Dodaj do ulubionych

ide choinke ubierac

IP: *.mt.sfl.net 19.12.03, 19:48
wczoraj zakupilem jodelke do sufitu
a dzisiaj kajtki beda ze mna ubierac
cukierkow do zawieszenia tyle naszykowaly
ze nie wiem czy miejsca na bombki starczy
a moze by tak te malutkie 50ml buteleczki pozawieszac?
Obserwuj wątek
    • waldek.usa Re: ide choinke ubierac 19.12.03, 20:06
      Gość portalu: VIP-1 napisał(a):

> wczoraj zakupilem jodelke do sufitu
      > a dzisiaj kajtki beda ze mna ubierac
      > cukierkow do zawieszenia tyle naszykowaly
      > ze nie wiem czy miejsca na bombki starczy
      > a moze by tak te malutkie 50ml buteleczki pozawieszac?

Koniecznie buteleczki, koniecznie!
      Badz czlowiekiem, chcesz Sw. Mikolaja o suchym pysku trzymac?
      Biedak gania od komina do komina, mroz, zawieja, ogrzewanie w saniach wysiadlo,
      elfy w garazu zalane w trzy du y, Rudolf sie odgraza ze zastrajkuje, jeden
      komin byl zatkany i nabil se chlopina guza, no zyje, zyje, ale co to za zycie...
      Pozatem trza sie z Mikolajem (wink) tracic!
    • basia553 Re: ide choinke ubierac 19.12.03, 20:08
      Tez uwazam ze buteleczki sa wazne. Ale zawies tak wysoko, by Twoje Kajtki nie
      dosiegly. No bo jak sie w Tate wdaly....
      • ertes Re: ide choinke ubierac 19.12.03, 20:18
        Jesli Tata tak lubi to pewnie juz i tak puste zawiesi ... wink
        • salceson.kujawski Re: ide choinke ubierac 20.12.03, 00:21
          a my juz momy rozrobiona "tate z mama " wicie co to jezd ??? no ??? to jezd
          szpirytus ze sokiem wisniowym !!! jak se strzelimy po kielichu to slepia na
          wierzch wychodza taki mocny !!! A chojne wysokum momy tez az do sufita w
          bajsmencie siengo Pirogi teroz robiema i bigos, oj bendzie zarcia ,oj
          byndzie !!!! nima to jak w Americzku !!!
      • jutka1 Re: ide choinke ubierac -- VIP i buteleczki :) 20.12.03, 00:54
        VIP-ie,
        masz dobrze, bo masz leisure time na choinke. Ja do domu w PL dotre 23 pod
        wieczor, a rano 24 musze jeszcze bombek dokupic....

a buteleczki, owszem..swietny pomysl!!!

Merry X-mas, VIP.

Jutka
        • Gość: Brookie Re: ide choinke ubierac -- VIP i buteleczki :) IP: *.tnt2.per1.da.uu.net 20.12.03, 07:12
          Moja choinka juz dawno ubrana, sztuczna niestety.
          Wreszcie udalo mi sie dostac suszone prawdziwki. Robilam z nich wigilijne
          uszka i troche grzybkow dodalam do farszu na pierogi. Wyzerka bedzie niezla.
          W poniedzialek po robocie jedziemy do buczera po miesiwa, miedzy innymi schab
          do pieczenia i poledwice na tatara. Same przysmaki!
    • luiza-w-ogrodzie Choinke ubiera sie w Wigilie 20.12.03, 09:40
      .. a rozbiera na Trzech Kroli, wiec moja choinka stoi jeszcze w ogrodzie pod
      eukaliptusem. Za to na stole w jadalni zloca sie slomki, mienia kolorowe
      papiery - robimy nowe ozdobki! Buteleczki z czymkolwiek nie wchodza w gre jako
      dekoracje. Sto osiem uszek z prawdziwkow czeka w zamrazalniku, tamze stoi
      wywar z grzybow na barszcz, dwiescie piernikow dojrzewa w wielkich slojach,
      drozdze i mak na makowiec oraz kapusta zakupione.

Pozdrawiam przedswiatecznie
      Luiza-w-Ogrodzie

><((((º>`·.¸¸.·´¯`·...¸><((((º>¸.
      .·´¯`·.. ><((((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸.·´¯`·...¸><((((º>
      • Gość: Brookie Re: Choinke ubiera sie w Wigilie IP: *.tnt2.per1.da.uu.net 20.12.03, 12:12
        Wiem, ze choinke ubiera sie w Wigilie, ale w tym roku dzieciaczek nam
        zachorowal na ospe i opuscil party w przedszkolu. Chcielismy mu to wynagrodzic
        wiec ubranie choinki polaczylismy z Mikolajkami.
        Pozdrawiam.
      • Gość: Santa Kookaburra W Australii choinke ubiera sie w swiatelka dopiero IP: *.nsw.bigpond.net.au 20.12.03, 12:32
        w czerwcu!
      • Gość: Ksiunc Ksiunc kazal, Luizka sie slucha IP: *.oc.oc.cox.net 20.12.03, 16:05
        bedziesz zbawiona.
        Ale ze w australii tak jak w Polsce??? Nie jest lepiej, inaczej tylko tak samo?
        Luiza co sie stalo?
    • Gość: Santa Kookaburra Zdazysz - Chanuka rozpoczyna sie 20-tego IP: *.nsw.bigpond.net.au 20.12.03, 12:30
      Chanuka, czyli swieto swiatel, czyli nasze poganskie Yule, ktore my w Australii
      obchodzimy w czerwcu.
      • Gość: wadera Re: Zdazysz - Chanuka rozpoczyna sie 20-tego IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 20.12.03, 15:10
        Raz w zyciu przezylam swieta B.N w lecie. Kilka lat temu postanowilismy swieta
        spedzic na Florydzie. Dziwne mialam uczucie, choinka i 87 Fsmile))
        ale bylo super. Stwierdzam, ze ma to swoj urok, Wtym roku "niestety "swieta w
        domu. Choinke mam ubrana w zimowa szate w tym roku. Sliczna.Dzisaj wlasnie mam
        zamiar wybrac sie na swiateczne zakupy,tzn ryby, miesa itp. wedliny kupie
        dzien przed wigilia.Ciast nie pieke bo nie umiem. Kupuje w polskiej piekarni,
        tez sa pyszne, a wogole to kocham Swieta Bozego Narodzenia i cala atmosfere z
        nimi zwiazana, Czesto wieczorami jezdzimy ulicami ogladac pieknie ubrane
        domy.Niektore sa bajecznie piekne.Podziwiam ludzi za prace w to wlozona i
        inwencje tworcze.

PS. Wszystkim zycze milych zdrowych Wspanialych Swiat, duzo prezentow i
        wszystkiego dobrego w Nowym 2004 Roku!!!

Pozdrawiam swiatecznie, Wadera
        • Gość: Santa Kookaburra Floryda? Swieta w lecie? IP: *.nsw.bigpond.net.au 20.12.03, 15:35
          Przeciez Floryda to tez Polnocna Polkula, jakie tam wiec lato w grudniu?
          • flipflap Re: Floryda? Swieta w lecie? 20.12.03, 15:43
            Gość portalu: Santa Kookaburra napisał(a):

> Przeciez Floryda to tez Polnocna Polkula, jakie tam wiec lato w grudniu?

Temperatury w Miami i Key West sa miedzy 20-30 C. Czyli jest Cieplo. Moja
            corka dostala poparzenia slonecznego na Key West w styczniu kilka lat temu.
            • lulu13 Re: Floryda? tak tylko Florida 20.12.03, 18:04
              a ja wlasnie bede na Florydzie pod palmami spedzal swieta i sylwestra !!w
              krotkich spodenkach i sandalkach !! ,cieplutko i slonecznie bez sniegu i
              zawieji !!!snieznych !!! palmy beda tez ubrane swiatelkami !! to ma swoj
              urok !!! kapiel w cieplym morzu !! O tej porze wszystkie miejsca w
              samolotach juz wykupione !! nie ma zadnych wolnych miejsc do Tampa czy
              Orlando !!!ci co mieszkaja od Ohio do Illinois a juz szczegolnie ze
              zasniesoznej Canady tlumnie jada na Floride !!!wygrzac sie w sloneczku !!
              aby potem powrocic do sniegow i zasapow snieznych !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka