Dodaj do ulubionych

Wczasy nad Bałtykiem. Chłopy czy Sarbinowo?

01.03.11, 00:18
Co polecacie. W Sarbinowie byłam x lat temu, w Chłopach nigdy i naprawdę nie wiem co wybrać. Przeglądam ten internet i przeglądam i nic, w sensie nie mogę się zdecydować. Macie jakieś ośrodki, kwatery godne polecenia. Chodzi mi przystosowanie do dzieci (2 i 4lata), najlepiej ogród z placem zabaw i blisko morze. I co robić w tych mieścinach w razie niepogody (też mam na myśli dzieci).
Dzięki za wszelkie podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • jamesonwhiskey Re: Wczasy nad Bałtykiem. Chłopy czy Sarbinowo? 01.03.11, 01:40
      > Chłopy czy Sarbinowo?

zastanow sie naprawde dobrze , tym bardziej ze miesciny sa od siebie w odlegloci 20 min spacerem
      i ten spacer przez las to jedna z glownych rozrywek

> Macie jakieś ośrodki, kwatery godne polecenia.

nie

> o robić w tych mieścinach w razie niepogody (też mam na myśli dzieci).

no jest problem pobytu nad baltykiem, jak nie ma pogody to w zasadzie mozna sie tylko pochlastac
      • asiaiwona_1 Re: Wczasy nad Bałtykiem. Chłopy czy Sarbinowo? 01.03.11, 08:26
        ja w tym roku jadę do Sarbinowa. Będzie to mój 4 wyjazd w to samo miejsce. Pensjonat Bursztyn. W googlach znajdziesz. Mają i pokoje z łazienkami i 3 domki takie 7-8 osobowe. My bierzemy domek. Plac jest ogrodzony, jakieś zjeżdżalnie i chuśtawki dla dzieci są. I co najważniejsze do plaży 80 m. Tak więc na siusiu z plaży można do pokoju wrócić. Jeżdżę tam właśnie z dziećmi i jest super. Na obiady polecam chodzić do Meduzy - pyszne jedzenie - i ryby i normalne dania obiadowe. Sarbinowo dla dzieci jest ok.- Jest sporo placyków zabaw, eurobungie (czy jak to się pisze), wesołe miasteczko. Polecam wyprawę na Latarnię do Gąsek.
        • heca7 Re: Wczasy nad Bałtykiem. Chłopy czy Sarbinowo? 01.03.11, 09:02
          Jako dziecko wyjeżdżałam z rodzicami na miesiąc w wakacje do Chłopówsmile Było super ale wtedy to była inna miejscowość , jeden sklep z chlebem, jedna mordownia z obiadami, jakieś automaty, gofry i flądra smażonawink Wcześniej bywaliśmy też w Sarbinowie, zawsze było większe.
          Sarbinowo jest większe , bardziej hałaśliwe i dzisiaj, jeżdżą lokomotywy, chodza koniki, tłumy ludzi, wszędzie stragany, małpie gaje, stoiska z książkami . Niewykluczone, że kiedyś jeszcze tu wrócimy ale na razie zwiedzamy trochę zagranicęwink Chłopy trochę mniejsze.

W Sarbinowie byłam też przez 3 lata w Willi Carpe Diem ( w latach 2006-2008). W środku małe apartamenty dwupojowe na piętrze z aneksem kuchennym. Na dole duże pokoje. Myśmy zawsze brali na górze. Z trójką dzieci przydawało się zamknięcie pokoju czasemwinkZnajduje się dokładnie na przeciwko wejścia na plażę ale takiego mniej uczęszczanego. Ma wielki plac, kupę zabawek, piaskownicę , huśtawki.
          W okolicy jest ogród botaniczny( nie wiem czy to nazwa odpowiednia ale warto obejrzeć). Nie pamiętam jak się nazywa ta miejscowość ale mogę poszukać. Latarnia w Gąskach też fajna.
          Co bym wybrała? Sama musisz zdecydować czy chcesz trochę spokojniej, czy bardziej huczniewink
      • ekspert-doradzi Re: Wczasy nad Bałtykiem. Chłopy czy Sarbinowo? 07.06.13, 14:09
        Pensjonat Amber Villa w Chłopach ma do zaoferowania wczasowiczom bardzo wygodne i w pełni wyposażone pokoje, parking dla klientów (teren ogrodzony), plac zabawa dla dzieci (piaskownica, zjeżdżalnia, trampolina, bujaki dla tych młodszych), basen, grill, liczne ławki i stoły na zewnątrz. Posiadamy zaplecze do organizowania rodzinnych wycieczek rowerowych. Organizujemy ogniska i karaoke. A gdy doskwiera niepogoda w ramach atrakcji profesjonalny bilard oraz stół do tenisa stołowego (ping-pong). Telemaniacy również nie będą się nudzić, ponieważ telewizory wyposażone są w rozszerzony pakiet kanałów CANAL+ (kanały sportowe, filmowe i rodzinne).
    • margotka28 Re: Wczasy nad Bałtykiem. Chłopy czy Sarbinowo? 01.03.11, 08:42
      Polecam Pogorzelicę i okolice albo w drugą mańkę - Półwysep Helski.
      A nad morzem jak nie ma pogody to obojętnie gdzie nie będziesz i tak wynudzisz się jak mops;
      • ewelsia Re: Wczasy nad Bałtykiem. Chłopy czy Sarbinowo? 01.03.11, 09:10
        A ja jeżdżę od lat do Gdańska. Wynajmujemy mieszkania ( jest tego full) blisko morza ( na Przymorzu konkretnie), jest tam ogromny plac zabaw z kolejką i atrakcjami, chociaż moje dziecko nigdy się na nim nie bawiło. W ciągu 20 minut jesteśmy na plaży , spacerkiem przez park, wokół sklepy i pełna infrastruktura. A jak nie ma pogody to zwiedzamy i jeździmy na wycieczki. Nie ma mowy o nudzie, no ale to jednak wakacje w mieście, nie każdy to lubi.
        Ja bywałam również w miejscowościach typowo letniskowych, małych i po dwóch dniach miałam dość, dla mnie nuda.
        • asiaiwona_1 Re: Wczasy nad Bałtykiem. Chłopy czy Sarbinowo? 01.03.11, 09:12
          ja właśnie nie jestem zwolenniczką jechania nad morze i wynajmowania mieszkania. Wynajmując domek mam możliwość zjeść śniadanie przed domkiem, jak dzieci chcą to bez problemu latają wokoło domu. Wynajmując mieszkanie nie ma takiej możliwości, bo wyjście na dwóro to już trochę inna "wyprawa". Poza tym dla mnie to żadna atrakcja jechać z miasta do miasta. WOlę mniejsze miejscowości. No ale co kto lubi smile
          • ewelsia Re: Wczasy nad Bałtykiem. Chłopy czy Sarbinowo? 01.03.11, 09:17
            No ,my jemy na balkonie/tarasie smile
            Ale to oczywiście kwestia gustu.
          • heca7 Re: Wczasy nad Bałtykiem. Chłopy czy Sarbinowo? 01.03.11, 09:24
            Miałabym na wakacje jechać do blokowego mieszkania??? kiedy na codzień mieszkam w domu z ogrodem??? I atrakcjami typu duży basen, zabawki, piaskownica, huśtawki, kupa zieleni. I mając to wszystko dla odmiany zafundowac sobie 2 tygodnie w bloku??? sorry ale ....niewink
    • agamama123 Re: Wczasy nad Bałtykiem. Chłopy czy Sarbinowo? 01.03.11, 09:22
      W Sarbinowie byliśmy w zeszłym roku, w tym roku tez tam jedziemy - jesli ktos lubi plazowanie to wtedy sarbinowo jest OKsmile
      Dwa lata temu bylismy w Dźwirzynie - było o tyle lepiej, ze w razie niepogody (dokładnie dwa dni lekko zachmurzonego niebasmile) moglismy skoczyc do kołobrzegu i tam pozwiedzać, popływac statkiem.
      • ylunia78 Re: Wczasy nad Bałtykiem. Chłopy czy Sarbinowo? 01.03.11, 09:52
        po przeczytaniu wątku a w szczególności postu asiaiwona_1 zastanawiam się nad wyjazdem nad polskie morze.Choć nie wiem czy finansowo nie wychodzi tak samo jak wyjazd za granicę?
        Byłam kilka razy we Włoszech i kilka nad bałtykiem i muszę stwierdzić,że wychodzi podobnie.Nasze ceny s,a po prostu kosmiczne.A tam zapłacę ale pogodę mam na banksmile
        • asiaiwona_1 Re: Wczasy nad Bałtykiem. Chłopy czy Sarbinowo? 01.03.11, 11:23
          ylunia78 napisała:

> po przeczytaniu wątku a w szczególności postu asiaiwona_1 zastanawiam się nad
          > wyjazdem nad polskie morze.Choć nie wiem czy finansowo nie wychodzi tak samo ja
          > k wyjazd za granicę?
          >

Fakt- w PL pogoda to ruletka. Jeśłi chodzi o cenę to my za domek płacimy 360 zł za dobę. Czyli na 2 tygg. wychodzi 5040 zł. Na max 8 osób. Nas jest 4, więc jeśli ktoś z nami pojedzie to zapłacimy 2520. DO tego jedzenie - raczej nie gotuję, bo jak wakacje to wakacje i "poszaleć w smażalni ryb" można wink
          Zwykle też jeździliśmy za granicę, ale od 3 lat a to ciąża a to malutkie dziecko, no i tak jakoś zostało to Sarbinowo. Aczkolwiek przyznaję, że chętnie bym poleżała w gorącym połydniowym słońcu z drinkiem z parasolką w dłoni big_grin
          • ylunia78 Re: Wczasy nad Bałtykiem. Chłopy czy Sarbinowo? 01.03.11, 11:27
            asiaiwona_1 napisała:

> >
            >
            > Fakt- w PL pogoda to ruletka. Jeśłi chodzi o cenę to my za domek płacimy 360 zł
            > za dobę. Czyli na 2 tygg. wychodzi 5040 zł. Na max 8 osób. Nas jest 4, więc je
            > śli ktoś z nami pojedzie to zapłacimy 2520.

Łoooooo to chyba sobię daruję,wolę w takim razie pojechac ze te 5tysia jednak za granicęwink
            Tymbardziej,że na 3os wyjazd do Włoch kosztuje nas 3000tys,zł
            • asiaiwona_1 Re: Wczasy nad Bałtykiem. Chłopy czy Sarbinowo? 01.03.11, 11:32
              Powiem ci, że kiedyś byliśmy na 2 tyg w Chorwacji. Jeden tydzień upał - super, drugi tydzień mocno deszczowy. Miejscowi mówili, że to najbardziej deszczowy tydzień od kilkunastu lat big_grin
              Potem byliśmy na GRan Canaria - i też pewnego pięknego dnia nagle niebo się zachmurzyło i zaczął kropić deszcz. Jakieś fatum chyba nad nami ciąży big_grinbig_grinbig_grin
              Jedynie Kreta nas nie zawiodła smile Ach, no i zeszłoroczne wakacje w Sabinowie - trafiliśmy na największe upały zeszłego lata. Oj ciężko było jak się zeszło z plaży - tam przynajmniej można było się schłodzić w wiecznie zimnym Bałtyku. A tak to asfalt się topił smile
    • velluto Re: Wczasy nad Bałtykiem. Chłopy czy Sarbinowo? 01.03.11, 11:00
      W obu miejscowościach byłam wieki temu, więc mogło się pozmieniać. Chłopy były bardzo spokojną wioseczką, idealną dla osób chcących odpocząć od kramów, dyskotek i hałasu. Przejazdu nie było, więc ruch samochodowy mały, mieszkalam na końcu - duża plaża 20 metrów od domu - wystarczyło przejść 50 metrów w prawo i miało się całą plażę dla siebie, a nie walczyło o skrawek piasku żeby parawan postawić. Sarbinowo jest zdecydowanie tłoczniejsze.

• jajko54 Re: Wczasy nad Bałtykiem. Chłopy czy Sarbinowo? 01.03.11, 11:42
      Chłopy to sympatyczna niewielka miejscowość, zdecydowanie spokojniejsza niż Sarbinowo choć w sezonie stragany z badziewiem oczywiście są. znajomy polecał tam ośrodek Ledan.
      • cottonka Re: Wczasy nad Bałtykiem. Chłopy czy Sarbinowo? 01.03.11, 14:58
        A może Unieście alboo Łazy?
        W razie deszczu można wyskoczyć do Mielna. Albo coś bliżej Kołobrzegu - wtedy można wyskoczyć pozwiedzac itd. smile
    • lena-mama Re: Wczasy nad Bałtykiem. Chłopy czy Sarbinowo? 01.07.13, 10:20
      Na wakacje z dziećmi polecam Łebę. W okolicy jest mnóstwo atrakcji dla najmłodszych: park dinozaurów, fokarium itd. dodatkowo mają super bezę noclegową. Polecam Ośrodek Relaks- blisko morza i fajne atrakcje dla najmłodszych, Chomiczówkę i Lecha.
    • siskil Re: Wczasy nad Bałtykiem. Chłopy czy Sarbinowo? 25.02.16, 12:45
      Zdecydowanie Chłopy. Większa plaża, mniej ludzi, mniej hałasu. Ja od paru lat jeżdżę do Chłopów do pensjonatu przy plaży: www.przy-plazy.com.pl. Rozsądne ceny za ładne i przede wszystkim czyste pokoje. No i duży teren dla dzieciaków. A jak pada czy coś to są rowery do wynajęcia i można śmiało jechać do Gąsek albo Mielna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka