ayme 02.02.02, 16:31 czy kupujecie jedzenie w sklepie typu discount, czy tez drozszym lub tez luksusowym?chodzi mi o sklepy typu Aldi -czy zdarza wam sie tam kupowac?a co z wyprzedazami posezonowymi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doki Re: tanie sklepy-kupujecie? IP: *.unknown.uunet.be 02.02.02, 17:20 Kazdy sklep ma taki produkt, ktory mi szczegolnie odpowiada, a ktory mozna dostac tylko tam. Np Aldi ma sledzie w jogurcie. Z cebulka. Pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia1 Re: tanie sklepy-kupujecie? 02.02.02, 17:24 Dlaczego nie mialabym kupowac w Aldi? Wyniki testow ich produktow sa lepsze od wielu innych (reklamowanych) marek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL Re: tanie sklepy-kupujecie? IP: *.sympatico.ca 02.02.02, 18:03 A niby dlaczego nie? Czy naprawde papier toaletowy albo plyn do mycia naczyn kupione w tanszym sklepie maja inna jakosc niz te z drozszego sklepu zwazywszy, ze producent jest ten sam? To chyba tylko malolaty musza miec wszystko tylko z "firmowych" boutiques - w pewnym wieku sie z tego wyrasta. Szczesliwie dostrzegam, ze moje dzieci juz tez powoli przekonuja sie, ze T-shirt do sprzatania garazu moze kosztowac $2 i byc sobie z Dollar Store a nie koniecznie z GAP czy Club Monaco za dziesiec razy tyle. Na zmiane Ich pogladow wplywa koniecznosc zarobienia sobie na czesc Ich drobnych wydatkow - to bardzo poprawia wizerunek tanich sklepow w oczach nastolatka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biala Re: tanie sklepy-kupujecie? IP: *.qc.sympatico.ca 02.02.02, 18:40 Czasami tez korzystam z ich dobrodziejstw, np. tzw. koszulki (w Polsce potocznie tak sie mowi, a sa to plastikowe teczki z dziurkami, w ktore mozna wlozyc dokumenty) znalazlam tylko w Dollar Store . Niestety nie lubie tutejszych dziurkowanych kartek bo sie szybko niszcza. Znalazlam tez kilka ciekawych rzeczy: jak rame do obrazu i piekny kubas na poranna kawe. Ubrania jednak kupuje w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Troy Re: tanie sklepy-kupujecie? IP: *.dip.t-dialin.net 02.02.02, 19:36 Aldi na najlepszy pudding czekoladowy,jakiego nigdzie nie ma,oraz pyszne "Senf Gurken". Inne rzeczy kupuje w "Karstadt" lub "KaDeWe", a z obnizek cenowych warto kozystac: Ostatnio przypadkowo kiedy bylem w Leipzig to kupilem spodnie "Diesel" za 20 € oraz kurtke HH za 40 €. Nie warto oszczedzam na butach,moga kosztowac nawet 200 €,oraz na koszulach i perfumach. Odpowiedz Link Zgłoś
ayme Re: tanie sklepy-kupujecie? 02.02.02, 19:43 tak pudding z Aldi jest bardzo dobry ,lubie ten kremowy z czekolada lub truskawkowy,w drozszych sklepach takich nie ma.lubie tez oferty tygodnia ktore sa nieraz b.ciekawe ,dobrej jakosci no i tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A27 Re: tanie sklepy-kupujecie? IP: *.proxy.aol.com 02.02.02, 19:54 Osttanio moja mam znalazla dla mnie w Aldiku w Chicago piekne skorkowe rekawiczki. Takie same jak z 'NY and Co'. Szkoda, ze nie mam w pobizu Aldi, wtedy te same hashbrown, ktore tak wcina moj maz kosztowalyby nas o 1.50$ mniej. Aldi ma nawet mieso z kraba, ktore moja matak przyrzadza - mniam. Z innych rezczy, to te same banany Dole kosztuja w Aldi 25 centow a w Safeway 59 centow. Tansza jest tez salata Dole, sok pomaraczowy 'non from concentrate' i wiele innych rzeczy. Tylko chleba z Aldi nie potrafilabym jesc. Reszta jest ok. Poza tym niedaleko mnie jest niezly outlet mall. Tydzien temu znalazlam tam idealne portki Ralpha Laurena za 16 dolcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mineta Do Bialej i nie tylko IP: *.tpl.toronto.on.ca 02.02.02, 20:30 Ja mam z moja zona dochod na czysto 3500 $ kanadyjskich , wiec oczywiscie zarcie kupuje w tanich sklepach jak : Bwisic i inne.Mieso np. kupuje w drogim slepie na przecenie Dominion .Ciuch kupujemy z zona tylko w drogich sklepach na przecenach tak jest najlepiej i najtaniej . Teraz kiedy jestem na chorobie iczekam na stala rente jestem krolem kupowania .Zeby kupowac tanio , a dobrze trzeba miec duzo wolnego czasu.Pozdrowienia dla Bialej ; w jakim kraju Ty mieszkasz moj to jak wiesz to Kanada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biala Re: Do Bialej i nie tylko IP: *.sympatico.ca 02.02.02, 20:34 Gość portalu: Mineta napisał(a): > Ja mam z moja zona dochod na czysto 3500 $ kanadyjskich , wiec oczywiscie zarci > e kupuje w tanich sklepach > jak : Bwisic i inne.Mieso np. kupuje w drogim slepie na przecenie Dominion .Ci > uch kupujemy z zona tylko > w drogich sklepach na przecenach tak jest najlepiej i najtaniej . Teraz kiedy j > estem na chorobie iczekam na stala > rente jestem krolem kupowania .Zeby kupowac tanio , a dobrze trzeba miec duzo w > olnego czasu.Pozdrowienia > dla Bialej ; w jakim kraju Ty mieszkasz moj to jak wiesz to Kanada. Mieszkam w tym samym kraju co Ty. Masz do mnie jakies pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: Do Bialej i nie tylko IP: *.uc.nombres.ttd.es 02.02.02, 22:18 Dziekuje ,dziekuje! Przetlumacze ten watek mojej polowicy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma Re: Do Bialej i nie tylko IP: *.ppp.get2net.dk 02.02.02, 22:41 a mowili ze w Aldi tylko bezrobotni kupuja ,a tu prosze same elity sie wypowiadaja........ Odpowiedz Link Zgłoś
karelia do selmy tylko 02.02.02, 22:53 oj semla , slodka Nie wiesz kobieto jak to funkcjonuje? Zawartosc z Aldiego a opakowanie z Harrodsa. To niby tak jak u nas : zawartosc z Konsumu/ICA ( krzykaczom- nie mam nic przeciwko wyzej wymienionym, to sa moje sklepy) a plastkasse z NK)) Pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxell Re: tanie sklepy-kupujecie? IP: *.chicago-13-14rs.il.dial-access.att.net 02.02.02, 23:31 Gość portalu: A27 napisał(a): > Osttanio moja mam znalazla dla mnie w Aldiku w Chicago piekne skorkowe > rekawiczki. Takie same jak z 'NY and Co'. Szkoda, ze nie mam w pobizu Aldi, > wtedy te same hashbrown, ktore tak wcina moj maz kosztowalyby nas o 1.50$ mniej > . > Aldi ma nawet mieso z kraba, ktore moja matak przyrzadza - mniam. > Z innych rezczy, to te same banany Dole kosztuja w Aldi 25 centow a w Safeway > 59 centow. Tansza jest tez salata Dole, sok pomaraczowy 'non from concentrate' > > i wiele innych rzeczy. Tylko chleba z Aldi nie potrafilabym jesc. Reszta jest > > ok. > > Poza tym niedaleko mnie jest niezly outlet mall. Tydzien temu znalazlam tam > idealne portki Ralpha Laurena za 16 dolcow. te portki Ralpha to podrobione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farfalla Re: tanie sklepy-kupujecie? IP: *.dip.t-dialin.net 02.02.02, 23:13 A znacie ten niemiecki dowcip? Jak mowi sie "Sonntag" po turecku? "Aldi zu". Bardzo lubie ten sklep. Kupuje tam prawie wszystko oprocz mleka, bo maja tylko pelne, owocow i warzyw. Sok pomaranczowy jest tez swietny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma Re: tanie sklepy-kupujecie?/do Karelii IP: *.ppp.get2net.dk 02.02.02, 23:29 u nas w Aldi jest pelno Jugoslawian ,juz od rana czekaja na otwarcie i wszystko wykupuja ,to samo dunscy rencisci oraz emeryci.Karelia z tymi torbami to prawda hihi,ja z torba z Aldi nie wyjde,chociaz wlasciwie mocna i trwala jest )))) jak tam semle,u nas nie ma niestety,popatrze moze w Aldi sa??????? Odpowiedz Link Zgłoś
karelia semle 02.02.02, 23:32 a sa, sa ze smietanka bita i slodka masa migdalowa. Ale ja czasami wole munka kupic hihihi czylo tlustego paczusia )z marmelada malinowa ew musem jablkowym. munk= mnich ( tak nazywane sa paczki w Sverige) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selma Re: semle IP: *.ppp.get2net.dk 02.02.02, 23:34 munk to mnich tez po dunsku,tutaj paczki to berlinger-nie wiem dlaczego?sa grubo sypane cukrem co mnie denerwuje ,pozatym ok. Odpowiedz Link Zgłoś