Gość: Doki IP: *.unknown.uunet.be 31.01.02, 22:07 Jest dobrze. Sloneczko przyswieca, dzionek coraz dluzszy. Przebisniegi przed domem wychylily juz lebki i nawet komary zaczely juz bzykac. Jeszcze tylko utopic marzanne... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jot-23 Re: Wiosna, panie sierzancie! 31.01.02, 22:14 Gość portalu: Doki napisał(a): > Jest dobrze. Sloneczko przyswieca, dzionek coraz dluzszy. > Przebisniegi przed domem wychylily juz lebki i nawet > komary zaczely juz bzykac. > Jeszcze tylko utopic marzanne... i blotko sie robi coraz ...blotniste Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Wiosna, panie sierzancie! 31.01.02, 22:20 dziwne, bo u nas rano noc po poludniu noc a krokusy kwitna w doniczkach na parapecie, a poza tym bialo wszedzie glucho wszedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: Wiosna, panie sierzancie! IP: *.bankofamerica.com 31.01.02, 22:24 A ja zem sniegu w tym ani zeszlym roku nie uwidzial wcale Czy klnac na dziure w niebie czy Niunie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Wiosna, panie sierzancie! IP: *.chello.no 31.01.02, 22:24 Oj, to dokladnie tak jak u nas! Co to bedzie, co to bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Wiosna, panie sierzancie! IP: *.chello.no 31.01.02, 22:27 U nas, ma sie rozumiec, tak jak u Karelii. Jasiu, do Skandynawii Ci trzeba po ten snieg... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: Wiosna, panie sierzancie! IP: *.bankofamerica.com 31.01.02, 22:35 Gość portalu: jojo napisał(a): > U nas, ma sie rozumiec, tak jak u Karelii. Jasiu, do Skandynawii Ci trzeba po > ten snieg... Eee tam... W Norwegii to nie tylko ponuro, ale i kobiety nieladne Nawet do wiosny pewnie nie chce sie dociagnac w takich warunkach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Wiosna, panie sierzancie! IP: *.chello.no 31.01.02, 22:39 Jasiu, Skandynawia to nie tylko Norwegia - jedz do Szwecji na przyklad! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: Wiosna, panie sierzancie! IP: *.bankofamerica.com 31.01.02, 22:42 hihi - ja tylko tak po Twoim adresie o Norwegii mowilem... Jesli sie stad wyniose to w przciwna chyba strone tzn. do -----> Meksyku! Viva Mexico! Na Jukatanie co prawda wiosny nie ma, ale przynajmniej jest non-stop cieplo - moze troche za cieplo No i kobity... nie mozna o tym zapomniec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Wiosna, panie sierzancie! IP: *.chello.no 31.01.02, 22:45 Hihi, bo tez ja z Norwegii pisze... Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Wiosna, panie sierzancie! 31.01.02, 22:50 Gość portalu: Jasiu napisał(a): > hihi - ja tylko tak po Twoim adresie o Norwegii mowilem... Jesli sie stad > wyniose to w przciwna chyba strone tzn. do -----> Meksyku! Viva Mexico! Na > Jukatanie co prawda wiosny nie ma, ale przynajmniej jest non-stop cieplo - moze > > troche za cieplo No i kobity... nie mozna o tym zapomniec... Jasiu, na tym jutatanie, kobiety wygladaja inaczej niz w meksykanskich telenowelach ---> o dziwo!!!)....raczej jak tzw "ideal kobietu" ---> 150 cm duza kwadratowa glowa i dwa wystajace zeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biala Re: Wiosna, panie sierzancie! IP: *.sympatico.ca 31.01.02, 22:49 Gość portalu: Doki napisał(a): > Jest dobrze. Sloneczko przyswieca, dzionek coraz dluzszy. > Przebisniegi przed domem wychylily juz lebki i nawet > komary zaczely juz bzykac. > Jeszcze tylko utopic marzanne... Jaka wiosna? Dzisiaj i jutro freezing rain, a w nocy ma spasc ok. 20 cm sniegu. Rozpacz mnie ogarnia, przez taka pogode mozna popasc w depresje Wiosenka to mi sie juz sni po nocach )) Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Frezje pachnace i mimoza:-))) 31.01.02, 22:56 a mnie sie juz marzya wiosenne frezje pachnace oszalamiajco, ale UWAGA- kolor tylko yellow-bahamas a takze mimosa o zapachu delikatnym, niesmialym, ale bardzo zmysloowym)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Frezje pachnace i mimoza:-))) IP: *.uc.nombres.ttd.es 31.01.02, 23:21 Kochani ,migdalowe drzewa kwitna,slonce swieci juz ladnie ,w nocy chlodnawo.A wiosna lada dzien zamieni sie w lato.Na plazy ludzie sie opalaja a nawet widziano jednego w wodzie-pewno Szwed Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Frezje pachnace i mimoza:-))) 31.01.02, 23:36 nie mow tak , Mistrzu, bo zaplacze snieznymi lzami. I po co mi to wszystko bylo??? Kiedy ja chce zapachu mimozy, widoku frezji, przystojnego, temperamentnego polospaniolo. No coz, musze walczyc, zeby przezyc. La Carellia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL Let it snow, let it snow, let it snow! IP: *.sympatico.ca 01.02.02, 00:11 Oh, jest cudownie - wreszcie mamy w Toronto snieg. Wyczekany, upragniony, wyteskniony. Az do 31 stycznia trzeba bylo na niego czekac tej zimy i wreszcie jest, przylecial i spadl. Cale 15 cm! Kocham zime. Juz mnie te dodatnie temperatury (minonej niedzieli +11) przygnebialy, co to za zima w samym swetrze? Ale jest - bialy, piekny, swietlisty. Jeszcze troche do wiosny, niech jeszcze popada. A ludzie jak w amoku - zapomnieli jezdzic i oczywiscie juz marudzili na nadmiar sniegu. A to, panie, Kanada - zima bez sniegu jest bez sensu. Niech tam sobie kwitna magnolie w Sewilli czy niech kobiety chodza topless gdzies na plazy na Cozumel a ja ide zaraz na spacer nacieszyc sie piekna kanadyjska zima. Nie wiecie co tracicie Odpowiedz Link Zgłoś
karelia det snöar, det snöar, det snöar 01.02.02, 00:17 pocieszyles mnie ESL, juz inaczej patrze na to co za oknem: Zima tez moze byc piekna , szczegolnie Scandinavian Winter. Bialy snieg, lampki w oknach, zielone swierki, tajemniczy mrok nocy.... det är såååå romantiskt))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MalMal Re: Frezje pachnace i mimoza:-))) IP: *.nyc.rr.com 01.02.02, 00:14 ... nie narzekaj na Szwedow, Don ... lub raczej Szwedki ... zeby nie one naplynely do Hiszpanii w latach 70-tych, do tej pory mielibyscie zime seksualna ... Odpowiedz Link Zgłoś
karelia rozpustne Szwedki 01.02.02, 06:39 No , wiesz Mal az takie rozpustne to nie jestesmy. Moze troche ale nie az tak)) czasami to nawet bardzo konserwatywne i takie tradycyjne az do przesady )))Wiesz jak to czasami bywa: szwedka Hiszpan dwa bratanki: Oj , to chyba z innego watku)) Carelita Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: Do Dona IP: *.ne.ch 01.02.02, 09:18 W styczniu w wodzie !!! tego nawet po poludniowej stronie sadzawki nie widzialem ! Moze mu zegarek wpadl do wody i szukal ? Odpowiedz Link Zgłoś
karelia zegarek 01.02.02, 10:44 znowu sie czepiasz? Tym razem niejaki Don ci sie nie podoba i jego zegarek. Bo on, CIEMNIAKU, ma zegarek hiszpanski, surrealistyczny. Sygnowany przez samego Zbajewiciela Dali_go. To taki "lejacy"sie zegarek. A jak moze przypadkiem wiesz z fizyki, cos co sie leje, jest plynem, czyli zegarek dona jest wodny. I nie lej mi tu wody nie na temat, cwaniaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: zegarek i Baloo IP: *.uc.nombres.ttd.es 01.02.02, 19:37 Woda 19+, w scandynawii to jak w sierpniu.Przy plazy w Albir widzialem dzisiaj jakies 30 przyczep campingowych, D,NL,CH,S,N,GB.sa ludzie ,ktorzy przenosza sie co dzien na inna plaze wzdluz wybrzeza pol.Hiszp.To emeryci z checia do zycia.podziwiam ich.Pewniw wkrotce sam kupie Volvo kombi i przyczepe.To sie zbliza szybko i nieodwolalnie.chlip,chlip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: don IP: *.turboline.skynet.be 01.02.02, 20:26 Nie placz,ciesz sie,Bedziemy mieli spokoj(ja tez wybieram sie tam)Zobacz ilu czeka na nasze miejsce.Nie zawzinaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: don IP: *.uc.nombres.ttd.es 01.02.02, 20:58 Gość portalu: mik napisał(a): > Nie placz,ciesz sie,Bedziemy mieli spokoj(ja tez wybieram sie tam)Zobacz ilu > czeka na nasze miejsce.Nie zawzinaj sie. Mik amigo,masz racje ! Po nas chocby potop! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: zegarek IP: *.ne.ch 04.02.02, 12:27 Karelia, za co ty mnie tak nie lubisz ??? Zaczynam podejrzewac, ze to ty mi skopalas bryczke w ten £yk-end. Dona w to nie mieszaj, jest on nadal Niekwestionowanym Obiektem Uwielbienia, pozwolilem sobie tylko zasugerowac rozwiazanie zagadki Szweda w wodzie w styczniu . twoj na zawsze CIEMNIAK ) Odpowiedz Link Zgłoś
karelia do lezki lezka 01.02.02, 21:58 Don, nie chlip mi tu tak oficjalnie , jak jakas baba. Dla mnie zawsze bedziesz mucho macho. Nawet jako niedolezny, ogarniety niemoca emeryt o wygladzie podstarzalego hiszpanskiego fryzjera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: do lezki lezka IP: *.uc.nombres.ttd.es 01.02.02, 23:33 karelia napisał(a): > Don, nie chlip mi tu tak oficjalnie , jak jakas baba. Dla mnie zawsze bedziesz > mucho macho. Nawet jako niedolezny, ogarniety niemoca emeryt o wygladzie > podstarzalego hiszpanskiego fryzjera. Artykul w szwedzkiej gazecie owrot emigranta. Po wielu latach w hiszpanii do kraju powrocil jeden z wielu emigrantow-po odebraniu swej emerytury w miejscowym banku co starczylo mu na pol litra najtanszej wodki.Zamordowal w okrutny sposob,niejaka Karelie X ,Polke od lat wegetujaca w Szwecji.Zostal aresztowany na miejscu zbrodni bez stawiania oporu.jako motyw podal okrutne znecanie sie nad nim przez ofiare na forum . Doprowadzony przed oblicze sedziego ,Oskarzony z blogim usmiechem przyznal sie do czynu poprosil o najwyzszy wymiar kary. W wydanym przez sedziego(mezczyzna)wyroku sad uznal morderstwo na w/w Karelii X za czyn o malym szkodnictwie spolecznym.uwolnil oskarzonego z aresztu oraz nakazal wyplacic rekompensate za okres aresztowania.Mimo protestow oskarzonego na koszt panstwa odwieziono go do domu,gdzie zona sama wymierzyla mu sprawiedliwosc za 2 dni nieobecnosci w domu oraz odebrala mu pieniadze przyznane jako rekompensate. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia helppp!!!!morderca grasuje 02.02.02, 00:00 Don, za co mnie tak nie lubisz, zeby nie powiedziec nienawidzisz: I co ja ci takiego zrobilam, ze chcesz mnie zamordowac?I to tak oficjalnie na Phorum Gazety. Ja bym ci nieba przychylila, Gevalii zaparzyla i Absolutem poczestowala. A do tego pokuse Janssona A ty mordowac? Kobiete? Nawet jesli to jest jaka/niejaka Karelia, polska Szwedka , czy tez szwedzka Polka to nalezy sie jej odrobina szacunku, kropelka dobroci, szczypte ciepla, mase wyrozumialosci . Bo co ona takiego wlasciwie zrobila? Cos tam plotla o impotencji fryzjera na emerytuerze hiszpanskiej. I to jest jej glowna wina? Kazda pani sedzina , nie mowiac o pani B. Piwnik by ja uwolnila, dala odszkodowanie, wyslala na wczasy zakladowe do Hiszpanii i lansowala w mediach jako kobiete , ktora prawdy sie nie boi powiedziec. W ten oto sposob bylabym kändis, riks kändis))) udzielalabym wywiadow, wystepowala w TeVju, zagrala w filmie Romka Polanskiego. A jaki/niejaki Don zginalby w meandrach zapomnienia , jako ubogi, znervicowany emeryt, w pokoju bez widoku Kara_I_vina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: helppp!!!!morderca grasuje IP: *.uc.nombres.ttd.es 02.02.02, 00:44 karelia napisał(a): > Don, za co mnie tak nie lubisz, zeby nie powiedziec nienawidzisz: I co ja ci > takiego zrobilam, ze chcesz mnie zamordowac?I to tak oficjalnie na Phorum > Gazety. Ja bym ci nieba przychylila, Gevalii zaparzyla i Absolutem > poczestowala. A do tego pokuse Janssona A ty mordowac? Kobiete? Nawet jesli > to jest jaka/niejaka Karelia, polska Szwedka , czy tez szwedzka Polka to nalezy > > sie jej odrobina szacunku, kropelka dobroci, szczypte ciepla, mase > wyrozumialosci . Bo co ona takiego wlasciwie zrobila? Cos tam plotla o > impotencji fryzjera na emerytuerze hiszpanskiej. I to jest jej glowna wina? > Kazda pani sedzina , nie mowiac o pani B. Piwnik by ja uwolnila, dala > odszkodowanie, wyslala na wczasy zakladowe do Hiszpanii i lansowala w mediach > jako kobiete , ktora prawdy sie nie boi powiedziec. W ten oto sposob bylabym > kändis, riks kändis))) udzielalabym wywiadow, wystepowala w TeVju, zagrala w > > filmie Romka Polanskiego. A jaki/niejaki Don zginalby w meandrach zapomnienia , > > jako ubogi, znervicowany emeryt, w pokoju bez widoku > Kara_I_vina Pokoj bez widokow juz mam,bo od miesiaca murarze nie wstawili okna do pokoju .wymieniaja na jakies nowe cudo techniki budowlanej-a ,ze to murarze Polacy i po znajomosci to jest jak jest. PS .karelio w Niemczech siedziec w wiezieniu nazywa sie "siedziec za szwedzkimi firankami" Co oni biedni wiedza o wiezieniach w szwecji. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia remoncik 02.02.02, 00:53 aaaa widze ze remontujesz gniazdko, a to sie kolezanka mawzionka cieszyyy. Ja w grudniu przezylam remoncik. Cala lazienka odnawiana, glazurka,podloga.Ale zajelo tylko tydzien. No bo ja zatrudniam SZWEDZKICH specow. Dostalam papier potwierdzajacy uzycie materialow zgodnie z obowiazujacymi standardami +gwarancje na 10 lat! Cos TYYYY czarnych robonikow zatrudniasz?? Praca zaczynala sie miedzy 7,00 i 8,00 a konczyla o 13,00. 5 dni, zaplata , zaswiadczenie, spotkamy sie przy nastepnym remaciku ))))Grunt to solidnosc szwedzka)))) K. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia plask pogoda 03.02.02, 23:04 gdzies Hiszpania za gorami a tu wiosno/zima u nas . Ni w piec ni w dziewiec, tzw plask väder. Brudno i szaro, chociaz juz krokusy przebijaja sie i moze niedlugo zakwitna , jak tak dalej bedzie cieplo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: Wiosna? IP: *.dialup.optusnet.com.au 04.02.02, 13:45 Ludzie! Jaka wiosna?Jeszce troche a juz jesien,adijo pomidory,i zima.I znow tylko 18 gradusow w sloncu przez kilka miesiecy,brrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: Wiosna? IP: *.ne.ch 04.02.02, 13:56 No , jak sie sam zgodziles chodzic do gory nogami, to teraz pozostalo ci tylko z godnoscia i w milczeniu znosic tego konsekwencje, jak prawdziwa meszczysna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: Wiosna? IP: *.dialup.optusnet.com.au 04.02.02, 15:05 No i robie co moge,nie trzezwieje,jak to koala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: Wiosna? IP: *.ne.ch 04.02.02, 15:17 Jak smakuja eukaliptusowe listki ? Czy moze jakies ciezsze paliwo ? pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: Wiosna? IP: *.dialup.optusnet.com.au 05.02.02, 00:42 Podobno pierwsi(przyjezdni)australijce robili i do dzis pija herbate z tego eukaliptusa,ja wole napoje zimne z chmielu i z dobrze przefiltrowanej pszenicy (gora zyta)i wtedy mam wspolny jezyk z misiami bo one sa zawsze upaprane. Turysta przychodzi do knajpy w Zakopanem, siada przy barze i pyta: - Barman, co polecisz do picia? - Ano, panocku, drink Góra Cy. - Jak to Góra Cy? – dopytuje się turysta. - Widzi pan, bierzemy sklanecke wina. No dwie, góra cy i wlewamy do garnka. Później bierzemy sklanecke piwa, no dwie, góra cy... i wlewamy do tego samego garnka. Następnie sklanecke wódecki, dwie, no góra cy... i wlewamy do tegoż samego garnecka. Na koniec bierzemy sklanecke koniacku, no dwie, góra cy... i wlewamy do garnka. Garnek stawiamy na ogniu i miesając gzejemy cas jakiś. Później nalewamy i pijemy sklaneckę, dwie, no góra cy. Po wypiciu wstajemy, robimy krocek, dwa, no góra cy... Odpowiedz Link Zgłoś
karelia cy kielonki 05.02.02, 00:58 heheehe no to wypijmy kielonek, gazdo, no dwa , nooo gora cy. Bo ja zawse cy wypijam. Pirwsy zeby sie napic, drugi zeby posmakowac a ten ceci zeby sie rozkosowac napitkiem, No to gazdo ,teraz ten ceci i koncymy, bo ja muse ctery , pinc krockow zrobic , coby do wyrka na przyzbie trafic;- Gazdzina Karolcia Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: cy kielonki 05.02.02, 01:03 karelia napisał(a): > heheehe no to wypijmy kielonek, gazdo, no dwa , nooo gora cy. Bo ja zawse cy > wypijam. Pirwsy zeby sie napic, drugi zeby posmakowac a ten ceci zeby sie > rozkosowac napitkiem, No to gazdo ,teraz ten ceci i koncymy, bo ja muse ctery , > > pinc krockow zrobic , coby do wyrka na przyzbie trafic;- > Gazdzina Karolcia "pierwszy lyk rozterek wor zalatal drugi odkryl naga prawde swiata trzeci odjal mysl i sile - znow za kogos pilem" Odpowiedz Link Zgłoś