Gość: niuniek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.02, 13:30 czy ktos sie orientuje ile bedzie kosztowac taxi z lotniska w londynie na springfield rd? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Flora Re: London IP: 193.133.143.* 08.01.02, 16:02 Gość portalu: niuniek napisał(a): > czy ktos sie orientuje ile bedzie kosztowac taxi z lotniska w londynie na > springfield rd? Niuniek, A jaki kod pocztowy? Bo Springfield Roads to tu do licha i troche! Czy 'Plater' cos ci mowi? Flora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuniek Re: London IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.02, 16:31 to mi raczej nic nie mowi ale moze tobie powie cos NW8 OQJ? A mozesz mi powiedziec czy sa w tej okolicy lub w okolicy londynu jakies fajne klubu jezdzieckie i ile kosztuje jazda konna? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
elf_mily Re: London 09.01.02, 01:57 Okolo £30-40, zalezy o jakiej porze dnia. Black cabs sa drozsze niz tzw minicaby, czyli prywatne taksowki. Z Heathrow najtaniej metrem. Wsiadasz w Picadilly Line (niebieska) i przesiadasz sie na stacji Green Park na Jubilee Line (szara) kosztuje kilka funtow, zajmie Ci okolo godziny. Wysiadasz na stacji Swiss Cottage i stamtad kilkanascie minut do Twojej ulicy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuniek Re: London IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 17:34 naprawde tyle bedzie kosztowac? ja niestety tylko w taxi moge wsiasc bo mam duzy bagaz ile czasu bede jechac? mozecie mi cos wiecej powiedziec o okolicy na ktorej jest ta ulica? prosze Odpowiedz Link Zgłoś
elf_mily Re: London 10.01.02, 01:14 okolica nie najgorsza, niezbyt daleko od centrum miasta i dobre polaczenie metrem. Na dlugo przyjezdzasz? Co do lotniska to naprawde polecam metro. bilet w jedna strone to jakies £4-5. I kursuje co dwie trzy minuty. Goraco polecam tzw. one day travel cards, kosztuje, zaleznie od strefy £4-6 i wazne sa na metro, autobusy i pociagi podmiejskie przez caly dzien. Daj znac jesli masz jeszcze jakies pytania pozdrawiam i milej podrozy Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: London 10.01.02, 03:36 elf_mily napisał(a): > okolica nie najgorsza, niezbyt daleko od centrum miasta i dobre polaczenie > metrem. Na dlugo przyjezdzasz? Co do lotniska to naprawde polecam metro. bilet > w jedna strone to jakies £4-5. I kursuje co dwie trzy minuty. Goraco pole > cam > tzw. one day travel cards, kosztuje, zaleznie od strefy £4-6 i wazne sa n > a > metro, autobusy i pociagi podmiejskie przez caly dzien. Daj znac jesli masz > jeszcze jakies pytania > pozdrawiam i milej podrozy Podwiozlbys czlowieka z ciezkim bagazem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuniek Re: London IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.02, 00:31 wybieram sie w niedziele i zostaje do konca wrzesnia naszczescie okazalo sie, ze ludzie u ktorych bede mieszkac pewnie po mnie przyjada wiec spoko. a czy to jest bezpieczna okolica? gdzie mozna dostac te travel card ale tygodniowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf_mily Re: London IP: *.webport.bt.net 11.01.02, 00:56 Gość portalu: niuniek napisał(a): > wybieram sie w niedziele i zostaje do konca wrzesnia naszczescie okazalo sie, > ze ludzie u ktorych bede mieszkac pewnie po mnie przyjada wiec spoko. a czy to > jest bezpieczna okolica? gdzie mozna dostac te travel card ale tygodniowe? na kazdej stacji metra i w wiekszosci newsagents, tak zwanych doggy indian shops. Sa jedniodniowe, weekendowe, tygodniowe, miesieczne, roczne, do wyboru do koloru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walek Re: London IP: *.uc.nombres.ttd.es 11.01.02, 19:06 Gość portalu: elf_mily napisał(a): > Gość portalu: niuniek napisał(a): > > > wybieram sie w niedziele i zostaje do konca wrzesnia naszczescie okazalo s > ie, > > ze ludzie u ktorych bede mieszkac pewnie po mnie przyjada wiec spoko. a cz > y to > > jest bezpieczna okolica? gdzie mozna dostac te travel card ale tygodniowe? > > > na kazdej stacji metra i w wiekszosci newsagents, tak zwanych doggy indian shop > s. > Sa jedniodniowe, weekendowe, tygodniowe, miesieczne, roczne, do wyboru do kolor > u. Oh ! Elf zapomniales o Klubie jezdzieckim koteczku.No podaj wiecej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: London IP: *.webport.bt.net 12.01.02, 01:47 po pierwsze to elf jest ona, po drugie nie zapomnialam tylko nic na ten temat nie wiem, wiec glosu zabierac nie bede. No zawsze sa Yellow Pages, czyli ksiazka telefoniczna, lokalne gazety itp, ale polecic nic nie jestem w stanie w tym temacie. W wielu innych owszem owszem elf (ona) Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: London 13.01.02, 04:14 Gość portalu: niuniek napisał(a): > wybieram sie w niedziele i zostaje do konca wrzesnia naszczescie okazalo sie, > ze ludzie u ktorych bede mieszkac pewnie po mnie przyjada wiec spoko. a czy to > jest bezpieczna okolica? gdzie mozna dostac te travel card ale tygodniowe? Do wyrobienia sobie takiej karty trzeba miec 1 zdjecie. pozdr izabelski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: London IP: *.webport.bt.net 13.01.02, 20:03 izabelski napisał(a): > Gość portalu: niuniek napisał(a): > > > wybieram sie w niedziele i zostaje do konca wrzesnia naszczescie okazalo s > ie, > > ze ludzie u ktorych bede mieszkac pewnie po mnie przyjada wiec spoko. a cz > y to > > jest bezpieczna okolica? gdzie mozna dostac te travel card ale tygodniowe? > > > Do wyrobienia sobie takiej karty trzeba miec 1 zdjecie. > > pozdr > > izabelski ale do jednodniowej albo weekendowej nie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeK Re: London IP: *.rdu.bellsouth.net 14.01.02, 02:22 Gość portalu: elf napisał(a): > izabelski napisał(a): > > > Gość portalu: niuniek napisał(a): > > > > > wybieram sie w niedziele i zostaje do konca wrzesnia naszczescie okaz > alo s > > ie, > > > ze ludzie u ktorych bede mieszkac pewnie po mnie przyjada wiec spoko. > a cz > > y to > > > jest bezpieczna okolica? gdzie mozna dostac te travel card ale tygodn > iowe? > > > > > > Do wyrobienia sobie takiej karty trzeba miec 1 zdjecie. > > > > pozdr > > > > izabelski > > ale do jednodniowej albo weekendowej nie trzeba VVVVVVVVVVVVVVVVVV Zdjecie mozna sobie zrobic w automacie, na lotnisku Heathrow tuz obok stacji Underground (Tube). Odpowiedz Link Zgłoś