ttc
27.11.01, 20:30
Jakas cholerna grypa mnie dopadla wiec leze w lozku z notebook i czytam sobie to forum.
Musze przyznac ze mnie to powoli wciaga i troche sie boje co sie stanie jak wyzdrowieje
i bede musial isc do pracy. Postacie niektore mamy wybitne i raczej troche prowokujace:
Gadula byl chyba najaktywniejszy ale nas teraz bojkotuje i sam do siebie gada na nowo-stworzonym
forum - przynajmniej cos robi, liczy sie jego inicjatywa. Renka jest tez raczej ciekawa postacia,
gadajaca czasami bardzo do rzeczy ale i czasami od. Wielka nadzieja napawa mnie Bronek. Pojawil
sie prawie znikad z bardzo prowokujacym tematem. Ostrzegl nas jak to w Kanadzie ciezko dla
emigrantow ale przycisniety powiadomil nas ze ma wlasna firme i pracuje dla niego 4 ludzi. No to
chyba nie jest tak zle. Kliken ma dobre intencje ale niestety nie ma jezyka dyplomaty i to sie na nim
czesto msci. Bardzo lubie czytac ESL, Doki i Starego ale ten ostatni to sie bardziej udziela na
forumpolonia.com (szczerze polecam jego posty), wiec nie ma dla nas zbyt duzo czasu.
O, chyba sie rozgadalem mialo byc o konkursie. Konkurs otwarty dla wszystkich ale nagroda (tak,
jest) bedzie wyslana do kogos zamieszkalego w Ontario i oczywiscie jezeli ktos zaufa mi ze swoim
adresem domowym (na priva, obiecuje ze nie bedzie opublikowany).
Czy ktos moze powiedziec mi tytul i autora ponizszego wiersza?
"Rozdzielil nas, moj bracie,
Zly los i trzyma straz -
W dwoch wrogich sobie szancach
Patrzymy smierci w twarz.
W okopach pelnych jeku,
Wsluchani w armat huk,
Stoimy na wprost siebie -
Ja - wrog twoj, ty - moj wrog!"
Daje panstwu, powiedzmy 24 godziny.
Nagroda jest ksiazka Antoniego Maczka "Odkrywanie Europy" opisujaca wrazenia polskiej (i nie tylko)
szlachty z pobytow za granica. Pozdrowienia ttc