ontarian 22.10.07, 16:14 tinyurl.com/2coo7c i dodatkowe pytanie do tych co maja te "self cleaning" naprawde sie to sprawdza czy dalej lapami i "cudownymi" srodkami szorowac trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piss.doff Re: ktory piekarnik wybrac? 22.10.07, 17:00 wrzuc 'convection oven' i lista ci sie zawezy. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: ktory piekarnik wybrac? 22.10.07, 17:21 w sumie dobry pomysl zona tylek mi ostatnio trula zeby cos takiego kupic a poniewaz nie lubie kuchni roznymi bzdetami zagracac to calkiem niezly pomysl z tym covection oven Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: ktory piekarnik wybrac? 22.10.07, 18:02 to jedyny piec jaki powinniscie miec w kuchni, masz madra zone. Ale pamietaj, jak zona zechce sie rozwiezc z toba bo musiala ten piec myc jakims skomplkowanym procesem to nie jest moja wina!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: ktory piekarnik wybrac? 22.10.07, 18:13 piss.doff napisał: > Ale pamietaj, jak zona zechce sie rozwiezc z toba bo musiala ten > piec myc jakims skomplkowanym procesem to nie jest moja wina!!!!!!! ty wiesz jak by sie takie "rozwodowe" piece sprzedawaly? Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Mierzysz jedna klase za nisko. 22.10.07, 17:09 Probuj: Viking, Thermador, Miele .... Przyklad: www.thermador.com/kitchen-appliances-cooking_built-in-ovens.html Nie bedziesz mial problemow z czyszczeniem. Wszystko dziala jak zloto. Kucharz SP Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Mierzysz jedna klase za nisko. 22.10.07, 17:26 w zupelnosci mi ta klasa wystarcza nie planuje posiadanie tego urzadzenia przez wiecej niz 10 lat pozniej wole starego grata na nowy wymienic co tez wlasnie obecnie czynie Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola E, co ty! 22.10.07, 17:46 Kanadyjski dolar stoi wysoko, za granica podatki niskie ... Pokaz klase! Zona spedza conajmniej godzine dziennie z tym urzadzeniem i jak ten czas jej skrocisz, bedzie go mala wiecej dla Ciebie (mam nadzieje, bo chyba sasiadami nie jestesmy?). No i jak ktos z Pl przyjedzie Cie odwiedzic to mu zaimponujesz. Nie mowiac juz nawet o Japonczyku czy Kaganie (z ktorych zaden nic na ten temat nie wie) Cudzoloznik SP Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: E, co ty! 22.10.07, 17:55 starypie.. napisał: > Zona spedza conajmniej godzine dziennie z tym urzadzeniem nie moja, hehehe > i jak ten czas jej skrocisz, bedzie go mala wiecej dla Ciebie nie strasz mnie, bo jej antyka od kwiatka kupie wydaje ci sie, ze ja to juz chwili spokoju miec nie chce? > (mam nadzieje, bo chyba sasiadami nie jestesmy?). hmmm, ciekawe dla kogo to lepiej? > No i jak ktos z Pl przyjedzie Cie odwiedzic to mu zaimponujesz. zaczynasz mnie przekonywac Odpowiedz Link Zgłoś
donk Maciora ciebie wymieni na nowego. 22.10.07, 19:45 No i nie na ortaliona, bo stary ortalion cus tempy oj tempy. heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian o! tutaj jestes smrodzie 22.10.07, 19:53 myslalem (tak, tak, myslalem) ze juz maciora dzisiaj nie pierdnie a jednak pierdnela i jestes, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: ktory piekarnik wybrac? 22.10.07, 17:19 self-cleaning, czyli nagrzewasz piec do maksymalnej temperatury na pare godzin ---> wszystkie zapieczone pozostalosci na emalii zamieniaja sie w proszek, mniej wiecej przecierasz szmatka i po robocie... praktyczne tylko na pozadne czyszczenie "od swieta". convection oven to dobry wybor, mam od 5 lat GE profile elektryczny, dziala bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: ktory piekarnik wybrac? 22.10.07, 17:32 jot-23 napisał: > convection oven to dobry wybor, mam od 5 lat GE profile > elektryczny, dziala bez zarzutu. po sugestii piss.dofa wrzucilem to na gugla i faktycznie wyglada na to, ze bedzie to najlepsza opcja ktorej prawde mowiac wczesniej nie bralem pod uwage Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: ktory piekarnik wybrac? 22.10.07, 18:10 malo ludzi to robi, to jest moj jedyny rodzaj pieca jaki teraz uzywam. Ja bym unikal wszelkich samoczyszczacych, z piecem mikrofalowym i innym bredzlatorem. Kup na pobe jakiolwiek za pare groszy o moze wam zupelnie nie odpowiadac: gotuja o polowe szybciej i zuzywaja o polowe mniej energii tak mowia zrodla a w praktyce to rybka sie piecze od startu (zimna) do upieczenia ponizej 20 minut, zalezy od ryby. Acha, i wywal wszystkie patelnie z domu przy okazji jot: co ci najlepiej wychodzi w tym piecu, szukam pomyslu: mnie najlepiej wychodza ryby. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: ktory piekarnik wybrac? 22.10.07, 17:24 Ja mam taki retro egzemplarz i nie zamienilabym go na nic innego: www.antiquegasstoves.com/pages/okm.html Z nowosci rynkowych poszlabym za sugestiami Staregopierdoly, a z Twojego linku zdecydowanie wybralabym ktorys model Boscha. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: ktory piekarnik wybrac? 22.10.07, 17:30 kwiatek_leona napisała: > Ja mam taki retro egzemplarz i nie zamienilabym go na nic innego: no to niedlugo jako antyk bedziesz mogla go sprzedac Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: ktory piekarnik wybrac? 22.10.07, 17:48 Nie sprzedaje, nie ma glupich. Zostal rok temu odnowiony, ma nowe chromowania i grzeje jak szatan Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: ktory piekarnik wybrac? 22.10.07, 18:14 gaz czy prund? Najwazniejsze ze uzywasz bo 9% ludzi ktorzy maja kosztowne kuchnie jedza pizze, puszki i pudelka. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: ktory piekarnik wybrac? 22.10.07, 18:16 piss.doff napisał: > gaz czy prund? taki antyk to pewnie na wegiel Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: ktory piekarnik wybrac? 22.10.07, 18:48 Gaz, wylacznie gaz! W dodatku kiedy pan "z gazowni" przyszedl na inspekcje nowego ogrzewania domowego, podrasowal mi przy okazji jeden palnik specjalnie na gotowanie w woku. Puszek i pudelek niet, nawet mikrofali niet... Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: ktory piekarnik wybrac? 22.10.07, 20:04 kwiatek_leona napisała: > Gaz, wylacznie gaz! W dodatku kiedy pan "z gazowni" przyszedl na > inspekcje nowego ogrzewania domowego, podrasowal mi przy okazji > jeden palnik specjalnie na gotowanie w woku. Puszek i pudelek niet, > nawet mikrofali niet... > ► jak on to podrasowal? Wok jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: ktory piekarnik wybrac? 22.10.07, 20:33 dal wieksza dysze i pali wiecej gazu. Albo pzetkal zapchana dysze lub tez zlota raczka ja rozwiercil... ciekawe co by teraz pokazal miernik Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: ktory piekarnik wybrac? 22.10.07, 20:38 "jak on to podrasowal?" Po zdjeciu gornej oslony, pod palnikiem na styku z rurka doprowadzajaca gaz do tego palnika jest cos w rodzaju zaworu, ktory gazownik srubokretem przekrecil cwierc obrotu. Nie wiem, czy jest taka mozliwosc w nowoczesniejszych piecykach, w ktorych przepisy zakladaja bardziej restrykcyjny pulap BTU. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: ktory piekarnik wybrac? 22.10.07, 21:56 OK...10,000 BTU pewnie nie, ale... Mozesz tez eksperymentowac; zdjac krate z palnika, badz ustawic wok ring mniejsza srednica na palnik, przez co spod woka jest blizej palnika. Zakladam, ze masz wok o okraglym dnie, a nie plaskim. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: ktory piekarnik wybrac? 22.10.07, 23:55 A jak chcesz naprawde dac czadu na prawie 24 tys, BTU, to polecam takie gizmo: www.eurocosm.com/Application/Products/Cooking-products/hot-wok-GB.asp Mam ale sie boje uzywac w domu, bo to jak panzerfaust na nozkach Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: ktory piekarnik wybrac? 23.10.07, 00:51 ty lepiej wyrzuc ten cholerny wok to watroba bedzie zdrowsza i raka nie dostaniesz. www3.interscience.wiley.com/cgi- bin/abstract/112709329/ABSTRACT?CRETRY=1&SRETRY=0 Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa cos ty chlopie 22.10.07, 20:07 przeciez taki piec zawali ci chalupe. Piec wazy pol tony, a sciany z tekturki, hehehe, tubajfory tez nie wytrzymaja... Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: cos ty chlopie 22.10.07, 20:11 powzmacnia sie gdzie trzeba i bedzie git en.wikipedia.org/wiki/Structural_steel Odpowiedz Link Zgłoś
donk Stroz w kanciapie na siane spi. 22.10.07, 22:35 Bendzie git, bendzie, heheheheh, jak piec rozpierdooli tom komorkem ktorom nazywasz chatom. heheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
mrsrobinson Re: ktory piekarnik wybrac? 22.10.07, 23:22 Kup sobie Miele, takie niemieckie cacko. Drogie ale warte kazdego wydanego dolara. Polecam tez pralke i suszarke tej firmy a takze central vacccum cleaner. Piekarnik sie sam czysci tyle, ze ty musisz to wszystko pozniej ladnie zatrzec, bo w piekarniku nie ma baby do sprzatania. Odpowiedz Link Zgłoś
mrsrobinson Re: ktory piekarnik wybrac? 22.10.07, 23:22 www.us-appliance.com/mieleovens.html Odpowiedz Link Zgłoś
donk heheheh ortalion siem zbroi. heheheh 23.10.07, 00:29 W pralkiem siem zbroi ale golodoopca stac tylko na pranie brudnych gaci w strumieniu. heheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: heheheh ortalion siem zbroi. heheheh 23.10.07, 00:54 teraz o strumien to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: ktory piekarnik wybrac? 23.10.07, 01:16 Sledze ten watek z zainteresowaniem, bo w przyszlym roku chce zdemolowac kuchnie i zrobic nowa a przy okazji podlaczyc dom do gazu. Potrzebuje pieca z czterema palnikami + piekarnik (moze byc osobny). Gotuje codziennie, corka piecze i gotuje, ale nic wiekszego nie potrzebujemy. Co do wygladu, preferuje retro (SMEG mial cala line w kolorowych emaliach), zeby kuchnia nie odbijala wystrojem od reszty domu. Czy ktos uzytkuje cos takiego? Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
za_morzem Re: ktory piekarnik wybrac? 23.10.07, 01:35 co sie wyglupiasz z takimi pytaniami? wybierac mozesz jedynie z tego co sasiedzi wystawia. luiza-w-ogrodzie napisała: > Sledze ten watek z zainteresowaniem, bo w przyszlym roku chce > zdemolowac kuchnie i zrobic nowa a przy okazji podlaczyc dom do gazu. > Potrzebuje pieca z czterema palnikami + piekarnik (moze byc osobny). > Gotuje codziennie, corka piecze i gotuje, ale nic wiekszego nie > potrzebujemy. Co do wygladu, preferuje retro (SMEG mial cala line w > kolorowych emaliach), zeby kuchnia nie odbijala wystrojem od reszty > domu. > Czy ktos uzytkuje cos takiego? > Luiza-w-Ogrodzie > .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º& > #62; > Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Wypowiadam sie na temat 23.10.07, 07:33 Zapros mnie na wizje lokalna to Ci doradze co i jak W ciemno nie ma co teoryzowac (czy teoretykowac?) Doradca SP Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek_leona Re: ktory piekarnik wybrac? 23.10.07, 05:55 Moze Rosieres Paul Bocuse Signature? Definitywnie retro, mozna dostac w emaliowanej wersji i ma kilka mocarnych palnikow, lacznie z piatym na woka, czy mocne smazenie na patelni. Wlasnie sprawdzilam i mozna dostac w Australii... www.uno-momento24.de/bilder/fuer_ebay/candy/standherde/paul-bocuse/bild01.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: ktory piekarnik wybrac? 23.10.07, 06:35 Dzieki, Kwiatku, jest piekny, wizualnie mi tez pasuje. Mam dom z lat trzydziestych i kuchnie chcialam zrobic w stylu pod Bauhaus... Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: ktory piekarnik wybrac? 23.10.07, 13:38 luiza-w-ogrodzie napisała: > Mam dom z lat trzydziestych i jeszcze stoi? no popatrz, niby z tekturki, a tyle lat wytrzymal Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Ontarian 24.10.07, 01:35 Zainteresowalo mnie skad wnioskujesz ze moj dom jest z tekturki? Czy tak tylko piszesz, zeby dokuczyc? W pierwszym przypadku wysysasz informacje chyba z palucha, w drugim - shame on you. Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Ontarian 24.10.07, 04:40 przeciez facet zazartowal. Wszystkie domy w USA sa 'z dektury', nie pamietasz? Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Ontarian 24.10.07, 04:51 piss.doff napisał: > przeciez facet zazartowal. Wszystkie domy w USA sa 'z dektury', nie pamietasz? Ale ja nie mieszkam w USA... skad mam wiedziec ze tam wszystkie domy sa z tektury? :o) Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff Re: Ontarian 24.10.07, 05:22 jak to nie wiesz? Przeciez kazdy na forum wie ze au, nz, wlk bryt i USA to syf i tylko zboczency tam mieszkaja! INo klinkier i zelbet. Dzis na pierwszej stronie gazety juz bylo na czerwonym tle: No to kiedy wracacie? Polalem sie z wrazenia pod klawiature. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Ontarian 24.10.07, 13:55 luiza-w-ogrodzie napisała: > Zainteresowalo mnie skad wnioskujesz ze moj dom jest z tekturki? juz ci to piss wytlumaczyl jakos slabo to forum czytasz zapamietaj na przyszlosc zapalki tekturkom oklejone, ok? az dziw bierze, ze to jakies huragany wytrzymuje a z bunkrow w dupkolandzie dachy zrywa jak wiaterek 100km/h powieje Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzorba Kilka wzorow dla Iluzji 24.10.07, 14:28 kafle-piece.republika.pl/kuchnia/naklik.jpg kafle-piece.republika.pl/kuchnia/zeli_b.jpg kafle-piece.republika.pl/kuchnia/letku1.jpg kafle-piece.republika.pl/kuchnia/letku2.jpg Sadze, ze powyzsze modele beda jak ulal pasowac do Twojej altany. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzorba Re: ktory piekarnik wybrac? 24.10.07, 14:31 No ale jak kupisz z opcja "self cleaning" to co bedziesz robil na emigracji? Z czego bedzesz zyl? Sam pozbawisz sie swojej specjalizacji "oven cleaning". A przy zmywakach jest juz tloczno. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: ktory piekarnik wybrac? 24.10.07, 14:55 nowa specjalizacje sobie zrobie, "pest control" zeby takie robactwo jak ty tepic, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
a_cali Re: ktory piekarnik wybrac? 24.10.07, 15:41 to zawsze bedzie mogl polaczyc "oven control" z ,,pest cleaning" ,hehe Odpowiedz Link Zgłoś