionuje twoich przezyc, tylko mowie, ze moje sa inne. Caly pobyt w szpitalu (lacznie z pogotowiem) byl bardzo przyjemny. Zostalam otoczona b. dobra opieka lekarska i moge mowic tylko w samych superlatywach. A ze oddzial polozniczy w Gregorio Marañon zostal niedawno odnowiony, wiec warunki byly prawie luksusowe. Tak jak wspomnialam tylko (albo az) rodzilam w tym szpitalu, wiec nie wiem jak wyglada sprawa przy innych problemach. Tym nie mniej nie namawiam Cie do korzystania z opieki panstwowej i zycze szybkiego znalezienia dobrego prywatnego gina. Odpowiedz Link Zgłoś
inesita6 Re: do izalo 24.03.07, 20:19 Dzięki izalo za ciepłe słowo.Czuję się ostatnio dobrze więc może gin. nie będzie mi na razie potrzebny? Mam też nadzieję że wszystko u Ciebie oki.Pozdrawiam ciplutko.pa Odpowiedz Link Zgłoś
maigo z innej beczki :) 25.03.07, 18:36 czy znacie jakieś forum o polakach w Hiszpanii...chodzi mi o szkolnictwo, wynajęcie mieszkania...wszystkie przydatne informacje dla nowych mieszkancow Hiszpanii ...oczywiscie w języku polskim, bo Hiszpańskiego jak na razie się uczę Odpowiedz Link Zgłoś
inesita6 Re: maigo 25.03.07, 20:56 A skąd dokładniej jesteś? Forów żadnych nie znam, ale jest wiele miejsc gdzie się spotykają polacy.Jeśli mi napiszesz gdzie mieszkasz to będzie mi łatwiej dać Ci jednoznaczną odpowiedź.Aha z tym szkolnictwem to chodzi Ci pewnie o naukę hiszpańskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
maigo Re: maigo 26.03.07, 21:10 hej...dzięki za zainteresowanie Jak na razie mieszkam jeszcze w Polsce, ale wybieram się z rodzinką do Hiszpanii. Mąż dostał propozycję pracy tam...dokładnie w Andaluzji...konkretnego miasta jeszcze nie znam. Mamy 3 letniego synka. Przed wyjazdem chciałabym dowiedzieć się jak żyje się w Hiszpanii. Ile kosztuje wynajęcie domku, od którego roku życia obowiązkowe jest szkolnictwo... ile czasu zajęło Wam przyswojenie języka???Oj...pytań mam wiele...co chwilę przychodzą mi do głowy...dlatego chciałabym poradzić się Was hiszpańskie Mamusie...jak Wam się żyje!!! Mąż jest lekarzem i będzie pracował w jednym z tamtejszych szpitali. Może wiecie na jakim poziomie jest tamtejsza służba zdrowia? (jaka jest polska służba zdrowia - każdy wie )Może któraś z Was jest lekarzem lub żoną lekarza i chętnie podzieliła by się z nami swoim zdaniem, rozwiała wątpliwości... A co do forum o Polskich Rodzinkach w Hiszpanii...jeśli nie ma...może by takie założyć????? Co Wy na t???? Pozdrawiam -maigo- Odpowiedz Link Zgłoś
inesita6 Re: maigo 26.03.07, 23:47 Wiesz maigo?Ja mieszkam w madrycie i myslę że tam gdzie Ty masz pojechać to jest troszeczkę inaczej niż u nas.Hiszpański dość łatwo nam wchodził i teraz po 4 latach radzimy sobie już ze wszystkim.Poszątki były dość ciężkie i bardzo dużo złych rzeczy tu przezyliśmy.Ale skoro mąż już jest to przynajmniej wszystko na wasz przyjazd przygotuje.Wierz mi to baardzo dużo.My za wynajem mieszkania płacimy 850e ale jest duże i ładne.Tam pewnie ceny są inne więc Twój mąż musi się dowiedzieć na miejscu.Nic się ni bój maigo do odważnych świat należy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
olik35 Re: Zapraszam dziewczymy z madrytu i okolic 27.03.07, 11:01 Hej, ja mieszkam pod Madrytem w San Sebastian de los Reyes. Mam meza Hiszpana i 6,5 miesieczna coreczke. Korzystalam z ginekologow i publicznych i prywatnych. Rodzilam w prywatnej klinice i bardzo sobie to chwale. troche mi trwalo niz trafilam na gina ktory mi odpowiada. Ja osobiscie bym Ci polecila w klinice Nstra. Sra. del Rosario (ulica Principe de Vergara, przy skrzyzowaniu z Juan Bravo) doktora Navarro albo pania dr. Diaz. Oboje przesympatyczni i bardzo kompetentni. Odpowiedz Link Zgłoś
inesita6 Re: Zapraszam dziewczymy z madrytu i okolic 27.03.07, 13:26 Dzięki olik 35 Odpowiedz Link Zgłoś
dobby Re: Zapraszam dziewczymy z madrytu i okolic 28.03.07, 12:12 jestem za forum hiszpanskim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kukaw Re: Zapraszam dziewczymy z madrytu i okolic 29.03.07, 06:27 Czesc. 7 miesiecy temu rodzilam w panstwowym szpitalu La Paz. Podobno maja najlepszy oddzial neonatologii w Madrycie. Byla bardzo zadowolona. W dodatku trafil mi sie polski gin!!! Myslalam, ze mam haluny po znieczuleniu, ale lekarz naprawde mowil do mnie po polsku!!! I do tego okazalo sie, ze w Warszawie mieszkalismy niedaleko siebie... W Madrycie mieszkam w Tres Cantos, blisko San Sebastian de los Reyes Odpowiedz Link Zgłoś
maigo południowa Hiszpania ??? 29.03.07, 10:23 Kochane...czy Wy wszystkie z Madrytu???? Nie ma kogos z południa Hiszpanii??? Odpowiedz Link Zgłoś
lilka201 Re: południowa Hiszpania ??? 29.03.07, 15:31 Poludnie sie klania...Ja jestem z Murcii Lilkakochana19@poczta.fm pozdrawiam beata Odpowiedz Link Zgłoś
izalo Re: Zapraszam dziewczymy z madrytu i okolic 29.03.07, 19:23 No to mialas szczescie z tym polskim ginem! Ja rodzilam w Gregorio Marañon. Oddzial pare lat temu kompletnie odnowiony. Nie bylo polskiego lekarza, ale tez rodzilo mi sie super. Odpowiedz Link Zgłoś