madaw 13.05.10, 16:16 Witam. Czy ktos z was ma jakies namiary na domki,lub pokoje nad jakims jeziorem w Polsce? Chcemy sie wybrac z mezem i corka 6 letnia na wakacje.Jestesmy z Krakowa.Interesuje mnie cos duzo bliżej niz morze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
broceliande Re: wakacje nad jeziorem?? Jakim?? 13.05.10, 16:48 Jest parę fajnych jezior obok mnie, w lubuskiem i wielkopolskiem. Najdalej wysunięte na południe jest pojezierze sławskie. Do morza jest jeszcze z 400 kilometrów. Jezioro sławskie jest duże, ale niezbyt czyste. Można jednak pożeglować. My jeździmy co roku (mamy bardzo blisko), syn skończył sześć lat w tym roku. Jeśli chodzi bardziej o kąpielisko, to może Boszkowo... Poszukaj na tej stronie choćby: wakacje.net/noclegi/slawa.html Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: wakacje nad jeziorem?? Jakim?? 14.05.10, 23:45 > Jeśli chodzi bardziej o kąpielisko, to może Boszkowo... Uwielbiam Boszkowo i gorąco wszystkim polecam. Plaża główna idealna dla małych dzieci - piaseczek, przejrzysta woda, no i dłuuugo, dłuugo płytko. Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: wakacje nad jeziorem?? Jakim?? 13.05.10, 19:33 Byłam kiedyś nad Jeziorem Srebrnym w województwie opolskim (niedaleko Turawy).Przepiękne jezioro! Bardzo czyste (stojąc w wodzie po brodę można zobaczyć swoje stopy).Jedyny minus to taki,że chyba nie ma tam żadnego ośrodka wczasowego.My pojechaliśmy nad Duże Jezioro Turawskie,które było zawalone glonami,więc dojeżdżaliśmy nad Jezioro Srebrne.Tu jest o Jeziorze Srebrnym: www.jeziorosrebrnewosowcu.pl/index.php?var=jezioro My chyba w tym roku wybierzemy się nad Jezioro Nyskie (Głębinowskie).Słyszałam,że to jest takie mini morze. pl.wikipedia.org/wiki/Jezioro_Nyskie Tam akurat jest mnóstwo ośrodków wczasowych położonych zaraz obok głownej plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
tedesca1 Re: wakacje nad jeziorem?? Jakim?? 14.05.10, 08:01 no przy nyskim jest fajna, duża piaszczysta plaża Odpowiedz Link Zgłoś
beata7305 Re: wakacje nad jeziorem?? Jakim?? 13.05.10, 23:09 Polecam: www.agroturystyka-powidz.ig.pl/index.html Byliśmy w ubiegłym roku. Wróciliśmy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_gra Re: wakacje nad jeziorem?? Jakim?? 14.05.10, 11:23 my jezdzimy tu: www.swietokrzyskie.pl/domki-chancza/ 120 km od krakowa, jeziorko sztuczne, ale fajne. czasami neistety zaczyna kwitnac, ale to "urok" malych jeziorek nizinnych w naszym kraju, gdzie szamba sa dziurawe. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: wakacje nad jeziorem?? Jakim?? 15.05.10, 00:24 mal_gra napisała: > my jezdzimy tu: > www.swietokrzyskie.pl/domki-chancza/ > 120 km od krakowa, jeziorko sztuczne, ale fajne. czasami neistety zaczyna > kwitnac, ale to "urok" malych jeziorek nizinnych w naszym kraju, gdzie szamba s > a > dziurawe. Zakwit glonów jest naturalny, problem jest w intensywności zależy od ilości między innymi azotu, a ten nie spływa sobie z szambem tylko głównie z pól (sztuczne nawozy). Odpowiedz Link Zgłoś
mal_gra Re: wakacje nad jeziorem?? Jakim?? 15.05.10, 13:27 no nie niesteety, nie tylko z pol- z szamb niestety tez- toz to nawoz... Odpowiedz Link Zgłoś
kkowalska1 Re: wakacje nad jeziorem?? Jakim?? 14.05.10, 17:32 a może kujawy? sama jestem w ciąży i myślę o wynajęciu (czerwiec, lipiec) swojego domu nad jeziorem letnikom. 300m do plaży(rowerki, kajaki). cisza i spokój. dom ma udogodnienia (piaskownica, zjeźdzalnia, zabawki dla chłopaka i dziewczynki, łóżeczko turystyczne dla niemowlaka, i inne) i zabezpieczenia( bramki i inne) dla dzieci. miejscowość mstowo/chodecz 30km od włocławka 15 od krośniewic. dom jest piętrowy, na górze 2 pokoje i ubikacja, na dole salon, kuchnia i łazienka (pralka). dom może być dla 2 rodzin z dziećmi. działka 500 m ogrodzona, duży (30m) zadaszony taras, grill, parkowanie na terenie działki więcej informacji po kontakcie e-mailowym Odpowiedz Link Zgłoś
elkatxt Re: wakacje nad jeziorem?? Jakim?? 14.05.10, 19:29 mieszkam niedaleko jeziora rożnowskiego - NIE POLECAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
madaw do betty: 14.05.10, 22:41 Nad jezioro nyskie bardzo bym chciala jechac, ale niestety nie moge znalezc zadnych pokoi czy malego domku dla 3 osob. Bo slyszalam ze fajne jest.Jesli moglabys mi cos polecic to bylabym bardzo wdzieczna,albo ja zle szukam? Wpisuje w googlach"jezioro nyskie" i bardzo skapo wyswietla noclegi. Chancza tez wiem ze jest fajna ,dzwonilam tam ale juz nie ma nic wolnego-za pozno Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: do betty: 15.05.10, 10:08 Nad Nyskim byłam bardzo dawno temu i już nie pamiętam w jakim ośrodku.Tu są noclegi: www.eholiday.pl/noclegi-glebinow-12727.html A my wybierzemy się chyba tutaj (Jezioro Otmuchowskie,zaraz obok Nyskiego): profit.nysa.pl/marina/home.htm Odpowiedz Link Zgłoś
melani5 Re: do betty: 15.05.10, 13:06 Mieszkam 20km od Nyskiego i powiem szczerze ze od lat tam sie nie kapalam.Duzo dlonow i co jakis czas jakas bakteria sie pojawi i kapiel zabroniona.Jesli chodzi o okolice,to nie jest zle, mozna pojechac do Pokrzywnej(jakies 30km od jeziora) i polowic pstragi,wspiac sie na Kope Biskupia i odwiedzic czechy.W Pokrzywnej jest duzo osrodkow wczasowych i okolica nadajaca sie do odpoczynku, basen niestety chyba nadal zamkniety(jeszcze od tej wielkiej powodzi). Odpowiedz Link Zgłoś