Dodaj do ulubionych

wakacje - dziecko za darmo

21.01.12, 13:53
czy znacie biura podr. ktore oferuja dzieciom starszym niz 2 lata darmowe pobyty?
synek w czerwcu skonczy 2 lata a chcemy na urlop jechac we wrzesniu...
Obserwuj wątek
    • jusytka Re: wakacje - dziecko za darmo 21.01.12, 14:58
      Tu biura podróży mają niewielkie znaczenie. Darmowe pobyty dla dzieci oferują niektóre hotele, zwłaszcza te, które nastawiają się na rodziny i oferują im sporo atrakcji. Ja do tej pory nie płacę za dzieci, ale w przypadku starszych dzieci jest to już niezwykle trudne, ale możliwe! Dodam jeszcze, że głównie z tego powodu od lat nie spędzamy wakacji w naszym kraju.
      Dodam jeszcze, że dziecko powyżej 2 lat nie jest już infantem i musi zapłacić za bilet lotniczy.
    • uroczysko_w_karkonoszach Re: wakacje - dziecko za darmo 01.02.12, 11:55
      Kiedys pracowalam w biurze podróży i wygląda to tak - ze tak jak napisala poprzedniczka - biura nie maja w tym temacie duzo do gadania. W hotelach standardowo jest tak, że za dzieci do 3 lat ( bez swiadczen) pobyt jest gratis. Jeśli wybierasz sie na wczasy zagraniczne i podróżujesz samolotem, to zawsze dla dziecka starszego niż 2 latka ( w turystyce dziecko młodsze niż 2 latka nazywa się infantem) musisz wykupić bilet lotniczy. Z racji tego, że bilet jest najdroższym elementem wycieczki - toteż niestety ceny wycieczki za dzieci zbytnio nie odbiegają od ceny za osoby dorosłe.

Jeśli jesteś zainteresowana wakacjami w Polsce - zapraszam w Karkonosze do Ośrodka Uroczysko. Tutaj mamy zniżkowe ceny dla dzieci. A do 3 lat w ogóle pobyt dzieciaczków jest gratis.

• camel_3d fajne to to :)) 02.02.12, 13:51
        moze sie wybiore bo juz mi si enie chce latacsmile))
    • olik7 Re: wakacje - dziecko za darmo 01.02.12, 15:59
      To prawda, wiele pensjonatów za granica, nawet za 9 latke nie bierze opłaty np. w Alpach austriackich. Jak sie upoluje tani bilet, to w 3 osoby mozna za 1000 poleciec gdzieś tam, pokoik za 30 euro i biuro pdróży do niczego Ci nie potrzebne.
    • camel_3d sknery:))) 02.02.12, 13:50
      smile))

niektore hotele oferuja obnizki... np 70%... niektore linie lotnicze tez oferuja znizki..np tureckie.

na darmowe wakcja to chyba mierne szanse...

polecam ew wynajecie domu lub mieszkania na wakacjach... ja wynajmuje najczesciej caly dom na majorce..kosztuje okolo 400-800€ dla 6 osob na 2 tygodnie.. wychodzi taniej niz hotel..ale gotowac to trzeba sobei samemu... za to tlumow nie ma..

popytaj w biurach podrozy lub pogrzeb na strnach www.. tylko raczej w sezonie to szanse sa mierne...
      • jusytka Re: sknery:))) 02.02.12, 18:21
        camel_3d napisał:

>ale gotowac to trzeba sobei samemu...
        Otóż to, dlatego wybieram hotele, zwłaszcza interesują mnie te z atrakcjami dla dzieci, czyli dobrym zapleczem sportowym, bo wtedy mam spokój na wakacjach wink
        • camel_3d Re: sknery:))) 02.02.12, 21:36
          to odwrotnie niz ja...my sobie sami organizujemy rozrywki... w sumie po to jade z dzieckiem na wakacje, caly czas jest w przedszkolu..wiec te 2 tygodnie mozemy razem spedzic... a jedzenie..coz..lubie lokalna roznorodnosc wiec posilki - obiady - jemy w roznych restauracjach..w zasadzie tylko sniadania robimy sami..i czasemkolacje...
          • jusytka Re: sknery:))) 02.02.12, 22:04
            Camel, jest zasadnicza różnica miedzy nami ty masz maluszka, a ja nastolatków prawie, sam zobaczysz jak będzie później... Jak odwożę ich do szkoły to muszę się zatrzymać odpowiednio wcześniej, by koledzy się nie zorientowali, że "staruszkowie" ich przywożą wink
            Jednak na wakacjach też sami organizujemy sobie czas i generalnie spędzamy je bardzo aktywnie.
            • camel_3d Re: sknery:))) 02.02.12, 22:48
              smile))) no domyslam sie, ze pozniej bedzie ciekawiesmile

nie...ja po prostu nie lubie tlumow i wielkich hoteli...

jezeli juz to szukam jakichs malych pensjonatow, prywatnych kwater lub schronisk.. choc np w afryce najczesciej pod namiotem.
              • jusytka Re: sknery:))) 03.02.12, 08:36
                Ma to swój urok, latem zeszłego roku z grupa przyjaciół szukaliśmy "na gwałt" jakiegoś lokum na długi sierpniowy weekend. Oczywiście w ostatniej chwili nie było szans, by na Pojezierzu Drawskim znalazły się miejsca dla tak dużej grupy, a zamarzyły nam się spływy kajakowe. Zdecydowaliśmy się w tej desperacji na namioty, gdzieś na podwórku jednego z gospodarzy. Mi się trafił nocleg w starej przyczepie kempingowej. Mieliśmy do dyspozycji jedną łazienkę, wiec hard-core był totalny, jak na dzisiejsze standardy. Mało tego, gospodyni zachorowała i okazało się, że nie mamy też wyżywienia, a w okolicy zero restauracji (mieszkaliśmy w małej wiosce z jednym sklepikiem) Jednak ten wyjazd pozostawił tyle fajnych wspomnień, że do dziś najczęściej na imprezach go wspominamy wink Dzieci tez były zachwycone, zwłaszcza z całej baterii różnych rolniczych pojazdów, które zgromadził gospodarz i innych wiejskich atrakcji. Choć na grillowe jedzonko przez jakiś czas patrzeć już nie mogliśmy wink
                Jeśli więc udałoby nam się pojechać na wakacje z przyjaciółmi, to wynajęty dom byłby lepszym pomysłem, jednak my wymyślamy takie kierunki, że ciężko namówić na to innych, dlatego dla wygody wybieramy hotele i na maxa zwiedzamy oraz korzystamy z różnych atrakcji w pobliżu.
                • camel_3d Re: sknery:))) 13.04.12, 13:01
                  no i wlasnie o to biega..... takie wyjazdy si epamieta..a te hotelowe..pewnie pierwszy, drugi..ale juz 6,7 ... zdjacia na basenie, co niektorzy nawet w restauracji, widok z balkonu...taka troche nuda... przyznam ze juz nie moge patrzac, jak kuzynka mi o urlopie opowiada..i pokazuje 100 zdjec z hotelu..i 20 z jakich spacerow po okolicysmile))

a co hoteli... fakt czasem bukuje..ale nie na urlop tylko podczas urlopu, jzelei zmieniamy miejsce pobytu i w okolicy jest jakis ciekawy hotel...np zamek rycerski, albo princ edward w port eliziabeth... gdzie skrzypia schody w nocysmile)) lubei jednak bardzo zroznicowane wyjazdy...
          • izarepa1 Re: sknery:))) 13.04.12, 11:49
            Hej Camel!
            A czy moglbys polecic jakis dom do wynajecia? Bo kusi mnie bardzo aby sie tam wybrac, chetnmie tez dolozylabym sie do wynajmu. Jeszcze co prawda terminy urlopu nie ustalone ale 2 dzieci ( 4 i 6l- para mieszana) jak najbardziej gotowa do wyjazdu. Dzieki!
            • camel_3d Re: sknery:))) 13.04.12, 13:01
              my zawsze inny bierzemy... ale zawsze z tej strny:

www.interchalet.de/
    • rozpedowski Re: wakacje - dziecko za darmo 12.02.12, 22:23
      Ja polecam wyjazd w Sudety, a konkretnie mało znane pasemko górskie w Sudetach: Góry Kaczawskie. W pensjonacie Villa Greta dzieci do 4 lat mają wyżywienie za darmo, bez opłat są też łóżeczka dla niemowlaków. A miejsce ze swoim placem zabaw, gwarem maluchów, pysznym jedzeniem naprawdę urokliwe.
    • manager0 Re: wakacje - dziecko za darmo 06.03.12, 14:02
      Proponuję sprawdzić ofertę funclub - dzieci do 4 roku życia mają wyjazd za darmo, a starsze duży rabat. A w ogóle to w ich ofertach jest dużo rodzinnych propozycji wyjazdów w różne fajne miejsca,gdzie masz pogodę dla dzieciaków gwarantowaną,bo nad polskim morzem jak będzie lało to dzieci się wynudzą i rodzicom potrafią dać nieźle w kość.
    • malaczarna189 Re: wakacje - dziecko za darmo 19.04.12, 20:38
      polecam funclub, sama skorzystałam z rodziną z ich zniżek. Do 4 r.ż. dzieci jeżdzą za darmo, a do 12 r.ż. mają zniżki. Nie wiem które biuro podróży może się pochwalić taką ofertasmile
      • kiero.1975 Re: wakacje - dziecko za darmo 26.10.12, 07:50
        Ja polecam tą stronę Noclegi w Sudetach z dziećmi, mają pełno ofert z opiniami które się sprawdzają, i są też noclegi po stronie czeskiej. Byłam kilka razy z dziećmi w Karpaczu i Szklarskiej, często nocowałam w Jeleniej Górze, jest kilka bawialni dla dzieci, taniej i o wiele spokojniej, wszędzie blisko z jeleniej góry robiliśmy sobie jednodniowe wycieczki
        • agulka04 Re: wakacje - dziecko za darmo 27.10.12, 15:33
          W Gołębiewskich dzieci do 6 roku mają cały pobyt za darmo (wyżywienie, basen, pokój zabaw, zajęcia dla dzieci...).
    • l-a Re: wakacje - dziecko za darmo 29.10.12, 10:23
      Mój brat był ze swoimi dziećmi (skończone 2 lata i 5) w Turcji z TUI w hotelu w promocji, gdzie jedno dziecko płaciło tylko opłatę lotniskową (ok 400 zł), a drugie cenę ok 1200 zł za 2 tygodniowy pobyt w hotelu z all inclusive. W TUI często są różne promocje dla rodzin z dziećmi, ale całkiem za darmo dziecko raczej nie poleci, bo nawet jak pobyt w hotelu jest gratis, to musi zapłacić za przelot, gdy ma skończone 2 latka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka