Dodaj do ulubionych

emigracja do AUSTRALII - warunki ACS

IP: 192.168.32.* 29.11.01, 12:12
czy ktoś z Was weryfikował swoje kwalifikacje w ACS (Australian Computer Society) w ramach
procedury emigracyjnej ? bo z tego co oni piszą to wymagają "employer references" - nie wiem czy
potwierdzona kopia umowy o pracę czy świadectwa pracy wystarczy - przecież NIE MOGĘ iść do
mojego obecnego pracodawcy i prosić go o referencje - wiadomo co to oznacza ?!

proszę pomóżcie...
poza tym czy np. umowy o dzieło wchodzą w zakres dośw. zawodowego ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: emigracja do AUSTRALII - warunki ACS IP: *.sigma.com.pl 21.12.01, 11:58
      Nie mam pojecia. Skladam do VETASSES, tam nie potrzebuja swiadectw pracy, ale
      potem bede musiala zlozyc wraz z dokumentami i tez sie zastanawiam, jak mam
      potraktowac moja prace na umowe-zlecenie... Jak to dobrze wiedziec, ze niejest
      sie jedyna osoba, ktora wyjechac chce do Australii!!!
      • Gość: zbylu Re: emigracja do AUSTRALII - warunki ACS IP: *.*.*.* 21.12.01, 12:57
        Gość portalu: Ola napisał(a):

> Nie mam pojecia. Skladam do VETASSES, tam nie potrzebuja swiadectw pracy, ale
        > potem bede musiala zlozyc wraz z dokumentami i tez sie zastanawiam, jak mam
        > potraktowac moja prace na umowe-zlecenie... Jak to dobrze wiedziec, ze niejest
        > sie jedyna osoba, ktora wyjechac chce do Australii!!!

zatem trzymajmy sie razem smile
        z tego co sie dowiedzialem w ACS mejlowo - napisali, zebym wyslal swiadectwa
        rowniez takich umow, a urzednik oceni ich przydatnosc do wniosku...

pozdr.
        • Gość: Ola Re: emigracja do AUSTRALII - warunki ACS IP: *.sigma.com.pl 31.12.01, 13:09
          Gość portalu: zbylu napisał(a):

> zatem trzymajmy sie razem smile
          > z tego co sie dowiedzialem w ACS mejlowo - napisali, zebym wyslal swiadectwa
          > rowniez takich umow, a urzednik oceni ich przydatnosc do wniosku...
          >
          > pozdr.

Dobry pomysl - zrobie kopie, dam do przetlumaczenia, i wysle, co mi szkodzi. Ale
          sie tlumacz oblowi, i notariusz!
    • Gość: benek Re: emigracja do AUSTRALII - warunki ACS IP: 10.111.0.* 30.12.01, 12:28
      Ja tez mysle o wyjezdzie do Australii.Jestem na ostatnim roku informatyki PW.
      Moze ktos mi podpowiedziec w jaki sposob moge zrealizowac ten zamiar.
      Dziekuje i pozdrawiam.
      • Gość: zbylu Re: emigracja do AUSTRALII - warunki ACS IP: *.*.*.* 30.12.01, 12:31
        przejrzyj archiwa forum POLONIA
      • Gość: Ola Re: emigracja do AUSTRALII - warunki ACS IP: *.sigma.com.pl 31.12.01, 13:08
        Gość portalu: benek napisał(a):

> Ja tez mysle o wyjezdzie do Australii.Jestem na ostatnim roku informatyki PW.
        > Moze ktos mi podpowiedziec w jaki sposob moge zrealizowac ten zamiar.
        > Dziekuje i pozdrawiam.

Zglos sie przede wszystkim do Ambasady Australii i zamow broszure o imigraji.
        Wszystko jest tam opisane.
    • Gość: Hey Re: emigracja do AUSTRALII - warunki ACS IP: *.aph.gov.au 31.12.01, 05:26
      Gość portalu: zbylu napisał(a):

> czy ktoś z Was weryfikował swoje kwalifikacje w ACS (Australian Computer Societ
      > y) w ramach
      > procedury emigracyjnej ? bo z tego co oni piszą to wymagają "employer reference
      > s" - nie wiem czy
      > potwierdzona kopia umowy o pracę czy świadectwa pracy wystarczy - przecież NIE
      > MOGĘ iść do
      > mojego obecnego pracodawcy i prosić go o referencje - wiadomo co to oznacza ?!
      >
      > proszę pomóżcie...
      > poza tym czy np. umowy o dzieło wchodzą w zakres dośw. zawodowego ?
      A czemu nie mozesz isc do obecnego pracodawcy ?
      To jest tu bardzo popularne. (chyba krotko jestes w Australii)
      Chyba ze masz jakies z nim umowy czy tez wyslal Cie na jakis specyficzny kurs za
      ktory zaplacil kupe forsy...
      Pewnie ze umowy o dzielo wchodza w zakres dosw. zawodowego (powinienes dolaczyc
      kontakt ze zleceniodawca (tel najlepiej) i jak by byl ktos bardzo ciekawy to sie
      z tym zleceniodawca dogada smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka