Dodaj do ulubionych

pigułki przy bulimi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 21:54
witam! czy ktoras z was stosuje pigulki antykoncepcyjne mimo atakow bulimi,
ja wlasnie mam zamiar zaczac, tylko obawaim sie jaki to bedzie milo na mnie
wplyw, mam zamiar brac je ok 22 wtedy ju nigdy nie mam napadow obzarstwa i
nie wymiotuje,. boje sie tylko ze ew. skutki uboczne jakie moga wystapic przy
pigulkach moga sie nasilic ze wzgledu na oslabienie organizmu bulimia, moj
ginekolog nie wie ze jestem bulimiczka.
Obserwuj wątek
    • Gość: jula Re: pigułki przy bulimi IP: *.icpnet.pl 17.04.04, 23:10
      powiedz mu.mój ginekolog mi bardzo pomógł w tym problemie-żarcia.nie
      komplikuj.może to nawet ci pomoże
    • Gość: agreściarka Re: pigułki przy bulimi IP: 213.39.77.* 18.04.04, 21:12
      ładujesz się w głupotę, pomyśl przyszłościowo, kiedyś będziesz musiała te
      tabletko odstawić, a po tym się zazwyczaj tyje i będziesz miała kolejny problem
      • Gość: Mała Re: pigułki przy bulimi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 22:11
        ??????????????????Agreściarka chyba nie za bardzo wie o czym pisze.
        Odstawienie tabletek tylko u niewielu osób wywołuje tycie. Tym się nie
        przejmuj. Ale prawdą jest,że przy wymiotach możesz znacznie zmniejszyć
        skuteczność tabletek... i kłopot gotowy .
        Jeżeli wymiotujesz często to niestety powinnaś się inaczej zabezpieczać.
        • Gość: navia Re: pigułki przy bulimi IP: 212.33.92.* 19.04.04, 08:49
          Kłopot w tym, ze przy regularnym wspólzyciu ze stałym partnerem to najlepsza
          metoda (wkładki są nieco mniej pewne, do tego odradzane dla kobiet które nie
          rodziły, a prezerwatywa - wiadomo: zawodna i nie kazdy lubi)

Gość portalu: Mała napisał(a):
          > Jeżeli wymiotujesz często to niestety powinnaś się inaczej zabezpieczać.

Jeżeli chcesz brać pigułki, to (niestety ;)) powinnaś przestać wymiotować.
          Zastanów sie: choroba i tak juz zmniejsza komfort życia codziennego, nie powiesz
          przecież, ze lubisz objadać się i zwisać nad kiblem. Jeżeli zrezygnujesz z
          dobrej, pewnej metody antykoncepcji na rzecz gorszej, to będzie kolejny krok do
          tyłu. Skoro zastanawiasz sie nad pigułkami, to przypuszczam, ze jest w Twoim
          życiu ktos, na kim Ci zależy. Podjecie decyzji odnosnie antykoncepcji to dobry
          moment, żeby spróbować sie pozbierać i cos zmienic w swoim życiu. Nie pozwalaj,
          zeby choroba wpływała na Twoje decyzje. Jeżeli to zrobisz, zaakceptujesz jako
          normalnosć cos, co NIE JEST normalne.
          Spróbuj z kims prozmawiać: z partnerem, z ginekologiem, jezeli masz do niego
          zaufanie. Jeżeli juz zdecydujesz sie na pigułki, to rzeczywiscie łykanie póznym
          wieczorem ma swoje dobre strony, o ile bedziesz zawsze o tym pamiętać. Na
          poczatku organizm reguje czasem lekkimi mdłosciami, najlepiej wieć po prostu ten
          czas przespać.
          Pozdr
    • Gość: Monis_18 Re: pigułki przy bulimi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.04, 21:35
      Ty wez sie lepiej lecz...albo jak wolisz to zjeb sobie połowe zycia a reszte
      spędź w szpitalu.Twój wybór...Ale wydaje mi sie ze wybierzesz to drugie, bo
      widzę,że twoje napady wcale ci nie przeszkadzają.Badź mądra i się
      opamiętaj.Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: maja Re: pigułki przy bulimi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.04, 22:23
      hej; ja też mam bulimię i miałam ten sam problem. Ja pigułkę biore koło północy
      i wtedy jestem pewna, że się wchonie i że jestem zabezpieczona. Robię tak od
      ponad roku i muj sposób wydaje się być skuteczny, bo zawsze dostaje okres.
      Pozdrawiam.
      • Gość: ps Re: pigułki przy bulimi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.04, 22:54
        jeśli rozważasz pigułki antykoncepcyjne, powiadom koniecznie ginekologa o
        swojej chorobie
        nie jest to najlepsze rozwiązanie przy podrażnionym przełyku, być może
        zaburzonej i tak pracy nerek, wątroby itd. zrób badania!
        być może lepszym rozwiązaniem byłyby plastry Evra lub zastrzyk Depo provera,
        omijają one przełyk, a w przypadku |Evry oszczedzają wątrobę
        myślę jednak ze najwazniesze w tym przypadku jest poradzenie sobie z probleme
        bulimii, skontaktuj sie z psychologiem
        trzymam kciuki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka