ouzothedrink 31.10.07, 14:02 Mam nadzieje, ze ten watek nie zniknie w otchlani. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ouzothedrink Ludzie, piszcie, ze zgadzacie sie ze wszystkim 31.10.07, 14:04 z Luizą. Inaczej Was pokasuja. Tak wyglada demokratyczna cenzura w Oz ! Widac we lbie ma jeszcze komune. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba.peerelski Re: Ludzie, piszcie, ze zgadzacie sie ze wszystki 31.10.07, 14:19 ilekroc wchodze do sklepu IKEA w western suburbs, najpierw caluje porecz, po czym szczesliwy wjezdzam na pieterko, a tam roi sie wrecz od roznych cacek i cudownosci, ach jakiez wspaniale tam ciastka maja i kawe na lawe... bardzo lubie wyroby z wietnamu, bo te wciaz tanieja, a znajoma z mikronezji jak przymierzyla to bikini ze slomy, to nie moglem sie od niej pozniej odczepic przez tydzien, eech nie zna zycia kto nie kupuje w IKEA na poludniowej polkuli mozgowej.. Odpowiedz Link Zgłoś
kaganthepole Re: Ludzie, piszcie, ze zgadzacie sie ze wszystki 31.10.07, 15:01 Bardzo lubię zakupy w Ikei mam z tego sklepu parę rzeczy min. stoliczek, dywan, regał, półki, lampy, pudła, świeczki i świeczniki, segregatory, komody, a ostatnio kupiłem nawet konewkę i miskę dla psa poza tym bardzo odpowiada mi kuchnia w Ikei. Hot dogi są pycha za taką cenę ! a inne dania dostępne w restauracji są również pyszne i niedrogie np. camembert panierowany, frytki i sos tatarski mniam, mniam Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Luiza !!! 31.10.07, 15:12 Ja sie zgadzam z Toba we wszystkim ) Tylko napisz co jest akurat "po linii i na bazie" zebym uniknal pomylek. Lizus SP Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Luiza !!! 31.10.07, 15:16 starypie.. napisał: > Ja sie zgadzam z Toba we wszystkim ) zwlaszcza jak pisze, ze jest 120kg. emerytka Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Luiza !!! 02.11.07, 00:38 ontarian napisał: > starypie.. napisał: > > > Ja sie zgadzam z Toba we wszystkim ) > zwlaszcza jak pisze, ze jest 120kg. emerytka Nie "emerytka" tylko "120-kilowy rencista z poteznymi owlosionymi lydami", zapomniales? :oPPP Cudny jest ten watek a klej z maki kasztanowej zupelnie mnie rozlozyl przypominajac dziecinstwo, jak z dzieciakami z klasy ucieralismy suszone kasztany na proszek, zeby z niego zrobic klej :oPPP Luiza-w-Ogrodzie .¸¸><(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Australia-uzyteczne linki Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzorba Re: Ludzie, piszcie, ze zgadzacie sie ze wszystki 31.10.07, 15:16 Jak byłem po raz pierwszy to się trochę gubiłem. Kupiłem tam takie wiszące półeczki do szafy i jestem zachwycony bo mam wrażenie, że dwa razy więcej miejsca mam teraz w szafie tego typu bajery pozwalające zagospodarować przestrzeń są chyba tylko w ikea i są rewelacyjne. U mnie w domu jest znacząca przewaga rzeczy z ikea. Mam głownie meble w salonie w sypialni i oczywiście pokoje dziecięce są wyposażone w mebelki i pościel z tego sklepu. Jestem ich fanem. Można by rzec, że w moim domu po prostu króluje Ikea. Mam meble, pościel poduszki, doniczki, obrazy, ramy, ramki, wieszaki, wazony, dzbanki, szklanki, kubeczki, przybory kuchenne, multum rzeczy, lubię ich stylistykę, i sporo kupuję tam różnych bibelotów Bardzo lubię ten sklep. Kupiłem tam meble do salonów (kanapy wyglądają cudownie !). Poza tym aranżacje kuchni i sypialni są wspaniałe. Lubię też różne drobiazgi, których nie ma w innych sklepach. Na przykład ostatnio kupiłem drobiazg, który okazał się b. przydatny - przyrząd do cięcia w cząstki jabłka (rewelacja). Często robię jabłka duszone z majerankiem, które uwielbiają moja żona, kochanka i córka. Wiele jest tam podobnych drobiazgów i pomysłowych rozwiązań. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwystarywjarus Wprost kocham Ikea ! 31.10.07, 15:29 Bardzo lubię wyjazdy do Ikea... niestety najbliższą mam 90km od domu i bardzo tego żałuję Faktem jest że mebli z Ikea nie sposób przyrównać do antyków , jednak ja cenię je za funkcjonalność i prostotę . Inną sprawą jest to że w Ikea kupuję głównie dodatki , równie funkcjonalne i bardzo dekoracyjne..Ostatnio sprawiłem sobie funkcjonalną lampę podłogową i szklaną , zwisająca lampę do kuchni. Z lnu zakupionego w Ikea dałem uszyć pokrowce na krzesła . Kanapę zasłałem beżową narzutą a na podłodze przedpokoju zaległ bordowy chodnik w kratkę. W kuchni pojawiły się nowe kubeczki za $1 od sztuki , duża wygodna taca idealna na grillowe przyjęcia, fajowy pasiasty chodniczek i eleganckie stalowe sztućce. Poupychane na tyłach szaf letnie ubrania znalazły swoje miejsce w dużych , tekturowych kartonach umieszczonych na szafie w pokoju dziecięcym. Są nie tylko funkcjonalne , ale równie dekoracyjne/ wielkie kolorowe kropy/. Szczerze mówiąc zazdroszczę tym co mają sklep Ikea w swoim mieście.... bo przynajmniej raz w tygodniu można sobie sprawić jakiś sympatyczny drobiazg za czasem naprawdę nieduże pieniądze. Wracając jeszcze do tematu mebli .. nie wypowiem się o ich jakości , chociaż choruję na wielką Ikeowska kanapę z racji jej wygody do spania. Chyba wezmę kredyt i po nią pojadę w najbliższy weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_nazi jakosc jak jakosc 31.10.07, 15:57 nikt ci nie kaze opalac nimi housingu. Odpowiedz Link Zgłoś
ouzothedrink Naprawdę bardzo lubię Ikea 31.10.07, 15:52 Mam z Ikei regały na książki - z tych surowych, bejcowane we własnym zakresie, łóżko z materacami -jw, fotele - wielkie, w koralowym kolorze, nikt ich nie chciał, więc były przecenione o ponad połowę, ostatnio piękną - niby-retro szafkę łazienkową. Poza tym drobiazgów - kieliszki, szklanki, salaterki oraz 2 maskotki - cudnej urody nietoperza i grafitowego kota. Moim zdaniem Ikea jest świetna, jeśli nie traktuje się jej niewolniczo. Lubię meble z lat początku wieku XX do lat 30-tych (to jest dopiero geniusz projektowy!!!!). Ikea się z nimi dobrze komponuje, a to wcale nie takie łatwe. Odpowiedz Link Zgłoś
metaha Re: Naprawdę bardzo lubię Ikea - ja tez! 31.10.07, 16:02 Ja tez bardzo lubie IKEAe. Najbardziej brakowalo mi jej w USA - w Minneapolis ludzie maja naprawde fatalny gust, gorzej niz w polskim przyslowiowym Grojcu. W Sydney, Newcastle i Melbourne urzadzalem sie w IKEA (kiedys byl taki fajny sklep w Nunawading, pozniej go, niewiadomo czemu zamkneli, mimo iz okolica, czyli Whitehorse Road, slynie ze sklepow meblowych) i przeniesli do slumsow zwanych Richmond, gdzien trzeba placic za wszystko, lacznie z parkingiem. A w Warszawie mam 2 IKEAe, jedna w Jankach, a druga, blizsza mi w Markach. I bardzo sobie je chwale: mam z IKEAi lampy, stoliki, krzesla i planuje zakup biurka. Vivat IKEA! Pamietajmy tez, ze kiedy tzw. Zachod bojkotowal Polske w ramach sloganu 'im gorzej w PL, tym lepiej dla zdrajcow z "S" i dla owego "Zachodu"', to IKEA kupowala meble w Polsce. I za to chocby nalezy sie jej nasze poparcie! Odpowiedz Link Zgłoś
zupa_nazi IKEA rulz 31.10.07, 15:56 kupilem sobie lekko nadlamany stoliczek i po przyklejeniu blatu klejem z maki kasztanowej wyglada jak prawie ze nowy. Odblyszczylem lejem palmowym i sie swieci jak psu numerek. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwyzorba Och Ikea ! 31.10.07, 15:59 www.boreme.com/boreme/tags/ikea-videos-pictures-games-jokes.php Odpowiedz Link Zgłoś
metaha Re: Ja robie kupuje w IKEA. Zadowolona ? 31.10.07, 16:02 Ja tez! ouzothedrink napisał: Mam nadzieje, ze ten watek nie zniknie w otchlani. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Ikea is my love 03.11.07, 00:26 prawdziwyzorba napisał: > www.jibjab.com/view/205720 A to dla wrazliwych: tinyurl.com/29ps9w Kupujac w Ikei jestem tu niebywale oryginalna . Nie do pomyslenia w PL. Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Ja robie kupuje w IKEA. Zadowolona ? 02.11.07, 01:44 generalnie amerykanie nie kupuja tanich mebli. takie sklepy jak ikea czy walmart (sklepy dla biedoty) obchodzi sie dyzym lukiem. jedyna zaleta tych mebli jest oczywiscie cena a takze mozliwosc wyrzucania ich na smietnik, bez zalu, po dwoch latach uzytkowania. ciesze sie, ze zyje w kraju gdzie meble to te robione z solid wood. oczywiscie liczy sie tylko hardwood. Odpowiedz Link Zgłoś
metaha Re: Ja robie kupuje w IKEA. Zadowolona ? 02.11.07, 01:53 Widze, ze masz typowo drobnomieszczanski gust - debowe meble na wysoki polysk, a raczej ich imitacja Made in China, jak dzis wszystko w US of A... Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Ja robie kupuje w IKEA. Zadowolona ? 02.11.07, 04:27 po pierwsze debowe to najlepiej wygladaja trumny. meble debowe widzialem jedynie w polsce. nikt na swiecie nie robi z tego drzewa mebli. jedynie szfki kuchenne i lazienkowe. po drugie niema (nie spotkalem) w usa chinskiej imitacji mebli z hardwood. po trzecie nie myl usa z europa. tu jezeli spotkasz cos chinskiego to sa wyroby amerykanskie skladane w chinach. materialy, technologia, maszyny, nadzor jest amerykanski. jedynie sila robocza chinska. wyroby chinskie mozesz kupic w chinach i europie a kiedys w sklepach "dollar mania" w usa czyli wszystko za dolara. meble z drzew twardych, modne i cenione w usa to nie meble antyczne. to sa meble w stylu contemporary (nowoczesne), mission, traditional (stylizowane na 18 wiek) robione dzisiaj. moge powiedziec z calym przekonaniem, ze na hawajach w 90% domow stoja meble z pelnego drzewa. mysle, ze tym sie wyroznia ameryka od europy. Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot.com Re: Ja robie kupuje w IKEA. Zadowolona ? 02.11.07, 05:27 wydaje ci sie ze zyjesz w USA bo przeciez tej enklawy wulkanicznej USA nazwac nie mozna. Meble z solidnego drewna, chinskie wyroby to takie amerykanskie tylko skladane przez Chinczykow---zastanawiam sie czy kiedys zmadrzejesz czy tez bedziesz zyl w tej blogiej nieswiadomosci do momentu az sie nagle obudzisz z reka w nocniku (z Chin ale na amerykanskiej technologii). Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Ja robie kupuje w IKEA. Zadowolona ? 02.11.07, 05:39 moge ci tylko wspolczuc. przemawia przez ciebie zlosc i zgryzota. mysle ze to wynik tego swiata. rozumiem to. bywaj. Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Ja robie kupuje w IKEA. Zadowolona ? 02.11.07, 05:40 oczywiscie mam na mysli to swieto. swieto zmarlych. przepraszam za literowke. Odpowiedz Link Zgłoś
kuba.peerelski Re: Ja robie kupuje w IKEA. Zadowolona ? 02.11.07, 05:49 a ja myslalem ze meble prawdziwie amerykanskie to meble z plastyku -- - wciaz mam przed oczami te scene z filmu Absolwent, kiedy doswiadczony profesjonalista daje rade przerazonemu wizja przyszlosci w Ameryce absolwentowi uniwersytetu (Dustin Hoffman) mowiac mu do ucha tylko jedno slowo: "plastic"... co wlasciwie sie stalo z tym plastykiem, bo chyba nie chodzilo o plastic surgery? Odpowiedz Link Zgłoś