Dodaj do ulubionych

Dworek Karwia

03.06.10, 17:23
Czy ktoś był może w pensjonacie "Dworek Karwia"w Karwii? Znalazłam tylko stare wątki, a interesuje mnie, jak tam jest teraz? Wybieram się tam z mężem i synkiem (10lat) na początku lipca. Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • zuzka2004bis Re: Dworek Karwia 04.06.10, 14:05
      Nie polecam, bardzo ciasno przede wszystkiem i brudno. Sprzątają
      chyba po porzednich gościach bardzo powierzchwnie.Pozdr
      • marzec76 Re: Dworek Karwia 04.06.10, 15:53
        Dziękuję za informacje. Jaki pensjonat w Karwi jest godny polecenia? Mógłby mi
        ktoś doradzić?
        • noa-75 Re: Dworek Karwia 06.06.10, 21:16
          witam, byłam w dworku i faktycznie jest ciasno, co do czystosci nie
          mogę sie przyczepic....( a zwracam na to uwage), wiecej juz tam nie
          pojade,ze względu na ciasnote ale polecam morene (tak na marginesie
          jest to pensjonat, którego własciecielami są rodzice Pani która
          prowadzi dworek) jest bardzo fajnie, czysto i naprawde przestronnie,
          jest tak jak na zdjeciach
          • agacia75 Re: Dworek Karwia 12.07.10, 14:20
            Bylam w Dworku w tym roku. Czysto, super atmosfera, mili ludzie,
            fajny plac zabaw. Polecam bo ja wracam tam za rok.
            • marzec76 Re: Dworek Karwia 15.07.10, 20:33
              Ja też byłam. Wróciłam 11 lipca. Jestem bardzo zadowolona. Moja rodzinka
              również. Plac zabaw faktycznie fajny. Synek każdą wolną chwilę wykorzystał na
              skoki na trampolinie, piłkarzyki i tenisa. Poznał mnóstwo sympatycznych kolegów
              i koleżanek.
              "agacia75 napisała:

> Bylam w Dworku w tym roku." Może byłyśmy w tym samym czasie?
              • inka_34 Re: Dworek Karwia 16.07.10, 10:21
                My w tym roku byliśmy w pensjonacie Nemo w Karwi. Wspaniała atmosfera,
                przesympatyczni, bardzo pomocni gospodarze,warunki doskonałe, bardzo czysto, dla
                dzieci istny raj, świetny plac zabaw, w razie niepogody świetlica z zabawkami,
                trampolina na zewnątrz i inne cuda. Do plaży
                praktycznie przez ulicę.Na prawdę to był bardzo udany urlop noi oczywiście ta
                pogodawink Bardzo ale to bardzo polecam ten pensjonat!!!!
                • agacia75 Re: Dworek Karwia 28.07.10, 19:59
                  inka_34 to jest wątek Dworku Karwia a nie Nemo, co maja wspolnego te
                  dwa pensjonaty, czyzby jeden wlasciciel bo opis ze przesympatyczni
                  sie zgadza.
                  marzec76 ja bylam przelom czerwca-lipiec do 26.06-3.07 a Ty?
                  • marzec76 Re: Dworek Karwia 02.08.10, 18:18
                    To nie spotkałyśmy się - przyjechałam 5 lipca.
                    • gazetowicz.555 Re: Dworek Karwia 13.08.10, 09:38
                      Właśnie skończyliśmy pobyt w Dworku Karwia i muszę potwierdzić,
                      wiele negatywnych opinii: po pierwsze właścicielka jest bardzo
                      nieprzyjemna, po drugie wnętrze pokoi przypomina czasy PRL-u,
                      skrzypiące i niewygodne łóżko, brudne ściany i łazienka. Internet
                      działa kiepsko, lodówka raczej do podgrzewania niż chłodzeni, hałasy
                      od tanich drzwi w całym są tak duże, że nie sposób tam ogóle się
                      wyspać. Żelazko z elektrycznymi przewodami na wierzchu, grozi
                      porażeniem prądem, czajnik z kamieniem w środku chyba z tamtego
                      wieku. Widać wszystko tanie i tandetne, nastawione na ściąganie
                      kasy, – bo jest naprawdę drogo 60zł +10 od dziecka, to naprawdę
                      sporo. Będąc tu znalazłem naprawdę super warunki np. w Domu
                      Wypoczynkowym, Savita za 50 zł i bez dodatkowej opłaty za dziecko. W
                      przyszłym roku na pewno skorzystam. Jeżeli ktoś chce wydać sporo
                      kasy i być w nędznych warunkach to polecam.
                      • agacia75 Re: Dworek Karwia 17.08.10, 11:19
                        Bylam w Dworku przelom czerwiec-lipiec.Cala moja rodzina byla
                        zachwycona i wybieramy sie teraz ponownie na ostatni tydzien
                        sierpnia. Bylam w wielu ośrodkach ale tak super warunkow dla dzieci
                        nie widzialam nigdzie, najlepszy plac zabaw. Pokoje tez fajne co
                        widac na zdjeciach w galerii na stronie Dworku. Nie wierze tym co
                        pisza wyzej o jakims PRL wystarczy zobaczyc fotki na stronie zeby
                        stwierdzic ze jakas konkurencja pisze glupoty. Powiedzialabym ze to
                        przeciwnienstwo PRL bo nie ma jak w innych ośrodkach tapczanikow z
                        grempliny tylko wygodne, szerokie łóżka małżenskie. Dla mnie i
                        dzieci to strzal w 10-tke i dlatego wracamy. Cena odpowiada warunkom
                        a jak ktos przyzwyczajony do wyzszych standardów niech jedzie do
                        Domu Zdrojowego gdzie za dobe zaplaci tyle co za 2 tygodnie w Dworku.
                      • 71marcin71 Re: Dworek Karwia 19.08.10, 16:34
                        Byliśmy w Dworku drugi raz i nie zauważyliśmy ani brudu ani cech PRLu w tym
                        pensjonacie. Wręcz przeciwnie pokoje, kuchnia i świetlica zostały wyremontowane
                        i odświeżone. Pan gazetowicz555 to chyba zawzieta konkurencja albo wczasowicz
                        który nie trafił z pogodą i teraz się wyżywa. Wszystko co napisał jest raczej
                        wyssane z palca.
                        My polecamy i na pewno wrócimy.
                      • 2ewuzia Re: Dworek Karwia 28.04.13, 16:39
                        Nie polecam te pozytywne komentarze pochodza z pewnoscia od wlascicieli. Pokoje ciasne,
                        Wszystko mega stare tandetne i zniszczonë.Wlasciciele nastawieni na zysk. Prosze zwrocic uwage ich oferta ma gruponie niczym nie rozni sie od cennika. Nie polecam, nigdy wiecej tam
                        nie wroce
                        • dworekkarwia Re: Dworek Karwia 05.05.13, 10:07
                          2ewuzia napisał(a):

> Nie polecam te pozytywne komentarze pochodza z pewnoscia od wlascicieli. Pokoje
                          > ciasne,
                          > Wszystko mega stare tandetne i zniszczonë.Wlasciciele nastawieni na zysk. Prosz
                          > e zwrocic uwage ich oferta ma gruponie niczym nie rozni sie od cennika. Nie pol
                          > ecam, nigdy wiecej tam
                          > nie wroce

Szanowna Pani/Panie.
                          Aby Pańską ocena była w 100% wiarygodna uprzejmie proszę o podanie danych niezbędnych do potwierdzenia, czy rzeczywiście komentarz pochodzi od Gościa Dworku. Jeśli opinia okaże się prawdziwa, poparta przykładami, wówczas należy się Państwu zadośćuczynienie. Jeśli opinia będzie nieprawdziwą tzn. pochodzi od konkurencji:
                          PRZESTRZEGAM ŻE WOBEC OSOBY PODSZYWAJĄCEJ SIĘ POD GOŚCIA ZOSTANĄ WYCIĄGNIĘTE NAJSUROWSZE KONSEKWENCJE PRAWNE.

P. S. Dworek jest rokrocznie remontowany i modernizowany.
                          Z wyrazami szacunku,

Piotr Okulski. Właściciel.
        • inka_34 Re: Dworek Karwia 28.07.10, 21:01
          W 3 poście marzec 76, prosi o poradę" jaki pensjonat w karwi jest godny
          polecenia a nie pisała o Dworku w Karwi stąd moja odpowiedź proste.
          • krasulas Re: Dworek Karwia 14.08.10, 17:36
            A ja byłam we wspomnianej Morenie - Ci sami właściciele - nie polecam.
            Obsługa mega fatalna - nieuprzejmi, kasa pobrana przed wejściem do pokoju, brak
            jakiegokolwiek kontaktu.
            Pokoje takie sobie, blisko gł. ulicy. Dworek wydawał mi się ciekawszy, ale widać...
            U mnie był problem z samą Karwią - przy niepogodzie masakra wózkowa na
            chodnikach, kiepska gastronomia.
            Jak słonko świeci to warunki mieszkaniowe nie mają takiego znaczenia - niestety
            albo stety smile
            pzdr
            • agacia75 Re: Dworek Karwia 20.08.10, 09:20
              Krasula a kiedy bylas w Morenie? Bo z tego co mi wiadomo (bylam w
              tym roku) to nie są Ci sami właściciele co Dworek. W Dworku jest
              młoda, fajna i bardzo przyjemna ekipa. A Morena to chyba rodzina
              albo znajomi?!
            • agacia75 Re: Dworek Karwia 20.08.10, 09:32
              Krasula a kiedy bylas w Karwi i Morenie? Ja bylam w tym roku w
              Dworku i z tego co mi wiadomo to nie sa Ci sami właściciele. W
              Dworku jest młoda, bardzo przyjemna i sympatyczna obsługa. A Morena
              to chyba rodzina albo znajomi? Drogi rzeczywiscie fatalne ale ponoc
              na przyszly rok ma powstac piekna promenada. Za to plaża nadrabia
              wszystko.Najpiekniejsza jaka widzialam!!!
    • zuza-105 Re: Dworek Karwia 20.08.10, 22:34
      Właśnie wróciłam z tygodniowego pobytu w "Dworku Karwia". Spędzony tam czas z pewnością należał do udanych. Wygląd obiektu i pokoi jest zgodny z opisem. Pensjonat jest przestronny, czysty i zadbany. W budynku znajduje się kuchnia, kącik zabaw dla dzieci, stół do ping-ponga, cymbergay. Budynek usytuowany jest w dużym ogrodzie z placem zabaw (piaskownica, huśtawki, trampolina, którą uwielbiał mój 6 letni synek). Parking bezpłatny na terenie posesji. Polecam.
      • domelek.2 Re: Dworek Karwia 29.08.10, 21:53
        Ja należę do grona tych osób, dla których pobyt w pensjonacie Dworek
        Karwia nie należał do udanych. Cena stanowczo nie adekwatna do
        jakości (jednym słowem brud i nędza za prawie 200pln za pokój). Poza
        tym bardzo niesympatyczna właścicielka wręcz chamska. W przeciągu
        dwóch tygodni pobytu nikt nie raczył przyjść i posprzątać pokój,
        papier toaletowy trzeba kupować samemu i samemu wynosić śmieci.
        Nastawieni na łojenie kasy i żerowanie na turystach, którzy chcą
        jedynie świętego spokoju i odpoczynku. Pokój mikro, brak miejsca na
        własne rzeczy, a jeśli chodzi o internet, to na pierwszym piętrze
        działa z wielkim oporem, a na drugim wcale nie działa. Lista jest o
        wiele dłuższa, ale nie chcę babie robić smrodu.
        • monia.stefan Re: Dworek Karwia 22.09.10, 21:53
          witam serdecznie!Mój pobyt z czteroosobową rodziną w Dworku Karwia uważam za bardzo udany!przede wszystkim właściciele to przesympatyczni i elastyczni ludzie wraz z pania Hania,która dba aby w pensjonacie i pokojach było bardzo czysto.Cóż to za animozję z cenami,brudem i chamstwem...moim zdaniem to jeden z najlepszych pensjonatów w Karwii.Plac zabaw wspaniały dla dzieci starszych jak i młodszych.Myślę,że pani która powyżej opisuje dworek to albo nie trafiła na pogodę,albo liczbę osób wzięła za dużo na pokój jednoosobowy...Jeśli pani droga była pani sfrustrowana to trzeba było jechać do Władysławowa do SPA,gdzie doba od osoby kosztuje 300 zł,a mała kawka 25!!!Ludzie drodzy Nasz Naród nigdy nie będzie z niczego zadowolony!W skali 1-5 DWORKOWI daje 5+
      • tyg12 Re: Dworek Karwia 25.04.13, 11:40
        Witam,
        Wybieramy się do Dworku Karwia w tym roku, pod koniec sierpnia, mamy możliwość wyboru pokoju i dlatego chciałam zapytać, czy lepiej wybrać pokój na parterze (z oknem) czy na piętrze (ma balkon). Ponoć te pokoje na parterze są po remoncie, ale jest to dość niski parter. Balkon się przydaje, żeby coś wysuszyć. Gdzie jest kuchinia, na parterze, czy na piętrze? Czy schody są wystarczająco szerokie żeby wygodnie wnieść wózek? Wydaje się też, że pokoje z oknami na stronę placu zabaw mogą być dość chałaśliwe, może lepiej wybrać pokój od strony ulicy Wiosennej? Będę wdzięczna za pomoc. Pozd, Ania
        • 2oliwier2005 Re: Dworek Karwia 27.04.13, 17:59
          witam mam tez zarezerwowane miejsce w dworku karwia i wybralem pokoj na 1 pietrze ze wzgledu na balkon chyba jak dobrze pamietam pokoj nr 10 2 osob plus dostawka .
          • tyg12 Re: Dworek Karwia 29.04.13, 15:37
            Ja też ostatecznie zdecydowałam się na pokój na 1 piętrze z balkonem, też 2-osobowy z dostawką. Jeśli wybieram się Pan wcześniej (ja ostatni w tydzień sierpnia), to proszę o info po powrocie. Pewnie już nie będziemy zmieniać pokoju, ale może jakieś informacje się przydadzą smile
    • zuza-105 Re: Dworek Karwia 07.10.10, 23:29
      Jeśli chodzi o negatywny komentarz powyżej uważam że już sam sposób w jaki ta osoba się wypowiada świadczy o prostocie i dość prymitywnym słownictwie. Ja byłam w Dworku z mężem i 6 letnim synem. Pokój wzięłam 3osobowy z racji tego że jak jadę na wczasy to jadę wypocząć a nie ściskać się z dzieckiem na jednym łózko jak śledzie oszczędzając na całym pobycie może 100zł. Widziałam takie sytuacje jak z pokoju 2os wychodziły 4, małżeństwo +2 dzieci. Współczuje takich wczasów i nie dziwie się że te wymęczone, sfrustrowane osoby wypisują potem takie głupoty. Byłam na 2 pietrze nr chyba 17 i internet działał super, poszczałam dziecku bajki z laptopa i nie było problemu wiec twierdzę po raz kolejny że to czysta zlosliwosc ludzka spowodowana zmęczeniem po "oszczędnie" spędzonych wczasach. A odnośnie papieru toaletowego i śmieci to nieźle się uśmiałam".
      • aune88 Re: Dworek Karwia 19.07.13, 08:31
        Jestem bardzo zadowolona z wczasów jakie tam spędziłam. Byliśmy w Dworku z mężem i dwójką dzieci w 4 osobowym pokoju. Nasz pokój był bardzo wygodny i przestronny. Internet działa mi bez zarzutu i mogłam spokojnie używać laptopa. Dzieciaki doskonale się bawiły w ogrodzie i na placu zabaw. Wróciliśmy bardzo wypoczęci i zadowoleni.
    • sloneczkowawaw Re: Dworek Karwia 27.08.13, 11:22
      Dworek Karwia to wspaniLe miejsce.pokoje czyste i przestrzenne obsluga rewelacyjna ...juz dawno nie gościlam w tak super miejscusmilewyjedzamy z żalem i łezką w oku ale za rok wracamy...do DWORKU KARWIAsmile
      • poznanski3 Re: Dworek Karwia, p. Moniko 03.10.13, 23:50
        Również mi się podobało. Wg mnie Dworek Karwia ma same plusy,
        + oczywiście bbbb miła obsługa ( p. Monika - którą bbb pozdrawiamy i jeśli ktoś tą panią zna z nazwiska to proszę o kontakt bo było by miło utrzymać taką znajomość na facebooku lub naszej-klasie.pl, mamy również nadzieje, że będzie tam pracować za rok bo wg nas bardzo się starała by gością dogodzić )
        + bardzo czyste pokoje , nie mamy nic do zarzucenia że było coś źle
        + cały ośrodek ładnie zadbany
        + zauważyliśmy również miłą atmosferę pomiędzy p. Moniką, a jej szefem ( co jest bardzo dużym plusem, nawet gdy troszkę pytaliśmy z ciekawości to naprawdę miło wypowiadała się o szefie ), ale niestety byliśmy świadkami jak szefowa ( na 99% ) ochrzaniała Monikę chociaż ta się tak bardzo dla niej starała, pytaliśmy ją o tą sytuację czy jej jakoś nie pomóc to powiedziała że to było małe nie porozumienie ale widzieliśmy jak jej przez cały dzień łzy w oczach się kręciły ( ale co mogliśmy zrobić ). Teraz trochę żałujemy mogliśmy pogadać z tym szefem to może by sobie pogadał ze swoją żoną. ,, Bo o takiego pracownika trzeba walczyć. a nie z nim walczyć''

Mamy nadzieję że p. Monika to czyta, a jak nie to jej szef ( pewnie już były szef, to prosimy o przekazanie dużych POZDROWIEŃ od ludzi z Poznania )

p. Moniko powinna mieć Pani taką pracę albo podobną bo jest Pani stworzona do pracy z ludźmi. Bardzo dobrze odnajduje się Pani w każdym towarzystwie.

Pozdrawiamy :smile)
    • sciopka Re: Dworek Karwia 23.10.13, 08:16
      Te wakacje spędziłam z rodzina w Dworku Karwia. Chyba polepszył im się znacznie standart, bo było bardzo czysto, pokoje ładne, funkcjonale. Bardzo duży plac dla dzieci, wi-fi, parking za darmo. Wybraliśmy ten pensjonat, bo był blisko plaży i na zdjęciach wyglądał zachęcająco. W rzeczywistości wszystko pasowało z opisem i fotografiami. Cała moja rodzina była zadowolona z pobytu. Ceny także są zachęcajacego, nie wydalismy fortuny na 2 tyg. pobyt.
      • yoka1 Dworek Karwia - blisko plaży?????? 23.10.13, 09:43
        sciopka napisał(a):

Wybraliśmy ten pensjonat, bo był blisko pla
        > ży i na zdjęciach wyglądał zachęcająco. W rzeczywistości wszystko pasowało z op
        > isem i fotografiami.

jak Dworek Karwia jest blisko plaży, to co jest daleko w Karwii? Przecież Dworek Karwia lezy na jednej z ostatnich ulic przy wylocie i na plażę to niezły spacer przez zapchaną ulicę pełną "atrakcji" i ów spacer na plażę z dzieckiem trwa wieczność.
        • katarzynakwia Re: Dworek Karwia - blisko plaży?????? 11.11.13, 19:11
          Bardzo miło spędziłam w Dworku czas wakacji mimo iż byłam z dwójką dzieci.
          Dwie godzinki dziennie byłam wolna od dzieci niby nie dużo ale dla mnie czas odpoczynku smile
          Moje dziecko zapytało mnie : Mamo czy jutro animację mogą być dłużej ?
          Na koniec naszych wakacji synek kazał mi kupić czekolady dla pań animatorek
          Dziewczyny miały naprawdę twardy orzech do zgryzienia tyle dzieciaków a ten ich program niesamowity: wycieczki jak na koloniach ktoś miał bardzo dobry pomysł.
          Słyszałam od jednej z dziewczyn że będą zdjęcia z animacji ale nigdzie ich niewidze. czekamsmile
          A co do odległości to kawałek do plaży jest ale coś musi być małym minusem. Ja przynajmniej po drodze robiłam zakupy

Pozdrawiam właścicieli i polecam innym.
          • katarzynakwia Re: Dworek Karwia - blisko plaży?????? 21.11.13, 00:00
            Co to wogóle za opinie według mnie Dworek w skali do 10 zasługuje tylko na 5 , ponieważ mój worek na śmieci leżał cały dzień koło drzwi aż wkońcu zapytałam się dziewczyny tam pracującej co z tym workiem to odpowiedziała mi : tam jest śmietnik, na dworzu, a na wymianę ma pani w koszyczku. To jest szczyt za te pieniądze powinna go wziąść i sama wyrzucić, już nie mówię o przyniesieniu nowego (bo pewnie 300zł by chcieli).
            Dzieci hałasowały nawet o 6:00.
            Recepcja dłużej zamknięta niż otwarta ale w cale się nie dziwię jak była ona sama na cały pensjonat, właściciela widziałam tylko raz.
    • daliaj Re: Dworek Karwia 21.11.13, 11:46
      Dworek Karwia jest miejsce idealnym na wczasy rodzinne. Duży ogród, plac zabaw dla dzieci, drewniana chata z zabawkami. Moje dziecko nie narzekało na nudę. Do tego bezpłatny parking. Piękny pensjonat i komfortowy pokój.
      • dalaji Re: Dworek Karwia 21.11.13, 20:14
        oprócz pensjonatu przecież żadnych dodatkowych usług nie było więc z czego się cieszyć?
        • milvunia1976 Re: Dworek Karwia 10.07.14, 15:34
          Wrocilam wlasnie z wypoczynku w Dworku Karwia. Jestemy z mezem bardzo zadowoleni i jesli kiedys wybierzemy sie do Karwii to z pewnoscia tamsmile Idealne miejsce dla rodzinki z dzieckiem.Plac zabaw gwarantuje ,ze pociecha sie nie nudzi,my mielismy wrecz problem zeby wyciagnac z niego synka i zabrac go na spacer nad morzewink Jesli ktos szuka fajnego miejsca do rodzinnego wypoczynku to polecam Dworeksmile
          • arrow14 Re: Dworek Karwia 23.06.15, 23:19
            Opinie i info o miejscach polecam sprawdzać jeszcze tu www.karwia.com/wszystkie-noclegi.php
    • suzie224 dworek karwia 11.08.14, 15:51
      a ja nie polecam "dworku". owszem duży plac zabaw jest atutem tego miejsca, ale jedynym. pokoje są ciasne a łazienki wręcz mikroskopijne - ledwo można się obrócić (w świnoujściu za tę cenę mieliśmy większy pokój dwuosobowy niż tutaj trzyosobowy), bardzo niewygodne łożka na których nie da się usiąść nie wbijając sobie kanciastej ramy w nogi, strasznie tandetne najtańsze umeblowanie, do "dworku" nawet nie ma chodnika ani wybrukowanej ulicy, proch i kurz. na placu zabaw znaczna część zabawek mocno zniszczona, nie ma żadnych dmuchanych zabawek widocznych na zdjęciach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka