Dodaj do ulubionych

Pani Luizo z Australii czy czesto Pni placze?

01.08.07, 02:40
Podjela Pani dramatyczne proby ratowania tego forum i nadania mu twarzy
ludzkiej troche i chyba to nie za bardzo sie udalo glownie z winy zaplecza,
ktore jest bardzo nietegie.
Moze lepiej walczyc samotnie niz miec takich poplecznikow?
Obserwuj wątek
    • luiza-w-ogrodzie Nie rozumiem. Prosze o wyjasnienia. 01.08.07, 02:45
      dostawca_pavulonu napisał:

> Podjela Pani dramatyczne proby ratowania tego forum i nadania mu twarzy
      > ludzkiej troche i chyba to nie za bardzo sie udalo glownie z winy zaplecza,
      > ktore jest bardzo nietegie.
      > Moze lepiej walczyc samotnie niz miec takich poplecznikow?

Nie rozumiem. Co ma tytulowy placz do tresci tego postu? Prosze to wyjasnic w
      spojnej, logicznej i zrozumialej polszczyznie bo jestem niewyspana i noga mnie
      boli. Prosze rowniez o wytlumaczenie gdzie jest dramatyzm w postawieniu kilku
      watkow na publicznym forum oraz o jakie zaplecze ludzkiej twarzy chodzi i o
      jaka walke. Jako kobieta nie bylam w wojsku i terminologia clausewitzowska jest
      mi obca. Lopatologicznie i w nie wiecej niz dwoch paragrafach. Z gory dziekuje

Luiza-w-Ogrodzie
      .¸¸><crying(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
      Australia-uzyteczne linki
      • dunajec1 Re: Nie rozumiem. Prosze o wyjasnienia. 01.08.07, 02:49
        A mnie sie wydaje ze wiem o czym mysli dostawca,ale poczekajmy.
        • tato1 Re: Nie rozumiem. Prosze o wyjasnienia. 01.08.07, 03:12
          .........sprawa jest prosta.......od kiedy micha szybkowar(parowy) i gazetka
          pomykaja za autobusem wyborczym komuchow to i wielu napisalo czescc.........z
          akcent na s z przecinkiem.
          Wielu tez ostatnio i w przeszlosci zmagac sie musialo z adminami po slusznej
          wytycznej sld i tych co to niby w opzycji byli jak ja mialem 10 lat..........
          ...niech mi wytlumacza czym rolnik lepper jest dno niz olejniczak...rolnik......
          .................te forum jest typowo glebo-maniakalne.....wiec po co trzymac
          fason........lepiej odreagowac po calym dniu.........

• dostawca_pavulonu Re: Nie rozumiem. Prosze o wyjasnienia. 01.08.07, 15:53

W dosc zbitej czasoprzestrzeni zamiescila Pani ostatnio 3 posty:

+Dzieci Polonii: czy wyemigruja
        +Zadowolenie z emigracji - niewybaczalny grzech
        +Spelnienie aspiracji na emigracji

>Prosze rowniez o wytlumaczenie gdzie jest dramatyzm w postawieniu kilku
        >watkow na publicznym forum
        Posty te tematyka odstraja od tematyki codziennej czyli popluwaniem na siebie
        od niechcenia i swobodnego szarpania za koszule czasami wzbogaconego
        kopnieciem w kostke. Oraz od rutynowego zarzucanai sobie kto jest
        nieudacznikiem kto niedojda kto sie niczego nie dorobil a kto umrze w
        samotnosci na emigracji a nawet imigracji. No i oczywiscie stale kwiatki kto
        pisze z Polski zeby bruzdzic Polonusom chociaz do konca nie wiadomo, po co
        wlasciwie.
        W ten beton wbija czasami gwozdz inna grupa klejac linka o Polakach w Anglli
        spozywajacych bociany albo Polkach w Hiszpanii dajacych miejscowym to co maja
        najlepszego. Czasami pada zarzut ze spadl duzy deszcz albo zawalila sie
        chalupa. Slabe bo polskie.
        Inna grupa, nazwijmy ich kontrasi szpera caly dzien po necie by pokazac ze syf
        to owszem jest, ale w USA oraz kanadzie oraz zamieszcza niezbite dowody na to
        ze Ameryka upadnie i to juz niedlugo. Domy w USA sa z dekturki nie ma chodnikow
        na ulicach no i oczywiscie bija Murzynow.
        Posty Pani przy pewnej dozie dobrej woli mozna uznac za normalne to znaczy
        tematycznie polonijne, o emigracji, zyciu i tak sobie dalej. Zwykle tematy
        zyciowe o ktorych byc moze moglby chciec pogadac emigrant. Moglby podkreslam bo
        nie moze bo nie chce z wyboru.
        Posty pani szybko zapadly sie w potoku postow jak opisane powyzej okraszonych
        codziennymi pieszczotami, czyli kopaniem i szarpaniem.
        Powod do placzu nr 1 Dramatyzm raczej nie wystepuje w postawieniu watlkow lecz
        w odpowiedziach na takowe.

Temat walka autor ( ja ) wyczerpal juz chyba powyzej.

>o jakie zaplecze ludzkiej twarzy chodzi i o

Zaplecze to buzie kryjace sie za nickami tego forum. Rozumiem ze Pani
        zapleczem w sposob naturalny sa ci co jak Pani sa szczesliwi z aktu swej
        emigracji i zadowoleni z zycia. Niestety , sybaryci ci nomen omen zamiast
        korzystac z urokow zycia, pic mimozy i wachac margarite albo odwrotnie siedzac
        na pokladach swych yachtow przy kompach IBM lubuja sie w rozrywkach kibicow 4
        ligi angilskiej albo polskiej ekstraklasy czesciowo opisanych przez autora w
        paragrafie wstepnym.
        I tu dochodzimy do powodu numer 2 do placzu.

Powodem trzecim moze byc skrecona nozka oczywiscie. Podac znieczulenie ?
        Pavulonik rozcienczony moze ?
        • dostawca_pavulonu To powyzej to do p.L-w-O zle sie cos wkleilo 01.08.07, 15:56
        • jp.hi Re: Nie rozumiem. Prosze o wyjasnienia. 01.08.07, 22:34
          Niezly tekst ale brakuje w nim kilku slow o sobie. Wy, oni, pani i refleksje.
          Nie powiem, miejscami bardzo sluszne. Aby byly wiarygodne powinny byc
          uzupelnione ktotkim opisem wlasnego punktu odniesienia.
          Niema zaplecza? Ono jest ale czasem nie lubi sie tarzac w blocie.
          • kup_pan_paszport Te, moher, kto za tobą stoi? 01.08.07, 23:20
            <a
            href="http://obczyzna.blogspot.com/2007/02/jphi-uprawia-kreci-robot.html#comment-4568112820016435881">Wielkim
            lobem zza oceanu: Małpa z brzytwą</a>: "Czytalem juz wiele antypolskich,
            antyzydowskich, antykomunistycznych, itd stron ale pierwszy raz spotykam sie z
            podsycaniem nienawisci do samego siebie.
            Stosujecie tu zasade drukowania klamst i oszczerst aby udowodnic cos co nie
            istnieje a z czym niby walczycie.
            Gratuluje. Najsmieszniejsze a moze najglupsze w tym co robicie jest to ze
            powtarzacie tu slowa aktywnego agenta wiadomych sluzb w celu usuniecia
            antykomunistycznego polonusa z moderacji polonijnego forum. Pomagacie tym samym
            w jego robocie.
            Nawet nie zauwazyliscie, ze daliscie sie wciagnac w dzialalnosc antypolonijna i
            popieracie komunistycznych apartczykow.
            Ciekaw jestem kto za tym stoi.
            Nie chce mi sie wierzyc ze jestescie az tak glupi!! Musi to byc dzialnie
            rozmyslne. Pod plaszczykiem zwalczania wszelakiej cenzury, zwalczacie
            antykomunistow, emigrantow, polonusow, ludzi walczacych o wolnosc wypowiedzi."
          • kup_pan_paszport jp ty moherze, kto za tobą stoi? 01.08.07, 23:23
            Wielkim lobem zza oceanu: Małpa z brzytwą: "Czytalem juz wiele antypolskich, antyzydowskich,
            antykomunistycznych, itd stron ale pierwszy raz spotykam sie z podsycaniem
            nienawisci do samego siebie.
            Stosujecie tu zasade drukowania klamst i oszczerst aby udowodnic cos co nie
            istnieje a z czym niby walczycie.
            Gratuluje. Najsmieszniejsze a moze najglupsze w tym co robicie jest to ze
            powtarzacie tu slowa aktywnego agenta wiadomych sluzb w celu usuniecia
            antykomunistycznego polonusa z moderacji polonijnego forum. Pomagacie tym samym
            w jego robocie.
            Nawet nie zauwazyliscie, ze daliscie sie wciagnac w dzialalnosc antypolonijna i
            popieracie komunistycznych apartczykow.
            Ciekaw jestem kto za tym stoi.
            Nie chce mi sie wierzyc ze jestescie az tak glupi!! Musi to byc dzialnie
            rozmyslne. Pod plaszczykiem zwalczania wszelakiej cenzury, zwalczacie
            antykomunistow, emigrantow, polonusow, ludzi walczacych o wolnosc wypowiedzi."
        • luiza-w-ogrodzie Dostawco... 02.08.07, 01:58
          dostawca_pavulonu napisał:

> W dosc zbitej czasoprzestrzeni zamiescila Pani ostatnio 3 posty:
          >
          > +Dzieci Polonii: czy wyemigruja
          > +Zadowolenie z emigracji - niewybaczalny grzech
          > +Spelnienie aspiracji na emigracji

LwO: Akurat mnie naszla wena tworcza pod wplywem czytania forum, czego chyba
          mozna sie domyslic z tytulow watkow. Co w tym dziwnego?

> Posty Pani przy pewnej dozie dobrej woli mozna uznac za normalne to znaczy
          > tematycznie polonijne, o emigracji, zyciu i tak sobie dalej.

LwO: No wlasnie, zwykle tematy zyciowe, a jakie niezwykle na tym forum, prawda?
          Ale jestem tylko prostym pracownikiem najemnym, przeciez nie bede wchodzic w
          dyskusje tutejszych rekinow finansjery na temat upadajacego dolara czy
          wyzszosci ekonomii kraju A nad krajem B.

>Zwykle tematy
          > zyciowe o ktorych byc moze moglby chciec pogadac emigrant. Moglby podkreslam
          bo nie moze bo nie chce z wyboru.

LwO: Sa tacy co gadaja, niekoniecznie na tym forum, ale na innych, mniej
          obsadzonych trollami, jak rowniez na privie albo przez telefon :o)

> Posty pani szybko zapadly sie w potoku postow jak opisane powyzej okraszonych
          > codziennymi pieszczotami, czyli kopaniem i szarpaniem.
          > Powod do placzu nr 1 Dramatyzm raczej nie wystepuje w postawieniu watlkow
          lecz w odpowiedziach na takowe.

LwO: Eee, gdyby to byl powod do placzu, od pieciu lat chodzilabym permanentnie
          zapuchnieta. Prosze sie usmiechnac, wpasc do mnie na shiraza, przejdziemy sie
          nad oceanem i od razu forum i jego codzienne pieszczoty ukaza sie we wlasciwych
          proporcjach...

> Zaplecze to buzie kryjace sie za nickami tego forum. Rozumiem ze Pani
          > zapleczem w sposob naturalny sa ci co jak Pani sa szczesliwi z aktu swej
          > emigracji i zadowoleni z zycia. Niestety , sybaryci ci nomen omen zamiast
          > korzystac z urokow zycia, pic mimozy i wachac margarite albo odwrotnie
          siedzac na pokladach swych yachtow przy kompach IBM lubuja sie w rozrywkach
          kibicow 4 ligi angilskiej albo polskiej ekstraklasy czesciowo opisanych przez
          autora w paragrafie wstepnym.I tu dochodzimy do powodu numer 2 do placzu.

LwO: Zadowoleni z zycia to moje zaplecze? To po prostu ludzie zadowoleni, cyz
          podzielaja moje opinie, czy nie. A co robia ze swoim czasem wolnym (albo jak
          ja, nudzac sie w pracy?) to ich sprawa. Pewnie zagladaja na Internet, w tym i
          tutaj. Mozna wachac jachty pijac IBM za klawiatura mimozy i zagladac na to
          forum. Jedno nie wyklucza drugiego (przy okazji prostuje ze IBM od dawna nie
          produkuje kompow, bo odsprzedal te czesc biznesu firmie chinskiej Lenovo).

> Powodem trzecim moze byc skrecona nozka oczywiscie. Podac znieczulenie ?
          > Pavulonik rozcienczony moze ?

LwO: Nozka nie byla skrecona, upuscilam sobie cos ciezkiego na srodstopie, mam
          teraz piekny siniak ale juz nie boli tak bardzo, spalam 9 godzin jak kamien i
          teraz czuje sie lepiej. Dziekuje za troske i oferte pomocy, wybacz, ze z niej
          nie skorzystam :o[+]

Pozdrawiam z ogrodu
          Luiza-w-Ogrodzie
          .¸¸><crying(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
          Australia-uzyteczne linki
    • bad_dziudziu Re: Pani Luizo z Australii czy czesto Pni placze? 01.08.07, 05:00
      ty wieprzu to tak prywatnie czy na slubie pop..lasz na klawiaturze?
      • ontarian Re: Pani Luizo z Australii czy czesto Pni placze? 01.08.07, 16:27
        uwazaj, zebys zaraz pavulonu niedostal
        potrojnego, nierozcienczonego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka