julka451 08.02.12, 21:19 Czy ktoś mógłby podzielić się wrażeniami z wizyty w Legolandzie? Szczególnie interesują mnie informacje o w miarę tanim noclegu w okolicy i ile dni trzeba przeznaczyć, żeby wszystko dokładnie obejrzeć. Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sanna2009 Re: Legoland 09.02.12, 10:24 Nie wiem, który Legoland Cię interesuje. Ja byłam z rodzinką 2 lata temu w Legolandzie w Niemczech w okolicach Monachium. Bilety kupowałam przez internet. Bilet rodzinny z opcją wyżywienia kosztował na 4-osobową rodzinę 149 euro. Ale teraz już wiem, że lepiej było kupić sam bilet rodzinny (bez jedzenia) za 99 ero. Na jedzenie wydalibyśmy mniej niż 50 euro, gdyż porcje były ogromne i dzieci nie zjadły nawet połowy. Jeśli chodzi o Legoland w Niemczech zapewne jest mniejszy niż ten duński, ale ubawiliśmy się wszyscy bardzo. Najbardziej podobały nam się wszelkie atrakcje wodne - szczególnie, że park zwiedzaliśmy w upalny dzień. Byliśmy 1 dzień i to wystarczyło. Nocleg rezerwowałam w gospodarstwie agroturystycznym oddalonym kilka kilometrów od parku - zapłaciliśmy chyba 75 euro za 4-osobowy pokój ze śniadaniem. Warunki były OK. www.gaestehaus-kirchenbauerhof.de/-------------- www.wakacjezdzieckiem.pl Odpowiedz Link Zgłoś
julka451 Re: Legoland 09.02.12, 11:15 Dziękuję za odpowiedź. Myślałam o Legolandzie w Danii, ale teraz pomyslę także o tym niemieckim . Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wycieczka_z_dzieckiem_pl Re: Legoland 09.02.12, 13:43 Legoland to raj dla dzieciaków. Z tego co pamiętam, to bilet jest 2 dniowy i myślę, że tyle czasu wystarczy, żeby wszystko dobrze pozwiedzać i skorzystać z atrakcji. Noclegów warto szukać nieco dalej - w samym sąsiedztwie parku ceny są bardzo wysokie. Planujecie lecieć samolotem, czy jedziecie samochodem? ----- wycieczka z dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
julka451 Re: Legoland 10.02.12, 06:49 Zdecydowanie samochodem . Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Legoland 10.02.12, 14:47 Standardowe bilety są jednodniowe: www.legoland.dk/en/Book/Online-Tickets/ Z tego co pamiętam, to bilet jest 2 dniowy Odpowiedz Link Zgłoś
kassada Re: Legoland 10.02.12, 12:30 Ja byłam z dzieciakami w Billund w lipcu. Nocowaliśmy w Zleep Hotel - przy rezerwacji z wyprzedzeniem 40 lub 60 dni było o połowę taniej - około 250 zł za noc, więc jak na Danię to ok. Pokoje małe, ale czyste, my tylko tam nocowaliśmy, więc nie zależało nam na przestrzeni. Sam Legoland fajny, aczkolwiek ponieważ byliśmy już wcześniej w innym tego typu miejscu - nie byliśmy jakoś specjalnie pozytywnie zaskoczeni. Dzieciaki zachwycone. Z rad praktycznych - jeśli chcecie skorzystać ze szkoły jazdy samochodowej, to warto pójść tak na początku i zapisać się na konkretną godzinę - czas oczekiwanie kiedy byliśmy wynosił ok 2-3 h. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Legoland 10.02.12, 15:02 Nam też 1 dzień wystarczył, ale cały - od otwarcia parku do zamknięcia. Ja również świetnie się tam bawiłam. Park jednak zasadniczo przeznaczony jest dla młodszych dzieci. Moim chłopakom brakowało nieco adrenaliny (klika dni wczesniej bylismy we włoskim Gardalandzie). Z porad praktycznych, warto obniżyć koszt biletów wstepu zdobywając kupony rabatowe, my zapłacilismy połowe mniej, bo nasze dzieci nie łapią sie już na bilety zniżkowe, przynajmniej w Niemczech. Na kupony jedna osoba wprowadza gratis drugą. Właściwie większośc ludzi w kolejce do kasy miała jakieś kupony, mało kto kupował bilety po normalnych cenach, które są zawyżone. Odpowiedz Link Zgłoś
monjan Re: Legoland 11.02.12, 21:41 a skąd takie kupony można wziąć? i jak tam z parkingiem?pytam o Niemcy, płaci się? Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Legoland 12.02.12, 10:10 Tak, jest płatny, ale nie pamiętam ile. Skad wziąć kupony? Najprościej kupić jakiś produkt w niemieckim sklepie spożywczym z naklejonym kuponem. Rok temu kupiłam serki firmy Milkana z tymi kuponami. Niestety działają tylko przez rok kalendarzowy, więc te moje, które mi jeszcze zostały są już nieważne. Można poszukać w sieci i je wydrukować. Można też kupić na Allegro, choć taka działalność nie jest OK, bo te kupony nie powinny być sprzedawane/kupowane. Są jednak trudniej dostępne dla nas Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Legoland 12.02.12, 10:40 PS. Te kupony można wykorzystać nie tylko w Legolandach, ale też w innych parkach rozrywki grupy Merlin. Ja wykorzystywałam je też we włoskim Gardalandzie i niemieckim Heideparku. Rok temu była dyskusja na włoskim forum o Gardalandzie, można przejrzeć ten wątek i znaleźć sporo informacji o tym jak inni zdobywali i wykorzystali te kupony (w zeszłym roku): www.programosy.pl/program,net-framework.html Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Przepraszam, pomyłka - tu jest dobry link: 12.02.12, 10:43 forum.gazeta.pl/forum/w,206,111125020,125942978,Re_Gardaland.html Odpowiedz Link Zgłoś
julka451 Re: Przepraszam, pomyłka - tu jest dobry link: 13.02.12, 16:57 Dziękuję za wszystkie informacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Legoland 13.02.12, 19:20 My byliśmy w Londynie i powiem jedno rewelacja, dla dzieci i dorosłych. Niestety jeden dzień to za mało więc jak chcecie się wybawić to co najmniej dwa. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś