Dodaj do ulubionych

spuchnieta twarz

IP: *.sim.art.pl 18.04.04, 12:34
mam pytanie-ile czasu potrzbea-ile dni,tygodni BEZ WYMIOTOW by twarz zaczela
normalnie wygladac?to jest straszne.jest spuchnieta,szyja wyglada jakbym
miala nadczynnosc tarczycy.szybko robie sie czerwona.:(walcze.chce
wzydrowiec.tak bardzo.teraz czuje,ze mam sile.
dla mnie najbardziej krytyczne sa piewrsze dni.wiem,ze jesli wytrzymam juz 3
bez zwracania i BEZ obzerania sie to bedzie lepiej,prosciej.
bylam u dentysty,moje zeby w katastrofalnym stanie:(
Obserwuj wątek
    • Gość: mysza Re: spuchnieta twarz IP: *.ozarow.net / *.ozarow.net 19.04.04, 14:19
      LECZENIE ZIOŁOWE BULIMI
      *Środki zmniejszające Łaknienie; surowce śluzowe, glony
      *psychosedatiwa roślinne: chmiel, melisa, waleriana, passiflora.
      *środki łagodzące skutki bulimii- łagodne środki przeczyszczające i moczopędne
      (surowce krzemionkowe, seler, pietruszka, jałowiec, brzoza, nawłoć). Środki
      działające przeciw obrzękowo, np. mieszanka przeciw obrzękowa- kwiaty lawendy.
      owoce kopru włoskiego, kora cynamonowa w równych częściach ( 1 łyżka ziół na
      szklankę wody, łagodnie zagotować. przelać gorący napar do termosu, pić po 1/2
      do 1 szklanki między posiłkami).
    • muza_poezji Re: spuchnieta twarz 03.05.04, 08:14
      może herbatka z bratka coś pomoże
    • Gość: tola Re: spuchnieta twarz IP: *.icpnet.pl 03.05.04, 23:19
      a może mniej żygania
    • Gość: zdrowa Re: spuchnieta twarz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.05.04, 15:48
      a dałoby radę gdybyś zjadła kawałek sera białego lub mięsa (bez zwracania)? -
      ze względu na bialko - zapobiega obrzękom
      pozdrawiam
      • Gość: hanka Re: spuchnieta twarz IP: *.sim.art.pl 06.05.04, 01:39
        Tola-wierz mi-staram sie,lecze.glownie sama-nie uzyskalam pomocy ani od
        psychologa,ani psychiatry.jestem na dobrej drodze,spogladanie do lustra na
        swoja spuchnieta twarz tylko motywuje.

Mimo wszytsko dostarczam do organizmu sporo bialka-roslinnego ze wzgledu na
        to,ze jestem lakto-wegetarianka.
        ale powiem,ze od tygodnia jest lepiej,wymiotowalam tylko dwa razy(to duza
        poprawa w stosunku do ostatnich miesiecy,lat-gdy wymiotowalam kilka razy
        dziennie).wierze,ze mi sie uda wyzdrowiec.
        dziekuje za rady.bratek tez pije,ale raczej na cere;)
        • Gość: tola Re: spuchnieta twarz IP: *.icpnet.pl 06.05.04, 18:39
          żygam 8 lat.początkowo spuchnięta twarz była dla mnie motywacja żeby tego nie
          robić.potem się do niej przyzwyczaiłam i zapomniałam jak wyglądam.twoje
          spuchnięcie to tylko objaw twoich problemów.myśle ,że b.ciężko wyjść z bulimii
          bez pomocy z zewnątrz(psycholog).ja liczyłam tylko na siebie ,sama się leczyłam
          i wylądowałam w szpitalu,straciłam wszystko co było dla mnie ważne.teraz mam
          pomoc.jest lepiej.pozdrawiam
    • Gość: no login Re: spuchnieta twarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 09:01
      Recepta J. Górnickiej na bulimię: zacząć od popijania przed jedzeniem szałwii
      (1 łyżeczka na 1/2 szklanki wody) ze szczyptą dziurawca. Po jedzeniu (które
      nalezy jeść bardzo powoli, dokładnie przeżuwając) 2 razy dziennie po łyżeczce
      Gastrogranu i Nerwogranu (do kupiniea w sklepach zielarskich).
      Możesz też popijać wywar z siemienia lnianego, żeby osłonić przewód pokarmowy
      zmaltretowany pewnie po przejściach. Taki wywar okropnie wygląda i nie smakuje
      jak ambrozja, ale dobroczynnie podziała na śluzówkę.
      Sugeruję też wizytę u specjalisty.
      Powodzenie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka