Gość: Prince IP: *.netcom.ca 26.01.02, 01:02 Czy Ty tez wyjezdzajonc o tym sniles? Dobre samochody, fine wine und unsere melodien? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mik Re: Polski sen!!! IP: *.turboline.skynet.be 26.01.02, 14:26 Ja mysle inaczej,Jak usprawiedliwiam moj wyjazd, moralnie.Takie pytanie powinni se zadac wszyscy,ktorzy chca nadal ublizac,na lewo,jak i na prawo. Moj ojciec by powiedzial:Zapomnial wol,jak cieleciem byl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziaja Re: Polski sen!!! IP: 207.188.73.* 29.01.02, 21:21 Nastepny emigrant, u ktorego pojawily sie watpliwosci w sprawie wyjazdu z Polski. Zawsze tam mozna wrocic, ale Polska jest teraz tylko dla orlow! Odpowiedz Link Zgłoś
dekster Re: Polski sen!!! 29.01.02, 21:33 Gość portalu: Ziaja napisał(a): > ale Polska jest teraz tylko dla orlow! trafnie ujęte ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: Polski sen!!! IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 29.01.02, 23:01 > Gos´c´ portalu: Ziaja napisa?(a): > > > ale Polska jest teraz tylko dla orlow! wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja, ze raczej dla sepow niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prince Do Ziaji IP: *.netcom.ca 30.01.02, 02:06 Tak niestety to prawda Ziaja. Wielu z tzw. "emigrantow" opuscila swoja Ojczyzne w nadzieji na latwy chleb. A tu dzis odbywa sie glownie whining zamiast wining! A wracaj taki jeden z drugim jak na Zapadie zle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mu! Re: Do Ziaji IP: *.turboline.skynet.be 31.01.02, 23:08 eee a ja nie wracam na razie tu mi lepiej (finansowo . Do Polski chetnie wroce jak pieprzeni kapitalisci zaplaca mi za prace tyle ile tu. Juz nie moge scierpiec angoli mowiacych dlaczego tak malo mi placa za prace i milczacych przy pytaniach za co oni nie majac efektow zarabiaja pare razy tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: Polski sen!!! IP: *.arach.net.au 30.01.02, 02:28 Nie zapomnijcie o Wilkolakach !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renka Re: Polski sen IP: *.home.cgocable.net 30.01.02, 07:21 A ja wam powiem , drodzy moi, ze czasem mam taki sen, ze odwiedzam moje stare smiecie.. Przychodze na moje stare osiedle (blokowisko) wieczorem, kiedy jest cisza i spokoj. Chodze po alejkach,raz jest snieg, zawieja i zimno, innym razem cieplo, wrecz lato. Nie ma ludzi, w niektorych oknach swiatla, a ja chodze jak duch. Kiedys snilo mi sie , ze odwiedzilam moje mieszkanie , ktore sprzedalismy przed wyjazdem. We snie pojawilo mi sie , pieknie przeprojektowane ze szklanym dachem i mnostwem kwiatow. Gospodarze (ci , co je kupili) byli nawet w tym snie nieco zazenowani, ze sie zjawilam. Bylo ciemno juz, wieczor, a ja wyszlam na te blokowisko i nie mialam gdzie przespac tej nocy.Kurde, blakalam sie we snie jak ten chochol. Ale to nie jest tesknota, to nie jest chec powrotu, to raczej namiastka wizyty w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziaja Re: Polski sen Renki IP: 207.188.73.* 30.01.02, 14:39 Renka tylko k***a bez poezji! Przeciez tu wszyscy widza, ze sie miotasz i szukasz ukojenia piszac te bzdety na Forum. Tak jak wiekszosc przegrancow, ktora marzyla o wielkiej karierze na Zachodzie, a wPolsce Twoi kolesie sie niezle pourzadzali. Pojedz i sam ocen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renka Re: Ziajanie IP: *.home.cgocable.net 30.01.02, 20:48 Ziaja, miotam sie miotam, jak ten chochol, ale nie bede plakac Kariere to NAPRAWDE mam za soba, w Polsce. Moi kolesie sie tak pourzadzali, ze cienkie bolki teraz z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prince Ziaja to inowierca! IP: *.netcom.ca 02.02.02, 00:18 Gos´c´ portalu: Ziaja napisa?(a): > Renka tylko k***a bez poezji! Przeciez tu wszyscy widza, ze sie miotasz i > szukasz ukojenia piszac te bzdety na Forum. Tak jak wiekszosc przegrancow, > ktora marzyla o wielkiej karierze na Zachodzie, a wPolsce Twoi kolesie sie > niezle pourzadzali. Pojedz i sam ocen! Ty sie tu Ziaja Rence nie narazaj. Ona kiedys po pijaku wyslala ta sama "wiadomosc" 176 razy! Tej dziwce na starosc runczka uschla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renka Re: Ziaja to inowierca! IP: *.netcom.ca 02.02.02, 14:22 Gos´c´ portalu: Prince napisa?(a): > Gos´c´ portalu: Ziaja napisa?(a): > > > Renka tylko k***a bez poezji! Przeciez tu wszyscy widza, ze sie miotasz i > > szukasz ukojenia piszac te bzdety na Forum. Tak jak wiekszosc > przegrancow, > > ktora marzyla o wielkiej karierze na Zachodzie, a wPolsce Twoi kolesie sie > > > niezle pourzadzali. Pojedz i sam ocen! > > Ty sie tu Ziaja Rence nie narazaj. Ona kiedys po pijaku wyslala ta sama > "wiadomosc" 176 razy! Tej dziwce na starosc runczka uschla. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reniek Re: Ziaja to inowierca! IP: *.netcom.ca 02.02.02, 14:23 Gos´c´ portalu: Prince napisa?(a): > Gos´c´ portalu: Ziaja napisa?(a): > > > Renka tylko k***a bez poezji! Przeciez tu wszyscy widza, ze sie miotasz i > > szukasz ukojenia piszac te bzdety na Forum. Tak jak wiekszosc > przegrancow, > > ktora marzyla o wielkiej karierze na Zachodzie, a wPolsce Twoi kolesie sie > > > niezle pourzadzali. Pojedz i sam ocen! > > Ty sie tu Ziaja Rence nie narazaj. Ona kiedys po pijaku wyslala ta sama > "wiadomosc" 176 razy! Tej dziwce na starosc runczka uschla. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renka Re: Ziaja to inowierca! IP: *.netcom.ca 02.02.02, 14:23 Gos´c´ portalu: Prince napisa?(a): > Gos´c´ portalu: Ziaja napisa?(a): > > > Renka tylko k***a bez poezji! Przeciez tu wszyscy widza, ze sie miotasz i > > szukasz ukojenia piszac te bzdety na Forum. Tak jak wiekszosc > przegrancow, > > ktora marzyla o wielkiej karierze na Zachodzie, a wPolsce Twoi kolesie sie > > > niezle pourzadzali. Pojedz i sam ocen! > > Ty sie tu Ziaja Rence nie narazaj. Ona kiedys po pijaku wyslala ta sama > "wiadomosc" 176 razy! Tej dziwce na starosc runczka uschla. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reniek Re: Ziaja to inowierca! IP: *.netcom.ca 02.02.02, 14:24 Gos´c´ portalu: Prince napisa?(a): > Gos´c´ portalu: Ziaja napisa?(a): > > > Renka tylko k***a bez poezji! Przeciez tu wszyscy widza, ze sie miotasz i > > szukasz ukojenia piszac te bzdety na Forum. Tak jak wiekszosc > przegrancow, > > ktora marzyla o wielkiej karierze na Zachodzie, a wPolsce Twoi kolesie sie > > > niezle pourzadzali. Pojedz i sam ocen! > > Ty sie tu Ziaja Rence nie narazaj. Ona kiedys po pijaku wyslala ta sama > "wiadomosc" 176 razy! Tej dziwce na starosc runczka uschla. > Odpowiedz Link Zgłoś
ttc Re: Polski sen!!!-ttc's version 31.01.02, 01:21 Zadne fine wine, zadne luksusowe samochody. Wiekszosc ludzi wyjechala za normalnoscia i dla zdrowia psychicznego. Ludzie ktorzy mowia za w Polsce to Zachod bo polki pelne w ogole chyba tego Zachodu nie znaja... Moj sen to miedzy innymi - brak chamskich urzednikow, - uprzejmy policjant -nudna polityka -brak ciaglych nerwow -poczucie bezpieczenstwa itd A jezli jakis dobrobyt materialny sie trafi to bonus! Pozdrowienia po dlugiej nieobecnosci, ttc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mineta Byla zimna kalkulacja IP: 199.71.64.* 31.01.02, 01:45 Nie bylo zadnego polskiego snu przy moim wyjezdzie na emigracje .Znalem juz zachod od 8 lat , wiedzialem co moge oczekiwac .Bez naki i wyzeczen w danym kraju mozna zostac tylko wycieruchem emigracyjnym. Ja chlopak po studium ekonomicznym i pracy w urzedzie zostalem takim robotniczym wyciruchem przez ostatnie 18 lat .Teraz kiedy wysiadly sciegna jest szansa ze sie odkuje .Zamiezam chodzic na kursy ksiegowosci . Jako wycieruch do fabryki na pewno juz nie wroce .Moj adewokat wyznania mojzeszowego mowi , ze mam 100% szanse na rente inwalidzka i odszkodowanie. Polski sen maja moje dzieci tu sie wyksztalcily i tu moga nawiazac rowna walke z tubylcami .Oni ten sen maja dzieki mnie i mojej zonie bo o nich myslelismi wyjezdzajac z Polski zamordowanej przez Jaruzelskiego . Odpowiedz Link Zgłoś
bonk Re: Byla zimna kalkulacja 31.01.02, 01:59 W tym wieku to mozesz jedynie z wiatrakami walczyc. Zadne kursy ksiegowosci ci nie pomoga w wieku okolo 50tki rozpoczac nowe zycie zawodowe. Z tubylcami trzeba bylo sie oswoic pierwszego dnia po przyjezdzie i stwierdzic ze masz takie same szanse sukcesu. Nie szkoda ci tych 18 lat frustracji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reniek Re: Byla zimna kalkulacja IP: *.netcom.ca 31.01.02, 03:11 Gos´c´ portalu: Mineta napisa?(a): > wyjezdzajac z Polski zamordowanej przez Jaruzelskiego Tak sie akurat wydarzylo, ze on Polske uratowal. Solidarka wtedy nie wiedziala co robic i do dzisiaj im tak zostalo! Odpowiedz Link Zgłoś
bonk Re: Polski sen!!!-ttc's version 31.01.02, 01:52 ttc napisał(a): > Moj sen to miedzy innymi > - brak chamskich urzednikow, > - uprzejmy policjant > -nudna polityka > -brak ciaglych nerwow > -poczucie bezpieczenstwa Az dziwo jak niektorym malo do szczescia potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: Polski sen!!!-ttc's version IP: *.arach.net.au 31.01.02, 02:14 I Ty uwazasz ze to malo ??????????? A przeciez w Polsce niestety jeszcze dlugo nie bedzie osiagalne. Nie widze zreszta zadnego problemu ,nikt ,nigdzie i przed nikim nie usawia gornej granicy.Sky is the limit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek American Dream- zagadka IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 31.01.02, 02:19 "Polak krotko po trzydziestce, mieszka w pepku swiata, wakacje spedza we francuskich alpach- lubi snieg ? a dlugie weekendy w Lake Tachoe, tudziez w cieplych stronach Italii czy wyspach Greckich. Jezdzi ekskluzywnym europejskim samochodem- w wersji zimowej z dachem a letniej bez, jest spokojny o byt swojej rodziny i Mamy w starym kraju ? zapewnil jej staly dochod z kilku nieruchomosci." Jaki zawod wykonuje ten czlowiek???? /uprzedzajac- zajecie jest jak najbardziej legalne, nie prostytucja/ Ciekawa jestem waszych pomyslow ??? ::)))))) aniutek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baker Re: American Dream- zagadka IP: *.mentorg.com 31.01.02, 02:22 polityk ma sie rozumiec!! Zaraz widac! Odpowiedz Link Zgłoś
schone Re: Ziaja ziejacy niedawiscia! 31.01.02, 02:56 Ziaja! widze twoje miotanie sie na forum. Musisz podszkolic twoja znajomosc jezyka polskiego, bo ci brakuje slow. Znasz tylko polskie przeklenstwa, i nie potrafisz sklecic zdania aby nie bluzgac. Nawet kobiet nie oszczedzasz, i wyzywasz ich co ci slina na jezyk przyniesie. Masz problem, znam dobrego specjaliste od schorzen ukladu nerwowego, trzeba tam ci sie udac, bo niedlugo zaczniesz pluc na komputer jezeli ta choroba posunie sie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: Ziaja ziejacy niedawiscia! IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 31.01.02, 03:00 .... a kompy wilgoci nie lubia...... oj nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mineta Frustracja przemija to juz widac golym okiem IP: *.tpl.toronto.on.ca 31.01.02, 17:57 W tej chwili juz nie pracuje 3 miesiac .Jeszcze niedawno frustracji nie bylo ; ona uderzyla we mnie jak przestalem pracowac . Zaczolem sobie uswiadamiac ze przelecialo 18 lat mojego zycia na wykonywanie dziadowskich czynnosci .Na kursy chodze w ramach rehabilitacji i przekwalifikowania .Ja juz nie chce zadnej pracy ;wystarczy mi 2000 $ renty .Teraz to bedzie polski sen .Nadrobie wszystko .Pozdrowienia dla Wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Re: Frustracja przemija to juz widac golym okiem IP: *.proxy.aol.com 04.02.02, 07:10 Mineta-nie tylko ty zaczynasz patrzyc w tyl na lata ktore bezpowrotnie przeminely-robi to wiekszosc emigracji poczatku lat 80-tych.Nie wszyscy osiagneli to o czym snili ,niektorzy osiagneli to co im sie nie snilo.Lecz wiekszosc jest sfrstrowana nie snami a przemijajacym bezpowrotnie czasem.Nazywaja to kryzys wieku sredniego. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś