Dodaj do ulubionych

Rodzice w rozterce ,... Well , kind of

IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 21.11.03, 15:48
Moja prawie dziesieciolatka byla zapraszana na rozne urodziny , , zeby nie
byc gorszym w ubieglym roku zafundowalem jej urodziny w indoor (styczen)
family park center ,... Skubnalem sie troche , ale niech tam , co sie nie
robi dla latorosli , uczy sie dobrze , duzo czyta , grzeczna ,...

Wczoraj dostala zaproszenie na urodziny , jakiejs kolezance rodzice
zafundowali urodziny w 4-ro gwiazdkowym hotelu ,... Po przyjeciu wieczorem
najlepsze kolezanki (w tym moja) maja zostac na noc w wynajetym pokoju na
slumber party ,... Oczywiscie zgodnie w duecie z naj wrzasnelismy ,... Say
what ? That's it , you're staying home yound lady ,...

Oczywiscie fochy w odpowiedzi , zamknela sie w pokoju i nie widzielismy
jej do kolacji ,... Co wy byscie zrobili w naszej sytuacji ?
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 21.11.03, 16:34
      co za wyrodni rodzice! odmawiac dziecku zabawy!
      a ze w hotelu, co z tego, nigdy nie byla?
      alescie zacofani,nowoczesnej mlodziezy nie rozumiecie o!
      • Gość: sp;lit Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 21.11.03, 18:16
        Gość portalu: ewa napisał(a):

> co za wyrodni rodzice! odmawiac dziecku zabawy!
        > a ze w hotelu, co z tego, nigdy nie byla?
        > alescie zacofani,nowoczesnej mlodziezy nie rozumiecie o!

==============================================================================

Nutka ironii tu zalecialo , powiedzmy ze nie kupuje ,... What;s next ?
        Heffner's mansion jacuzzi party ? Ha ?
        • Gość: ewa Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 21.11.03, 18:29
          very good idea, under-ages love it! o! but... be careful with a lawyer.....
          • Gość: sp;lit Well , kind of french freak jestes , Ewciu n/t IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 21.11.03, 18:59

> very good idea, under-ages love it! o! but... be careful with a lawyer.....
            • Gość: ewa Re: Well , kind of french freak jestes , Ewciu n IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 21.11.03, 19:07
              merci, mala zielona
              • Gość: sp;lit merci, mala zielona <----??? Wytlumacz ,... :) n/t IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 21.11.03, 21:44

> merci, mala zielona
                • Gość: ewa Re: merci, mala zielona <----??? Wytlumacz ,.. IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 21.11.03, 22:53
                  no przeciez french frog
    • Gość: VIP-1 Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of IP: *.mt.sfl.net 21.11.03, 16:41
      nie martw sie split
      nastepne urodziny mozesz
      w moim limo coreczce wypraic
      • soup_nazi Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of 21.11.03, 17:07
        Gość portalu: VIP-1 napisał(a):

> nie martw sie split
        > nastepne urodziny mozesz
        > w moim limo coreczce wypraic

Nie moze. Twoje limo jest podbite, hehehe. Po wczorajsze walce z lolem?
        • Gość: VIP-1 Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of IP: *.mt.sfl.net 21.11.03, 17:11
          tamto to juz na zlom oddalem
          i nowe kupilem zeby corka splita
          wstydzic sie nie musiala
    • basia553 Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of 21.11.03, 17:36
      Nie tylko nie mam dzieci, ale i nie zrozumialam, co cöreczce odpowiedziales.
      Ale jedno zrozumialam, ze masz problem. No bo jesli juz teraz ktos urzadza
      takie nieprawdopodobne imprezy dla jakby nie bylo dzieci, to bedziesz mial
      problem - conajmniej finansowy!
      To samo slysze od rodziny w Polsce. Dzieci ich chodza do prywatnej szkoly i
      rodzice röznych nowobogacki tak podnosza poziom finansowy imprez, wyjazdöw itp.
      ze to zaczyna byc uciazliwe. Ach ci rodzice, na wychowanie by ich wyslac!
      • soup_nazi Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of 21.11.03, 17:48
        basia553 napisała:

> Nie tylko nie mam dzieci, ale i nie zrozumialam, co cöreczce odpowiedziales.
        > Ale jedno zrozumialam, ze masz problem. No bo jesli juz teraz ktos urzadza
        > takie nieprawdopodobne imprezy dla jakby nie bylo dzieci, to bedziesz mial
        > problem - conajmniej finansowy!

Nie zniszczy go. Nie jest to tanio, ale nie zmiazdzy.

> To samo slysze od rodziny w Polsce. Dzieci ich chodza do prywatnej szkoly i
        > rodzice röznych nowobogacki tak podnosza poziom finansowy imprez, wyjazdöw

Nooooooo, nowobogaccy w Polsce - pewnie ksiazke mozna by napisac! Swoja droga
        to znajomym z Polski b. sie tu (w Kanadzie) podobalo, ze ludzie zachowuja sie
        normalnie i sa dla siebie uprzejmi, mimo widocznych nieraz roznic majatkowych,
        aczkolwiek nie bardzo widocznych, bo nikt tu sie niczym nie obwiesza wychodzac
        z domu, ani nie siedzi w samochodzie (zeby nie wiem jaka fura byla) tak, zeby
        wszyscy widzieli, ze w nim siedzi - jak to mawial szwagier Czterdziestolatka.
        Dawanie natomias postawa, mina, czy slowami, do zrozumienia komus, ze sie jest
        duzo lepiej sytuowanym, uznane byloby przez wiekszosc za "rude" (niegrzeczne,
        chamowate).

Ale to o czym pisze split to tutaj nie nowobogactwo. Moze lekka ekstrawagancja
        jak dla 10-latki.
        • Gość: sp;lit Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 21.11.03, 18:08
          soup_nazi napisał:

> basia553 napisała:
          >
          > > Nie tylko nie mam dzieci, ale i nie zrozumialam, co cöreczce odpowiedziale
          > s.
          > > Ale jedno zrozumialam, ze masz problem. No bo jesli juz teraz ktos urzadza
          >
          > > takie nieprawdopodobne imprezy dla jakby nie bylo dzieci, to bedziesz mial
          >
          > > problem - conajmniej finansowy!
          >
          > Nie zniszczy go. Nie jest to tanio, ale nie zmiazdzy.
          >
          > > To samo slysze od rodziny w Polsce. Dzieci ich chodza do prywatnej szkoly
          > i
          > > rodzice röznych nowobogacki tak podnosza poziom finansowy imprez, wyjazdöw
          >
          >
          > Nooooooo, nowobogaccy w Polsce - pewnie ksiazke mozna by napisac! Swoja droga
          > to znajomym z Polski b. sie tu (w Kanadzie) podobalo, ze ludzie zachowuja sie
          > normalnie i sa dla siebie uprzejmi, mimo widocznych nieraz roznic
          majatkowych,
          > aczkolwiek nie bardzo widocznych, bo nikt tu sie niczym nie obwiesza
          wychodzac
          > z domu, ani nie siedzi w samochodzie (zeby nie wiem jaka fura byla) tak, zeby
          > wszyscy widzieli, ze w nim siedzi - jak to mawial szwagier Czterdziestolatka.
          > Dawanie natomias postawa, mina, czy slowami, do zrozumienia komus, ze sie
          jest
          > duzo lepiej sytuowanym, uznane byloby przez wiekszosc za "rude" (niegrzeczne,
          > chamowate).
          >
          > Ale to o czym pisze split to tutaj nie nowobogactwo. Moze lekka
          ekstrawagancja
          > jak dla 10-latki.

===============================================================================

Lekka ??? No shit , soup ,... To starym odbija , gowniarze widza gdzies w TV
          i huzia na starych ,... Nie ze mna te numery , tym razem nawej naj mam za soba
          i zaparlem sie , k...wa ,... Dacyt ! Gowniara nie tylko siedzi w domu , ale te
          cala kolezanke nie chce widziec u siebie ,... Dacyt !!!
          >
      • Gość: sp;lit Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 21.11.03, 17:59
        basia553 napisała:

> Nie tylko nie mam dzieci, ale i nie zrozumialam, co cöreczce odpowiedziales.
        > Ale jedno zrozumialam, ze masz problem. No bo jesli juz teraz ktos urzadza
        > takie nieprawdopodobne imprezy dla jakby nie bylo dzieci, to bedziesz mial
        > problem - conajmniej finansowy!
        > To samo slysze od rodziny w Polsce. Dzieci ich chodza do prywatnej szkoly i
        > rodzice röznych nowobogacki tak podnosza poziom finansowy imprez, wyjazdöw
        itp.
        >
        > ze to zaczyna byc uciazliwe. Ach ci rodzice, na wychowanie by ich wyslac!

Oczywiscie oburzylismy sie z naj (zona) i dalismy jej do zrozumienia zeby
        wybila sobie z glowy Raddison Resort , co za duzo ,... Zaloze sie ze dzis po
        szkole wygrzebie wszystkie "A" z testow z tego roku i polozy w widocznym
        miejscu , zebym nie przeoczyl przypadkiem smile

Przez 3 lata kiedy chodzila do prywatnej Christian School nie mielismy tego
        problemu , teraz chodzi do publicznej dla gifted (zdolnych) i wszystko jest
        up-side-down , tam rodzice mieli inne priorytety , nie musieli szpanowac ,
        pozatym 5 setek na m-c , budzet uszczuplony i czasem trzeba sie szczypac co
        wazniejsze ,...
        • starypierdola Decyzje, decyzje ... 21.11.03, 18:39
          Co kartofel to decyzja ....

Jezeli jej na tym bardzo zalezy to niech to pokaze; niech "sie dolozy"! Ma
          przeciez jakies kieszonkowe? Niech zaplaci 1/2 ??
          Tak samo ze spodniami narciarskimi (!!??). Powiedz jej ze ma budzet $50 a jak
          chce lepsze to niech dolozy ze swoich.
          Jak nie ma kieszonkowego: slysze ze McDonaldy (Burger King?)w Twojej okolicy
          wynajmuja mlode dziewczyny i placa im CDN$10/godzine; niech sie przylozy.
          • basia553 Re: Decyzje, decyzje ... 21.11.03, 18:46
            No Pierdola, z ta praca to sie zagalopowales. To przeciez jeszcze dziecko!
            • Gość: VIP-1 Re: Decyzje, decyzje ... IP: *.mt.sfl.net 21.11.03, 18:49
              a dziecka nie nalezy uczyc
              szacunku do pieniadza?
            • Gość: ewa Re: Decyzje, decyzje ... IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 21.11.03, 18:50
              i pierdola przesadza z budzetowa strona sprawy; bardziej chodzi
              o moralna. 10-lata na nocny ubaw do hotelu, no nie!
          • Gość: VIP-1 Re: Decyzje, decyzje ... IP: *.mt.sfl.net 21.11.03, 18:51
            z tym to masz racje
            moja 10 latka chciala TV do swojego pokoju
            powiedzialem ze nie mam nic przeciwko temu
            ale jak jej powiedzialem ze wlasnie
            polowe ze swojej kasy ma dolozyc
            to juz mi glowy telewizorkiem nie zawraca
            • Gość: sp;lit Re: Decyzje, decyzje ... IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 21.11.03, 19:07

> z tym to masz racje
              > moja 10 latka chciala TV do swojego pokoju
              > powiedzialem ze nie mam nic przeciwko temu
              > ale jak jej powiedzialem ze wlasnie
              > polowe ze swojej kasy ma dolozyc
              > to juz mi glowy telewizorkiem nie zawraca

A kolezanki maja ,... TV , telefony ,... Daddy !

W sklepach jest o'k , "szczypie" sie , czy za nasze czy za swoje , kind of
              coupon , sale , girl smile
              • Gość: VIP-1 Re: Decyzje, decyzje ... IP: *.mt.sfl.net 21.11.03, 19:14
                Gość portalu: sp;lit napisał(a):

> A kolezanki maja ,... TV , telefony ,... Daddy !

niektore maja, niektore nie
                sa rzeczy ktore moja ma, a kolezanki nie maja
                ale zadna kolezanka nie ma wszystkiego
                i to jej wlasnie tlumacze
                • Gość: SP;LIT God is good to me :) IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 21.11.03, 19:49

> Gość portalu: sp;lit napisał(a):
                  >
                  > > A kolezanki maja ,... TV , telefony ,... Daddy !
                  >
                  > niektore maja, niektore nie
                  > sa rzeczy ktore moja ma, a kolezanki nie maja
                  > ale zadna kolezanka nie ma wszystkiego
                  > i to jej wlasnie tlumacze

================================================================================

Z rana zaczelo pruszyc a teraz pada snieg i zanim wroci bedzie ze 3" smile Na
                  dzis mam z glowy smile

Wlasnie slysze na radio ze na pass'ach otwarli sezon , narciarski , wiec
                  napomkne ze wybieram sie na zdjecia ,... Maly sabotaz ma sie rozumiec ,... Mam
                  nadzieje ze nie wyrosla z butow ,...

• kalifornian Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of 21.11.03, 20:10
      Mysle, ze przesadzasz Split.
      Twoje dziecko bedzie pokrzywdzone gdy w szkole beda sobie opowiadac i przezywac
      ten hotel. Nic jej nie bedzie. A przynajmniej sie pobawi.
      Pusc ja.
      • basia553 Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of 21.11.03, 20:17
        A ja mam dodatkowe pytanie: czy bedzie sie musiala czyms podobnym zrewanzowac?
        Poza tym jest to okazja wytlumaczyc Malej, co w zyciu jest wazne, a co nie.
        • Gość: sp;lit Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 21.11.03, 20:47
          basia553 napisała:

> A ja mam dodatkowe pytanie: czy bedzie sie musiala czyms podobnym zrewanzowac?
          > Poza tym jest to okazja wytlumaczyc Malej, co w zyciu jest wazne, a co nie.

A co myslisz ? Licytacja !

Chodzila 3 lata do Christian School , ma solidny fundament . Ta cala impreza
          nie bedzie tansza niz 3 miesiace tuicji w jej bylej szkole , jak bedzie za duzo
          takich wyskokow to wraca do bylej szkoly ,... Chocbym mial palenie rzucic smile
      • Gość: sp;lit Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 21.11.03, 20:40
        kalifornian napisał:

> Mysle, ze przesadzasz Split.
        > Twoje dziecko bedzie pokrzywdzone gdy w szkole beda sobie opowiadac i
        przezywac
        > ten hotel. Nic jej nie bedzie. A przynajmniej sie pobawi.
        > Pusc ja.

Przezyje !!! Czy musisz sie wtracac jak starsi rozmawiaja ? smile
        • Gość: ewa Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 21.11.03, 20:59
          no wlasnie, wtraca sie i nieszczescie moze spowodowac.
          split wiedziony ojcowskim instynktem wie co robi;
          precz z zabawami malolat w hotelach!
          • Gość: sp;lit Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 21.11.03, 21:39

> no wlasnie, wtraca sie i nieszczescie moze spowodowac.
            > split wiedziony ojcowskim instynktem wie co robi;
            > precz z zabawami malolat w hotelach!

==============================================================================

Split instynktem kierowal sie 3 dekady temu ,... Doswiadczenie kochana ,
            split ma rowniez wnuczke rok starsza od tej corci i postaral sie o siostre
            ponad 31 lat temu ,... I jeszcze cos , ale nie chce zebys spadla z
            krzesla ,... smile
            • Gość: davno Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of IP: 216.126.91.* 21.11.03, 21:55
              Masz racje split, nie puszczaj. Pomysl co wymysla na nastepny raz - 7 nights
              in Las Vegas
        • kalifornian Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of 21.11.03, 22:25
          Ach jaki ty jestes sympatyczny.
          Widac wyrazniej ci odpowiada zlosliwosci i chamskie zaczepki.
          Masz jak w banku dziadek.

Juz nawet nie zwroce uwagi na twoje chwalenie sie hehe.
          • Gość: ewa Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 21.11.03, 23:06
            no i po co sie klocisz. sprawa jest powazna-dziadek split
            pedagogicznie rozgrywa sprawe party cioci swojej wnuczki czyli
            Corci. I dobrze robi bo dziecko zamiast szlajac sie w hotelu
            pojedzie na narty. A ja z krzesla nie spadne, bo juz nic mnie w
            zyciu nie zdziwi.
          • Gość: sp;lit Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 22.11.03, 01:01
            kalifornian napisał:

> Ach jaki ty jestes sympatyczny.
            > Widac wyrazniej ci odpowiada zlosliwosci i chamskie zaczepki.
            > Masz jak w banku dziadek.
            >
            > Juz nawet nie zwroce uwagi na twoje chwalenie sie hehe.

Gdyby Bozia wiecej "pod strychem" dala dawno bys zrozumial ze podchodze do
            twoich posts , powiedzmy rubasznie (zalozmy) z rezerwa i czasem kopne gdzie
            boli , (ot tak dla swietego spokoju ) ,... A co do mojego vigoru , to pogadamy
            niedlugo , narazie podobnie jak z Ewcia , nie chce zebys spadl z krzesla i
            zrobil sobie krzywde , sp;licik ci ja jezdem ! smile
    • polam5 DOKLADNIE TO SAMO!!!! 21.11.03, 23:40
    • luiza-w-ogrodzie Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of 22.11.03, 00:24
      A rodzice zostaja z dziewczynkami w pokoju hotelowym? Moze tylko tatusiowie?
      Statystyki molestowania seksualnego dzieci mowia ze w wiekszosci dzieci sa
      krzywdzone przez krewnych i znajomych panow, rozne rzeczy dzieja sie
      na "sleepovers" czy "slumber parties" i to nie tylko w hotelach.

Pozdrawiam
      Luiza-w-Ogrodzie - matka dziesieciolatki

><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸.
      .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º>
      • starypierdola Co sie dzieje??!! 22.11.03, 00:29
        Luiza, przeciez TY w weekendy nie pracujesz!!?? Co sie dzieje??
        • luiza-w-ogrodzie Nic sie nie dzieje - leniwy weekend 22.11.03, 01:24
          starypierdola napisał:

> Luiza, przeciez TY w weekendy nie pracujesz!!?? Co sie dzieje??

pewnie ze nie pracuje w weekendy! Mam cos do poszukania na necie, a przy
          okazji otworzylam okienko Gazety. Poza tym leje, wiec nie pojechalam w busz z
          namiotem, zamiast tego bede wyszywac krzyzykiem patrzac jak ogrod rosnie w
          oczach. Do tego jakies kino, ploty z psiapsiolka, drobne zakupy swiateczne itp

Pozdrawiam i zycze milego weekendu.
          Luiza-w-Ogrodzie

><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸.
          .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º>
      • Gość: sp;lit Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 24.11.03, 22:15
        Luiza dziecko , nikt nie zostaje , starzy maja sasiedni pokoj ,... Mam
        nadzieje ze ona nie krzyczy if You know what I meam smile Nie urodzilem sie
        wczoraj i nie jestem z New Joysee ,...smile

luiza-w-ogrodzie napisała:

> A rodzice zostaja z dziewczynkami w pokoju hotelowym? Moze tylko tatusiowie?
        > Statystyki molestowania seksualnego dzieci mowia ze w wiekszosci dzieci sa
        > krzywdzone przez krewnych i znajomych panow, rozne rzeczy dzieja sie
        > na "sleepovers" czy "slumber parties" i to nie tylko w hotelach.
        >
        > Pozdrawiam
        > Luiza-w-Ogrodzie - matka dziesieciolatki
        >
        > ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((&ord
        > m;>¸.
        > .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`
        > ·.¸.·´¯`·...¸><((((º>
    • Gość: ruda Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of IP: 62.148.79.* 24.11.03, 10:49
      ja bym puściła
      I wcale nie czułabym się w obowiązku odwzajemniać się takim samym zaproszeniem
      Urządzałabym dziecku urodziny takie, na jakie mnie rozsądnie stać, może
      bardziej bym się wysiliła z atrakcjami mało kosztownymi a wymagającymi pomysłu
      i własnej pracy
      W ogóle to ja mieszkam w Warszawie (nie jestem Polką)
      i wyprawiam dziecku urodziny zawsze w domu
      i zawsze zapraszam każdego, kogo dziecko sobie życzy
      i rzadko kiedy ktoś moje dziecko zaprasza na urodziny,
      bo rodzice nie wyprawiają,
      bo im się wydaje, że ich nie stać,
      a przecież liczy się dobra zabawa, oprawa właściwie nie ma dla dzieci znaczenia
      (mam córkę 9-letnią)
      pozdrawiam
      ruda
      • Gość: sp;lit Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 24.11.03, 22:40
        Gość portalu: ruda napisał(a):

> ja bym puściła
        > I wcale nie czułabym się w obowiązku odwzajemniać się takim samym zaproszeniem
        > Urządzałabym dziecku urodziny takie, na jakie mnie rozsądnie stać, może
        > bardziej bym się wysiliła z atrakcjami mało kosztownymi a wymagającymi
        pomysłu
        > i własnej pracy
        > W ogóle to ja mieszkam w Warszawie (nie jestem Polką)
        > i wyprawiam dziecku urodziny zawsze w domu
        > i zawsze zapraszam każdego, kogo dziecko sobie życzy
        > i rzadko kiedy ktoś moje dziecko zaprasza na urodziny,
        > bo rodzice nie wyprawiają,
        > bo im się wydaje, że ich nie stać,
        > a przecież liczy się dobra zabawa, oprawa właściwie nie ma dla dzieci
        znaczenia
        >
        > (mam córkę 9-letnią)
        > pozdrawiam
        > ruda

Nie wiem jak to po polsku okreslic , ale ta impreza jest against my principles
        (podwaza moje zasady , ktorymi sie kieruje w zyciu) Dziecko powinno sie
        kochac , ale sa pewne granice , ktorych nie powinno sie przekraczac .

Znalezlismy kompromis ,... Idzie ! ,... po przyjeciu , basenie , jacuzzi
        dzwoni i odbieramy ja na hallu ok 23 ciej ,... Noc spedza w domu .

Troje innych rodzicow jest podobnego zdania , nie jestem az taki weirdo .

• Gość: Ola Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of IP: *.corp.redshift.com 24.11.03, 20:09
      Wszyscy robia slumber party. Co w tym zlego.To ze w dobrym hotelu! Zawsze
      mozecie sprawdzic kto i co sie dzieje.
      • Gość: wadera Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 24.11.03, 20:46
        zgadzam sie z ludzmi , ktorzy mowia posc- a rewanzowac sie nie musisz. Tylko
        co bedzie jak corcia za rok czy dwa powie, ze to ona wlasnie chce miec
        urodziny w hotelu, a jak nie, to bedzie sie przed kolezanekami i kolegami
        wstydzic za rodzocw skompych i nie na czasie.Moze juz nad tym pracuj, bo
        potem moze byc pozno.
        • Gość: sp;lit Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 24.11.03, 22:56
          Gość portalu: wadera napisał(a):

> zgadzam sie z ludzmi , ktorzy mowia posc- a rewanzowac sie nie musisz. Tylko
          > co bedzie jak corcia za rok czy dwa powie, ze to ona wlasnie chce miec
          > urodziny w hotelu, a jak nie, to bedzie sie przed kolezanekami i kolegami
          > wstydzic za rodzocw skompych i nie na czasie.Moze juz nad tym pracuj, bo
          > potem moze byc pozno.

Wole latke skapego , niz rodzica , ktory nie wiedzial kiedy depnac na
          hamulec ,...
      • Gość: sp;lit Re: Rodzice w rozterce ,... Well , kind of IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 24.11.03, 22:46
        Gość portalu: Ola napisał(a):

> Wszyscy robia slumber party. Co w tym zlego.To ze w dobrym hotelu! Zawsze
        > mozecie sprawdzic kto i co sie dzieje.

Podejrzewam , ze nie masz dziecka w tym wieku ,... To co proponujesz to tutaj
        i dzisiaj rowna sie z socjalnym ukrzyzowaniem ,... Dzis zanim da buzi jak ja
        odwoze pod szkole to oglada sie pare razy czy nikt nie patrzy ,... smile

Uklony
    • Gość: Stan wychowa to dziecko na dziwke.... IP: *.dialsprint.net 25.11.03, 02:31
      tyle potrafia te pol-amer mamuski
      • Gość: sp;lit Re: wychowa to dziecko na dziwke.... IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 25.11.03, 23:07
        Nie przesadzaj Stan , zadna mama , (albo jestes w ciazy , albo nie ! Nie ma
        pol) nie wychowuje po to corki , niektore ulegaja presji srodowiska , ale to
        niezamierzony efekt , zycie to niejebajka , uczymy sie do konca !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka