dziulka86 06.02.05, 11:45 jakiś czaś nie wymiotowałam a przed chwilą... zwróciłam krew. boję się:((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bajka228 Re: aaaa!!! krew!!!! 06.02.05, 16:49 mozesz miec wrzody zoladka. jestem na AM i z tym mi sie w pierwszej chwili skojarzylo. leczylas sie juz kiedys na nadkwasnosc, wrzody albo refluks zoladkowo-przelykowy albo Helikobacter pylori? moze mialas kiedys robiona gastroskopie? Odpowiedz Link Zgłoś
dziulka86 Re: aaaa!!! krew!!!! 06.02.05, 17:06 nigdy na nic nie chorowałam. i nie mialam robionej gastroskopi. dzisiaj naprawde przestraszylam sie nie na zarty:(. tylko jednego jestesm pewna- to wina bulimii. Odpowiedz Link Zgłoś
bajka228 Re: aaaa!!! krew!!!! 06.02.05, 17:22 bulimia powoduje to ze wymiotujesz... i skoro zaczelas wymiotowac krwia to moze znaczyc ze masz uszkodzona sluzowke zoladka (mozesz miec krwawiacy wrzod lub nadrzerke, o ktorej nie wiesz). rownie dobrze moglas zaczac krwawic z przelyku. sama wiesz, ze wymiotujac uszkadza sie blone sluzowa w przelyku. ja proponuje, zebys zapisala sie do gastrologa. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ona Re: aaaa!!! krew!!!! 07.02.05, 15:04 ZALEŻY OD KOLORU KRWI - JEŚLI BYŁA ONA JAK WODA (KONSYSTENCJA) I JASNOCZERWONA - ZNACZY, ŻE Z PRZEŁYKU JEŚLI BYŁA CIEMNOCZERWONA - WRĘCZ WPADAJĄCA W BRĄZ I JAKAŚ TAKA KONSYSTENCYJNIE "DZIWNA" - ZNACZY, ŻE Z ŻOŁĄDKA Odpowiedz Link Zgłoś
ciasteczko198618 Re: aaaa!!! krew!!!! 07.02.05, 20:16 JA czesto wymiotuje razem z krwia, ale do tej pory za bardzo nie przejmowałam sie tym.Alemoja krew jest ciemna i miałam pare lat temu refluks, Czy grozi mi coś?Prosze napiszcie mi Odpowiedz Link Zgłoś
bajka228 Re: aaaa!!! krew!!!! 07.02.05, 20:50 zgloscie sie obie do gastrologa. nie jestem pewna ale wydaje mi sie ze jest to na dluzsza mete zwiekszone ryzyko powstawania nowotworow. ciasteczko, jesli wymiotujesz ciemna krwia (przetrawiona) to pochodzi ona z zoladka. mozliwe ze masz wrzody. jesli regularnie kwawisz z przewodu pokarmowego to mozesz rowniez miec anemie( zrob morfologie krwi). Odpowiedz Link Zgłoś
dziulka86 Re: aaaa!!! krew!!!! 07.02.05, 20:57 ja wymiotowalam jasna krwia, wiec moze sobie cos paznokciami uszkodzilam. a moze macie cos takiego,ze Wam niewiadomo czemu puchnie zoladek? to tez nie jest fajne. odebralam dzisiaj wyniki badnia krwi i od dziwo są doskonale. tyko mam za malo monocytow i za niski cholesterol. Odpowiedz Link Zgłoś
bajka228 Re: aaaa!!! krew!!!! 07.02.05, 21:36 mi tez czasem puchnie zoladek. nie wiem co z tym robic. Odpowiedz Link Zgłoś
niobe5 Re: aaaa!!! krew!!!! 07.02.05, 21:40 Jakie to straszene, ze nawet wymiotowanie krwia wielu z nas nie przeraza... Dlaczego to jest tak silne? Dlaczego nalogi sa tak silne i nawet zagrozenie smiercia nie pozwala z nich wyjsc?! Dziewczyny krwawienie z przelyku lub zoladka to bardzo powazna sprawa! Ja tez zawsze mialam rewelacyjne wyniki badan. Dopiero podczas bardzo szczegolowych badan wyszlo, ze mam bardzo niski poziom magnezu (hipermagnesia, ktora powoduje okropne bole glowy, brak koncentracji, sennosc, popadanie w depresje), zespol wypadajacej plytki z zastawki serca i za wysoki poziom "czegos" (juz nie pamietam niestety) w przewodzie pokarmowym, i zly poziom hormonow. Generalnie w ciagu paru dni dowiedzialam sie, ze moj organizm pomalu sie rozpada choc wydawalo sie, ze wcale nie jest tak zle (nigdy nawet nie mialam krwawienia podczas wymiotow). Wiec nie lekcewazcie prosze tej choroby i szkod jakie robi w waszym organzmie. Jak najszybciej do lekarza i nie bojcie sie powiedziec mu co wam jest - nawet jak spotkacie sie z negatywnymi reakcjami (ja sie niestety spotkalam) to przynajmiej bedzie wiedzial jak wam pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś