night21 12.12.05, 21:03 czy ktos z was miał robiona gastroskopie? bo ja musze isc na to badanie i sie cholernie boje...mam problemy z przełykiem..boli cholernie od haftania...powiedzcie czy to boli?ile to trwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sarling Re: gastroskopia 12.12.05, 21:29 Cóż, nie jest to najprzyjemniejsze badanie. Domyślam się, że będa poszukiwać nadżerek lub wrzodów w Twoim ukł. pokarmowym. Tu coś do poczytania: resmedica.pl/zdart7984.html Odpowiedz Link Zgłoś
awwika Re: gastroskopia 12.12.05, 21:45 Ja MIALAM TO BADANIE.W SUMIE...NIC NIE POKZALAO,. PO 6 LATACH CHOROBY. BADANIE MAŁO P0RZYJEMNE ALE JA W STRESUJACYCH SYTUACJACH MAM ATAK SMIECHU...WIEC JQAK POIEDZIALA LE3KARZ BYŁAM PIUERWSZA PACJETMNKA KTORA SIE SMIAŁA PODCZAS TEGO BADANIA ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: gastroskopia 12.12.05, 21:40 chyba nie powinnaś obawaić się badania, tylko tego, co wykryje Odpowiedz Link Zgłoś
samara85 Re: gastroskopia 13.12.05, 17:41 niom ja mialam gastroskopie chyba z 5 razy..coz nie jest to przyjemne ale da sie przezyc..klada Cie na lewym boku..wczesniej podaja znieczulenie przylyku w sprayu i musisz polknac rurke..to jest najgorsze..pierwszym razemto 15 min sie meczylam zanim polknelam..ale samobadanie trwa max 5minut zalezy czy pobieraja wycinek do badan histopatologicznych czy nie..musisz miec pusty zoladek..ja akurat nie wymiotowalam ale czesto sie to zdzrza.. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1974 Re: gastroskopia 14.12.05, 20:53 ja nie haftowałam ani razu przy tym zabiegu tylko sliniłam sie niemiłosiernie potem.Ogladałyscie"obcy"?bo jak ta rurką tam grzebią w żołądku to on tak sie rusza jak tej głównej bohaterce obcy co jej wylazł z żołądka...bleeee Odpowiedz Link Zgłoś