Dodaj do ulubionych

Wiosna, panie sierzancie!

IP: *.unknown.uunet.be 31.01.02, 22:07
Jest dobrze. Sloneczko przyswieca, dzionek coraz dluzszy.
Przebisniegi przed domem wychylily juz lebki i nawet
komary zaczely juz bzykac.
Jeszcze tylko utopic marzanne...
Obserwuj wątek
    • jot-23 Re: Wiosna, panie sierzancie! 31.01.02, 22:14
      Gość portalu: Doki napisał(a):

> Jest dobrze. Sloneczko przyswieca, dzionek coraz dluzszy.
      > Przebisniegi przed domem wychylily juz lebki i nawet
      > komary zaczely juz bzykac.
      > Jeszcze tylko utopic marzanne...

i blotko sie robi coraz ...blotniste
      • karelia Re: Wiosna, panie sierzancie! 31.01.02, 22:20
        dziwne, bo u nas rano noc po poludniu noc a krokusy kwitna w doniczkach na
        parapecie, a poza tym bialo wszedzie glucho wszedzie...
        • Gość: Jasiu Re: Wiosna, panie sierzancie! IP: *.bankofamerica.com 31.01.02, 22:24
          A ja zem sniegu w tym ani zeszlym roku nie uwidzial wcale smile Czy klnac na
          dziure w niebie czy Niunie?
        • Gość: jojo Re: Wiosna, panie sierzancie! IP: *.chello.no 31.01.02, 22:24
          Oj, to dokladnie tak jak u nas! Co to bedzie, co to bedzie...
        • Gość: jojo Re: Wiosna, panie sierzancie! IP: *.chello.no 31.01.02, 22:27
          U nas, ma sie rozumiec, tak jak u Karelii. Jasiu, do Skandynawii Ci trzeba po
          ten snieg...
          • Gość: Jasiu Re: Wiosna, panie sierzancie! IP: *.bankofamerica.com 31.01.02, 22:35
            Gość portalu: jojo napisał(a):

> U nas, ma sie rozumiec, tak jak u Karelii. Jasiu, do Skandynawii Ci trzeba po
            > ten snieg...

Eee tam... W Norwegii to nie tylko ponuro, ale i kobiety nieladne wink Nawet do
            wiosny pewnie nie chce sie dociagnac w takich warunkach!

• Gość: jojo Re: Wiosna, panie sierzancie! IP: *.chello.no 31.01.02, 22:39
              Jasiu, Skandynawia to nie tylko Norwegiawink - jedz do Szwecji na przyklad!
              • Gość: Jasiu Re: Wiosna, panie sierzancie! IP: *.bankofamerica.com 31.01.02, 22:42
                hihi - ja tylko tak po Twoim adresie o Norwegii mowilem... Jesli sie stad
                wyniose to w przciwna chyba strone tzn. do -----> Meksyku! Viva Mexico! Na
                Jukatanie co prawda wiosny nie ma, ale przynajmniej jest non-stop cieplo - moze
                troche za cieplo smile No i kobity... nie mozna o tym zapomniec...
                • Gość: jojo Re: Wiosna, panie sierzancie! IP: *.chello.no 31.01.02, 22:45
                  Hihi, bo tez ja z Norwegii pisze...
                • jot-23 Re: Wiosna, panie sierzancie! 31.01.02, 22:50
                  Gość portalu: Jasiu napisał(a):

> hihi - ja tylko tak po Twoim adresie o Norwegii mowilem... Jesli sie stad
                  > wyniose to w przciwna chyba strone tzn. do -----> Meksyku! Viva Mexico! Na
                  > Jukatanie co prawda wiosny nie ma, ale przynajmniej jest non-stop cieplo - moze
                  >
                  > troche za cieplo smile No i kobity... nie mozna o tym zapomniec...

Jasiu, na tym jutatanie, kobiety wygladaja inaczej niz w meksykanskich
                  telenowelach ---> o dziwo!!!)....raczej jak tzw "ideal kobietu" ---> 150 cm duza
                  kwadratowa glowa i dwa wystajace zeby.
    • Gość: Biala Re: Wiosna, panie sierzancie! IP: *.sympatico.ca 31.01.02, 22:49
      Gość portalu: Doki napisał(a):

> Jest dobrze. Sloneczko przyswieca, dzionek coraz dluzszy.
      > Przebisniegi przed domem wychylily juz lebki i nawet
      > komary zaczely juz bzykac.
      > Jeszcze tylko utopic marzanne...

Jaka wiosna? Dzisiaj i jutro freezing rain, a w nocy ma spasc ok. 20 cm sniegu.
      Rozpacz mnie ogarnia, przez taka pogode mozna popasc w depresje sad Wiosenka to mi
      sie juz sni po nocach smile))
    • karelia Frezje pachnace i mimoza:-))) 31.01.02, 22:56
      a mnie sie juz marzya wiosenne frezje pachnace oszalamiajco, ale UWAGA- kolor
      tylko yellow-bahamas a takze mimosa o zapachu delikatnym, niesmialym, ale
      bardzo zmysloowymwink))
      • Gość: Don Re: Frezje pachnace i mimoza:-))) IP: *.uc.nombres.ttd.es 31.01.02, 23:21
        Kochani ,migdalowe drzewa kwitna,slonce swieci juz ladnie ,w nocy chlodnawo.A
        wiosna lada dzien zamieni sie w lato.Na plazy ludzie sie opalaja a nawet
        widziano jednego w wodzie-pewno Szwed
        • karelia Re: Frezje pachnace i mimoza:-))) 31.01.02, 23:36
          nie mow tak , Mistrzu, bo zaplacze snieznymi lzami. I po co mi to wszystko
          bylo??? Kiedy ja chce zapachu mimozy, widoku frezji, przystojnego,
          temperamentnego polospaniolo. No coz, musze walczyc, zeby przezyc.
          La Carellia
          • Gość: ESL Let it snow, let it snow, let it snow! IP: *.sympatico.ca 01.02.02, 00:11
            Oh, jest cudownie - wreszcie mamy w Toronto snieg. Wyczekany, upragniony, wyteskniony.
            Az do 31 stycznia trzeba bylo na niego czekac tej zimy i wreszcie jest, przylecial i spadl. Cale 15 cm!
            Kocham zime.
            Juz mnie te dodatnie temperatury (minonej niedzieli +11) przygnebialy, co to za zima w samym swetrze?
            Ale jest - bialy, piekny, swietlisty. Jeszcze troche do wiosny, niech jeszcze popada.
            A ludzie jak w amoku - zapomnieli jezdzic i oczywiscie juz marudzili na nadmiar sniegu. A to, panie,
            Kanada - zima bez sniegu jest bez sensu.
            Niech tam sobie kwitna magnolie w Sewilli czy niech kobiety chodza topless gdzies na plazy na Cozumel
            a ja ide zaraz na spacer nacieszyc sie piekna kanadyjska zima. Nie wiecie co tracicie smile
            • karelia det snöar, det snöar, det snöar 01.02.02, 00:17
              pocieszyles mnie ESL, juz inaczej patrze na to co za oknem: Zima tez moze byc
              piekna , szczegolnie Scandinavian Winter. Bialy snieg, lampki w oknach, zielone
              swierki, tajemniczy mrok nocy.... det är såååå romantisktwink)))
        • Gość: MalMal Re: Frezje pachnace i mimoza:-))) IP: *.nyc.rr.com 01.02.02, 00:14
          ... nie narzekaj na Szwedow, Don ... lub raczej Szwedki ... zeby nie one
          naplynely do Hiszpanii w latach 70-tych, do tej pory mielibyscie zime
          seksualna ...
          • karelia rozpustne Szwedki 01.02.02, 06:39
            No , wiesz Mal az takie rozpustne to nie jestesmy. Moze troche ale nie az
            takwink)) czasami to nawet bardzo konserwatywne i takie tradycyjne az do
            przesady wink)))Wiesz jak to czasami bywa: szwedka Hiszpan dwa bratanki: Oj , to
            chyba z innego watkuwink))
            Carelita
        • Gość: Baloo Re: Do Dona IP: *.ne.ch 01.02.02, 09:18
          W styczniu w wodzie !!! tego nawet po poludniowej stronie sadzawki nie
          widzialem ! Moze mu zegarek wpadl do wody i szukal ?
          • karelia zegarek 01.02.02, 10:44
            znowu sie czepiasz? Tym razem niejaki Don ci sie nie podoba i jego zegarek. Bo
            on, CIEMNIAKU, ma zegarek hiszpanski, surrealistyczny. Sygnowany przez samego
            Zbajewiciela Dali_go. To taki "lejacy"sie zegarek. A jak moze przypadkiem wiesz
            z fizyki, cos co sie leje, jest plynem, czyli zegarek dona jest wodny. I nie
            lej mi tu wody nie na temat, cwaniaczku.
            • Gość: Don Re: zegarek i Baloo IP: *.uc.nombres.ttd.es 01.02.02, 19:37

Woda 19+, w scandynawii to jak w sierpniu.Przy plazy w Albir widzialem
              dzisiaj jakies 30 przyczep campingowych, D,NL,CH,S,N,GB.sa ludzie ,ktorzy
              przenosza sie co dzien na inna plaze wzdluz wybrzeza pol.Hiszp.To emeryci z
              checia do zycia.podziwiam ich.Pewniw wkrotce sam kupie Volvo kombi i
              przyczepe.To sie zbliza szybko i nieodwolalnie.chlip,chlip
              • Gość: mik Re: don IP: *.turboline.skynet.be 01.02.02, 20:26
                Nie placz,ciesz sie,Bedziemy mieli spokoj(ja tez wybieram sie tam)Zobacz ilu
                czeka na nasze miejsce.Nie zawzinaj sie.
                • Gość: Don Re: don IP: *.uc.nombres.ttd.es 01.02.02, 20:58
                  Gość portalu: mik napisał(a):

> Nie placz,ciesz sie,Bedziemy mieli spokoj(ja tez wybieram sie tam)Zobacz ilu
                  > czeka na nasze miejsce.Nie zawzinaj sie.

Mik amigo,masz racje ! Po nas chocby potop!
            • Gość: Baloo Re: zegarek IP: *.ne.ch 04.02.02, 12:27
              Karelia, za co ty mnie tak nie lubisz ??? Zaczynam podejrzewac, ze to ty mi
              skopalas bryczke w ten £yk-end.
              Dona w to nie mieszaj, jest on nadal Niekwestionowanym Obiektem Uwielbienia,
              pozwolilem sobie tylko zasugerowac rozwiazanie zagadki Szweda w wodzie w
              styczniu .
              twoj na zawsze
              CIEMNIAK surprised)
    • karelia do lezki lezka 01.02.02, 21:58
      Don, nie chlip mi tu tak oficjalnie , jak jakas baba. Dla mnie zawsze bedziesz
      mucho macho. Nawet jako niedolezny, ogarniety niemoca emeryt o wygladzie
      podstarzalego hiszpanskiego fryzjera.
      • Gość: Don Re: do lezki lezka IP: *.uc.nombres.ttd.es 01.02.02, 23:33
        karelia napisał(a):

> Don, nie chlip mi tu tak oficjalnie , jak jakas baba. Dla mnie zawsze bedziesz
        > mucho macho. Nawet jako niedolezny, ogarniety niemoca emeryt o wygladzie
        > podstarzalego hiszpanskiego fryzjera.

Artykul w szwedzkiej gazecie tongue_outowrot emigranta. Po wielu latach w hiszpanii do
        kraju powrocil jeden z wielu emigrantow-po odebraniu swej emerytury w miejscowym
        banku co starczylo mu na pol litra najtanszej wodki.Zamordowal w okrutny
        sposob,niejaka Karelie X ,Polke od lat wegetujaca w Szwecji.Zostal aresztowany na
        miejscu zbrodni bez stawiania oporu.jako motyw podal okrutne znecanie sie nad
        nim przez ofiare na forum . Doprowadzony przed oblicze sedziego ,Oskarzony z
        blogim usmiechem przyznal sie do czynu poprosil o najwyzszy wymiar kary. W
        wydanym przez sedziego(mezczyzna)wyroku sad uznal morderstwo na w/w Karelii X za
        czyn o malym szkodnictwie spolecznym.uwolnil oskarzonego z aresztu oraz nakazal
        wyplacic rekompensate za okres aresztowania.Mimo protestow oskarzonego na koszt
        panstwa odwieziono go do domu,gdzie zona sama wymierzyla mu sprawiedliwosc za 2
        dni nieobecnosci w domu oraz odebrala mu pieniadze przyznane jako rekompensate.
        • karelia helppp!!!!morderca grasuje 02.02.02, 00:00
          Don, za co mnie tak nie lubisz, zeby nie powiedziec nienawidzisz: I co ja ci
          takiego zrobilam, ze chcesz mnie zamordowac?I to tak oficjalnie na Phorum
          Gazety. Ja bym ci nieba przychylila, Gevalii zaparzyla i Absolutem
          poczestowala. A do tego pokuse Janssonawink A ty mordowac? Kobiete? Nawet jesli
          to jest jaka/niejaka Karelia, polska Szwedka , czy tez szwedzka Polka to nalezy
          sie jej odrobina szacunku, kropelka dobroci, szczypte ciepla, mase
          wyrozumialosci . Bo co ona takiego wlasciwie zrobila? Cos tam plotla o
          impotencji fryzjera na emerytuerze hiszpanskiej. I to jest jej glowna wina?
          Kazda pani sedzina , nie mowiac o pani B. Piwnik by ja uwolnila, dala
          odszkodowanie, wyslala na wczasy zakladowe do Hiszpanii i lansowala w mediach
          jako kobiete , ktora prawdy sie nie boi powiedziec. W ten oto sposob bylabym
          kändis, riks kändiswink))) udzielalabym wywiadow, wystepowala w TeVju, zagrala w
          filmie Romka Polanskiego. A jaki/niejaki Don zginalby w meandrach zapomnienia ,
          jako ubogi, znervicowany emeryt, w pokoju bez widokuwink
          Kara_I_vina
          • Gość: Don Re: helppp!!!!morderca grasuje IP: *.uc.nombres.ttd.es 02.02.02, 00:44
            karelia napisał(a):

> Don, za co mnie tak nie lubisz, zeby nie powiedziec nienawidzisz: I co ja ci
            > takiego zrobilam, ze chcesz mnie zamordowac?I to tak oficjalnie na Phorum
            > Gazety. Ja bym ci nieba przychylila, Gevalii zaparzyla i Absolutem
            > poczestowala. A do tego pokuse Janssonawink A ty mordowac? Kobiete? Nawet jesli
            > to jest jaka/niejaka Karelia, polska Szwedka , czy tez szwedzka Polka to nalezy
            >
            > sie jej odrobina szacunku, kropelka dobroci, szczypte ciepla, mase
            > wyrozumialosci . Bo co ona takiego wlasciwie zrobila? Cos tam plotla o
            > impotencji fryzjera na emerytuerze hiszpanskiej. I to jest jej glowna wina?
            > Kazda pani sedzina , nie mowiac o pani B. Piwnik by ja uwolnila, dala
            > odszkodowanie, wyslala na wczasy zakladowe do Hiszpanii i lansowala w mediach
            > jako kobiete , ktora prawdy sie nie boi powiedziec. W ten oto sposob bylabym
            > kändis, riks kändiswink))) udzielalabym wywiadow, wystepowala w TeVju, zagrala w
            >
            > filmie Romka Polanskiego. A jaki/niejaki Don zginalby w meandrach zapomnienia ,
            >
            > jako ubogi, znervicowany emeryt, w pokoju bez widokuwink
            > Kara_I_vina

Pokoj bez widokow juz mam,bo od miesiaca murarze nie wstawili okna do
            pokoju .wymieniaja na jakies nowe cudo techniki budowlanej-a ,ze to murarze
            Polacy i po znajomosci to jest jak jest. PS .karelio w Niemczech siedziec w
            wiezieniu nazywa sie "siedziec za szwedzkimi firankami" Co oni biedni wiedza o
            wiezieniach w szwecji.
            • karelia remoncik 02.02.02, 00:53
              aaaa widze ze remontujesz gniazdko, a to sie kolezanka mawzionka cieszyyy. Ja w
              grudniu przezylam remoncik. Cala lazienka odnawiana, glazurka,podloga.Ale
              zajelo tylko tydzien. No bo ja zatrudniam SZWEDZKICH specow. Dostalam papier
              potwierdzajacy uzycie materialow zgodnie z obowiazujacymi standardami
              +gwarancje na 10 lat! Cos TYYYY czarnych robonikow zatrudniasz?? Praca
              zaczynala sie miedzy 7,00 i 8,00 a konczyla o 13,00. 5 dni, zaplata ,
              zaswiadczenie, spotkamy sie przy nastepnym remaciku smile))))Grunt to solidnosc
              szwedzkasmile))))
              K.
    • karelia plask pogoda 03.02.02, 23:04
      gdzies Hiszpania za gorami a tu wiosno/zima u nas . Ni w piec ni w dziewiec,
      tzw plask väder. Brudno i szaro, chociaz juz krokusy przebijaja sie i moze
      niedlugo zakwitna , jak tak dalej bedzie cieplo.
      • Gość: czytacz Re: Wiosna? IP: *.dialup.optusnet.com.au 04.02.02, 13:45
        Ludzie!
        Jaka wiosna?Jeszce troche a juz jesien,adijo pomidory,i zima.I znow tylko 18
        gradusow w sloncu przez kilka miesiecy,brrrr.
        • Gość: Baloo Re: Wiosna? IP: *.ne.ch 04.02.02, 13:56
          No , jak sie sam zgodziles chodzic do gory nogami, to teraz pozostalo ci tylko
          z godnoscia i w milczeniu znosic tego konsekwencje, jak prawdziwa meszczysna.
          • Gość: czytacz Re: Wiosna? IP: *.dialup.optusnet.com.au 04.02.02, 15:05
            No i robie co moge,nie trzezwieje,jak to koala.
            • Gość: Baloo Re: Wiosna? IP: *.ne.ch 04.02.02, 15:17
              Jak smakuja eukaliptusowe listki ? Czy moze jakies ciezsze paliwo ?
              pozdrowienia
              • Gość: czytacz Re: Wiosna? IP: *.dialup.optusnet.com.au 05.02.02, 00:42
                Podobno pierwsi(przyjezdni)australijce robili i do dzis pija herbate z tego
                eukaliptusa,ja wole napoje zimne z chmielu i z dobrze przefiltrowanej pszenicy
                (gora zyta)i wtedy mam wspolny jezyk z misiami bo one sa zawsze upaprane.

Turysta przychodzi do knajpy w Zakopanem, siada przy barze i pyta:
                - Barman, co polecisz do picia?
                - Ano, panocku, drink Góra Cy.
                - Jak to Góra Cy? – dopytuje się turysta.
                - Widzi pan, bierzemy sklanecke wina. No dwie, góra cy i wlewamy do garnka.
                Później bierzemy sklanecke piwa, no dwie, góra cy... i wlewamy do tego samego
                garnka. Następnie sklanecke wódecki, dwie, no góra cy... i wlewamy do tegoż
                samego garnecka. Na koniec bierzemy sklanecke koniacku, no dwie, góra cy... i
                wlewamy do garnka. Garnek stawiamy na ogniu i miesając gzejemy cas jakiś.
                Później nalewamy i pijemy sklaneckę, dwie, no góra cy. Po wypiciu wstajemy,
                robimy krocek, dwa, no góra cy...
                • karelia cy kielonki 05.02.02, 00:58
                  heheehe no to wypijmy kielonek, gazdo, no dwa , nooo gora cy. Bo ja zawse cy
                  wypijam. Pirwsy zeby sie napic, drugi zeby posmakowac a ten ceci zeby sie
                  rozkosowac napitkiem, No to gazdo ,teraz ten ceci i koncymy, bo ja muse ctery ,
                  pinc krockow zrobic , coby do wyrka na przyzbie trafic;-
                  Gazdzina Karolcia
                  • jot-23 Re: cy kielonki 05.02.02, 01:03
                    karelia napisał(a):

> heheehe no to wypijmy kielonek, gazdo, no dwa , nooo gora cy. Bo ja zawse cy
                    > wypijam. Pirwsy zeby sie napic, drugi zeby posmakowac a ten ceci zeby sie
                    > rozkosowac napitkiem, No to gazdo ,teraz ten ceci i koncymy, bo ja muse ctery ,
                    >
                    > pinc krockow zrobic , coby do wyrka na przyzbie trafic;-
                    > Gazdzina Karolcia

"pierwszy lyk rozterek wor zalatal
                    drugi odkryl naga prawde swiata
                    trzeci odjal mysl i sile - znow za kogos pilem"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka