Dodaj do ulubionych

Jaka ryba na Wigilie

IP: *.ipt.aol.com 14.12.01, 07:24
Jaka rybe Bedziecie serwowac na swiateczny stol??? czy dalej po polsku-
karp,karp,karp,..........a moze tak lososik canadyjski? lub pstrag z
virgini,albo inna rybka ? W galarecie czy inaczej? Kto ma dobry przepis na
malo roboty a dobre w smaku.
Obserwuj wątek
    • Gość: renka Re: Jaka ryba na Wigilie IP: *.home.cgocable.net 14.12.01, 07:58
      Ja bede serwowac lososia w galarecie.Jest dla mnie o niebo lepszy niz karp.
      Kup filety, bedzie mniej pracy, troche zelatyny i przyrzadz wywar z warzyw z
      dodatkiem liscia kapuscianego.Rybka gotuje sie 15 minut maks.Przepis jak na
      karpia. Mozna dodac rodzynki, pare migdalow. Serwuje go z polowkami brzoskwin.
      Wczoraj zrobilam lobstera z sosem wlasnego pomyslu. Fantazja.Moge podac moj
      przepis.
      • Gość: bogdan Re: Jaka ryba na Wigilie IP: *.tnt5.hou3.da.uu.net 14.12.01, 08:03
        a ja w sobote plyne na deep sea fishing
        jak cos mi sie trafi to wam dam znac
      • Gość: Katepa Re: Jaka ryba na Wigilie do tych z USA IP: 204.155.16.* 14.12.01, 19:32
        Gdzie kupujecie karpia? Czy mozna w ogole gdzies dostac?

Pozdro
        • Gość: JoeK Re: Jaka ryba na Wigilie do tych z USA IP: *.rdu.bellsouth.net 14.12.01, 19:49
          Gość portalu: Katepa napisał(a):

> Gdzie kupujecie karpia? Czy mozna w ogole gdzies dostac?
          >
          > Pozdro
          VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV
          W USA karpie sa ohydne, radze nie tracic czasu i pieniedzy.
          Jak poprzednicy polecam pstraga lub lososia.
        • Gość: muzaaa Re: Jaka ryba na Wigilie do tych z USA IP: *.dialin.buffalo.edu 14.12.01, 19:51
          Ja koniecznie chce miec karpia na Wigilie. Wszystkie inne ryby jemy w ciagu
          roku z duza czestotliwoscia, a karp jest tradycyjnie serwowany w ten jeden
          wieczor. Kupic ten rodzaj ryby jest trudno po tej stronie oceanu bo Amerykanie
          uwazaja ja za chyba najgorsza w smaku. Ja rok temu kupilam karpia w polskim
          sklepie i tym razem zrobie to samo. Dodam ze cena za pound przewyzsza znacznie
          cene za taka ilosc lososia, ale przeciez to tylko jeden raz w rokusmile).
        • Gość: baker Re: Jaka ryba na Wigilie do tych z USA IP: *.tnt2.portland.or.da.uu.net 15.12.01, 03:48
          Chlopie, jedz do las vegas na lake mead. Karpie jak sumy. Jedza z reki. Takich
          jeszcze nie widziales. Mozna rekami wyciagac z wody!!!!
    • Gość: a psik Re: Jaka ryba na Wigilie IP: 192.168.1.* 14.12.01, 19:59
      panie,
      lososia sie tu je na codzien a karpia tylko na swieta.
      z wyrazami szacunku
      • Gość: renka Re: Jaka ryba na Wigilie IP: *.home.cgocable.net 14.12.01, 21:14
        Karp jest dobry jak mlody, maly, ale ma zdecydwanie dziwny kregoslup jakis
        strasznie twardy i niekarpiowaty..W polskich sklepach napewno je maja, a moze
        trzeba sie zapisac na te karpie(?).Ja robilam tu karpie na Wigilie i whitefish
        i lososia , ale zdecydowanie losos jest najlepszy.Soczysty. Tutejszy karpik
        tylko baaardzo mlody ma szanse porownac sie z polskim.
        • Gość: smakosz Re: Jaka ryba na Wigilie IP: *.ipt.aol.com 14.12.01, 23:40
          jak juz ktos jest za karpiem,to mozna go dostac nie tylko w sklepie polskim
          [jesli masz blisko] ale we wszystkich chinskich biznesach z rybami mam na
          mysli sprzedaz zywych ryb ktore prowadza chinczycy,jest od wyboru do
          koloru,tylko jak ktos slusznie zauwazyl to nie ten sam karp co w Polsce, a
          poki co polecam ,pstraga gorskiego,lub catfisch.
    • Gość: karol w. Re: Jaka ryba na Wigilie IP: *.sympatico.ca 15.12.01, 03:41
      probowalismy przez lata rozmaite ryby, polecam orange roughy !
      • Gość: Jagna Re: Jaka ryba na Wigilie IP: *.alsv1.occa.home.com 15.12.01, 07:39
        Karpiowi tu w Ameryce powiedzialam juz bye,bye.
        Na wigilie bedzie losos solony,losos w galarecie, orange roughy z ziolkami
        pieczony w piecu, no i kochane sledzie!
        Kupowane po 3 baksy za sztuke(!) w zydowskim sklepie - Polacy biora jeszcze
        wiecej, z cebulka w oleju, i po rosyjsku-"pod szuba". Bedzie tez losos solony
        na sposob rosyjski, a ze pyszny-podaje przepis : 2 funty sprawionej ryby
        natrzec mieszanka soli(2lyzki) i cukru(1 lyzka).Obsypac zielona pietruszka,
        koperkiem lub cilantro, skropic dobrze wodka i wstawic w naczyniu pod
        papierowym przykryciem na trzy dni do lodowki,przewracajac kazdego ranka i
        wieczora. Czwartego dnia mozna juz jesc.Jest fantastyczny i z kazdym dniem
        lepszy.
        Smacznego i wesolych Swiat z deszczowej ostatnio Kaliforni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka