19.04.18, 19:37
Moje dzieci jada ze swoim tata do Legolandu na jeden nocleg w hotelu legoland. W tym dniu park jest zamkniety, ale w nastepnym dniu juz jest otwarty I maja caly dzien na zwiedzanie. Dzieci w wieku 6 I 8 lat. Macie moze jakies rady jak najlepiej wkozystac pobyt? Czytalam o wykupiniu q bot, koszt jest 20, 35 lub 80 £, trzy rozne rodzaje, to troszke drogo wychodzi nawet w najtanszej opcji. Jesi zaplace za dzeci to dorosly moze z dziecmi korzystac? To bedzie srodek tygodnia w maju, nie wiem czy spodziewac sie tlumow czy nie. Gdzie zjesc, da sie na terenie legolandu jakos w miare zjesc? Maja w ofercie shark feeding experience, £ 75 od osoby. Synowi by sie bardzo spodobalo, ale nie jest opisane zbytnio wiec nie wiem czego sie spodziewac I czy warto. Macie jakies rady, wskazowki? Bede wdzieczna.
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • niyaa Re: Legoland 19.04.18, 22:51
      Wiwi... nie wzielas sobie rad do serca z innego watku.... “ dzieci jada z tata” -pomachaj na droge, tata zdaje sie umie czytac i pisac i ma net i wiecej niz 5lat...
      • szczepka75 Re: Legoland 19.04.18, 23:06
        Zgadzam sie z niyaa, zostaw chlopa w spokoju i zajmij sie planowaniem swojego weekendu
        Chcemy wiedziec jakie Ty masz plany na te 2 dni???? 😀
      • wiwi1 Re: Legoland 19.04.18, 23:07
        ok niyaa, odnies sie prosze do pytania jesli mozesz. Tata dzieci nie ponosi kosztow finansowych w zwiazku z tym wyjazdem, ale wlasciwie ta informacja nie zamierzalam sie koniecznie dzielic. Ja to organizuje, wiec zalezy mi na tych informacjach o ktore pytalam. Dziekuje.
        • wiwi1 Re: Legoland 19.04.18, 23:11
          To ni ejest weekend, ja pracuje, dzieci maja wolne w szkole, ich tato bierze urlop z tej okazji, moi rodzice wyjazd dzieciom sponsoruja, ja doplacam za wszystkie extra rzeczy, wiec chce wiedziec jak to moze wygladac organizacyjnie i finansowo. Przejrzalam net, przejrzalam nasze forum ,ale informacje o legolandzie sa sprzed 2 lat, wiele sie pewnei zmienilo
          • aniaheasley Re: Legoland 19.04.18, 23:55
            W maju w srodku tygodnia to chyba tlumow nie bedzie, no chyba ze half term to juz bedzie, to wtedy szczerze odradzam. Zawsze jest tez ryzyko, ze beda wycieczki szkolne, i wtedy moga byc tlumy.

Shark feeding bym sobie darowala na 100%, £75 od osoby za samo shark feeding czy juz za wszystko razem??? Czy moze przecinek zapomnialas postawic :)
            W Legolandzie mozna wykupic bilet juz z lunchem, wiadomo dziadoskie fastfood jak to w takich atrakcjach, pizza, hotdog czy hamburger.
            Q bot na pewno warto wykupic, wszyscy z kim rozmawiam poleca. Czesto z puntku widzenia madry Polak po szkodzie.

A nie myslalas o Chessington zamiast tego? Moje wszystkie dzieci zawsze wolaly Chessington od Legolandu.
            Nie kojarze w jakim wieku te Twoje dzieci, ale Legoland to tak do 10 lat gora.
        • niyaa Re: Legoland 20.04.18, 10:29
          wiwi ,Ty sponsorujesz ,Ty organizujesz a on “az”urlop bieze i pojedzie ... wiesz jak to sie czyta z boku ... pytalas bo rady jak postepowac bo uwiera Cie podejscie ex , prosisz go o pomoc - łaske Ci robi, albo odmawia a Ty i tak dalej swoje ... fakt w innych watkach ale to jest powiazane ...on czerpie z tego pozywke , nic sie nie zmieni tak dlugo jak bedziesz w tym schemacie tkwila... czy naprawde uwazasz ze dzieci korzystaja na takich kontaktach ? chcesz zeby Cie ktos szanowal to sama sie najpierw szanuj... a tymczasem ... milego dnia
          • wiwi1 Re: Legoland 20.04.18, 20:34
            niya zejdz ze mnie prosze personalnie jesli nie masz nic doo powiedzenia w temacie watku
            • niyaa Re: Legoland 20.04.18, 21:16
              alez ja nie wskakuje na Ciebie , poprostu stwierdzam fakty... szkoda ze nie dostrzegasz dobrych intencji ani nie wyciagasz wnioskow
    • princesswhitewolf Re: Legoland 20.04.18, 00:03
      tak. Q-Bot jest jak najbardziej przydatny. Inaczej zamiast 25 jazd beda miec 5 w porywach bo beda stac w bardzo dlugich kolejkach. Najtansza wersja wystarczy.

Nie pamietam cosmy tam jedli.

Twoje dzieci sa starsze od moich wiec nie polece nic bo bylismy w innych czesciach
      • wiwi1 Re: Legoland 20.04.18, 07:39
        Dziekuje Aniu i proncesswhitewolf za wasze odpowiedzi. Ten shark feeding tutaj:
        www.legoland.co.uk/tickets-and-passes/vip-experiences/view-all-vip-experiences/
        Syn zafascynowany rekinami, ale moze rzeczywiscie daruje to sobie. Q bot w takim razie wykupie, ten najtanszy z tego co zrozumialam tylko trzyma miejsce w kolejce, ten sredni skraca czas stania w kolejce o polowe, zastanawiam sie ktory wziac. No i jeszcze kwestia, jesli wykupie ten q bot dla dzieci a beda sie baly same jechac ( a raczej beda sie baly), lub beda musialy byc z doroslym czy dorosly moze skorzystac z tego przyspieszenia kolejki z nimi czy musi miec swoj q bot? Chessington sobie sprawdze, dziekuje za polecenie. Moje dzieci sa w wieku 6 i 8 lat, wiec jesli atrakcje sa od 10 lat raczej to sa jeszcze za mali. Ja wogole nie przepadam za takimi miejscami, ale dzieci chcialy, nadarzyla sie okazja, szkola zamknieta z okazji wyborow, hotel "tani" w porownaniu do cen w sezonie.
        Dziekuje bardzo za informacje, jesli przypomni wam sie jeszcze cos o czym warto pamietac przed wyjazdem bede bardzo wdzieczna.
        Pozdrawiam:)
        • princesswhitewolf Re: Legoland 20.04.18, 10:10
          Aaaa czyli Twoje dzieci nie sa duze. Ja mam 5 latka. Mysmy spedzili rok temu duzo czasu w okolicach Lego Duplo. Taka lodka tam plywa po kanale pomiedzy scenkami z klockow o tematyce bajek Disneya. Bardzo wszelakie “wodne” atrakcje podobaly mu sie . A hitem byla lodz podwodna w akwarium. Absolute Must Do !. W ogole wszystko to wokol “jeziora”. Nie pamietam rekinow hmm ale moze celowo tam nie poszlismy.
        • pyza_uk Re: Legoland 20.04.18, 10:41
          Jesli w srodku tygodnia to ja bym sobie darowala. My bylismy kilka lat temu w czerwcu, w poniedzialek, Q bot mial wykupiony moj maz i corka - w ogole z nich nie korzystali, bo bylo pusto. Zapakuj im jakies ochraniacze przeciwdeszczowe - beda potrzebne na niektorych atrakcjach.
          • derka1 Re: Legoland 20.04.18, 14:10
            Ja tez bym zrezygnowala z Qbot w srodku tygodnia. W Legolandzie kiedys bywalismy bardzo czesto, rzeczywiscie sa atrakcje do ktorych sie czasami troche czeka ale bez przesady. Szczegolnie jesli wybiera sie terminy poza wakacyjne. Tym bardziej, ze "mieszkacie" na miejscu wiec mozecie zaczynac zabawe w momencie otwarcia.

Moj syn uwielbia Ninjago, lasery, zdobywanie prawa jazdy w tamtejszej szkole jazdy, lodki (przez bajki i te, ktorymi kieduje sie samemu), lodz podwodna - czyli to co juz chyba zostalo polecone. O rekinach nie slyszalam. Nie wiem jakim cudem umknely naszej uwadze - ostanio bylismy w Legolandzie 3 tyg temu.
            • wiwi1 Re: Legoland 20.04.18, 20:55
              Dziekuje dziewczyny za wszystkie odpowiedzi na temat, rady i wskazowki:)Mam jesszcze dwa pytania. Mozna wykupic games voucher na jakies gry w adventure area, ale nie jest wyjasnione jakiego rodzaju to gry:
              www.legoland.co.uk/tickets-and-passes/parking-q-bot-and-extras/extras/
              Czy to jest cos co warto wykupic, jakies dodatkowe games? I ostatnie pytanie czy trzeba mieec jakies drobne ze soba, sa jakies atrakcje na monety, jak w niektorych tego typu parkach?
              Dziekuje i pozdrawiam:)
              • paola_k2 Re: Legoland 20.04.18, 22:11
                Moje dzieci byly w Legolandzie kilka razy. Jesli jedziecie w tygodniu i nie w half term to q-boty mozna sobie darowac. Atrakcji cale mnostwo. Jeden dzien to za malo, zeby wszedzie byc. Napisze co moje dzieci lubily: wszelkie zjazdy do wody (dobrze miec peleryny chyba, ze goracy dzien), Lego duplo gdzie leje sie woda, dzieciaki sa w kostiumach kapielowych (trzeba miec reczniki), kino 4d, robienie prawa jazdy, lodz podwodna, pokaz piratow.
                Bankomaty na terenie legolandu sa platne, jakies drobne moga sie przydac. Jedzenie, kawa, lody pod dostatkiem, ale ceny powalaja.
                • szczepka75 Re: Legoland 21.04.18, 10:55
                  Moim zdaniem w środku tygodnia q-boty nie sa potrzebne
                  Na pierwszy wypad do Legoland wystarczy im atrakcji. Nie wykupuj nic extra.
                  Spakuj exowi plecak ze zmiana ubran dla dzieci. Dużo jest atrakcji wodnych gdzie sie zmoczyc moga.
                  Jak bedzie ciepło to stroje kapielowe i reczniki.
                  Shark experience za £75 od osoby to jakis żart chyba!!!!!!!???????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka