kasiulad 10.11.07, 08:44 Witam Was, Ciekawa jestem, czy zagladaja na te stronke mamy z tych okolic. Zwlaszcza chodzi mi o rodziny z dziecmi w wieku szkolnym, bo jestem w trakcie poszukiwania szkoly dla corki w tych dzielnicach. Pozdrawiam, Kasiula Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorcian Re: Bromley, Beckenham - jest tu ktos z tych okol 12.11.07, 23:04 Tak, ja mieszkam w Bromley, mam corke w wieku szkolnym (Yr 1). Sama tez pracuje w szkole. Z podstawowkami w naszym rejonie jest tak, ze wlasciwie wszystkie trzymaja poziom i nie powinnas miec problemow ze znalezieniem dobrej szkoly. Niestety samo wybranie szkoly to nie wszystko, musi byc w niej miejsce. Najczesciej pierwzsenstwo maja dzieci mieszkajace w okolicy szkoly i rodzenstwo tych, co juz w tej szkole sa. Procedury skladania papierow pewnie znasz. Jak masz jeszcze jakies pytania, wal smialo. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulad Re: Bromley, Beckenham 15.11.07, 08:53 Dziekuje za odpowiedz. My przeprowadzamy sie do Anglii w styczniu i wlasnie jestesmy na etapie szukania domu do wynajecia w okolicy ktorejs ze szkol. Podejrzewam, ze ta procedura skladania papierow jest nieco inna w srodku roku szkolnego. Najgorsze jest to, ze wszelkie poszukiwania (szkoly i domu) odbywaja sie przez internet Ale wiemy oczywiscie o Ofsted; milo jednak jest zasiegnac bezposredniej opinii od rodzicow dzieci. Mozesz mi napisac, do ktorej szkoly chodzi Twoja corka ?(moze byc na prywatny adres). Moja corka konczy w tym miesiacu 6 lat, tak wiec rozumiem, ze rowniez dolaczy do pierwszej klasy (w Polsce chodzi do zerowki). Pozdrawiam Cie serdecznie, Kaska Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulad do "dorcian" 15.11.07, 08:55 Dziekuje za odpowiedz. My przeprowadzamy sie do Anglii w styczniu i wlasnie jestesmy na etapie szukania domu do wynajecia w okolicy ktorejs ze szkol. Podejrzewam, ze ta procedura skladania papierow jest nieco inna w srodku roku szkolnego. Najgorsze jest to, ze wszelkie poszukiwania (szkoly i domu) odbywaja sie przez internet Ale wiemy oczywiscie o Ofsted; milo jednak jest zasiegnac bezposredniej opinii od rodzicow dzieci. Mozesz mi napisac, do ktorej szkoly chodzi Twoja corka ?(moze byc na prywatny adres). Moja corka konczy w tym miesiacu 6 lat, tak wiec rozumiem, ze rowniez dolaczy do pierwszej klasy (w Polsce chodzi do zerowki). Pozdrawiam Cie serdecznie, Kaska Odpowiedz Link Zgłoś