Dodaj do ulubionych

Mamusie z Florydy

04.11.03, 18:55
Witajcie!
Mam na imie Marta mam 22 latka i jestem mama rocznej Melanie .
Chetnie nawiazalabym nowe znajomosci z mamusiami , ktore mieszkaja w
Tampie , St. Pete.., Clearwater lub okolicach .
serdecznie pozdrawiam z cieplej florydy
Marta
Obserwuj wątek
    • dorotairadek Re: Mamusie z Florydy 05.11.03, 18:45
      Czesc, ja tez jestem z Florydy - dokladnie Sarasota. Wlasnie mija mi powoli 40
      tydzien ciazy i siedze jak na szpilkach i czekam kiedy sie zacznie porod.
      Strasznie sie boje, ale chcialabym miec to juz za soba. Prawdopodobnie jest to
      synek Michal. Mam 29 lat i jestesmy tu juz z mezem 2 lata. Pozdrawiam.

Dorota
      • basia.andraszek Re: Mamusie z Florydy 08.11.03, 17:22
        Czesc, ja jeszcze mieszkam w Polsce ale za jakies dwa miesiace chce
        przeprowadzic sie na Floryde. Zastanawiam sie tylko czy w lecie nie jest tam
        zbyt goraco. Mysle o Jacksonville, ale jestem otwarta na dobre rady.
        Pozdrowienia.
    • marta_fl Re: Mamusie z Florydy 05.11.03, 19:25
      Witaj smile)))
      Wyslalam Ci emaila , lecz nie wiem czy doszedl....
      szkoda, ze nie mieszkamy blizej siebiesad(((.Znam Polke z Sarasoty , ktora ma
      malego synka , lecz nigdy nie udalo nam sie spotkac sad
      Pzdrawiam
      Marta
      • cytrynka3 Re: Mamusie z Florydy 07.11.03, 01:46
        Pozdrawiam z Hallandale koło Miami.
        Cytrynka
    • marta_fl Re: Mamusie z Florydy 08.11.03, 17:40
      Basiu, w Jacksonville lata nie sa az tak upalne, ja np. w Miami ...wiaze sie
      to z tym, ze to miasto polozone jest w gornej czesci polwyspu ( najcieplej
      jest zawsze na poludniu Florydy). Nie znaczy to jednak , ze nie goraco - na
      Florydzie panuje klimat tropikalny, latem prawie codziennie sa tutaj opady
      deszczu i burze, ktore przechodza tak szybko jak sie pojawiaja.
      • basia.andraszek Re: Mamusie z Florydy 09.11.03, 11:27
        Czesc Marto, dzieki za odpowiedz. A co z opadami w zimie i huraganami? Prawde
        powiedziawszy strasznie nie lubie wiatrow. Zastanawiam sie tez jak tam jest ze
        szkolami i jakie mamy szanse na spotkanie Polakow z dziecmi w tamtej okolicy.
        Mam dwie dziewczynki 5 i 7 lat, sporo rozumieja po angielsku, niewiele mowia,
        beda pewnie tesknily za kolezankami (tu chodza do przedszkola i do szkoly).
        • marta_fl Re: Mamusie z Florydy 10.11.03, 18:15
          Deszcze w zime tez sie zdarzaja, ale ogolnie mowi sie , ze zima to pora sucha,
          a lato pora deszczowa.
          Mieszkam na Florydzie juz dwa lata i ani razu nie mielismy huraganu /
          tornada , ale ja mieszkam od strony zatoki a nie otwartego oceanu(Ci co
          mieszkaja po drugiej stronie polwyspu lub na Bahamas bardziej je odczuwaja),.

Twoje dzieci pojdac do szkoly, na pewno szybko znajda sobie kolegow i zalapia
          angielski ( tym bardziej, ze sporo rozumieja). Sa tutaj rowniez polskie
          szkoly , czynne w soboty, gdzie dzieci maja kontakt z j.polskim i ucza sie
          historii polskiej - dokladniej nie wiem jak to funkcjonuje, ale moge sie
          zapytac bo znajomej dzieci uczeszczaja do niej.

Wydaje mi sie jednak, ze w okolicach Miami jest wiecej polonii.

Wyszukalam Tobie kilka stron internetowych, gdzie mozesz sobie poczytac o
          Polakach na Fl.

www.echoflorydy.com ------------> zachodnie wybrzeze

www.poloniamiami.com/ ------------> Miami i okolice

Pozdrawiam sedrecznie smile)))))
          Marta
          • basia.andraszek Re: Mamusie z Florydy 11.11.03, 11:46
            Dzieki za odpowiedz. Wlasciwie to jeszcze nie zdecydowalismy na 100% gdzie sie
            osiedlimy. Mamy mozliwosc wyboru, ale troche boje sie, ze w Miami jest za
            goraco. Szukamy najlepszego miejsca do zycia i kierujemy sie glownie klimatem.
            A jak jest od strony zatoki?
            Pozdrowienia z zimowej juz prawie Polski
            Basia.
            • marta_fl Re: Mamusie z Florydy 11.11.03, 16:32
              Latem jest goraco, pod pazdziernika zaczyna sie ochladzac....W tamtym roku ,w
              okresie zimowym , w nocy temperatura spadla do zera stopni smile ...Gdy woczoraj
              wyszlam z mala na spacer ok. 18:00 , Mela ubrana byla na dlugi rekawek i miala
              dlugie spodenki.
              Za to latem ,jest tak goraco , ze az mi sie nie chce wychodzic z domu,
              przyjemniej sie robi dopiero pod wieczor.
              W Miami temperatura jest wyzsza, w Jacksonvill i u gory Fl jest troche
              chlodniej.
              Zapraszamy do obejrzenia naszych zdjeci smile)
              republika.pl/mela2002/galeria.html
              Pozdrawiam Marta
              • basia.andraszek Re: Mamusie z Florydy 01.02.04, 21:56
                Czesc Marta,
                Jestesmy juz na Florydzie. Na razie mieszkamy u znajomego w Daytona Beach, ale
                chcemy przeniesc sie do Tampy. Tam latwiej o prace niz w Jacksonville. Szukamy
                mieszkania lub domu do wynajecia w okolicach Tampy. Chcielibysmy w tym tygodniu
                pojechac tam i sie rozejrzec. Gdybys mogla polecic cos (np. doradzic rejon) to
                byloby milo. Chetnie spotkalibysmy sie z Toba i Twoja coreczka. Napisz prosze
                na moj adres prywatny : basia.andraszek@gazeta.pl.
                Serdecznie pozdrawiam
                Basia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka