Dodaj do ulubionych

Mielno - Syrena, Baltivia, Zacisze ?

11.07.11, 10:50
Po przemyśleniach i kalkulacjach skreśliłam Krynicę Morską w sezonie i padło (pod wpływem namów znajomych) na Mielno. Ale poczytałam trochę na forum i dowiedziałam się że to kiepskie miejsce na wakacje z 2 letnim dzieckiem. Że głośno, masa nawalonej młodzieży, tandeta odpustowa, ohydne fastfoody zamiast jedzenia. To mnie kompletnie zasmuciło sad
Czy jest naprawde aż tak źle ?
Rozważam ośrodek Syrena, Hotel Baltivia oraz Pensjonat Zacisze (tylko tam na przełomie lipca i sierpnia udało mi się znaleźć wolne miejsca). Na forum tylko kilka starych opinii o Syrenie. Znacie pozostałe miejsca ? Nadają się dla dzieci ? Zacisze ładne ale w sumie na pobyt z dzieckiem za eleganckie. Baltivia wielki plus że przy samej plaży, ale pokój byłby bez balkonu (z widokiem ma morze).
Obserwuj wątek
    • bobimax Re: Mielno - Syrena, Baltivia, Zacisze ? 11.07.11, 18:38
      Ja właśnie wczoraj wróciłam z śyreny w Mielnie, byłam tam czwarty raz z rzędu i naprawdę wiele ludzi tam wraca, bo się spotykamy w kolejnych latach. Mi ten osrodek odpowiada, a co do samego Mielna to jest sporo młodych, ale nie oszukujmy sie z 2-latką nie będziesz długo chodziła wieczorem. syrena m blisko plażę, duży plac zabaw, basen w cenie. Baltivia jest przy samej promenadzie, nie ma placu zabaw ładnego (NIE WIEM CZY WOGÓLE JEST bo nie widziałam nigdzie).
    • mamaprzedszkolaka3 Re: Mielno - Syrena, Baltivia, Zacisze ? 17.07.11, 21:52
      My jedziemy do Mielna z 5 latkiem i roczną córeczką do Willi Mariner. Zapowiada się bardzo dobrze: plac zabaw i sala zabaw,blisko do morza, nie w samym centrum, z dala od dyskotek. I wyżywienie na miejscu. Do dyspozycji wanienka, łóżeczko turystyczne,podgrzewacz, czajnik i nawet spacerówka (dla naszej czwórki każdy dodatkowo wolny cm w bagażniku na wagę złota).
      Jedziemy 1 sierpnia. Co do tłumów: są wszędzie.
      • corrina_f1 Re: Mielno - Syrena, Baltivia, Zacisze ? 17.07.11, 22:24
        Koniec końców zdecydowaliśmy się jednak na Ustkę i hotel/ośrodek Jantar.
        Też od 1 sierpnia smile
        Wiem że tłumy są wszędzie, wlaśnie znajoma wróciła z Łeby nieco załamana tym faktem.
        Nasz ośrodek będzie na szczęście trochę z dala od centrum, w lesie, więc to dokładnie to, czego szukaliśmy. Mam nadzieję że będzie fajnie.
        • 12olga Re: Mielno - Syrena, Baltivia, Zacisze ? 18.07.11, 15:12
          Ja Ci Mielno odradzam, byłam w zeszłym roku pól dnia i same najgorsze wrażenia. Owszem miasto piękne i zabdane, ale huk, ryk i tłum okropny. I nie jest prawdą, że wszędzie jest tłok. My byliśmy w Łazach od 6 sierpnia 2010r. i było super. Ośrodek nazywa się Fala 1 i może ma kilka minusów, ale zdecydowanie więcej zalat, także ceny. Za dziecko w tym wieku chyba nie płacisz. Jedzenie rewelacyjne, duży zielony teren, pokój zabaw, placa zabaw, animacje, codziennie jakaś atrkacja. Minusem są małe pokoje. W cenie pakietu premium jest odremontowany pawilon, śniadana i obadokolacje a dla dzieci od 12 do 13 jest zupka. Sama miejscowość spokojna, plaża piękna.
          Fajne są też Rowy. To zdecydowanie lepsze od Mielna. Czegoś takiego jak tam to nie widziałam, a nad morze jeżdżę praktycznie co roku.

pozdr.
          • edor67 Re: Mielno - Syrena, Baltivia, Zacisze ? 23.07.11, 14:27
            Aż takich tłumów w Mielnie nie zauważyłam, tak jak w każdej nadmorskiej miejscowości. Nie zgadzam się też z ohydnym jedzeniem. Tu właśnie jedzenie było najlepsze ze wszystkich w nadmorskich miejscowościach. Polecam ORKAN, ORKĘ i smażalnię rym przy kutrach w Unieściu.
          • alfa36 12olga 23.07.11, 16:42
            Piszesz o Rowach... A jakis konkretny osrodek?
      • ewr Re: Mielno - Syrena, Baltivia, Zacisze ? 27.07.11, 20:51
        Ja też z pięciolatkiem do Marinera , ale 4 sierpnia smile
        Na razie pensjonat nie ma za wiele opinii, bo jest świeży, ale zobaczymy na miejscu i opiszemy smile
    • edycia254 Re: Mielno - Syrena, Baltivia, Zacisze ? 28.07.11, 13:46
      Ja własnie jestem z dwójka dzieci (4 i 1,5 lat) w Mielnie. Jesteśmy w ośrodku Aneta. Blisko morza a jednocześnie na tyle daleko od dyskotek że wieczory i noce są tu spokojne. polecam ten ośrodek wszystkim, którzy cenią ciszę. Poza tym my zawsze jeździmy do domków i tu takie mają. W róznym standardzie więc i na każdą kieszeń. Tuż obok jest stołówka ale jest też możliwość gotowania samemu. Dla każdego coś miłego smile Jeśli chodzi o samo Mielno to przyjeżdżamy tu od 10 lat i jest troche głośno ale nie na tyle żeby rezygnować z pobytu tutaj
      • nchyb Re: Mielno - Syrena, Baltivia, Zacisze ? 30.07.11, 20:36
        z tymi hałasami w Mielnie nie przesadzajmy. Poza piątkiem i sobotą, gdy jest natłok ludzi (w sporej ilości z pobliskiego Koszalina), to jednak wielkich tłumów brak. A po 22 poza weekendami policja podjeżdża do lokali z karaoke, muzyką itp i zwyczajnie wlepia mandaty. W ostatnią niedzielę o 22.30 było prawie cicho i pusto na ulicach...
        • headof Re: Mielno - Syrena, Baltivia, Zacisze ? 07.08.11, 23:09
          jakie mandaty? jedyne jakie rozdaje STRAŻ GMINNA to za parkowanie! a hałas,krzyki i awantury sa na porzadku dziennym.my nocowaliśmy w Baltivii i nikomu nie polecam tego miejsca.Wszechobecny brud,syf w łazienkach(grzyb,rdza...) pokój z widokiem na morze? to największy bład jaki można popełnić( oczywiście dodatkowo za niego płacilismy).
          pod balkonami są ogródki piwne które po mimo że są "niby" zamknięte to wszystkie typy dopijały tam resztki alkoholu i kończyły impreze bójkami lub takimi wyzwiskami ze głowa boli.
          zdecydowanie nie polecam,pobyt w Baltivii to jakies nieporozumienie.Osobiście czujemy sie oszukani bo za takie pieniądze oczekuje sie czegoś wiecej....
          • sloneczko.online Re: Mielno - Syrena, Baltivia, Zacisze ? 08.09.11, 12:01
            W tym roku zdecydowaliśmy się na Mielno i pobyt w Baltivii. Byliśmy tydzień - i strasznie żałujemy że nie zdecydowaliśmy się przy rezerwacji na 2tyg. Hotel po prostu marzenie - obsługa rewelacyjna,położenie kapitalne,śniadania smaczne i duży wybór. Pokój przytulny z pięknym widokiem na morze i balkonem - łazienki zadbane , czyste. Nie rozumiem wcześniejszego komentarza że brud itp. Odnoszę wrażenie że mowa jest o dwóch różnych ośrodkach albo czysta złośliwość konkurencji - bo prawda jest taka że BALTIVIA JEST GODNA POLECENIE szczególnie dla rodzin z dziećmi (blisko do plaży). GORĄCO POLECAM.
    • aga_36 Re: Mielno - Syrena, Baltivia, Zacisze ? 08.08.11, 07:50
      Jeśli chodzi o Mileno polecam Sanatorium-Spa Unitral - moja mama wróciła właśnie zachwycona po tygodniowym pobycie z wnuczkiem.
      Dobra opieka nad dziećmi (2 opiekunki na miejscu, duży pokój zabaw, ping-pong, dvd), 3 posiłki w formie szwedzkiego stołu, wypiekane na miejscu pieczywo i ciasta, kryty basen na wypadek niepogody, hotel organizuje wycieczki, grile, baliki dla dzieci. Babcia żałowała tylko, że byli tydzień, a nie dwa (akurat trafili też na pogodę). Dużo osób wraca tam co rok, co chyba jest najlepszą rekomendacją.
      Jeśli ktoś chce więcej informacji to służę smile
      • robin2510 Re: Mielno 08.08.11, 19:52
        W tym roku byłam w Mielnie z córkami prawie 6 lat i 2 latka. Nie mam co narzekać. Uwielbiam tą miejscowość. Zaczęłam jeździć do Mielna jeszcze jako nastolatka i nigdy się nie zawiodłam. Tam gdzie mieszkałam miałam po drugiej stronie ulicy: sklep z cenami identycznymi jak w mojej miejscowości, plac zabaw, smażalnie ryb oraz ok 5 min do plaży. Jeśli chodzi o młodzież to chyba było jej po równo z rodzinami z małymi dziećmi. W przyszłym roku planuję też jechać do Mielna do tego samego ośrodka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka